Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΡΟΪΚΑ: Ζητά και …νέα μέτρα!!!

Στο τραπέζι και απολύσεις!!!
Θα στάζουν αίμα τα νέα μέτρα.

Η τρόικα σε μορφή τελεσίγραφου ζητά δραματικές μειώσεις κρατικών δαπανών, γιατί δεν πειστεί από την απόδοση εκτάκτων εισπρακτικών μέτρων, όπως το τέλος στα ακίνητα. Ζητά νέα μέτρα μόνιμου και όχι έκτακτου χαρακτήρα για τη μείωση του ελλείμματος.
Αυτός ήταν και ο λόγος της αναβολής του ταξιδιού του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη.
Μια απόφαση που ελήφθη άμεσα από τον κ. Παπανδρέου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ή τη Δευτέρα θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν νέες περικοπές στο δημόσιο.


Οι πληροφορίες λένε ότι η τρόικα ζητά απολύσεις άλλα δεν είναι ακόμη γνωστό για πόσους υπαλλήλους γίνεται λόγος, ούτε ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο και τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου συσκέπτονται από χθες το βράδυ και οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και σήμερα, προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση προς το υπουργικό συμβούλιο, ενώ η κυβέρνηση ελπίζει ότι η τρόικα, παρουσία και του ίδιου του πρωθυπουργού πλέον, θα εγκρίνει τα νέα μέτρα που υπό τις ραγδαίες εξελίξεις δείχνουν αναπόφευκτα.

Τα νέα μέτρα προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα πληροφορίες θα είναι:

1.Μείωση μισθών με άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
2.Αύξηση φόρων σε τσιγάρα και ποτά.
3.Εξίσωση τώρα του φόρου στο πετρέλαιο.
4.Μείωση του κράτους, μέσω τόσο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών, όσο και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων!!!
5.Μείωση του κόστους των συντάξεων, μέσω της επιβολής πλαφόν, αλλά και της χορήγησης στο μισό του ποσού του εφάπαξ.
6.Άμεσα τώρα μια ιδιωτικοποίηση, αλλά και να εισπράξουμε 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.
7.Άνοιγμα επί της ουσίας όλων των κλειστών επαγγελμάτων.
8.Πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων.