Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Όλες οι αλλαγές στο Ε1 του 2016

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2016 (έντυπα Ε1, Ε2, Ε3, Κ.Φ.Α., Ε16).
 Όλες οι αλλαγές στο Ε1 του 2016 σε σχέση με το Ε1 του 2015.
■ Στον πίνακα 1 συνενώθηκαν η διεύθυνση κατοικίας με τη διεύθυνση επαγγέλματος και υπάρχει πλέον μια φόρμα.
 ■ Προστέθηκε νέος κωδικός 320 :συμπληρώνεται στην περίπτωση που η σύζυγος ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης είναι φορολογικός κάτοικος αλλοδαπής.
■ Προστέθηκαν οι κωδικοί 021 και 022: Ασκείτε επιχειρηματική δραστηριότητα και είστε ασφαλισμένος στον ΟΓΑ;
■ Προστέθηκαν οι κωδικοί 037 και 038: Είστε κατ επάγγελμα αγρότης;
Καταχωρείται η ένδειξη ότι ο ασκών αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης σύμφωνα με την επίσημη ταυτοποίηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (άρθρο 2 παρ. 1 του ν. 3874/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 65 του ν. 4389/2016).

Ιωάννινα: Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και έξι μηνών για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Συνελήφθη, χθες (08-03-2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και έξι μηνών, για ληστεία από κοινού και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, πράξεις που έλαβαν χώρα την 15-06-2014 στον Ταύρο Αττικής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκλογή Αντιπροέδρου και άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Την πρώτη συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση πραγματοποίησε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Σχεδόν ομόφωνα- με μια λευκή ψήφο- τα μέλη της Επιτροπής εξέλεξαν ως Αντιπρόεδρο τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Σιαράβα.
Στη συνέχεια συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για την υλοποίηση έργων.
Μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
«Βελτίωση  και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου  Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 200.000.
«Βελτίωση του δρόμου Άγιος Χαράλαμπος Κάτω Αθαμανίου - Άνω Καλεντίνη ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 200.000.
Συντήρηση επ. οδού Ασβεστοχώρι- Κόντσικα- Περάτη- Πετράλωνα Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 60.000.
Αποκατάσταση οδού προς Κούρεντα και προς Πολύλοφο, Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 50.000.
Αντικατάσταση υπόγειου αγωγού Φ500 στην περιοχή Κρύας του ΤΟΕΒ Λαψίστας (προμήθεια χαλυβδοσωλήνων) προϋπολογισμού € 15.000.
Επίσης ανέδειξε τον ανάδοχο (Γ. Μπαζούκης) του έργου «Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 48.000.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κομπότι Άρτας: Σύλληψη 24χρονου ομογενή για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας

Συνελήφθη, σήμερα (09-03-2017) το πρωί, στην Εθνική Οδό Άρτας - Αντιρρίου (περιοχή Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 24χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος, βρήκαν εκατόν ογδόντα τρεις (183) φιάλες που περιείχαν οινοπνευματώδες ποτό (τσίπουρο), συνολικού βάρους -274,5- λίτρων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω προϊόντα, δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ετικέτες φορολόγησης και αναγραφής περιεχομένου ενώ ο 24χρονος δεν διέθετε κατάλληλα παραστατικά αγοράς.
Η παραπάνω ποσότητα λαθραίου ποτού κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (08-03-2017) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο 22χρονος κατείχε στο σπίτι του τα παρακάτω:
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (48,8) γραμμαρίων
μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Ευχαριστήρια επιστολή στη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος του ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων) για τα τρόφιμα της ''Πίτας του Ηπειρώτη 2017''




Εξιχνιάσθηκαν (2) υποθέσεις ληστειών στη Σαγιάδα και στην Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας και (8) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας

Εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δυο περιπτώσεις ληστειών στη Σαγιάδα και στην Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας και οκτώ υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 22, 28, 29 και 40 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν - κατά περίπτωση - ως δράστες των ληστειών και των κλοπών.
Οι παραπάνω δράστες προχθές (7-3-2017) το πρωί διέρρηξαν οικία 25χρονου ημεδαπού στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα, τον ακινητοποίησαν και αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και μία φωτογραφική μηχανή.
Στη συνέχεια καταδιώχτηκαν από αστυνομικούς και διέφυγαν σε αλβανικό έδαφος, όπου συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο από τις Αλβανικές Αρχές, οι οποίες είχαν ενημερωθεί σχετικά από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος με τον 29χρονο δράστη, μετά τα μεσάνυκτα της 13-02-2017, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν ζευγάρι ημεδαπών (ηλικίας 72 και 68 ετών) στο σπίτι τους στην Βρυσέλλα Φιλιατών και με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των παθόντων.
Επιπλέον διακριβώθηκε η - κατά περίπτωση - εμπλοκή τους σε οκτώ περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, που έγιναν κατά τον τελευταίο χρόνο, σε περιοχές της Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα, Καστρί, Μαυρούδι, Κεστρίνη, Τρίκορφο και Σμέρτο), με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις καθώς και ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση συνεργών τους.

Ομορφιά: Οι καλύτερες θεραπείες για την άνοιξη

Έφτασε η εποχή που αρχίζουμε σταδιακά να αφαιρούμε τα βαριά ρούχα και να εκθέτουμε ολοένα περισσότερο το σώμα μας στον ήλιο, και μαζί της έφτασαν οι προβληματισμοί για τις ατέλειες που ενοχλούν και θα θέλαμε να διορθώσουμε.
Η αισθητική χειρουργική έχει πολλές και προσβάσιμες λύσεις για κάθε πρόβλημα, άλλες από τις οποίες είναι μόνιμες και άλλες προσωρινές. Είτε ενοχλεί το θαμπό δέρμα του χειμώνα είτε η χαλάρωση στα μπράτσα, η κυτταρίτιδα ή τα «ψωμάκια», ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να βοηθήσει.
Οι θεραπευτικές επιλογές είναι πολλές και τα αποτελέσματά τους ποικίλουν. Η επιλογή πραγματοποιείται μετά από εκτενή έλεγχο των περιοχών από τον ειδικό και ενημέρωση του/της ενδιαφερόμενου/-ης για τον τρόπο και τον χρόνο της εφαρμογής, ώστε να αποφασίστεί από κοινού η μέθοδος που θα ακολουθηθεί.
Όπως εξηγεί η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της  Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS), η μεγαλύτερη έμφαση από τους ενδιαφερόμενους δίνεται στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια και, στη συνέχεια, στις ατέλειες του κορμού.
Για το πρόσωπο, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους μηχανήματα νέας γενιάς (laser, RF, light κ.λπ.) που αφαιρούν νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, «λειαίνουν» τις βαθιές ρυτίδες, «σβήνουν» τις επιφανειακές, κάνουν σύσφιξη στους ιστούς, «αφαιρούν» τις σκουρόχρωμες κηλίδες και αναζωογονούν το δέρμα. Είναι θεραπείες μικρής διάρκειας, ανώδυνες και με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Εξιχνιάσθηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από καταστήματα και περίπτερο στα Ιωάννινα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, οι οποίοι εμπλέκονται κατά περίπτωση στις κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις υποθέσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από καταστήματα και περίπτερο στα Ιωάννινα.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες, ηλικίας 19 και 24 ετών καθώς και μία 39χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Από τη διερεύνηση των υποθέσεων και την αξιοποίηση προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες εμπλέκονται με διαφορετική σύνθεση στις παρακάτω κλοπές που έγιναν από 23-02 έως 02-03-2017 στα Ιωάννινα:
βραδινές ώρες της 23-02-2017, μετέβησαν σε περίπτερο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το ταμείο χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα
απογευματινές ώρες της 01-03-2017, εισήλθαν σε ανθοπωλείο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν πορτοφόλι από την τσάντα υπαλλήλου του καταστήματος, που περιείχε χρηματικό ποσό, δύο κάρτες αναλήψεως χρημάτων και προσωπικά έγγραφα ενώ στη συνέχεια προέβησαν σε ανάληψη χρηματικού ποσού από Α.Τ.Μ. τράπεζας με τη χρήση της μίας εκ των κλεμμένων καρτών.
μετά τα μεσάνυκτα της 02-03-2017, εισήλθαν σε παντοπωλείο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (953) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -683- (εκ των οποίων -4- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση:-29-
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -68-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -32-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 22 -
Για απάτη: -4-
Για εμπρησμό: -3-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων: -4-
Για μαστροπεία: -1-
Για πλαστογραφίες: -6-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-30-
Για ενδοοικογενειακή βία:-4-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -30-
Για παραβάσεις του Ν. περί παιγνίων, εράνων & λαχειοφόρων αγορών: -2-
Για παραβάσεις του Νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων: -3-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης - στάση: -4-
Για λαθρεμπόριο: -1-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων:-1-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -3-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -21-
Εξαρθρώθηκαν:
Δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Εξιχνιάστηκαν:

Ο Σύλλογος Παραμυθιωτών Αθήνας, ανταμώνει και διασκεδάζει, τη Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 13:00, στο ξενοδοχείο ''Τιτάνια'', Πανεπιστημίου 52, Αθήνα


                                                   Ανακοίνωση
Η εκδήλωση του Ετήσιου Χορού-Ανταμώματος του Συλλόγου Παραμυθιωτών Αθήνας, θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00΄, στη μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων, με την άνεση και την αισθητική του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52.
Το πλήρες μενού (σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτο και γλυκά) σε μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση αναψυκτικών, μπύρας και εμφιαλωμένου κρασιού, κοστίζει 20 € ανά άτομο.
'Εχουμε φροντίσει να έχουμε και ζωντανή Δημοτική & Λαϊκή μουσική για να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε ένα ξεχωριστό και όμορφο Κυριακάτικο μεσημέρι.


Το Δ.Σ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για έργα συλλογής- επεξεργασίας αστικών λυμάτων

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014- 2020" και στην κατηγορία  «Υποδομές συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων (ΕΕΛ) στους οικισμούς Γ' προτεραιότητας (πληθυσμός 2000-15.000 ι.π.) που απαιτούνται σύμφωνα με την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ».
Ειδικότερα μέσω της ανωτέρω πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν προτάσεις για την υλοποίηση έργων που εμπίπτουν στις δράσεις:
Δράση 14: Επέκταση και εκσυγχρονισμός συστημάτων συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων.
Δράση 15: Ολοκλήρωση υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων (ΕΕΛ) για την κάλυψη των υπολειπόμενων οικισμών Β' προτεραιότητας (πληθυσμός > 15.000 ι.π. και διάθεση σε κανονικό αποδέκτη) και σταδιακή ολοκλήρωση Γ' προτεραιότητας (πληθυσμός 2.000 - 15.000 ι.π.) που απαιτούνται από την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ
Δράση 16: Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων για την επίτευξη ποιοτικών χαρακτηριστικών εξόδου
Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι:
·   Δήμοι, που δεν διαθέτουν ΔΕΥΑ (Ν. 3852/2010), της Περιφέρειας Ηπείρου
·   Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου
·   Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Σύνδεσμοι Ύδρευσης Αποχέτευσης της Περιφέρειας Ηπείρου
Οι προτάσεις που θα επιλεγούν προς ένταξη θα χρηματοδοτηθούν από Εθνικούς Πόρους και από το Ταμείο Συνοχής.
Η παρούσα πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 12.000.000 €.
Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ – ΕΣΠΑ και μόνο την αίτηση χρηματοδότησης υπογεγραμμένη (και έγγραφα, για τα οποία δεν είναι τεχνικά εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή), ο δικαιούχος υποχρεούται να την αποστείλει από τις 15/3/17 έως 21/4/17, στην ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου στη διεύθυνση: Πλ. Πύρρου 1, Διοικητήριο 45221 Ιωάννινα, τις ώρες 9:00 έως 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες.
Περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr και www.ymeperaa.gr .
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στην κα Σοφία Τσιτουρίδου ( τηλ: 2651 3 60512, e-mail: sofitsit@mou.gr ).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr