Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Θανάσης Μποζιάρης: Η δημοτική αρχή Πωγωνίου οφείλει να αγνοήσει τις σειρήνες και να επανεκκινήσει τον εορτασμό της 9ης Μαΐου στο Χάνι Δελβινακίου


Πωγώνι,  9 Μαΐου 2017

   9η Μαΐου, μέρα πανελλαδικού εορτασμού για τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Από το 2005 στο Χάνι Δελβινακίου με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση Δ.Σ. του πρ. Δήμου Δελβινακίου τιμούσαμε τους εθνικούς αγώνες και τα θύματα των Πωγωνησίων (και όχι μόνον) σ’ εκείνον τον πλέον παράλογο πόλεμο. Κατασκευάσαμε νόμιμα ένα περικαλλές ΗΡΩΟΝ και τελούσαμε κάθε χρόνο λιτή και ΕΝΩΤΙΚΗ εκδήλωση και για τις 3 φάσεις του:
  1. Ιταλική εισβολή,
  2. Γερμανική Κατοχή και
  3. Εθνική Αντίσταση (1940-44) κατά του Φασισμού και του Ναζισμού.
 Η  Πολεμ. Αεροπορία μας εγκατέστησε κι ένα αεροπλάνο απομεινάρι του πολέμου για έκθεμα.
   Επιλέξαμε το Χάνι Δελβινακίου διότι εκεί έγιναν σπουδαία γεγονότα αλλά κυρίως διότι αποτελεί το φυσικό πέρασμα-δίοδο που από τους αρχαιότατους χρόνους ένωνε τους αρχαίους Ιλλυριούς με τους Ηπειρώτες, αργότερα διερχόταν το «ντερβένι» του Αλή Πασά με χάνια και σταθμούς όπου επικοινωνούσαν άνθρωποι και λαοί όπως  και σήμερα.

  Στο Πωγώνι –και ίσως μόνον εκεί - συνέβησαν γεγονότα  και κατά τις 3 φάσεις του Β΄ πολέμου.
  1. Ιταλική εισβολή: Και από εκεί  εισέβαλαν κυρίως οι Ιταλοί, εκεί έπεσαν τα πρώτα αθώα θύματά τους (π.χ. Περιστέρι, Λίμνη), εκεί έδρασε το Τάγμα Προκάλυψης Δελβινακίου, εκεί οι φονικές μάχες Βήσσανης και Καστάνιανης, από εκεί στην οπισθοχώρησή τους οι Ιταλοί πήραν τους γονείς μας για ομήρους, πολλοί από τους οποίους χάθηκαν στην Αλβανία.
 2. Γερμανική Κατοχή: Το Πωγώνι έζησε τις κτηνωδίες των Γερμανών κατακτητών. Χωριά του καταστράφηκαν, κάποια ολοσχερώς (Στρατίνιστα, Βομπλό, Καστάνιανη, Κεράσοβο, Περιστέρι,  Ορεινό, Ξηρόβαλτος…), άλλα σώθηκαν από θαύμα (Δελβινάκι), πολλοί πατριώτες εκτελέστηκαν,..
 3. Εθνική Αντίσταση 1941-44: Πολλά χωριά του Πωγωνίου αναδείχθηκαν ακαταμάχητες «ανταρτοφωλιές» που δρούσαν αποφασιστικά κατά των Γερμανών.  Στο Χάνι Δελβ. έγιναν  με συντονισμένη ενέργεια ΕΔΕΣ και ΕΑΜ η ανατίναξη της τηλεγραφικής επικοινωνίας των Γερμανών αλλά και  φονική (πολύνεκρη) επίθεση σε γερμανική αυτοκινητοπομπή τους προς Αλβανία κ.α.λ.…
   Αυτά τα  επί μέρους ιστορικά γεγονότα αποτυπώθηκαν ενωτικά και συμβολικά στο Χάνι Δ. ως κεντρικό σημείο αναφοράς τους και τούτο δεν λειτούργησε ανταγωνιστικά. 
   Έτσι, λοιπόν, θεωρήσαμε ότι δικαιούμαστε συμμετοχή στον εορτασμό της 9ης Μαΐου και την αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ. Κατά καιρούς κατέθεσαν στεφάνι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Υπουργοί...  Το ΗΡΩΟΝ Χάνι Δελβινακίου έγινε σύμβολο ιστορικής μνήμης και Εθνικής συμφιλίωσης, η δε συμμετοχή του κόσμου ήταν κάθε φορά παλλαϊκή. Στόχο μάλιστα είχαμε βάλει η μέρα αυτή να εορτάζεται εκεί πανελλήνια, ο οποίος σταδιακά γινόταν αποδεκτός ενώ επέκειτο η αποδοχή του και από  το ΥΠ. ΕΣ.
  ΟΜΩΣ  ανεξήγητα, αντιδημοκρατικά (χωρίς απόφαση του Δ.Σ.) και ανιστόρητα η υπό τον κ. Καψάλη δημ. αρχή Πωγωνίου από το 2013 κατάργησε την εκδήλωση! Ενεργώντας δε τοπικιστικά την αποστέωσε εορτάζοντας μόνον την 1η φάση της με τα Καλπάκεια. Ο Δήμαρχος μάλιστα από μόνος του και προσχηματικά προφασίστηκε ότι «…δεν ανευρέθη σχετική απόφαση του πρ. Δήμου Δελβινακίου για να γίνει τυπική ανάκλησή της» αλλά ούτε αυτό ετήρησε αφού και απόφαση υπήρχε (η  αριθμ. 29/2005) και ΟΜΟΦΩΝΗ ήταν, προφανώς διότι αδυνατεί να λάβει ομόφωνη απόφαση ανάκλησης χωρίς την οποία θα «επικύρωνε» το διχαστικό ρήγμα στην τοπική κοινωνία που ο ίδιος έχει προκαλέσει.
  Εμείς διαμαρτυρόμαστε και φέτος. Αυτή η ακύρωση της τοπικής ιστορίας (= μικρογραφία της εθνικής) μπορεί να έγινε υπό την πίεση των ελαχίστων που θεωρούν ότι «..η όποια αναφορά στη εθνική Αντίσταση είναι…διχαστική πράξη…» ή ότι «…ο εορτασμός σκοντάφτει σε…  τυπικούς λόγους»!                  
   Τα όσα εξαιρετικά διαδραματίστηκαν στην ακριτική και πολύπαθη περιοχή του Πωγωνίου έχουν ειδικό βάρος και αποτελούν συγκριτικό και αξιοποιήσιμο πλεονέκτημά του.
   Για όλα αυτά η δημ. αρχή Πωγωνίου οφείλει να αγνοήσει τις …σειρήνες και να επανεκκινήσει τον εορτασμό της 9ης Μαΐου στο Χάνι Δελβινακίου με ΛΙΤΟ ΤΡΟΠΟ (δίχως δηλ. φιέστες και φανφάρες).

