Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τηλεμαραθώνιος αγάπης στην ΕΡΤ1 για την στήριξη του έργου της Κιβωτού Του Κόσμου


Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο τηλεμαραθώνιος αγάπης στην ΕΡΤ1, για την στήριξη του έργου της Κιβωτού Του Κόσμου.
Σε όλες τις εκπομπές θα υπάρχει αφιέρωμα στην Κιβωτό του Κόσμου, με επίκεντρο την εκπομπή στις 22:00, που θα συμμετάσχει ο Πατήρ Αντώνιος και η παιδική χορωδία της Κιβωτού Του Κόσμου.

Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Παράθυρο αισιοδοξίας»

Του Βασίλη Τσίρκα*
         
Το οριστικό κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός διαφορετικού μέλλοντος για τη χώρα μας. Από τα 10,3 δις που θα εκταμιευτούν συνολικά, 3,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 700 εκατ. ευρώ το μήνα μέχρι τέλος Οκτωβρίου, θα «πέσουν» στην πραγματική οικονομία. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 2% του ΑΕΠ της χώρας.
          Πρώτη φορά έχουμε έναν ρητά διατυπωμένο οδικό χάρτη για τη διευθέτηση του χρέους σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με σκοπό την απομείωσή του. Για τα επόμενα είκοσι σχεδόν χρόνια θα έχουμε συνολικές δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους κάτω του 15% του ΑΕΠ, γεγονός που δίνει ανάσα στην ελληνική οικονομία, όταν οι αντίστοιχες δαπάνες τα προηγούμενα χρόνια έφτασαν μέχρι το 33% του ΑΕΠ. Για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη αναγνώριση από το Eurogroup και τους θεσμούς ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και για τον λόγο αυτό πρέπει να ρυθμιστεί η βιωσιμότητα του.
          Με το τέλος της αξιολόγησης λήγει και μια μακρά περίοδος παρατεταμένης αβεβαιότητας. Έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε τώρα σε μια νέα περίοδο οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και να δουλέψουμε για να βγούμε επιτέλους από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας όπου μας ενέπλεξαν οι καταστροφικές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή και όχι σε μία επίπλαστη ανάπτυξη για λίγους και εκλεκτούς.
          Όλοι γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι κάναμε έναν δύσκολο συμβιβασμό υπό το καθεστώς μιας εκβιαστικής επιτροπείας στην οποία μας έριξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο καλό ή το κακό. Είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο. Με τη δέσμευση ότι θα υλοποιήσουμε αυτή τη δύσκολη συμφωνία με τον πιο δίκαιο κοινωνικά τρόπο, ζητήσαμε τον Σεπτέμβρη του 2015 την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων επισκέφτηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ



          Την ευκαιρία να γνωρίσουν τη θρεπτική αξία του γάλακτος και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην ανάπτυξη των παιδιών, είχαν οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, μέσα από την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων στον Κατσικά.
          Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος και οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους της Σχολής στις εγκαταστάσεις και γνώρισαν όλα τα στάδια της επεξεργασίας του γάλακτος αλλά και της παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων.


          Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή τα επίπεδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, γνώρισαν τη διαδικασία της παστερίωσης του γάλακτος, εντυπωσιάστηκαν από τις σύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που τηρούνται στον χώρο. Στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε έλυσαν τις απορίες τους, ενώ οι σπουδαστές της Σχολής παρασκεύασαν και πρόσφεραν στους μαθητές υγιεινό παγωτό από φρέσκο Ηπειρώτικο γάλα.

Ερώτηση του Γιάννη Στέφου στη Βουλή για τα κυλικεία των σχολείων

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος κατέθεσε ερώτηση στις 31 Μαΐου προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα την Παράταση της σύμβασης μίσθωσης των σχολικών κυλικείων μέχρι τη λήξη του προγράμματος.
Σε αυτήν επισημαίνονται τα εξής:
Το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού το 2012 πραγματοποίησε το επιχειρησιακό πρόγραμμα με τίτλο: «Εκσυγχρονίζοντας το σχολικό κυλικείο προάγοντας την υγιεινή διατροφή» το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους μέσω του προγράμματος με τίτλο «Διαθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης».

Βράβευση Αστυνομικού για έξοχη πράξη ανδραγαθίας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (01.06.2016) το πρωί στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, βραβεύτηκε Αστυνομικός, για έξοχη πράξη ανδραγαθίας.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος και επέδωσε στον βραβευθέντα Τιμητικό Δίπλωμα και το Μετάλλιο Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας.
Ο βραβευθείς συμμετείχε, κατά το παρελθόν σε περιοχή της Αττικής, σε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ένοπλου επικίνδυνου κακοποιού.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια προς τον αστυνομικό για την εξαιρετική πράξη του.

Στην τελετή βράβευσης παρέστησαν ο Διευθυντής Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, ανώτεροι αξιωματικοί, προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, συγγενείς και φίλοι του τιμηθέντος.

ΔΕΗ: Είναι έκπτωση, όχι μείωση!

Η ΔΕΗ σχεδιάζει ελαφρύνσεις στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια των συνεπών πελατών της

Έκπτωση 15%, και όχι γενικευμένη μείωση, στις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών και των επαγγελματιών που είναι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών τους, ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.
Το θέμα, όπως ο ίδιος είπε χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στη μόνιμη επιτροπή περιφερειών της Βουλής για την επάρκεια ισχύος ενέργειας το καλοκαίρι στα νησιά, θα τεθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στις 8 Ιουνίου. Η έκπτωση, όπως αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ, θα ισχύσει κατά πάσα πιθανότητα από την 1η Ιουλίου.
Τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις για να δουν τις μειώσεις στους λογαριασμούς τους θα πρέπει να μην καθυστερούν την πληρωμή των ποσών αλλά και όσοι αδυνατούν αρκεί να ενταχθούν στο τρέχον πρόγραμμα διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών και φυσικά να τηρούν τη ρύθμιση.
Την έκπτωση θα καρπώνονται και εκείνοι που έχουν ήδη διευθετήσει τα χρέη τους με μηνιαίες δόσεις και τις πληρώνουν στην ώρα τους.
Παραδείγματα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Εκλογή νέου Δ.Σ. την Κυριακή 5 Ιουνίου, ώρα 20:00


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 20:00 θα διεξαχθούν εκλογές για την εκλογή  νέου Δ.Σ της ομάδας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση Συμπαραστάτη του Πολίτη για τους ανέργους

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, δημιούργησε  οικονομικά προβλήματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, περισσότερα όμως όπως είναι φυσικό στις λεγόμενες ευάλωτες ή ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
     Πρώτοι σε αυτό τον κατάλογο είναι οι άνεργοι κάθε κατηγορίας, οι οποίοι περισσότερο απ’ όλους, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές και στοιχειώδεις τους ανάγκες.
     Ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας τους δεν υπάρχει, με συνέπεια τις περισσότερες φορές να υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης, άγνοια των δικαιωμάτων τους και ως εκ τούτου μη ένταξή τους στα όποια ευεργετήματα μπορούν να έχουν.
     Προς ενημέρωση λοιπόν αυτών των πολιτών, θα ήθελα να δώσω τις παρακάτω πληροφορίες:
     Α. Οι μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε ή έληξε η σύμβαση εργασίας, δικαιούνται επιδόματος ανεργίας, το οποίο λαμβάνουν εφόσον υπέβαλαν αίτηση στον ΟΑΕΔ εντός 60 ημερών από την ημερομηνία απόλυσής τους.    Οι μακροχρόνια άνεργοι των παραπάνω κατηγοριών ηλικίας 20 έως 60 ετών, εφόσον εξάντλησαν την επιδότηση ανεργίας και το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, δικαιούνται επιδόματος από τον ΟΑΕΔ, εφόσον υπέβαλαν αίτημα εντός προθεσμίας 60 ημερών από τη λήξη της καταβολής του επιδόματος τακτικής ανεργίας.
     Β. Οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας μέχρι 29 ετών, δικαιούνται ειδικό επίδομα εφόσον έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και έχουν λάβει τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Ιωάννινα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή κινητού τηλεφώνου

Συνελήφθησαν, σήμερα (01-06-2016) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 29 και 28 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή κινητού τηλεφώνου.
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα σε εστιατόριο στα Ιωάννινα, οι δύο δράστες αφαίρεσαν από 36χρονη ημεδαπή, υπάλληλο του καταστήματος, ένα κινητό τηλέφωνο, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής από σπίτια στην περιοχή της Άρτας

Συνελήφθησαν για τις υποθέσεις αυτές, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 43 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής από σπίτια στην περιοχή της Άρτας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (31-05-2016) αργά το βράδυ στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 43 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, χθες (31-05-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, εισήλθαν, από ανασφάλιστο παράθυρο, σε σπίτι 67χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι, οι δύο δράστες, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (30-05-2016) εισήλθαν σε σπίτι 62χρονου ημεδαπού στην Άρτα, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου δράστη, το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Τηλεμαραθώνιος της ΕΡΤ για τα παιδιά της «Κιβωτό του Κόσμου»

Ο Τηλεμαραθώνιος αγάπης που διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη η ΕΡΤ σε συνεργασία με την «Κιβωτό του Κόσμου» στοχεύει στο να βοηθηθούν περαιτέρω τα παιδιά που μεγάλωσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά απ’ αυτά χωρίς γονείς.
Κατά τη διάρκεια της «ζωής» της, η «Κιβωτός του Κόσμου» - παράρτημα της οποίας λειτουργεί και στην ακριτική Πωγωνιανή - που δημιούργησε ο πατέρας Αντώνιος έχει προσφέρει βοήθεια σε πολλά παιδιά και όποιος θέλει να βοηθήσει στο έργο της μπορεί να καλέσει από οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στο 19888 με χρέωση 2,46 €/κλήση ή στέλνοντας μήνυμα στο 19888 με κόστος 2,46 €/μήνυμα.

Ο Τηλεμαραθώνιος που θα αρχίσει από νωρίς το πρωί, με ρεπορτάζ, καλεσμένους και ζωντανές συνδέσεις σε όλες τις εκπομπές της ΕΡΤ1 θα συνεχιστεί αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σε μια μεγάλη τηλεοπτική βραδιά με τους Ανδρέα Ροδίτη και Ελένη Χρονά.

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Συνελήφθη, χθες (31-05-2016) αργά το απόγευμα στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και καταδικαστική απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από την 1η Ιουλίου έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Έκπτωση στα τιμολόγια ύψους 15% θα παρέχει στους συνεπείς καταναλωτές από την 1η Ιουλίου η ΔΕΗ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Εμμανουήλ Παναγιωτάκη.
Η έκπτωση αφορά τους καταναλωτές που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους εμπρόθεσμα αλλά και αυτούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών που υλοποιεί η ΔΕΗ από την 1η Απριλίου.
Προϋπόθεση είναι οι καταναλωτές να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις που προκύπτουν από τον διακανονισμό.

Μιλώντας σε επιτροπή του Κοινοβουλίου, ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ εξέτασαν και επεξεργάστηκαν σχέδιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας την επόμενη Τετάρτη, για μείωση των τιμολογίων σε οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες.

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου αρχίζουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου ενεργοποιούνται τα άρθρα 993 και 995 του νέου τροποποιημένου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και αίρεται και το τελευταίο τυπικό νομικό εμπόδιο για την έναρξη των πλειστηριασμών ακινήτων.
Η ελληνική κυβέρνηση δημοσίευσε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο από 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν τη διαδικασία προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ενώ αυτή τη στιγμή στις λίστες αναμονής πλειστηριασμών βρίσκονται ήδη 60.000 ακίνητα.
Ειδικότερα, το υπ' αριθμόν 59/2016 Προεδρικό Διάταγμα ορίζει τον τρόπο προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και παράλληλα καθορίζει το αρμόδιο όργανο προσδιορισμού της αξίας.
Αρμόδιος για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται είναι ο δικαστικός επιμελητής ο οποίος για το σκοπό, υποχρεούται να προσλάβει κατά την κρίση του πιστοποιημένο εκτιμητή φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Μάλιστα, το κόστος αμοιβής του εκτιμητή βαραίνει τον οφειλέτη!