Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Πήρε το ντέρμπι με το Σταυράκι η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (2-1)

*Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο Δελβινάκι, αφού επικράτησε  του Α.Ο. Σταυρακίου με 2-1 για την 25η αγωνιστική του Α' ομίλου της Maison Β΄ Ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12΄ με  γκολ του Τσάγκα Δημήτρη. 
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ισοφάρισε σε 1-1 στο 63΄  με τον Τσαραώση Ευάγγελο.
Η ολική ανατροπή έγινε στο 84' όταν ο Τσαραώσης Ευάγγελος έγραψε  το 2-1 για τους γηπεδούχους.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Νικήτας, Καρδάσης Γεώργιος (Ντέλλας Κων/νος 72΄), Παπάζης Ιωάννης (Κατσαβριάς Βασίλης 61΄), Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος (Δήμος Αθανάσιος 61΄), Brami Jorgo, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ -Α.Π.Ο.Ε.Λ. 1-0
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-0
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-3
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 1-2
Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2-1
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-1
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4-0
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 8-6


Βαθμολογία (25η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 59  
2. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 58
3. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 55 
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 51 
5. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  49
6. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 47
7. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  33
8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 31
9. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 29
10. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 28
11. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  24
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 24 (24)
13. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 23 
14. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 22
15. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 20  

16. Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 10 (24)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου από την Κυριακή 26/3 έως 12/4/2017

Στα πλαίσια εκτέλεσης εργασιών βαριάς συντήρησης (αντικατάστασης) του αρμού  διαστολής Ρ7Α της Γέφυρας πρόσβασης Ρίου και με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων αποφασίστηκε η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από 26/3/2017 έως 12/4/2017 καθημερινά από 06.00 έως 22.00 εκτός Κυριακής ως ακολούθως:
Κατά τις φάσεις Α και Γ θα γίνει αποκλεισμός των αριστερών λωρίδων των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου αντίστοιχα. 
Οι εργασίες επισκευής του αρμού θα γίνουν στο κεντρικό τμήμα του αρμού με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται εκατέρωθεν αυτού.
Κατά την φάση Α στην κατεύθυνση από Ρίο προς Αντίρριο, κλείνει αρχικά η αριστερή λωρίδακυκλοφορίας σε ένα μήκος 200μ. και στη συνέχεια μετά από 240 μ, όπου πρώτα έχει γίνει ο περιορισμός της λωρίδας επιτάχυνσης του κλάδου από την προβλήτα του Ρίου προς Αντίρριο, συνολικού μήκους 80μ. με 20μ. προσαρμογή, η κυκλοφορία εισέρχεται στην περιοχή του εργοταξίου τον αρμού το οποίο θα έχει μήκος 40μ. 

Στις εκδηλώσεις στην ακριτική Κόνιτσα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου παρευρέθηκε ο Γιάννης Καραγιάννης

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε το Σάββατο 25.03.2017, στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που διοργάνωσε ο Δήμος Κόνιτσας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων και ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών και μαθητριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

Tη Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ισαάκ Μιζάν – αριθμός βραχίονα 182641», του Ηπειρώτη συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, Βησσαρίωνος 9 και Σίνα, Αθήνα

Την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, έγινε εκδήλωση στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών για την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Χρ. Βλαχοπάνου «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641», η οποία διοργανώθηκε από το ΚΙΣΕ και την Ι.Κ. Αθηνών. 
Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 από τις εκδόσεις «Άπειρος Χώρα», με επίμετρο της ιστορικού Άννας-Μαρίας Δρουμπούκη, είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του Ισαάκ Μιζάν, του ομήρου με αριθμό βραχίονα  182641 του στρατοπέδου του Άουσβιτς. Το βιβλίο αποτυπώνει με τρόπο οξύ και διεισδυτικό την ζωή του Ισαάκ Μιζάν, εμβληματικής μορφής της «εποχής του μάρτυρα», που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα, εκτοπίσθηκε με όλη την οικογένειά του στο κολαστήριο του Άουσβιτς, επιβίωσε της καταστροφής και επέστρεψε, μόνος επιζών από μια ευρεία οικογένεια, στην ερημιά της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής Ελλάδας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεo, υπό την μουσική υπόκρουση τμήματος του έργου «Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Μίκη Θεοδωράκη, με αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Ισαάκ Μιζάν, τα οποία συνοδεύονταν από φωτογραφικό υλικό της οικογένειάς του.
Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε και συντόνισε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας  Θωμάς Σίδερης, μίλησαν: ο καθηγητής Μωυσής Ελισάφ, ο γενικός γραμματέας του ΚΙΣΕ και πρόεδρος της Ι.Κ. Ιωαννίνων, ο Μίνως Μωυσής, πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών, ο Γιάννης Μπαλάφας, Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο συγγραφέας του βιβλίου, Δημήτρης Βλαχοπάνος, ενώ, στο τέλος της εκδήλωσης ο ίδιος ο Ισαάκ Μιζάν, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, έκανε την ακόμη μεγαλύτερη τιμή στους παρευρισκόμενους να μιλήσει, όχι για να ξαναζήσει την πιο τραγική στιγμή της ζωής του, αλλά για να αναφερθεί στη δράση που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια, κάνοντας διαλέξεις για το Ολοκαύτωμα σε Σχολεία.
Όπως, πολύ εύστοχα είπε ο Μωυσής Ελισάφ, «ο συγγραφέας του βιβλίου αφηγείται τη ζωή του Ισαάκ Μιζάν μέσα στο θάνατο, τη δική του μοναδική μαρτυρία στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, το «ζοφερό αίνιγμα» κατά τον Αμερί, τη «μαύρη τρύπα του πολιτισμού» κατά τον Πρίμο Λέβι, το «σημείο μηδέν» κατά τον Ίμρε Κέρτις, αλλά και στα άλλα στρατόπεδα εκμηδένισης, εκεί όπου το απροσμάχητο τείχος ανάμεσα στον άνθρωπο και τον μη άνθρωπο είχε βάναυσα, ίσως οριστικά για το υπόλοιπο της ανθρώπινης ιστορίας, διαρραγεί». Ο Μίνως Μωυσής τόνισε την ευρηματικότητα του συγγραφέα, ο οποίος επιχειρεί κάτι πρωτότυπο, να περιγράψει την ζωή του ήρωά του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από το Ολοκαύτωμα μέσα από την αφήγηση του Τζάκου Μιζάν. Επίσης μίλησε για την κοινότητα της Άρτας, μέσα από προσωπικά βιώματα, κάνοντας ένα νοερό ταξίδι σε μια πόλη με αστικό πολιτισμό, σεβασμό και ανεκτικότητα, η οποία όμως, όπως και σχεδόν όλες οι ελληνικές πόλεις, δεν μπόρεσε να σώσει τους Εβραίους της.
Ο Γιάννης Μπαλάφας, αφού μίλησε γενικά για το Ολοκαύτωμα, αναφέρθηκε στην δύσκολη επιστροφή στην Ελλάδα του Εμφυλίου, στη σιωπή για το Ολοκαύτωμα και ολοκλήρωσε αναφέροντας στίχους από το ποίημα του Ιάκωβου Καμπανέλλη Μαουτχάουζεν.

Στη συνέχεια και ο συγγραφέας, όπως φαίνεται και στο έργο του, στο οποίο διαχειρίζεται με ξεκάθαρο τρόπο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ελάχιστοι επιζώντες όταν επέστρεψαν στα σπίτια τους, τα λεηλατημένα και καταπατημένα, μίλησε ξεκάθαρα για αυτό το ένοχο κενό που επιβιώνει ακόμη και σήμερα στις συζητήσεις για τα εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα, σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, αναφερόμενος και στο παράδειγμα της σφαγής του Κομμένου της Άρτας. Στις συζητήσεις για τα χωριά που έκαψαν οι ναζί, για τους ανθρώπους που σκότωσαν, σπάνια συμπεριλαμβάνονται οι Έλληνες Εβραίοι που εκτοπίστηκαν στα στρατόπεδα του θανάτου και εξοντώθηκαν μαζικά. Σαν να μην αποτελούν κομμάτι της τοπικής ιστορίας, κομμάτι σημαντικό και αναπόσπαστο της ιστορίας της Ελλάδας.
Και η ίδια η  σιωπή των επιζώντων κράτησε μέχρι την δεκαετία του 1990. Σε αυτή την σιωπή, απόρροια όχι μόνο της απώθησης της μνήμης, αλλά και της βαθιάς ανθρώπινης ανάγκης ότι η ζωή έπρεπε να συνεχιστεί, συνέτεινε και το γεγονός ότι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, οι διηγήσεις για την φρίκη του Ολοκαυτώματος, για το τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος στον άνθρωπο, δεν γίνονταν πιστευτές. Η σιωπή αυτή, ακόμη και όταν αφορά την ενοχή των Ελλήνων χριστιανών, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια, δειλά δειλά, να σπάει. Κινούμενος από την ανάγκη του να μην σιωπά και από την βαθειά του αγωνία να μάθουν τα νέα παιδιά, να μην ξεχαστεί η ιστορία, να μην αλλοιωθεί η αλήθεια, ο Ισαάκ Μιζάν επισκέπτεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα σχολεία και πανεπιστήμια για να αφηγηθεί την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων μέσα από την δική του προσωπική ιστορία, διαδικασία εξαιρετικά επίπονη, αλλά ιστορικά και προσωπικά ανεκτίμητη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Στέφος, Γιάννης Καραγιάννης, Βασίλης Τσίρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ και Κώστας Καραγκούνης από τη Ν.Δ.. Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της, Κώστας Κωνής.
Μετά τις βιβλιοπαρουσιάσεις στην Άρτα και στην Αθήνα Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Ισαάκ Μιζάν – αριθμός βραχίονα 182641» θα παρουσιαστεί και στα Ιωάννινα  στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 19:30, σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ιωαννίνων, η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Μουσιωτίτσας και οι εκδόσεις «Άπειρος Χώρα».

Στέφανος Φούσας: “Το ΕΣΥ είναι γερασμένο”



ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ειδήσεις»

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (27-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (28-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (29-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (30-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Παρασκευή (31-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (01-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (27-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (28-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Τετάρτη (29-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (30-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Παρασκευή (31-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.

Σάββατο (01-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.

Ο Hπειρώτης συγγραφέας Βαγγέλης Μπέκας, μιλάει στην εκπομπή της ΕΡΤ1 ''Στάση ΕΡΤ'', για το νέο του βιβλίο ''Μαύρο Φυλαχτό''


Ο συγγραφέας Βαγγέλης Μπέκας μιλάει στην εκπομπή ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ για το νέο του βιβλίο ΜΑΥΡΟ ΦΥΛΑΧΤΟ.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ:



Δείτε το video:

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (27-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα.
Τετάρτη (29-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Πέμπτη (30-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο – Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (31-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Κυριακή (02-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό – Ροδαυγή – Πιστιανά.