Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Δήμος Πωγωνίου: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

 

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό  του Δήμου Πωγωνίου σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα  και Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη και αγάπη!

Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στους Δήμους της Ηπείρου

 


Ένα ξεχωριστό χρηματοδοτικό εργαλείο που θα απαντά στις ανάγκες των Δήμων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα και από φυσικά φαινόμενα, ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, την ώρα που οι Δήμοι της περιοχής μετρούν ακόμα τις πληγές τους από το τελευταία κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το μεγαλύτερο κομμάτι της περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης συγκάλεσε, σήμερα 14 Δεκεμβρίου 2021, σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και τους Δημάρχους της Ηπείρου που δεν είναι μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης και διεκδίκησης εκ μέρους των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ της περιοχής, ουσιαστικής και μόνιμης βοήθειας από το κράτος, ώστε να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται οι ζημιές από την κακοκαιρία και τα φυσικά φαινόμενα.

Οι Δήμαρχοι και τα μέλη του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου τόνισαν στις παρεμβάσεις τους ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ηπείρου (ορεινότητα, ποτάμια και παραθαλάσσιες περιοχές) είναι υπεύθυνα για τις ειδικές συνθήκες που δημιουργούνται, κάθε φορά στα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου μίλησε για την ανάγκη σύνταξης ενός οδικού χάρτη που θα προσδιορίζει τις κινήσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο των Δήμων, έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων που είναι απόρροια της κλιματικής κρίσης. Για τις ζημιές από τα φαινόμενα αυτά, η χώρα μας δαπανά κάθε χρόνο, περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης, επεσήμανε ο κ. Ντακαλέτσης. Η κήρυξη των Δήμων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετά από μια καταστροφή, αποδεικνύεται με τον καιρό πως δεν ωφελεί καθόλου τους Δήμους, αφού για παλιότερες ζημιές, Δήμοι δεν έχουν πάρει ως σήμερα ούτε ένα ευρώ.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής κερκίδας στο γήπεδο της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου

 


Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την ομάδα μας, ένα όνειρο ετών πραγματοποιήθηκε, καθώς το γήπεδο μας απέκτησε κερκίδα!

Ένας στόχος εκπληρώθηκε και οι συγχωριανοί αλλά και φίλοι της Αναγέννησης θα μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα με ασφάλεια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη που συνέβαλε τα μέγιστα για την υλοποίηση της.

Με εκτίμηση

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου



Γήπεδο Παρακαλάμου, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, εξ αναβολής αγώνας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Κράψης 15-12-21/15:15)

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΩΡΑ: 15:15

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ

ΕΟΔΥ: Εκατόν τριάντα θάνατοι σήμερα, 5.736 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκατόν τριάντα θάνατοι σήμερα  5.736 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.736, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.012.659

(ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.987 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 130, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.475 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 700 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 80,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 568 (81.14%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 132 (18.86%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.625 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 325 (ημερήσια μεταβολή -2.4%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 382 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

 


Μετέφερε με όχημα περίπου 22 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, που είχε αποκρύψει σε συσκευασμένο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα

 

Συνελήφθη σήμερα (14-12-2021) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας αλλοδαπός, που κατηγορείται για κατοχή, εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένος μέσα σε συσκευασμένο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ταξιδιωτικός σάκος, ο οποίος περιείχε (4) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -21- κιλών και -900- γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό -300- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από τουριστικά καταλύματα στην Πρέβεζα

 


Εξιχνιάστηκε από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας κλοπή, η οποία έγινε το βράδυ της 08-12-2021 στο Μονολίθι Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν από τουριστικά καταλύματα (3) τηλεοράσεις με τα τηλεχειριστήριά τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στα σπίτια τους μία από της κλεμμένες τηλεοράσεις και τηλεχειριστήριο, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχαριστήριο

 


Η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά, νιώθουν έντονη την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον φίλο μας και φίλο της ομάδας Χαρίση Ντούρο Γιώργο, που αν και βρίσκεται μακριά προθυμοποιήθηκε να στηρίξει την ομάδα μας καλύπτοντας όλα τα έξοδα της διαιτησίας για τον αυριανό αγώνα ανάμεσα σε Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ Κράψης στις 15:15 μ.μ. στο γήπεδο του Παρακαλάμου.

Σύσσωμη όλη η ομάδα του εύχεται πάντα επιτυχίες σε ότι κάνει, καλές γιορτές!

Σας περιμένουμε όλους αύριο να σταθείτε για άλλη μια φορά δίπλα στην ομάδα μας.

Είκοσι παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 74.471 έλεγχοι, από τους οποίους οι 37.753 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 202 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

·  84 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 83 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    20 στην Ήπειρο,

o    18 στη Θεσσαλονίκη,

o    12 στην Κεντρική Μακεδονία,

o    10 στη Θεσσαλία,

o    7 στην Πελοπόννησο,

o    5 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    4 στη Δυτική Μακεδονία,

o    3 στη Δυτική Ελλάδα,

o    2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    1 στην Κρήτη,

o    1 στο Νότιο Αιγαίο και

o    1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 77.878 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 74.500 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.378 των 150 ευρώ.

·  10 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.377 ομοειδείς παραβάσεις.

·   107 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε σνακ μπαρ – καφενείο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στην Δυτική Ελλάδα,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και ιδιοκτήτη καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος. Επιπλέον, βεβαιώθηκε 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας σε επιβάτη ταξί,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά, 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και υπάλληλο καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους και καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 26.335 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.769 άτομα.

·  Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( PassengerLocatorForm ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 494 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθη ημεδαπός που κατηγορείται για κλοπή στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων

 


Στην άμεση σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν χθες (13-12-2021) το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία για κλοπή ποσότητας χάλκινων καλωδίων από αποθήκη στην Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, η οποία έγινε χθες το μεσημέρι, εκτιμώμενης αξίας -2.000- ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου, ο οποίος ακολούθως εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε κατά τη διάπραξη της κλοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΡΤ3: «Η γενιά των 17- Στόχος 1: Μηδενική Φτώχεια», την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στις 13:00

 


«Η γενιά των 17-
Στόχος 1: Μηδενική Φτώχεια»
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 13:00

Ο «Στόχος 1: Μηδενική Φτώχεια» της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μια «σημαντική ουτοπία, την οποία χρειαζόμαστε για να μπορέσει να επικρατήσει η ανθρωπιά στον κόσμο», αποτελεί το αντικείμενο του νέου επεισοδίου της σειράς ωριαίων εκπομπών της ΕΡΤ3 «Η Γενιά των 17», αυτή την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, στις 13:00.
Οι συντελεστές της εκπομπής συναντούν τον 17χρονο Θόδωρο Λουκατάρη, μέλος της μεγάλης οικογένειας του «Φάρου του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης και υπότροφο του Κολεγίου Ανατόλια.

Ο νεαρός μαθητής μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για την οικογένειά του και το σχολείο του. Ανακαλύπτει τους πολλούς ορισμούς της φτώχειας και τα σοκαριστικά νούμερα για τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Ελλάδα, συναντά τους streetworkers της οργάνωσης «Άρσις» και μας λέει τι θα έκανε εκείνος αν ήταν δισεκατομμυριούχος. \

Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας
Ιδέα: Νίκος Βερβερίδης
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Σενάριο-Αρχισυνταξία: Τάνια Μινογιάννη, Άννα Ρούτση
Επιστημονικός Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος
Βοηθός διευθυντή φωτογραφίας: Χάρης Δούκας
Εικονοληψία: Αλέξανδρος Σκούρας, Γιάννης Σίμος
Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος, Mykailo Stadnichuk, Άρης Παυλίδης
Γραφικά: Θανάσης Γεωργίου
Βοηθός Αρχισυντάκτη: Νίκος Γρυλλάκης
Μουσική τίτλων αρχής: Χρήστος Λάγνης «Πανοηλίας»
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα και Χρήστος Βρύζας
Βοηθός Παραγωγής: Θάνος Παπαθανασίου

·         Σε επανάληψη στις 18:00

·         Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου

 


Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας (ISO BOX), 09:00-15:00

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου, Καλπάκι, 09:30-11:30

Ιωάννινα, Κοινοτικό Ιατρείο Παρακάλαμου, Παρακάλαμος, 12:00-13:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-12:00.

Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας: Εμβόλια, ευθανασία, ιατρικό απόρρητο τα θέματα της επόμενης διάλεξης

 


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τρίτη διαδικτυακή διάλεξη του 7ου Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με μία Συζήτηση Στρογγύλης Τράπεζας η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 18:30.

Κι αυτό γιατί τα Θέματα Βιοϊατρικής Ηθικής (Αυτονομία του Ασθενούς-Ιατρικό Απόρρητο και Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα-Υποχρεωτικότητα του Εμβολιασμού-Ευθανασία) που θα αναπτυχθούν είναι πάντα επίκαιρα, αλλά και προκαλούν έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στην κοινωνία.

Το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της ευθανασίας θα αναπτύξει ο κύριος Γεράσιμος Ρηγάτος, άμισθος Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας, Επίτιμος Διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κύριος Ρηγάτος θα κάνει ιστορική αναδρομή στην πρωταρχική έννοια της ευθανασίας και θα μιλήσει διεξοδικά για το νομικό πλαίσιο που ισχύει για την ευθανασία στο σύγχρονο κόσμο και τη δυναμική των συντελούμενων μεταβολών.

Νέα σελίδα στην ωτολογία ανοίγει η χρήση βλαστοκυττάρων

 


Νέα σελίδα στην ωτολογία ανοίγει η χρήση βλαστοκυττάρων και πλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) στην  αποκατάσταση των διατρήσεων της τυμπανικής μεμβράνης του αυτιού  μετά από χρόνια ωτίτιδα!

Η χρήση έχει επιτυχή εφαρμογή και σε ποσοστό άνω του 95% βοηθά στην ανάκτησης της ακοής μέσα από την  αποκατάσταση των διατρήσεων της τυμπανικής μεμβράνης.

Τα θετικά αποτελέσματα πολλών επιστημονικών μελετών σε Κίνα και Ινδία τα τελευταία δύο χρόνια, δείχνουν ότι ακόμη και η επικουρική χρήση του PRP έχει καλύτερα αποτελέσματα. 

Τα οφέλη που διαπιστώθηκαν, σύμφωνα με τις μελέτες στις δυο αυτές χώρες που γίνεται η χρήση των βλαστοκυττάρων, είναι ποικίλα.

Ø Ο χρόνος της επέμβασης είναι πολύ μικρότερος,

Ø Η επούλωση ταχύτερη,

Ø Η αποκατάσταση της ακοής συντομότερη,

Ø Δεν εμφανίζονται επιπλοκές η παρενέργειες,

Ø Δεν έχουμε μετατόπιση ή τη συρρίκνωση του μοσχεύματος, ειδικά σε υγρά μοσχεύματα.               

ΤΥΜΠΑΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Σύμφωνα με τους χειρουργούς Ω.Ρ.Λ. η αποκατάσταση των διατρήσεων της τυμπανικής μεμβράνης του αυτιού  μετά από χρόνια ωτίτιδα, γίνεται με τυμπανοπλαστική. Μια χειρουργική μέθοδος που χρησιμοποιεί διάφορα μοσχεύματα, όπως η κροταφική περιτονία, το περιχόνδριο, η φλέβα, το λίπος και το περιόστεο.

Μέχρι σήμερα το ποσοστό αποδοχής του μοσχεύματος και αποκατάσταση της  ακοής στην τυμπανοπλαστική ποικίλλει και δεν έχει απόλυτη επιτυχία όσον φορά στην ανάκτηση της ακοής, ενώ και με τη χρήση βλαστοκυττάρων εκτοξεύει το ποσοστό επιτυχία πάνω από 95%.