Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Σιταριά Πωγωνίου: Περιφορά του Επιταφίου

Φωτό: Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Σιταριάς

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε και φέτος η ακολουθία και η  περιφορά του Επιταφίου με πλήθος κόσμου που κόσμησε την ενορία μας με την παρουσία του.

Καλή Ανάσταση σε όλους!


Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Περιφορά του Επιταφίου

 

Φωτο: Γεώργιος Μάνης

Περιφορά του Επιταφίου στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου.


Παρακάλαμος: Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου

 


«Ω γλυκύ μου έαρ»

Με θρησκευτική ευλάβεια, πλήθος πιστών συνέρρευσε το  βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, όπου σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα, η πομπή έκανε το καθιερωμένο δρομολόγιο στους κεντρικούς δρόμους και την αγορά του χωρίου.

Κατά διαστήματα σταματούσε σε κεντρικά σημεία  για να  ψάλλουν δεήσεις.

Οι πιστοί με κεριά στα χέρια ακολούθησαν την περιφορά.

Με την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ φτάνουμε στην κορύφωση του Θείου Δράματος.

Κάτω Ραβένια: Πωγωνίου: Περιφορά του Επιταφίου

 

Περιφορά του Επιταφίου στα Κάτω Ραβένια Πωγωνίου.

Μαυρόπουλο Πωγωνίου: Αποκαθήλωση του Κυρίου

Η Αποκαθήλωση του Κυρίου καο περιφορά του Επιταφίου στο Μαυρόπουλο Πωγωνίου.

Καστανή Πωγωνίου: Περιφορά του Επιταφίου

 

Περιφορά του Επιταφίου στην Καστανή Πωγωνίου.

Ψηλόκαστρο Πωγωνίου: Αποκαθήλωση του Κυρίου


Η Αποκαθήλωση του Κυρίου και Περιφορά του Επιταφίου στο Ψηλόκαστρο Πωγωνίου.

Μποντίνης Γρηγόρης: Ευχές για το Πάσχα

 


Πλησιάζει το τέλος του Θείου δράματος Του Κυρίου με την κορύφωση της Ανάστασης.

Εύχομαι σε όλους τους Πωγωνίσιους και όλους τους Έλληνες το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να φέρει σε όλους χαρά, ευτυχία και υγεία στα σπίτια τους.   

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Μποντίνης Γρηγόρης

Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.

Δήμου Πωγωνίου

Επιτάφιοι στα χωριά του Πωγωνίου (2023)

 

Παρακάλαμος

Στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες των χωριών του Πωγωνίου.

Κουκλιοί Πωγωνίου


Μαυρόπουλο Πωγωνίου


Σιταριά Πωγωνίου

Παρακάλαμος: Η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου

 

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, κορυφώνεται το Θείο Δράμα με την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπή για παράνομη διακίνηση και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών, παιδικών αθυρμάτων και άλλων ειδών πυροτεχνίας

 


Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ελέγχων από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της παράνομη διακίνησης και χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών, παιδικών αθυρμάτων και άλλων ειδών πυροτεχνίας, συνελήφθη χθες (13-04-2023) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων μία ημεδαπή.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, η συλληφθείσα κατείχε εντός καταστήματός της προς πώληση, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή, (60) συνολικά κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

 


Επί ποδός είναι από νωρίς το πρωί όλη η δύναμη της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους καθώς σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν από τα αστικά κέντρα οι περισσότεροι εκδρομείς του Πάσχα με κατεύθυνση την περιφέρεια.

Περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας και για την εφαρμογή των αυξημένων μέτρων, που είναι σε ισχύ με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι η πασχαλινή έξοδος θα κορυφωθεί τις επόμενες ώρες και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Αυτή την ώρα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα εξελίσσεται ομαλά με την κυκλοφορία τόσο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, όσο και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας να έχει σταθερή ροη.

Παρακάλαμος: Ο στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα

 

Νέοι και νέες του χωριού όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βοήθησαν στο στολισμό του Επιταφίου  στον Ιερό Ναό  Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου Ιωαννίνων "Ο Άγιος Δημήτριος": Ευχές για το Πάσχα

 


Το ΔΣ της Αδελφότητας Χαραυγής Πωγωνίου Ιωαννίνων "Ο Άγιος Δημήτριος" σας εύχεται το φετινό Πάσχα να σας βρει με περισσότερα χαμόγελα υγεία και ευτυχία.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Παρακάλαμος: Πάρτι μετά την Ανάσταση στο «Plegma Cafe Bar»

 


Πάρτι μετά την Ανάσταση (Σάββατο 15 Απριλίου), στο «Plegma Cafe Bar» στον Παρακάλαμο.

Αδελφότητα Αγιοκοσμιτών Πωγωνίου «Ο Άγιος Νικόλαος»: Ευχές για το Πάσχα

 

Ευχές για το Πάσχα από την Αδελφότητα Αγιοκοσμιτών Πωγωνίου «Ο Άγιος Νικόλαος».

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Εγκρίσεις μελετών για Κάστρα Κιάφας, Αγίου Ανδρέα και πρώην Κλειστό Ξιφασκίας

 


Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Ιωαννιτών τιμούν τη Μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Αναφορά σε θετικές εξελίξεις, που υπάρχουν για τρία έργα έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο εγκρίσεις μελετών από το ΚΑΣ και μια θετική γνωμοδότηση της ΓΓΑ για την επανεγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας.

Ειδικότερα: Από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) εγκρίθηκαν:

Η μελέτη που υπέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανάπλαση του Κάστρου Κιάφας στον ιστορικό χώρο του Σουλίου και όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης «είμαστε πολύ κοντά για να προχωρήσουμε σε αναζήτηση χρηματοδότησης, ίσως και από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είπε η Υπουργός».Η μελέτη για τα κτίρια που προορίζονται για τη χρήση τους από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα.

Δήμος Κόνιτσας: Ευχές για το Πάσχα

 

Ευχές για το Πάσχα από το Δήμο Κόνιτσα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου

 


Την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 11:30-17:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 11:30-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 11:30-17:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 11:30-17:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 11:30-17:00.

Γυναικομαστία: Ψυχοκοινωνικές συνέπειες και αντιμετώπιση

 


Ο ψυχολογικός αντίκτυπος της γυναικομαστίας στους άνδρες είναι μεγάλος, ιδίως όταν εκθέτουν το γυμνό σώμα τους σε … κοινή θέα. Οι καλοκαιρινοί μήνες αποδεικνύονται γι’ αυτούς βασανιστικοί, ιδιαίτερα των νεαρότερων σε ηλικία, όταν δεν έχουν παγιώσει την εικόνα του σώματός τους, την αυτοεκτίμηση ή ακόμα και τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Νιώθουν ντροπή για το σώμα τους, αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές, πολλές φορές και τις σεξουαλικές, αφού ένα ποσοστό αντιμετωπίζει στυτική δυσλειτουργία, που οφείλεται καθαρά σε ψυχολογικούς παράγοντες που πηγάζουν από την πάθησή τους. Το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνεται σημαντικά η ποιότητα ζωής τους. Η εξέλιξη αυτή  ωθεί γρήγορα τους πάσχοντες στην αναζήτηση θεραπειών, που βελτιώνουν ταχύτατα τη συναισθηματική δυσφορία και τη διάθεση για ζωή, αφού με την επιτυχή έκβασή τους αίρονται οι σωματικοί και ψυχοκοινωνικοί περιορισμοί που προκαλούνται από αυτήν.