Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στηρίζει τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την στήριξη της Περιφερειακής Αρχής στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο Δ.Σ. και σε μέλη του Συλλόγου τους, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του και του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Περιφερειάρχης ανέλαβε τη δέσμευση να θέσει το ζήτημα της συνέχισης του προγράμματος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και παράλληλα με έγγραφό του να ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία την άμεση έκδοση εγκυκλίων για την παράταση/ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού (λήγουν την 31η Δεκεμβρίου 2011) και της Κ.Υ.Α., η οποία θα ρυθμίζει τον τρόπο και τη συνέχιση του προγράμματος.
Σε διαφορετική περίπτωση από την 1η Ιανουαρίου 2012, όπως υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης, δεν θα υπάρχει προσωπικό και οι Δομές θα πάψουν ουσιαστικά τη λειτουργία τους και την παροχή υπηρεσιών προς τους δικαιούχους, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι, μοναχικοί και οικονομικά αδύναμοι.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

POGONISTAS: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Η 1η συνάντηση 24 Σεπτεμβρίου 2011 με θέμα συζήτησης τη δημιουργία εθελοντικής ομάδα
Η 2η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 22-οκτωβρίου 2011στο Καλπάκι και είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη της εθελοντικής ομάδας Πωγωνίου, το όνομα αυτής, Ιδέες, καθώς και τις δράσεις της.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ
Προέρχεται από το κίνημα των istas το οποίο είναι πανελλήνιο εθελοντικό κίνημα που εξελίσσεται σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπως στα Ιωάννινα (paguristas)-Πάτρα (patrinistas)- Σύβοτα (sivotistas)-Κομοτηνή (komotinιstas).
Έτσι και εμείς σκεφτήκαμε να προσαρμόσουμε αυτό το κίνημα σε συνδυασμό με τη περιοχή μας (ΠΩΓΩΝΙ) και την ονομάσαμε POGONISTAS.
Μεταξύ όλων istas υπάρχει συνεννόηση-βοήθεια-στήριξη και μας βοηθά να αρχίσουμε δυναμικά και αισιόδοξα.
Υποστηρίζουμε την ιδέα αυτή που έγινε αφορμή για τη δημιουργία αυτού του κινήματος, αλλά θα πατήσουμε στα δικά μας βήματα, σύμφωνα με τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας.
O ΟΡΟΣ του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜOY ο όρος εθελοντισμός αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινωφελή σκοπό.
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Είναι ομαδική και θα στηρίζεται καθαρά στην έννοια του εθελοντισμού
Στηρίζεται στη αγάπη του τόπου μας, δεν θα είναι σύλλογος αλλά μια εθελοντική ομάδα που θα στηρίζεται και θα δραστηριοποιείται μόνη της και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην διαχειρίζεται χρήματα!!!
Απευθύνεται σε άτομα που έχουν διάθεση για ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση της υποβαθμισμένης ήδη περιοχής μας, έτσι ώστε να φτάσει εκεί που πραγματικά της αξίζει… καθώς και σε ανθρώπους που θα μπορούν να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα στην περιοχή.
Επίσης σε άτομα που αγαπούν το τόπο τους και θα θυσίαζαν λίγο χρόνο για να ασχοληθούν με αυτόν..
Ελπίζουμε OI POGONISTAS να καταφέρουμε να γίνουν μια μεγάλη εθελοντική ομάδα με άτομα ευαισθητοποιημένα και με αγάπη για το τόπο τους τα οποία μέσα από τις δράσεις τους θα προσφέρουν ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη αυτής της περιοχής.
1η ΔΡΑΣΗ των POGONISTAS
Η 1η δράση είναι αφιερωμένη στην ευαίσθητη 3η ηλικία του Πωγωνίου, oι οποίοι περιμένουν αυτές τις γιορτινές μέρες να δουν τις οικογένειες τους. Ωστόσο όμως μερικοί δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα για διάφορους λόγους, έτσι και εμείς αποφασίσαμε να τους επισκεφτούμε χωρισμένοι σε ομάδες για τη κάλυψη του χρόνου σε όλα τα χωριά και να τους προσφέρουμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ την ΠΑΡΑΜΟΝΗ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
Έτσι ελπίζουμε να δώσουμε λίγη χαρά και ευτυχία σε αυτούς του ανθρώπους!!
Είναι ανοιχτό σε όλους όσοι έχουν χρόνο, διάθεση και όρεξη να βοηθήσουμε για τη επίτευξη αυτής της Δράσης!!
Η συνάντηση θα είναι 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9:00 π.μ. ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ όπου θα έρθουμε σε επαφή με την αρμόδια κοινωνική λειτουργό για τη υπόδειξη των ονομάτων που θα επισκεφτούμε!!!
2η ΔΡΑΣΗ των POGONISTAS
H επόμενη ΔΡΑΣΗ μας θα πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ στο δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου και θα είναι βασισμένο στο σημαντικότατο κομμάτι της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.
Περιμένουμε αυτές τις μέρες την ακριβή ημερομηνία από το νοσοκομείο Χατζηκώστα!
Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο υγείας ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ.
Σκοπός μας είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος της περιοχής!!
Ελπίζουμε αυτή τη προσπάθεια μας να την αγκαλιάσει ο κόσμος και να τη στηρίξει για ένα τέτοιο σκοπό!!!

Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ, σχετικές με το Τέλος Ακίνητου Περιουσίας και την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τιμολογίου, των αποδημικών εντύπων

Αθήνα 13-12-11
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πετυχημένη, από κάθε άποψη, ήταν η χθεσινή σύγκλιση (12-12-11) του Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, Αθήνα).
Η συμμετοχή αδελφοτήτων, ομοσπονδιών και άλλων Ηπειρωτικών συλλόγων ξεπέρασε κάθε προηγούμενη σύγκλιση Γενικού Συμβουλίου.

Τα θέματα για τα οποία πάρθηκαν αποφάσεις ήταν αιτήματα – διαμαρτυρίες, προς τον Υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση στην Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου και τους Ηπειρώτες Βουλευτές, τόσο για το «χαράτσι» των ακινήτων στα γραφεία που διατηρούν οι αδελφότητες, οι ομοσπονδίες και η ΠΣΕ, όσο και η κατάργηση του μειωμένου τέλος ταχυδρόμησης των εντύπων που εκδίδουν.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΣΕ κ. Γεώργιος Οικονόμου παρουσίασε τα δύο σχέδια αποφάσεων τα οποία, είχε εγκρίνει το Δ.Σ. της ΠΣΕ και τα οποία μετά την επεξεργασία από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, υπογράφηκαν από περισσότερες από 70 αδελφότητες και ομοσπονδίες.


Γενική ήταν η πεποίθηση, ότι γίνεται κατάφορη αδικία να πληρώσουν πολιτιστική φορείς τις συνέπειες του μνημονίου, οι οποίες με τις αποφάσεις που πάρθηκαν σχετικά με το τέλος ακινήτων στα γραφεία των αποδημικών οργανώσεων και την κατάργηση του μειωμένου τέλος ταχυδρόμησης των εντύπων που εκδίδουν βάζουν ταφόπλακα στην πολιτιστική δράση και παρέμβαση όλων των αποδημικών Ηπειρωτικών οργανώσεων και όχι μόνο.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ


«Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου: Απεργία διαρκείας από σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου

Παραμένουν μετέωροι λίγες μέρες πριν λήξουν οι συμβάσεις τους!

Σε απεργία διαρκείας αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προχωρά από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευση των μελών του η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Τα ΕΛΤΑ, τιμούν τους Έλληνες αθλητές του υγρού στίβου


Αθήνα,
13 Δεκεμβρίου 2011
ΧΡΥΣΟΣ ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Η Ελλάδα ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των Νικητών στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που πραγματοποιήθηκε από 16 έως 31 Ιουλίου 2011 στη Σαγκάη, με τη διάκριση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών και του κολυμβητή Σπύρου Γιαννιώτη.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αναδεικνύοντας πάντα τα γεγονότα και τις διακρίσεις της χώρας μας που αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στα αθλητικά δρώμενα και τιμώντας τους Έλληνες αθλητές, κυκλοφορούν εκτάκτως, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, μια αναμνηστική σειρά που αποτελείται από δύο φεγιέ:

1. Σπύρος Γιαννιώτης, Χρυσό μετάλλιο στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2011.
Τα ΕΛΤΑ, τιμούν του κορυφαίο Έλληνα κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη για τη Χρυσή νίκη του στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα. Το Χρυσό αυτό μετάλλιο, κατατάσσει τον Πρωταθλητή μας ως τον μοναδικό Έλληνα αθλητή του υγρού στίβου που έχει κατακτήσει τρία μετάλλια (χρυσό αργυρό και χάλκινο) σε διοργανώσεις Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.



2. Εθνική Ελλάδος Γυναικών, Χρυσό μετάλλιο στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2011.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού σε επίπεδο ενηλίκων, η Ελλάδα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υδατοσφαίριση γυναικών.
Οι 13 Χρυσές Πρωταθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας, κατέκτησαν την πρώτη θέση νικώντας, με σκορ 9-8, την οικοδέσποινα Κίνα σε έναν συγκλονιστικό τελικό.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, που αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ «Κορυφαίος Αθλητής» για το 2011, θα υπογράφει το γραμματόσημο που απεικονίζει τον ίδιο, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από τις 09:00 έως τις 11:00, στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ, Λυκούργου 5 & Απελλού.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΑ

Ηπειρώτικο γλέντι από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στο café Aqua στο Χαλάνδρι!

Σας περιμένουμε στο γλέντι που διοργανώνουμε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στο café Aqua στο Χαλάνδρι!

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Μειώθηκαν κατά 14% οι οικοδομικές άδειες

Μείωση κατά 14% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 21,0% στην επιφάνεια και κατά 11,6% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, παρουσίασε κατά το μήνα Αύγουστο 2011 το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ανήλθε σε 2.335 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 423.1 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.636,4 χιλιάδες m3 όγκου.
Το μέγεθος Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 2.313 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 416,0 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.602,7 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 14,2 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 20,8% στην επιφάνεια και κατά 11,4% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Αντίστοιχα το μέγεθος της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά το μήνα Αύγουστο 2011, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 22 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 7,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 33,7 χιλιάδες m3 όγκου.
Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για το μήνα Αύγουστο 2011, είναι 2,1%.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Βρέθηκε λύση με συμψηφισμό επιστροφής φόρου - έκτακτη εισφορά

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι, που από τη μία έχουν επιστροφή φόρου εισοδήματος και από την άλλη πρέπει να πληρώσουν την ετήσια εισφορά επί των εισοδημάτων. δίνει το υπουργείο Οικονομικών βάσει του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου.

Οι εφορίες μπορούν να προχωρήσουν σε αυτεπάγγελτη διαδικασία συμψηφισμού ώστε στην περίπτωση που κάποιος για παράδειγμα έχει να λάβει επιστροφή φόρου 1.000 ευρώ και την ίδια στιγμή καλείται να πληρώσει 400 ευρώ ετήσια εισφορά και τέλος επιτηδεύματος αν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία, ώστε το τελικό ποσό της επιστροφής να διαμορφωθεί σε 600 ευρώ, χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο φορολογούμενος.
Μάλιστα, αυτό συμβαίνει αυτόματα σε όσους περιμένουν να τους καταβληθεί η επιστροφή φόρου στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση.
Σε αρκετές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι μόλις πάνε στην τράπεζα να εισπράξουν το ποσό της επιστροφής διαπιστώνουν ότι είναι λιγότερο από αυτό που αναγράφει το σημείωμα εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης και στη συνέχεια όταν ρωτούν να μάθουν τι έχει συμβεί η απάντηση που λαμβάνουν από την εφορία είναι ότι έχει γίνει αυτόματος συμψηφισμός της επιστροφής φόρου με το ποσό που πρέπει να καταβάλουν ως ετήσια εισφορά.
Αυτό, από τη μία διευκολύνει τον φορολογούμενο που δεν χρειάζεται να πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο στην εφορία, από την άλλη όμως εξασφαλίζει στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα εισπράξει τα ποσά της ετήσιας εισφοράς.
Αυτό διότι σε αρκετές περιπτώσεις που δεν γίνεται συμψηφισμός μπορεί ο φορολογούμενος να εισπράξει την επιστροφή φόρου και μετά να μην πάει στην εφορία ή να καθυστερήσει σημαντικά να πληρώσει το ποσό της ετήσιας εισφοράς ή του τέλους επιτηδεύματος που αντιστοιχεί στα δηλωθέντα εισοδήματά του.
Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις εκείνων που ενώ είναι να λάβουν επιστροφή φόρου αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί αλλά έχουν πληρώσει την ετήσια εισφορά.
Αν είχε γίνει συμψηφισμός δεν θα χρειαζόταν να πληρώσουν κάποιο ποσό, αφού από την επιστροφή θα αφαιρούσε η εφορία το ποσό της εισφοράς.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα -Παράσυρση πεζού

Χθες (12-12-2011) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Άρτας – Ιωαννίνων (Μπιζάνι), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 34χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 38χρονο πεζό αλλοδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πεζού.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 47ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Άρτας – Ιωαννίνων


Χθες (12-12-2011) το απόγευμα , στο 47ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Άρτας – Ιωαννίνων, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε 19χρονος αλλοδαπός και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε 24χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 25χρονος συνοδηγός του πρώτου οχήματος.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προσάραξη φορτηγού πλοίου

Στην περιοχή του Παντοκράτορα Πρέβεζας προσάραξε το πρωί φορτηγό πλοίο με σημαία Ρωσίας. Το φορτηγό μετέφερε 3.000 τόνους καλαμπόκι και είχε προορισμό το λιμάνι της Πρέβεζας.
Η περιοχή είναι πετρώδης και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα.
Την τελική, βέβαια, εικόνα της κατάστασης του πλοίου θα δώσουν οι νηογνώμονες που αναμένεται να φθάσουν στην Πρέβεζα, προκειμένου να δώσουν την εντολή ή το πλοίο να ξεφορτωθεί στο σημείο που βρίσκεται ή, αν δεν υπάρχει κίνδυνος, να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι της Πρέβεζας.
Το 11μελές πλήρωμα του φορτηγού πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, δεν έχει διαπιστωθεί ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.


ΠΗΓΗ: www.pamepreveza.gr

Σπονδή στην παράδοση ο χορός της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου

«Σπονδή στην Παράδοση» πρόσφερε η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου με τον ετήσιο χορό της που οργάνωσε την 10-12-2011 στο Κέντρο «Αρχοντικό», στο Περιστέρι.
Η ευρύχωρη σάλα του, 400 και πλέον θέσεων, αποδείχθηκε ανεπαρκής να ικανοποιήσει την επιθυμία και μερικών ακόμα εκατοντάδων Ηπειρωτών και φίλων τους, που δεν είχαν προλάβει να εξασφαλίσουν προσκλήσεις εγκαίρως, λόγω του περιορισμένου αριθμού τους.
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Παπακίτσος, αναπληρώνοντας τον εκτάκτως απουσιάζοντα στην Ήπειρο Πρόεδρο κ Β. Τζούμα, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ένωσης για την αθρόα προσέλευσή τους, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η συμπαράστασή σας στις προσπάθειες της Ένωσής μας για την αναβίωση και μεταλαμπάδευση στις νέες γενεές, της τοπικής μας παράδοσης, του γνήσιου ηπειρώτικου πολιτισμού, ενθαρρύνει και ενδυναμώνει το έργο μας για την ανάδειξη και προβολή του λαϊκού μας πολιτισμού που μας κάνει υπερήφανους.
Νιώθουμε τυχεροί γιατί ζούμε στο Περιστέρι, οι περισσότεροι κάτοικοι του οποίου έχουν τις ρίζες τους σε όλες τις περιοχές της χώρας μας, αλλά και εκτός των εθνικών μας συνόρων, τα οποία όμως σύνορα δεν μπορούν να εμποδίσουν τη συνάντηση, τη συνάθροιση, τη σύμμειξη και τον αλληλοεμβολιασμό των επιμέρους τοπικών πολιτισμών που συνθέτουν τον ενιαίο πολιτισμό μας και που στολίζει την εθνική μας ταυτότητα.
Τυχεροί είμαστε ακόμη γιατί ο Δήμος Περιστερίου διαχρονικά στηρίζει και αναγνωρίζει το πολιτιστικό έργο των Εθνικοτοπικών Συλλόγων της πόλης μας.
Τον ευχαριστούμε. Οξυγόνο και ανάσα ζωής μας δίνουν οι επιχειρηματίες και οι έμποροι Περιστερίου ως χορηγοί και δωροθέτες των εκδηλώσεών μας. Την ίδια γαλαντομία τους αναμένουμε να την εκδηλώσουν και απόψε στο Λαχείο μας που θα κυκλοφορήσει σε λίγο.
Αυτό θα μας δώσει το οξυγόνο για να ζούμε και να δρούμε και στον επόμενο χρόνο μέσα στη γενικότερη οικονομική δυσπραγία που μας δέρνει. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Την Ηπειρώτικη παράδοση είναι αδύνατον να την παρουσιάσω ανάγλυφη με λόγια. Θα την προσεγγίσουν πιο σωστά τα χορευτικά μας τμήματα με τις τοπικές ενδυμασίες, με την κίνηση, τη χάρη το ρυθμό και την παραδοσιακή μουσική. Θα αρχίσουμε με το παιδικό τμήμα, με το «φυτώριο», με την εστία που φλογίζει το βωμό από τον οποίο τα παιδιά παίρνουν το ζείδωρο φως της παράδοσης και το μεταλαμπαδεύουν στις επερχόμενες γενεές. Θα συνεχίσουμε με τα τμήματα ενηλίκων που υποδειγματικά εμπεδώνουν τη γνήσια παράδοση.
Η χορευτική πανδαισία που θα παρακολουθήσετε είναι καρπός της προσπάθειας που κάνουν με μεράκι οι ρέκτες χοροδιδάσκαλοί μας κ.κ. Νίκος Παπαδιώτης και Βαγγέλης Κουτσοπάνος. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμότατα τόσο τους δασκάλους όσο και τις χορεύτριες και τους χορευτές των τμημάτων μας.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και καλές γιορτές».


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Μητροπολίτης Περιστερίου Κ.Κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Τσιώτα, Βασίλειος Λώλος, Θεοδωράκος Αναστάσιος, o Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ κ . Βασίλης Παπαδόπουλος.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι για Όλους» αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας κ. Δημήτρης Κελάφας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ζορμπίδης Σάκης, Μπάος Βασίλης (Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου), Μουκουβίνας Στέλιος, Φουντά Βιβή, Τσιαμούλη Δήμητρα.
Oι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ.κ. Γεώργιος. Οικονόμου και Κων/νος Κωνής, αντίστοιχα, ο Αρεοπαγίτης κ. Σπυρίδων Ζιάκας, ο επιχειρηματίας και μεγάλος χορηγός της Ένωσής μας κ. Κ. Γκούμας, η Διαμερισματική Σύμβουλος κ. Τσουμπού Γιούλα, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου και ο δημοσιογράφος κ. Δημ. Λυμπερόπουλος της «Αναγέννηση».

ΠΩΓΩΝΙ: Απάντηση στον «κτηνοτρόφο»

Φίλε «Κτηνοτρόφε», εγώ προσωπικά δεν έχω με κανέναν τίποτα, ούτε τσακώνομαι, ότι λέω και ότι γράφω το κάνω μόνο και μόνο για το καλό της περιοχής μας. Τώρα εάν μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω και να γράψω, σαν απάντηση σε σένα, το κάνω μόνο και μόνο γιατί παρακολουθώ το τι γράφεις και μου αρέσει ο τρόπος σου, καθώς επίσης και μόνο που καταλαβαίνω ότι είσαι νέο άτομο με ανησυχία για το καλό του τόπου μας και νέος επαγγελματίας σε συγχαίρω, εγώ προσωπικά θα είμαι κοντά σου, συμπαραστάτης σε ότι θετικό λες και προτείνεις για το καλό του τόπου μας.
Εύχομαι με αυτά που γράφεις εσύ, να συγκινηθεί κάποιος η κάποιοι από την περιοχή μας, να σε ακούσουνε και ειδικότερα η Δημοτική Αρχή.
Επίσης σε συγχαίρω για το θάρρος της γνώμης σου, πρέπει κατά την γνώμη μου να συνεχίσεις έτσι και πάνω από όλα μην απογοητευτείς, κάποια στιγμή πιστεύω ο Δήμαρχος, εσένα να σε ακούσει και να πάρουν μπροστά οι μηχανές της Δημοτικής Αρχής.
Χίλια μπράβο.

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΟΣ
ένας γνήσιος πατριώτης

Προς παράταση της απόσυρσης των αυτοκινήτων


Περί τους 45.000 ιδιοκτήτες παλαιών Ι.Χ. κινδυνεύουν να χάσουν το προνόμιο της αγοράς σε χαμηλότερη τιμή.

Με το χαρτί της απόσυρσης στα χέρια κινδυνεύουν να μείνουν 45.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων καθώς εκπνέει στις 20 Δεκεμβρίου το μέτρο που ξεκίνησε το Φεβρουάριο της χρονιάς που διανύουμε. Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με το νόμο, η αντικατάσταση κάποιου παλιού Ι.Χ. από καινούριο κάνοντας χρήση του μειωμένου Τέλους Ταξινόμησης θα ισχύει μόνο για αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011.
Δηλαδή όσοι δικαιούχοι δεν έχουν αντικαταστήσει το παλιό τους Ι.Χ. με κάποιο καινούριο εντός του 2011 θα πρέπει με τη νέα χρονιά να βρουν ποια οχήματα έχουν εκτελωνιστεί πριν από τις 31/12 ώστε να το αποκτήσουν σε χαμηλότερη τιμή. Διαφορετικά θα τους μείνει το χαρτί της απόσυρσης ως ενθύμιο από το παλιό τους αυτοκίνητο και βέβαια δεν θα μπορούν να ωφεληθούν σε τίποτα.
Ωστόσο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα παράτασης της απόσυρσης Ι.Χ. και το 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται εξετάζουν σοβαρά να παρατείνουν το μέτρο καθώς, όπως τονίζουν, δεν πρόκειται να επηρεάσει σε καμία περίπτωση τον προϋπολογισμό αρνητικά αλλά αντίθετα το μέτρο μπορεί να αυξήσει και τα έσοδα από τα Τέλη Ταξινόμησης και το ΦΠΑ και το 2012.

ΤΡΟΪΚΑ: Θέλουν μισθούς...Πορτογαλίας - Στα 450 ευρώ ο κατώτατος μισθός!

Και χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο!
Σαρωτικές παρεμβάσεις, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ζητεί ασφυκτικά η τρόικα, όπως φάνηκε από τις πρώτες συναντήσεις των ελεγκτών με τους υπουργούς την Δευτέρα.

Στο Δημόσιο, ζητούν τη μείωση των υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα έως το 2015, μείωση η οποία θα απαιτήσει και απολύσεις, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 40.000 άτομα.
Στον ιδιωτικό τομέα, απαιτούν τη μείωση του κατώτατου μισθού (751 ευρώ μεικτά) σε επίπεδα... Πορτογαλίας, δηλαδή κοντά στα 450 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ: «Στις εκλογές θα βοηθήσω την Δημοκρατική Αριστερά»

Ο Νίκος Μπίστης δήλωσε ξεκάθαρα ότι κλείνει το κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ!



Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Μπίστης, δήλωσε ότι στις επόμενες εκλογές θα βοηθήσει τη Δημοκρατική Αριστερά, μιλώντας στο Marconi Radio 96,1 F.M. του Βόλου.
«Εγώ είχα τις διαφωνίες μου εδώ και πάρα πολύ καιρό και επειδή τώρα τελειώνει ένα κεφάλαιο και δεν θέλω να εμπλακώ στο καινούργιο, που θα είναι η διαδοχή στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχοντας εκφράσει έγκαιρα και όχι εκ των υστέρων και άνευ λόγου τις διαφωνίες μου - διότι τώρα όσοι τις εκφράζουν τις εκφράζουν με πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση - θεωρώ ότι μπορώ να κλείσω αυτό το κεφάλαιο», υπογράμμισε ο Νίκος Μπίστης μιλώντας για την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

ΟΑΕΔ: Στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας

Οι πιστώσεις θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Την ίδια μέρα θα προπληρωθούν, τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα για τους μακροχρόνιους ανέργους, τα οποία καταβάλλονται κανονικά από τις 21 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και την 1η Ιανουαρίου του 2012.
Στις 21 Δεκεμβρίου επίσης, θα καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Ο ΟΑΕΔ, ενημερώνει τους δικαιούχους ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή τους στις Υπηρεσίες του Οργανισμού, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Παρουσίαση στα Γιάννενα του βιβλίου «Από την Προξενήτρα στο γραφείο Συνοικεσίων», του Πρεβεζάνου συγγραφέα Ευάγγελου Αυδίκου, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στο Θυμωμένο Πορτραίτο, (Καποδιστρίου 20, Ιωάννινα)

Το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (Ιωάννινα) και η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Από την Προξενήτρα στο γραφείο Συνοικεσίων» του συγγραφέα Ευάγγελου Αυδίκου (Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στο Θυμωμένο Πορτραίτο, (Καποδιστρίου 20, Ιωάννινα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Φώτης Μωρόγιαννης, Ψυχίατρος
Θανάσης Γκότοβος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Διαβάζει ο Γιώργος Νάκος, ηθοποιός-σκηνοθέτης
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΥ 6
ΤΗΛ.26510-64000
Λίγα λόγια για το βιβλίο.
Ζητώ σύζυγο, όχι ξανθοκόκκινο, όχι με μπλε μάτιαΠώς είναι δυνατόν, στις αρχές του 21ου αιώνα, να ζει και να βασιλεύει ο θεσμός του συνοικεσίου; Ο καθηγητής Λαογραφίας Ευάγγελος Αυδίκος δίνει τις απαντήσεις του παρουσιάζοντας τον θεσμό όχι στα χρόνια του ΄50 αλλά στατέλη του 20ού και στις αρχές του 21ου αιώνα.
«Η προδιαγραφή του να είναι: ΟΧΙ ΞΑΝΘΟΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΜΑΤΙΑ.
Να είναι δυναμικός,εμφανίσιμος,ευκατάστατος, να θέλει να ζήσει εδώ, να έχουν ευαισθητοποιηθεί τα ένστικτά του, να είναι υγιής σωματικά, πνευματικά...». Το απόσπασμα είναι από επιστολή προς γραφείο συνοικεσίων, γυναίκας 43 ετών, η οποία αναζητεί γαμπρό. Η ίδια είναι «υψηλή 1,72,λεπτή, μάτια γαλανά,μαύρα μαλλιά,οβάλ πρόσωπο, αριστοκρατική εμφάνιση, ευγενική, συναισθηματική, μεθοδική, ορθολογική, αισιόδοξη, αναλυτική, διακριτική, ήρεμη, υπομονετική, με πτυχίο αγγλικής,γερμανικής,με γνώσεις ψυχολογίας,ελληνικής και ξένης πεζογραφίας,ποίησης,κλασικών συγγραφέων». Και όμως, αυτή η σούπερ προσοντούχος γυναίκα ψάχνει σύζυγο μέσω γραφείου συνοικεσίων. Και αυτό συμβαίνει σήμερα.
Ο καθηγητής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Αυδίκος μελετά εδώ και καιρό αστικά πολιτιστικά μορφώματα. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζει τον θεσμό των συνοικεσίων από το τέλος του 20ού αιώνα ως σήμερα: μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι η οδυνηρή πραγματικότητα. Μπορεί να χαμογελάτε καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Δικαιολογημένα, αφού ο πολίτης των αρχών του 21ου αιώνα αδυνατεί να κατανοήσει πώς τόσοι σύγχρονοι άνθρωποι ψάχνουν σύντροφο με τη βοήθεια ειδικών γραφείων.
Ο Ευ. Αυδίκος σημειώνει ότι η εποχή μας επιδεικνύει αλαζονεία σε σύγκριση με το παρελθόν, μάλλον επειδή πιστεύεται ότι η πρόοδος των επιστημών έχει απελευθερώσει και τις σχέσεις των δύο φύλων. Η πραγματικότητα όμως δείχνει το αντίθετο. Η αποθέωση του ατομισμού και της αποξένωσης στην εποχή της ταχύτητας και των ΜΜΕ έφερε τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, τη δυσκολία στην εξεύρεση ερωτικών συντρόφων. Σύμφωνα με τη μελέτη του συγγραφέα, οι άνθρωποι που γεμίζουν τα γραφεία συνοικεσίων είναι στην πλειονότητά τους καθημερινοί άνθρωποι που βουλιάζουν στη μοναξιά.
Σκηνή από το «Sugartown»,
μια κωμωδία με θέμα την
αναζήτηση νύφης στο
εξωτερικό από τους
άρρενες κατοίκους της
Ζαχάρως Ηλείας.

Οι κατηγορίες όσων απευθύνονται σε γραφεία συνοικεσίων χωρίζονται ως εξής: άνδρες και γυναίκες που είναι ανύπαντροι/ες, ως 30 ετών. Η κατηγορία αυτή προέρχεται κυρίως από επαρχία, όπου δύσκολα βρίσκεις υποψήφια σύζυγο. Ας θυμηθούμε την περιβόητη ταινία «Sugartown», όπου αναζητούσαν νύφες στο εξωτερικό στη Ζαχάρω Ηλείας.
Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει ανύπαντρους/ες πάνω από 30 ετών. Είναι άνθρωποι που για επαγγελματικούς λόγους ή λόγω μακρόχρονης απουσίας στο εξωτερικό αμέλησαν τα προσωπικά τους ζητήματα και τώρα, πιεζόμενοι από τον κοινωνικό τους κύκλο ή από τον χρόνο, αποφασίζουν να δώσουν μια λύση. Η τρίτη κατηγορία καταφευγόντων στα γραφεία συνοικεσίων είναι οι διαζευγμένες. Μια κατηγορία διευρυμένη, κατά τον συγγραφέα, με την πλειονότητα των γυναικών να είναι πανεπιστημιακής μόρφωσης και κάτοικοι αστικών κέντρων.
Η τέταρτη κατηγορία αποτελείται από τους διαζευγμένους. Συνήθως προβάλλουν το μοντέλο ενός σύγχρονου πετυχημένου άνδρα και έλκονται περισσότερο από αγγελίες πλούσιων και επιτυχημένων γυναικών. Η πέμπτη κατηγορία είναι οι... περίφημες χήρες/οι. Η πυρηνική οικογένεια δεν χωρά πλέον τους γονείς, οι οποίοι επί χρόνια έμεναν μαζί με τις οικογένειες των παιδιών τους. Οι χήροι/ες αναζητούν μια οικονομική ασφάλεια, αλλά και μια παρέα προς το τέλος της ζωής τους. Τελευταία κατηγορία, οι Ελληνες της Διασποράς που αναζητούν σύντροφο ζωής... με ιθαγένεια: μια ελληνίδα ή έναν έλληνα σύζυγο.
Για όλους αυτούς η εποχή μας είναι πολύ σκληρή. Και τα γραφεία συνοικεσίων υπόσχονται μια κάποια λύση. Βεβαίως ένα κομμάτι τέτοιας μορφής αναζητήσεων έχει μεταφερθεί στο Ιnternet. Παρ΄ ότι οι περισσότεροι διαδικτυακοί στόχοι είναι σεξουαλικοί, πολλές γυναίκες από το εξωτερικό, ιδίως από τις πρώην ανατολικές χώρες, ζητούν μέσω Ιnternet να βρουν σύζυγο. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που λίγα χρόνια πριν θα έτρεχαν σε γραφείο συνοικεσίων.
Ο Βασίλης Λογοθετίδης
και η Ιλία Λιβυκού στην
κλασική κωμωδία
του 1954
«Δεσποινίς ετών 39» 
Τα συνοικέσια είναι διαχρονικά.
«Δεσποινίς ετών 39, αρίστης οικογενείας, αρίστη οικοκυρά, με αυστηρές οικογενειακάς και ηθικάς αρχάς, χριστιανικωτάτων αρχών, έχουσα ως προίκα τριώροφον οικία γωνιαίαν, πλην δε ταύτης και διακοσίας χρυσάς λίρας μετρητάς, ζητεί να νυμφευθεί με σοβαρόν κύριον αναλόγου θέσεως και ηλικίας. Προτιμώνται οι συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζιτικοί, έμποροι, ομοτέχναι και γενικώς οι επαγγελματίαι».
Από το σενάριο της ταινίας «Δεσποινίς ετών 39» του Αλέκου Σακελλάριου,1954 «Είμαι δικηγόρος. Έχω ύψος 1,75,βάρος 63 κιλά, η σωματική μου διάπλαση είναι αρμονική και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου είναι ωραία. Η συνολική εμφάνισή μου είναι πολύ καλή. Είμαι απλός άνθρωπος, χωρίς εγωισμό, με αρκετή καλοσύνη. Είμαι επίσης εργατική, αισιόδοξη και λιγάκι φιλόδοξη. Δεν είμαι ούτε μίζερη ούτε απογοητευμένη. Σχετικά με τον άνθρωπο που ζητώ:
1. Να είναι οπωσδήποτε ελεύθερος, όχι δικηγόρος ούτε δικαστής.
2.Γεννημένος ανάμεσα στα έτη 1952-1956.
3.Να έχει εμφάνιση ανάλογη με τη δική μου (όχι κοντός).
4.Να έχει πανεπιστημιακή μόρφωση (οποιοδήποτε πανεπιστήμιο- όχι όμως μικρές σχολές).
Να έχει κάποια εργασία. Δεν θέλω να είναι πλούσιος, όχι επιχειρηματίας ούτε έμπορος. Καλύτερα επιστημονικό επάγγελμα και να είναι διορισμένος κάπου.
ΥΓ.: Αν είναι δυνατόν στείλετε το γράμμα ή συστημένο ή χωρίς τη φίρμα του γραφείου σας στον φάκελο γιατί δεν θα ήθελα να πέσει στα χέρια περίεργων στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου τα αφήνουν όλα».
Επιστολή που εστάλη σε γραφείο συνοικεσίων στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Με τρακτέρ στη «Δωδώνη» για πριμ και καλύτερες τιμές την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί

Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων την Τρίτη με στήριξη και της ΕΑΣΙ
Δυναμική «απάντηση», μετά την πρόσφατη κατάληψη των γραφείων, στην άρνηση της διοίκησης της «Δωδώνης» και ακριβέστερα της μεγαλομετόχου Αγροτικής τράπεζας να διανείμει συμπληρωματική τιμή στο γάλα και να αυξήσει τις τιμές για την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο αποφάσισαν να δώσουν την Τρίτη οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου.
Για τις 11 το πρωί έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έξω από τη γαλακτοβιομηχανία με τη στήριξη και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, ζητώντας:
-Τιμές εκκαθάρισης και όχι κοροϊδία, τιμές στο γάλα για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο.
-Να μην ιδιωτικοποιηθεί η Δωδώνη
-Πάγωμα των χρεών.
Η πρώτη απόφαση της διοίκησης της εταιρείας δεν προέβλεπε καν τη διανομή συμπληρωματικής τιμής στο γάλα, αλλά στην συνέχεια υπήρξε μικρή υποχώρηση και θα διατεθεί ποσό 500.000 ευρώ που όμως δεν ικανοποιεί, ούτε τους παραγωγούς, ούτε τις Ενώσεις μετόχους οι οποίες έχουν ζητήσει να διανεμηθεί το πλεόνασμα της εταιρείας στο τέλος του έτους, όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Άλλα ζητούσαν κι άλλα δόθηκαν...
Οι κτηνοτρόφοι ζητούσαν να μοιραστεί ως συμπληρωματική τιμή το 60% του πλεονάσματος και οι τιμές που θα διαμορφώνονταν να αποτελέσουν τις τιμές εκκίνησης της γαλακτοκομικής περιόδου που ήδη διανύουμε.
Στην επίσημη ανακοίνωση της για την απόφαση επί των νέων τιμών η διοίκηση της «Δωδώνης» επικαλούνταν εξάντληση όλων των περιθωρίων που είχε για να δώσει αυτές τις τιμές, αν και για το πρόβειο και το γίδινο δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τις περσινές και επιπλέον δεν δίνεται η συμπληρωματική τιμή...
Στο πρόβειο γάλα η τιμή παραμένει αμετάβλητη, δηλαδή 1,05 ευρώ το κιλό, αμετάβλητη και στο γίδινο με 0,58 ευρώ το κιλό. Όσοι παραγωγοί πάρουν προκαταβολή η τιμή θα είναι 3 λεπτά χαμηλότερη.
Για το αγελαδινό καταργείται η ποσόστωση που ίσχυε, δηλαδή άλλη τιμή για το 70% της ποσότητας και άλλη για το υπόλοιπο 30% και διαμορφώνεται 0,437 ευρώ το κιλό.
Η πίεση των κτηνοτρόφων με την κατάληψη των γραφείων της εταιρείας, αλλά και των Ενώσεων οδήγησε σε μικρή υποχώρηση της ΑΤΕ και στην απόφαση της ελεγχόμενης από την ίδια διοίκησης για διανομή ως πριμ 500.000 ευρώ (τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσε τα 2 εκ. ευρώ) και μικρή διόρθωση της τιμής στο αγελαδινό. Οι κτηνοτρόφοι και οι Ενώσεις με την κινητοποίηση ζητούν να δοθούν περισσότερα.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr