Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Σύλληψη 41χρονης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μίας 41χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Γιάννης Καραγιάννης: Ιδιαίτερα σημαντική για τον τουρισμό της Κόνιτσας η πιστοποίηση των ιαματικών πηγών Αμάραντου και Καβασίλων

Αφετηρία για την περαιτέρω αξιοποίησή τους αποτελεί η απόφαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, με την οποία (ΦΕΚ 2165/τ.Β'/12-6-2018) αναγνωρίζονται ως ιαματικοί οι φυσικοί πόροι Αμάραντου και Καβασίλων. Ικανοποιείται έτσι ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και των επαγγελματιών  του τουρισμού της περιοχής, προκειμένου αυτή να αναδειχθεί και να καθιερωθεί ως προορισμός τουρισμού υγείας και ευεξίας.
Για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία της ακριτικής  περιοχής έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος ανέδειξε το σχετικό αίτημα μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου. "Η επίσημη αναγνώριση του 'ιαματικού πλούτου' του Δήμου Κόνιτσας, θα βοηθήσει την ακριτική περιοχή της Ηπείρου να αναδειχθεί ως προορισμός τουρισμού υγείας και ευεξίας και, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των υπολοίπων μορφών θεματικού τουρισμού και τη λειτουργική διασύνδεση τους με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής, να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός και να ενισχυθεί σημαντικά η τοπική της οικονομία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιαννιώτης βουλευτής.

Δήμος Πωγωνίου: Γιορτή ηλικιωμένων στο ΚΗΦΗ Κουκλιών την Παρασκευή 6 Ιουλίου, ώρα 19:30

Αντιμετώπιση των αποβολών μέσω ειδικής-ανοσοτροποποιητικής-διατροφής


Ένα στα 200 ζευγάρια που προσπαθούν, σήμερα,  να γίνουν γονείς έρχονται αντιμέτωπα με την οδυνηρή εμπειρία των συνεχόμενων αποβολών (σύνδρομο των καθ’ έξιν αποβολών). Ένας από τους βασικούς «υπόπτους» στις περιπτώσεις αυτές είναι το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να «σαμποτάρει» την ομαλή έκβαση της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, τα νέα είναι καλά, καθώς η κατάσταση μπορεί να γίνει «φιλική» προς την κύηση,  μέσω ενός ειδικού, εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής.
Τι είναι τα ΝΚ κύτταρα και ποιος ο ρόλος τους στις αποβολές
Τα ΝΚ κύτταρα, τα αρχικά των οποίων προέρχονται από τις λέξεις Natural Killer cells ή αλλιώς φυσικά φονικά κύτταρα, ουσιαστικά είναι τα κύτταρα τα οποία συμβάλλουν στην άμυνα του οργανισμού και μας βοηθούν να ανταποκριθούμε σε ιώσεις (σκοτώνοντας τους ιούς) ή και σε περιπτώσεις καρκίνου (καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα). Όταν, όμως, τα ΝΚ κύτταρα είναι αυξημένα σε αριθμό ή έχουν μεγάλη τοξικότητα, αναγνωρίζουν το έμβρυο ως ξένο σώμα και επιτίθενται σε αυτό, προκαλώντας αποβολή ή αποτρέποντας την επιτυχία μιας εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Κλινικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι οι γυναίκες που τείνουν να αποβάλλουν, έχουν αυξημένα ΝΚ κύτταρα στη μήτρα καθώς και αυξημένα ΝΚ κύτταρα διάφορων υποκατηγοριών στο περιφερικό αίμα αλλά και αυξημένη γενικά δραστηριότητα των ΝΚ κυττάρων.