Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Το "Δεν πληρώνω" μπορεί να φέρει νέα μέτρα

Αύριο η "λυπητερή".

Τους άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθεί στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας με τους επικεφαλής της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος  Βενιζέλος, ανακοίνωσε πριν από λίγο, σε έκτακτες δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής επιτροπής.

Με σύνθημα "Άμεση εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου" θα πορευτεί η χώρα από αύριο, κιόλας, μπροστά στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας μπροστά στους ανεκπλήρωτους ελληνικούς στόχους.
Οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα "πατήσει" άμεσα η κυβέρνηση είναι:
- Διαρθρωτικές αλλαγές για να γίνει η χώρα προοδευτική και παραγωγική
- Επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όπως αυτοί έχουν συμφωνηθεί μέσω του Μεσοπρόθεσμου
- Να υπάρξουν για πρώτη φορά πρωτογενή πλεονάσματα


"Θα εφαρμοστούν οι πολιτικές που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο, που αποτελεί ισχύοντα νόμο του κράτους" - είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι υπάρχει η ανάγκη εξειδίκευσης, ενώ μεταξύ άλλων υπάρχουν και μέτρα ψηφισμένα και ισχύοντα, η εφαρμογή των οποίων πρέπει να επιταχυνθεί, με στόχο την εκπλήρωση των στόχων του 2011.
Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ... σε live αναμετάδοση, επικαλέστηκε την υπερηφάνεια του λαού και την ανάγκη προστασίας των μεταπολεμικών επιτευμάτων των Ελλήνων, στα οποία θα συμβάλλει η αυστηρή πολιτική που θα ακολουθηθεί άμεσα.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η Ελλάδα δεν έχει "ιδρώτα, αίμα και δάκρυα" όπως αυτά που είχε υποσχεθεί κάποτε ο Γ.Τσώρτσιλ, υπόσχεται όμως μία δίκαιη προσπάθεια.


Απαντώντας σε ερώτηση για το χαράτσι στα ακίνητα, το χαρακτήρισε δίκαιο και αναλογικό, αναγνώρισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για σκληρό μέτρο, το οποίο αν δεν αποδώσει μπορεί να οδηγήσει σε νέα μέτρα.
"Το "Δεν πληρώνω" μπορεί να φέρει νέα μέτρα" - είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα 15 μέτρα που περιλαμβάνονται στην επιστολή του γενικού γραμματεία δημοσιονομικής πολιτικής είναι τα ακόλουθα:

1. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
2. Έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στην εφεδρεία.
3. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
4. Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης
5. Περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
6. Περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.
7. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το νομοθετικό καθεστώς στο δημόσιο με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.
8. Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων ως το 2015
9. Επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα και άμεση ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού.
10. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση 35 Οργανισμών που περιγράφονται στο μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.
11. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση των : ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ.
12. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.
13. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για
α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας,
β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε 16 ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και
γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.
14. Νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.
15. Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρίες για την άμεση εφαρμογή της όπως καθιέρωση ασφαλιστικής τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Ε.Μ.Υ.: Εν αναμονή επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από αύριο το βράδυ

Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας, της Δευτέρας προς την Τρίτη και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και την πτώση της θερμοκρασίας, που μέχρι την Τετάρτη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.


Αναλυτικά:
ΝΥΧΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

ΤΡΙΤΗ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.


ΤΕΤΑΡΤΗ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα δυτικά.
Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα δυτικά και βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.

RASS: Δημοσκόπηση-χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική

Αγανακτισμένοι εμφανίζονται οι πολίτες για την κυβερνητική πολιτική, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πανελλαδικά από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.002 συνεντεύξεων προκύπτουν τα εξής:

Το 72,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έπειτα και από όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΔΕΘ δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία, ενώ μόνο ένα 26% είχε αντίθετη άποψη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δικαιούται δεύτερη ευκαιρία είναι και το 47,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009.


Επίσης την ανησυχία τους σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, σύμφωνα με την οποία στόχος του είναι να υπάρχει σε κάθε οικογένεια τουλάχιστον ένας εργαζόμενος, εκφράζει το 85% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ενώ σύμφωνους βρίσκει μόνο ένα 12%.
Όσον αφορά στο χαράτσι στα ακίνητα που σκοπεύει να επιβάλλει η κυβέρνηση, στη δημοσκόπηση αποδεικνύεται η έντονη οργή του κόσμου καθώς το 74,3% το χαρακτηρίζει απαράδεκτο έναντι ενός 24,7% που το θεωρεί αναγκαίο κακό. Σημειώνεται ότι μεταξύ των διαφωνούντων είναι και το 57,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.


