Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-0

Με γκολ του Τσουκαλά ο ΠΑΣ  επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλό στο Στάδιο των Ιωαννίνων τόσο με τους γηπεδούχους, όσο και τους φιλοξενούμενους να έχουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαλαρούς ρυθμούς από τις δύο ομάδες που σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και μετά το 60 άρχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις.
 Στο 67' σε αντεπίθεση του ΠΑΣ μπόρεσε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του Ατρομήτου.
Ο Βίλα μπήκε  από δεξιά στην περιοχή του Ατρομήτου, έκανε την πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Τσουκαλά και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ο Ατρόμητος έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 71', όταν ο Φυτανίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Ατρόμητος πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα και έτσι ο ΠΑΣ πήρε το δεύτερο τρίποντο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (87' Μπέριος), Λίλα, Τσάβες, Ντε Βινσέντι (76' Κεϊτά), Κοροβέσης (56' Βίλα), Ίλιτς.
Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης (82' Καραμάνος), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ουμπίδες, Ιγκλέσιας, Γκαρσία (73' Γεωργίου), Μπρίτο, Ναπολεόνι (66' Καραγκούνης), Παπαδόπουλος.

Μείωση επιτοκίων για όλα τα δάνεια

Χαμηλότερα επιτόκια κατά 1,5 με 2 μονάδες θα προσφέρουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες που προτίθενται να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των - καταναλωτικών κυρίως - δανείων τους και να πληρώνουν μία ελάχιστη δόση, χωρίς να απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις. Τα νέα πακέτα ρυθμίσεων θα βγουν στην αγορά μέσα στον Οκτώβριο και θα αφορούν όλα τα δάνεια, δηλαδή όχι μόνο εκείνα που βρίσκονται σε καθυστέρηση από 30-90 μέρες, αλλά και τα ενήμερα.
Το επιτόκιο στις νέες ρυθμίσεις για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, δεν θα υπερβαίνει το 7,5% με 8%, όταν σήμερα είναι στο 10% και φτάνει ακόμα και στο 12%. Μιλάμε πάντα για ρυθμίσεις χωρίς προσημείωση ακινήτου.

Το ΣΔΟΕ "σφράγισε" καταστήματα σε Άρτα και Ηγουμενίτσα

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΕΡΟΣ 2013»

Δυο επιχειρήσεις σφραγίστηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην Ήπειρο, καθώς έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε το  Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΕΡΟΣ 2013», αποδείχτηκε ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα δεν έδιναν αποδείξεις στους πελάτες
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
Στην Ηγουμενίτσα σφραγίστηκε μπαρ, γιατί τις μεταμεσονύκτιες ώρες δεν εξέδωσε αποδείξεις σε 20 πελάτες.

Στην Άρτα σφραγίστηκε κέντρο διασκέδασης, γιατί σε 36 τραπέζια η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει αποδείξεις.

Από πού θα φύγουν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα τέλη του μήνα θα βρεθεί το νέο κύμα διαθεσιμότητας, που αφορά άλλους 12.500 υπαλλήλους έως το τέλος του έτους.
Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίζεται έτοιμη να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με προτάσεις για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.
Όπως έχει γίνει γνωστό από την ηγεσία του υπουργείου, η δεξαμενή από την οποία θα βρεθούν οι 12.500 εργαζόμενοι είναι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, οι δήμοι, ο χώρος της υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Έτσι, σύμφωνα με τον κατ' αρχήν σχεδιασμό, στο στόχαστρο θα βρεθούν, σύμφωνα με "Τα Νέα", 45.000 υπάλληλοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, 91.000 δημοτικοί υπάλληλοι, 15.000 εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και 7.000 εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.
 Ωστόσο, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα τεθεί και το θέμα των απολύσεων, καθώς υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση για 15.000 απολύσεις έως το τέλος του 2014, εκ των οποίων οι 4.000 έως το τέλος του έτους.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr
 

Γιάννενα: Δικογραφία για 32χρονο για ασελγείς προτάσεις σε ανήλικους μέσω του internet

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 32χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω του διαδικτύου.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν προηγηθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, μέσω συγκεκριμένου προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, συνομιλούσε με μαθητές στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, προσέβαλλε την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών του διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και τα στοιχεία του 32χρονου ημεδαπού.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στα Ιωάννινα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και σε επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, προέκυψε ότι διατηρούσε λογαριασμό σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής επικοινωνίας, μέσω του οποίου συνομιλούσε με πλήθος άλλων χρηστών. Επίσης εξακριβώθηκαν τα καταγγελλόμενα αναφορικά με τις ασελγείς προτάσεις και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε και τις συνδέσεις δύο ακόμα ατόμων, εν αγνοία τους, προκειμένου να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 48χρονος Πολιτικός Μηχανικός για απάτη σε βάρος του Ι.Κ.Α

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.) εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης για εξαπάτηση του φορέα του Ιδρύματος.
Η υπόθεση αφορά σε ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, μέσω του διαδικτύου, ενώ ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε αυτή, ένας 48χρονος ημεδαπός, πολιτικός μηχανικός στην πόλη των Ιωαννίνων.
Η ζημιά για το Ι.Κ.Α. υπολογίζεται στις 28.424 ευρώ. Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστα άτομα είχαν υποβάλλει μέσω του διαδικτύου 23 ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.
Με αυτό τον τρόπο, είχαν δηλώσει εικονικά 45 εργαζόμενους ως εργάτες τριών οικοδομικών έργων και ημέρες εργασίας που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση. Οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα κ.ά.).
Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, εντοπίστηκε «γεωγραφικά» συγκεκριμένο σημείο προέλευσης των ηλεκτρονικών ιχνών, στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε την Παρασκευή το πρωί, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, έρευνα στο γραφείο του 48χρονου, όπου και εντοπίστηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μέσω του οποίου υπέβαλλε τις επίμαχες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αναδρομικό "μαχαίρι" σε εφάπαξ και επικουρικά από τον Ιούλιο του 2012

Με την άφιξη των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει και επισήμως το ασφαλιστικό ζήτημα.
Στο στόχαστρο βρίσκονται οι συντάξεις, με τους πιστωτές να ζητούν μειώσεις για την κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων, ενώ η κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές εισοδημάτων.
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες και λίγο αργότερα στις ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις κορυφής προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", 150.000 εν αναμονή συνταξιούχοι και 50.000 ασφαλισμένοι που πρόκειται να υποβάλουν αίτημα συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναδρομική ισχύ της μείωσης της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ από την 1η Ιουλίου 2012.
Στην εφημερίδα «Έθνος», εξάλλου, επίσης σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, υπενθυμίζεται ότι από το 2014 μπαίνει σε εφαρμογή η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι όταν διαπιστώνεται «τρύπα» στους προϋπολογισμούς τους, θα περικόπτονται αυτομάτως οι παροχές. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, εκτιμάται ότι οι μειώσεις θα κυμανθούν γύρω στο 20%.

ΠΗΓΗ:
www.aftodioikisi.gr

Επίδομα 200 € σε 11.000 ανέργους

Επίδομα 200 ευρώ και για μακροχρόνια (άνω των 12 μηνών) ανέργους που είναι κάτω των 45 ετών και δεν το λαμβάνουν σήμερα πρόκειται να χορηγηθεί εντός του 2014 από τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.
Με τη νέα απόφαση που θα υπογραφεί εντός των ημερών από το υπουργείο Εργασίας, από την 1/1/2014 θα χορηγείται επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 24-66 ετών, με βασική προϋπόθεση να έχουν εξαντλήσει το διάστημα της δωδεκάμηνης τακτικής επιδότησης τους με 360 ευρώ, λόγω ανεργίας και να εξακολουθούν να παραμένουν άνεργοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα των 200 ευρώ θα λάβουν το 2014 άλλοι 11.000 μακροχρόνια άνεργοι.
Βασικό κριτήριο για την καταβολή του επιδόματος των 200 ευρώ θα είναι το συνολικό τους εισόδημα (ατομικό, οικογενειακό) να μην ξεπερνά τις 10.000, ετησίως, ποσό που θα προσαυξάνεται κατά 587 ευρώ για ανήλικο παιδί.


ΠΗΓΗ: www.e-typos.com/