Θανάσης Μποζιάρης
πρ. Δήμαρχος πρ. Δήμου Δελβινακίου.


2ο Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) στα Ιωάννινα 11-12 Μαΐου

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εξωτερικών συνδιοργανώνουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2ο Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), την Πέμπτη και Παρασκευή, 11-12 Μαΐου στα Ιωάννινα.
Με κεντρικό θέμα τη «Γαλάζια Ανάπτυξη», το Φόρουμ κορυφώνει τις εργασίες της ετήσιας ελληνικής προεδρίας. Κατά τη διάρκεια των δυο ημερών, θα εξεταστούν η πρόοδος και τα επόμενα βήματα υλοποίησης της Στρατηγικής, και θα πραγματοποιηθούν θεματικές συζητήσεις που σχετίζονται με τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής (Γαλάζια Ανάπτυξη, Μεταφορές-Ενέργεια, Ποιότητα του Περιβάλλοντος και Βιώσιμος Τουρισμός).
Οι οκτώ συνεργαζόμενες χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία) που συμμετέχουν στη Μακροπεριφέρεια θα εκπροσωπηθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους Υπουργούς με αρμοδιότητα για τα Ταμεία της Ε.Ε. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί κλειστή υπουργική συνάντηση και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου και της Διευθύντριας στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικών Θεμάτων, αρμόδια για θέματα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της Ε.Ε., Lena Andersson Pench.
Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την παράδοση της προεδρίας στην Ιταλία από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συνεδρίου και του Υπουργείου.

Επίσημη ιστοσελίδα του Φόρουμ:

Twitter Forum:  @EusairPoint  

Περιφέρεια Ηπείρου: Αναδόχους έργων ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή

Αποφάσεις  για έργα βελτίωσης οδικών, υδρευτικών και αρδευτικών υποδομών έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στη σημερινή συνεδρίασή της.
Συγκεκριμένα αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των παρακάτω έργων:
Ø  Βελτίωση του δρόμου Άγιος Χαράλαμπος Κάτω Αθαμανίου – Άνω Καλεντίνη Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Βασίλειος Θωμάς & ΣΙΑ ΟΕ)
Ø  Βελτίωση και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κατασκευαστική Χαρμπης & ΣΙΑ Ο.Ε.)
Ø  Υδροδότηση Τ.Δ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών, προϋπολογισμού  145.000 ευρώ (Ανάδοχος: Πορφύρης Κατασκευαστική – Ενεργειακή & ΣΙΑ Ε.Ε.)
Ø  Αντικατάσταση αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Αχέροντα - Γλυκής και ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 63.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κασσαβός Νικόλαος του Χρήστου ΕΔΕ)
Ø  Ανακατασκευή ΤΟΛ στην Αετόπετρα Κόνιτσας, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου &  ΣΙΑ Ο.Ε.)
Ø  Προμήθεια αγωγών και υλικών άρδευσης πρασίνου στο Ε.Ο.Δ. Ιωαννίνων -Άρτας, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (Ανάδοχος: Garden Mall Α. Ντόκος Λ. Αναγνωστοπούλου & ΣΙΑ Ε.Ε.).
Επίσης  εγκρίθηκε η δημοπράτηση   του έργου για την προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε δαπάνη πίστωσης 24.800 ευρώ  για την «Προμήθεια υλικών για την επισκευή του κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων».


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Σύλληψη δύο ημεδαπών σε Νεράιδα Θεσπρωτίας και Ελεούσα Ιωαννίνων γιατί μετέφεραν οργανωμένα με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πάνω από 47 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν σήμερα στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και στην Ελεούσα Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, γιατί μετέφεραν οργανωμένα με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πάνω από 47 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οδήγησαν στη σύλληψη δυο ημεδαπών, ηλικίας 57 και 34 χρονών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (09-05-2017) το πρωί, συνελήφθησαν στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και στην Ελεούσα Ιωαννίνων, οι δύο προαναφερόμενοι.
Ειδικότερα, ο 57χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -45- δέματα, που περιείχαν 47 κιλά και 160 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο 34χρονος, ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον 57χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
47 κιλά και 160 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
-2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
-2- κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Γ.Π.Α.Δ. Ηπείρου: Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη, στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι μετέφερε με το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητό του, προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 24χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Συνελήφθη, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 53χρονος, βρήκαν στην κατοχή του μία άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ήταν πλαστή.
Συνελήφθη, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Συνελήφθη, στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 20χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να ασκεί δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση διάφορα προϊόντα παρεμπορίου, στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών από σπίτια, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 27-04-2017, στο Πέτα και στην Ελεούσα Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρυσά κοσμήματα.

Ενοικιάσεις ακινήτων από τον ΑΣΜΕΚ Δολιανών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  1. Ενοικιάζεται διώροφο ακίνητο 234,18 τ.μ. (Υδρόμυλος με νεροτριβές και απλώστρες) και περιβάλλον χώρος συνολικής έκτασης 14.794,75 στρέμματα στα Δολιανά, δίπλα στη γέφυρα Καλαμά.
  2. Ενοικιάζεται διώροφο ακίνητο 234 τ.μ. Καφενείο-Ξενώνας στην κεντρική πλατεία Δολιανών.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978122496 (Πρωινές ώρες 9:00-14:00)

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με τη Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, με αφορμή το 2ο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Περιφέρεια Αδριατικής Ιονίου (EUSAIR) που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 11 και 12 Μαΐου συναντήθηκε με την Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η Πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Τσιμπίκης ενημέρωσαν τον κ. Καραγιάννη για τις προτάσεις που έχει επεξεργαστεί το Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου, ως μέλος της EUSAIR, πάνω στους στοχευμένους πυλώνες της στρατηγικής σε θέματα που αφορούν την έρευνα και την καινοτομία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία διαχειριστικών - διοικητικών ικανοτήτων.

Play off της Β΄ κατηγορίας, Α΄ όμιλος, γήπεδο Κρανούλας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά -Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 10-05-17/17:00)

ΤΕΤΑΡΤΗ 10  ΜΑΪΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 
ΩΡΑ: 17:00


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ -Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Ρήξη πρόσθιου χιαστού - Πώς αντιμετωπίζεται;

Η ρήξη πρόσθιου χιαστού μπορεί να είναι αποτέλεσμα πτώσεων, συγκρούσεων, ατυχημάτων τροχαίων ή εργατικών, ενώ  είναι συχνή στους αθλητές των αθλημάτων σύγκρουσης-επαφής, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το χάντμπολ και σε αθλήματα όπως σκι, εμπόδια, άλμα εις μήκος. Οι γυναίκες που αθλούνται συγκριτικά με τους άντρες έχουν 2 έως 3 φορές υψηλότερη συχνότητα τραυματισμού.
Οι χιαστοί σύνδεσμοι πήραν το όνομα τους από το σχήμα τους, που μοιάζει με το γράμμα Χ. Συναντώνται και αλληλοδιασχίζονται «χιαστί» και συνδέουν τον μηρό με την κνήμη, ενώ ο ρόλος τους είναι η σταθεροποίηση της άρθρωσης του γόνατος.
Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος συγκρατεί την πρόσθια κίνηση-ολίσθηση του γόνατος και ο οπίσθιος χιαστός την κίνηση-ολίσθηση του γόνατος προς τα πίσω. Σε περίπτωση τραυματισμού, η εφαρμογή της φυσικοθεραπευτικής αντιμετώπισης είναι αναγκαία και οφείλει να στηρίζεται στη στενή συνεργασία με τον ορθοπαιδικό χειρουργό. Η κλινική εικόνα της ρήξης χαρακτηρίζεται από πρήξιμο του γόνατος, αδυναμία στήριξης-βάδισης και δυνατό πόνο μας εξηγεί ο Dr manual medicine, φυσιοθεραπευτής, επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Η. Γουδέβενος.
Ο παθοφυσιολογικός μηχανισμός της ρήξης του πρόσθιου χιαστού, σύμφωνα με τον Dr Γουδέβενο, είναι συνήθως η βίαιη ή απότομη μετατόπιση (προς τα εμπρός) της κνήμης, σε σχέση με τον μηρό.
«Για παράδειγμα απότομο σταμάτημα-«φρενάρισμα» κατά τη διάρκεια τρεξίματος, κυρίως στην κατηφόρα ή σε ανώμαλο έδαφος, με ταυτόχρονο στρίψιμο του γόνατος.
Βίαιη υπερέκταση ή υπερκάμψη με στροφή (έσω) της κνήμης προκαλεί ρήξη. Υπάρχουν και άλλες αιτίες, που μπορεί να προκαλέσουν ρήξεις στους πλάγιους συνδέσμους και να έχουν ως επακόλουθο τη ρήξη και των χιαστών συνδέσμων και συχνά και του έσω μηνίσκου».

Περιφέρεια Ηπείρου: Προτάσεις για τη νέα Οργανωτική Δομή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)

Προτάσεις για τη νέα Οργανωτική Δομή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στην Ήπειρο.
Συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις που λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των αναγκών, αλλά και των προϋποθέσεων που υπάρχουν στην περιοχή της Ηπείρου, γίνονται από την Περιφέρεια για τη νέα Οργανωτική Δομή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Οι προτάσεις, υποβλήθηκαν με έγγραφο του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο πλαίσιο της Διαβούλευσης για το Οργανόγραμμα του Οργανισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι απόρροια συνάντησης εργασίας που έγινε με την προεδρία του Εντεταλμένου και θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Σιαράβα και τη συμμετοχή των Διευθυντών των υπηρεσιών των Ασφαλιστικών Οργανισμών στην Ήπειρο, του Γενικού Δ/ντη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Ιωάννη Νικόπουλου και Υπηρεσιακών στελεχών.
Στη συνάντηση εργασίας, μετά την αναλυτική παρουσίαση στοιχείων, για την έως τώρα λειτουργία των ασφαλιστικών οργανισμών, τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, εξετάστηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την καλύτερη λειτουργία του νέου Οργανισμού για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε θέματα υγειονομικά και ασφαλιστικά.
"Με τις προτάσεις μας, θέλουμε να συμβάλλουμε δημιουργικά στη διαμόρφωση του Οργανογράμματος του ΕΦΚΑ στην Ήπειρο. Αυτές λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους που έχουν τεθεί- – πληθυσμιακά στοιχεία, γεωγραφικά χαρακτηριστικά, κτηριακές υποδομές, προσβασιμότητα – και κυρίως το γεγονός ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος των ασφαλισμένων, είτε αυτοί διαμένουν σε αστικά κέντρα, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές", αναφέρει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.