Ενδεικτικοί είναι και οι φόβοι για χρεοκοπία της χώρας από τους χειρισμούς της κυβέρνησης καθώς το 58,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει έναντι ενός 32,3% που εκτιμά ότι οι χειρισμοί της κυβέρνηση θα οδηγήσουν τη χώρα σε έξοδο από την κρίση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS, μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει περιλαμβάνεται και το 40,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011


ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 1 - 2


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 2 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-Β' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (3η Αγωνιστική)
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Κόντσικα: 9
Ραφταναίοι: 9
Αγροτικός Αστέρας: 7
Πωγωνάτος: 7
Καμποχώρια: 7
Σταυράκι: 6
Πρωτόπαππα: 6
Καρυές: 6
Ασβεστοχώρι: 6
Αμπελόκηποι: 3
Περίβλεπτος: 3
Πανφρουριακός: 3
Αμφιθέα: 3
Ζωοδόχος: 1
Ρίζα: 1
Πεντέλη: 0
Αγία Μαρίνα: 0
Νησί: 0

ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Αναλυτικοί πίνακες με το χαράτσι της ντροπής


Κανονικό «πλιάτσικο» σε ότι έχει απομείνει στις τσέπες των πολιτών επιχειρεί η κυβέρνηση με την τροπολογία για το χαράτσι στα ακίνητα η οποία κατατέθηκε στην Βουλή.
Το χαράτσι αφορά συνολικά σε 5.079.000 παροχές ηλεκτρικού ρεύματος για οικιακή και εμπορική χρήση που αντιστοιχούν σε 562.000.000 τετραγωνικά μέτρα.

Αναλυτικοί πίνακες με το χαράτσι στα ακίνητα.



ΠΑΛΙΟΣΕΛΙ ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12:45 σε δασική έκταση στην περιοχή Παλιόσελιο Κόνιτσας Ιωαννίνων. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες, πέντε οχήματα, οχτώ άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 3-1

Ο ΠΑΣ σκόραρε δις στο δεύτερο ημίχρονο και απάντησε στην ισοφάριση του Αστέρα Τρίπολης παίρνοντας το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα (3-1). Μπακαγιόκο, Γεωργίου και Ζαϊρί τα γκολ του θριάμβου.
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση με τον Αστέρα. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ντεμόλ έφτασαν δύο φορές μέσα στη μεγάλη περιοχή του Χακόμπο, έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα των Αρκάδων αλλά Γεωργίου και Μπακαγιόκο ήταν σε θέση οφ-σάιντ.
Η υπεροχή του ΠΑΣ στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν εμφανής σε όλα τα επίπεδα. Το στατιστικό με την κατοχή μπάλας να είναι στο 70% για τους γηπεδούχους και μόλις στο 30% για τους φιλοξενούμενους έδειχνε ότι ο Αστέρας δεν είχε μπει καλά στον αγώνα. Αυτό είχε ως συνέπεια να έρθει και το γκολ για τον ΠΑΣ. Στο 20ο λεπτό ο Μπακαγιόκο με ωραίο σουτ νίκησε τον Χακόμπο και ξεσήκωσε τους φίλους της ομάδας των Ιωαννίνων.


Ο Αστέρας αν και δεν πατούσε καλά, δεν είχε κυκλοφορία μπάλας, είχε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των χαφ και του Περόνε, κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι -υπερβολικό είναι η αλήθεια- που κέρδισε ο Χούλι και εκτέλεσε εύστοχα ο Τσαμπούρης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ανωτερότητα του ΠΑΣ συνεχίστηκε με τους παίκτες των γηπεδούχων να «επιβιώνουν» στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο των Ιωαννίνων και να προηγούνται με εξαιρετικό πλασέ του Γεωργίου που πέρασε σαν σταματημένο τον Φορμίκα μετά την μακρινή μπαλιά ακριβείας του Τζημόπουλου.
Ο Ουσέρο προσπάθησε να ισοφαρίσει με ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά ο Κηπουρός απομάκρυνε.
Ο «μάγος» Ζαϊρί χόρεψε τον Φορμίκα στο 84 και με άψογο αριστερό πλασέ εκτέλεσε τον Χακόμπο διαμορφώνοντας το τελικό ΠΑΣ-Αστέρας 3-1.
Η μόνη αντίδραση του Αστέρα μέχρι το φινάλε ήταν ένα γυριστό του Λαδάκη το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κηπουρός και ένα φάουλ του Ράγιος που πέρασε πάνω από την εστία του ΠΑΣ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Φραγκιαδάκης


Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λίλα, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου (57' Κυριάκος), Ντε Βινσέντι (79' Ζαϊρί), Γεωργίου (73' Ανδράλας), Μπεσέρα, Μπακαγιόκο.
Αστέρας Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ): Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46' Ράγιος), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Λαδάκης, Ουσέρο (70' Εγκόν), Κερ, Τσαμπούρης, Βιθέντε, Περόνε (56' Ροτζέριο Μάρτινς).


ΠΗΓΗ: http://www.contra.gr/

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων που «ξάφριζε» ηλικιωμένους στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία. Πρόκειται για τέσσερις Ρομά, ηλικίας 14 ,19, 20 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, κατηγορούμενοι για κλοπές σε οικίες.
Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμη 35χρονο Ρομά, ο οποίος αναζητείται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Συγκεκριμένα, το πρωί της 16ης Σεπτεμβρίου οι δράστες αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία 80χρονης στην Πεδινή Ιωαννίνων, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξε συνολικά 8 κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, χρησιμοποιώντας την μέθοδο της απασχόλησης.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες κλοπές, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Γελοία και ανεύθυνα τα σχόλια για παύση πληρωμών ή για χρεοκοπία

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήση δημοσιογράφων σχετικά με τις φήμες περί στάση πληρωμών και χρεωκοπίας τόνισε: «Η χώρα είναι και πρέπει να είναι ενωμένη, ψύχραιμη, αποφασισμένη και αποφασιστική. Να κάνει όλες τις κινήσεις που πρέπει, προκειμένου να πάψουμε να λειτουργούμε ως ο αποδιοπομπαίος τράγος που αποκτά διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πράγματι έχει ως οικονομικό μέγεθος, στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.
Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν είναι το κεντρικό και μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης και της διεθνούς οικονομίας.
Έχουμε δε, ένα πάρα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που είναι η σταθερότητα και η πολλαπλή εγγύηση της ευστάθειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ευρωσυστήματος.
Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες και κυρίως οι Έλληνες πολίτες.
Δεν είναι συνεπώς μόνον ανεύθυνα αλλά και γελοία τα σχόλια ή οι περισπούδαστες αναλύσεις για επικείμενη παύση πληρωμών ή για χρεοκοπία.
Κάθε σαββατοκύριακο η Ελλάδα και δυστυχώς και η Ευρωζώνη, υφίσταται αυτήν την οργανωμένη επίθεση του σπεκουλαδόρικου τμήματος των διεθνών αγορών.
Η κατάσταση είναι σοβαρή, υπό την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις.
Και για αυτό και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική.
Η παραμονή του στην Αθήνα, όπως και όλης της Κυβέρνησης, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός κίνδυνος ή έκτακτο οικονομικό γεγονός αλλά στο ότι είναι τώρα η στιγμή να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες, πολιτικές, νομοθετικές, οργανωτικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, που θα βγάλουν οριστικά τη χώρα από αυτήν την ανακυκλούμενη πίεση, που δεν την αφήνει να δει καθαρά τον ορίζοντα της.
Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και θα σπάσει.
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και καθένας που διατυπώνει με ευκολία δημόσιο λόγο, όποια ιδιότητα και να έχει, πρέπει να γνωρίζει ότι τίποτα δεν προορίζεται για εσωτερική χρήση.
Όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για την δήθεν αδυναμία της χώρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και επιτρέπουν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναπαράγουν και να διογκώνουν μια συζήτηση, η οποία λειτουργεί εις βάρος της χώρας.
Σημασία δεν έχει να δημιουργούμε εφήμερους αρνητικούς μύθους, αλλά να αντιμετωπίσουμε το διαρθρωτικό και διαρκές πρόβλημα της χώρας, που είναι δυστυχώς όχι μόνο πρόβλημα θεσμών, αλλά και πρόβλημα νοοτροπιών και πρακτικών».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Τέλος το αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες από το 2012

Στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες με την επιβολή «αλγοριθμικού φόρου» με βάση αντικειμενικά κριτήρια προχωρά άμεσα το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που ανατρέπει πλήρως το ισχύον καθεστώς φορολογίας για 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αναμένεται να εφαρμοστεί το 2012, προβλέπει ότι ο προσδιορισμός του εισοδήματος θα γίνεται πλέον με βάση πλέγμα κριτηρίων, στα οποία περιλαμβάνονται ακόμα και η κινητή περιουσία του φορολογούμενου, όπως καταθέσεις, μετοχές, χρεόγραφα, αμοιβαία κεφάλαια και κάθε είδους επενδυτικά χαρτοφυλάκια, το είδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο χρόνος και ο τόπος άσκησης της δραστηριότητας, η κατηγορία των τηρούμενων βιβλίων, η ακίνητη περιουσία και ο τρόπος διαβίωσης, καθώς και το φορολογικό ιστορικό.
Στόχος των ρυθμίσεων είναι να εντοπιστούν τα πραγματικά εισοδήματα και να δοθεί τέλος στο φαινόμενο η συντριπτική πλειονότητα να εμφανίζεται στην Εφορία με πενιχρά εισοδήματα.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Εμείς πρέπει να κάνουμε τη ζωή της κυβέρνησης, της τρόικας κόλαση»

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στο 37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, κάλεσε τους πολίτες σε άμεση αντίδραση με στάση πληρωμών.
«Εμείς πρέπει να κάνουμε τη ζωή της κυβέρνησης, της τρόικας κόλαση» ανέφερε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε:
«θέλει γερά κότσια σήμερα για να μείνεις σταθερός, αταλάντευτος μαχητής σε μια περίοδο όπου σε κάθε βήμα σου αντιμετωπίζεις οξυμένα προβλήματα, το δράμα της ανεργίας, η ναρκοκουλτούρα που καλλιεργεί τώρα επίσημα η κυβέρνηση, το κυνήγι της χίμαιρας των προσωπικών ευκαιριών».
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «βεβαίως το εργατικό, το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα είναι πίσω από τις ανάγκες», ωστόσο σημείωσε ότι αν κάνουμε μια σύγκριση με την κατάσταση του κινήματος στην Ευρώπη, ακόμα και σε πολλές χώρες του κόσμου, τότε θα δούμε ότι στην Ελλάδα τα τελευταία 10- 15 χρόνια έγιναν σημαντικοί αγώνες, που δεν μπορούν να συγκριθούν με όλους τους προηγούμενους.

ΣΥΝ: «Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν»

Για «κλίμα τρομοκράτησης και εκβιασμού της κοινωνίας, προσπαθώντας να προλάβει τις δικαιολογημένες λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στην ανάλγητη και κοινωνικά άδικη πολιτική της αλλά και να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της που οδηγεί την χώρα μας στην πλήρη κοινωνική χρεοκοπία», κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού κ.  Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ.
«Η κυβερνητική τρομοκρατία θα γυρίσει μπούμερανγκ στην ίδια την κυβέρνηση.
Ο λαός μας δεν τρομοκρατείται. Θα αντισταθεί και θα ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική.
Η μόνη εγγύηση για τη σωτηρία της χώρας είναι η ένταση των ενωτικών αγώνων του λαού και της νεολαίας», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο λιμάνι εξωτερικού της περιοχής τα ξημερώματα της Κυριακής πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 30χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 30χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Η 30χρονη αλλοδαπή συνόδευε και τα τρία ανήλικα παιδιά της.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΤΡΟΪΚΑ: Ζητά και …νέα μέτρα!!!

Στο τραπέζι και απολύσεις!!!
Θα στάζουν αίμα τα νέα μέτρα.

Η τρόικα σε μορφή τελεσίγραφου ζητά δραματικές μειώσεις κρατικών δαπανών, γιατί δεν πειστεί από την απόδοση εκτάκτων εισπρακτικών μέτρων, όπως το τέλος στα ακίνητα. Ζητά νέα μέτρα μόνιμου και όχι έκτακτου χαρακτήρα για τη μείωση του ελλείμματος.
Αυτός ήταν και ο λόγος της αναβολής του ταξιδιού του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη.
Μια απόφαση που ελήφθη άμεσα από τον κ. Παπανδρέου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ή τη Δευτέρα θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν νέες περικοπές στο δημόσιο.


Οι πληροφορίες λένε ότι η τρόικα ζητά απολύσεις άλλα δεν είναι ακόμη γνωστό για πόσους υπαλλήλους γίνεται λόγος, ούτε ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο και τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου συσκέπτονται από χθες το βράδυ και οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και σήμερα, προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση προς το υπουργικό συμβούλιο, ενώ η κυβέρνηση ελπίζει ότι η τρόικα, παρουσία και του ίδιου του πρωθυπουργού πλέον, θα εγκρίνει τα νέα μέτρα που υπό τις ραγδαίες εξελίξεις δείχνουν αναπόφευκτα.

Τα νέα μέτρα προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα πληροφορίες θα είναι:

1.Μείωση μισθών με άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
2.Αύξηση φόρων σε τσιγάρα και ποτά.
3.Εξίσωση τώρα του φόρου στο πετρέλαιο.
4.Μείωση του κράτους, μέσω τόσο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών, όσο και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων!!!
5.Μείωση του κόστους των συντάξεων, μέσω της επιβολής πλαφόν, αλλά και της χορήγησης στο μισό του ποσού του εφάπαξ.
6.Άμεσα τώρα μια ιδιωτικοποίηση, αλλά και να εισπράξουμε 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.
7.Άνοιγμα επί της ουσίας όλων των κλειστών επαγγελμάτων.
8.Πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων.