Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Παράταση έως τις 26 Αυγούστου για το Ε9

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του ΦΠΑ, την υποβολή Ε9 και την προθεσμία για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος έδωσε η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων.
 Σύμφωνα με αυτές, η υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) παρατείνεται εκ νέου, από τις 27 Ιουλίου, στις 26 Αυγούστου.
Η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως τις 31 Αυγούστου.

Ακόμη, η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων διευκρίνισε, σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, ότι οι νέοι συντελεστές τίθενται σε εφαρμογή από τις 20 Ιουλίου, ενώ ειδικότερα για τα ξενοδοχεία (υπηρεσίες διαμονής), ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 6% κατά τη μεταβατική περίοδο από 20/7-30/9/2015.

Συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από όχημα στην Πάργα

Ο δράστης είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, σήμερα (18-07-2015) το μεσημέρι στην Πάργα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, 18χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 18χρονος συλληφθείς αφαίρεσε από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ένα τσαντάκι που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των 500 δηναρίων FYROM.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.  

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός δυνάμει καταδικαστικής απόφασης κάθειρξης (8) ετών για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (18-07-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Μαντζουράνα στο κατώφλι … γάιδαρος στα κεραμίδια», την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ώρα 21:15

Η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων παρουσιάζει στον Παρακάλαμο Πωγωνίου, τη θεατρική παράσταση «Μαντζουράνα στο κατώφλι … γάιδαρος στα κεραμίδια», την Τετάρτη 29  Ιουλίου, ώρα 21:15.
Η "Μαντζουράνα στο κατώφλι …γάιδαρος στα κεραμίδια" είναι μία λαϊκή επιθεώρηση, στα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα της χώρας μας, του Γιώργου Αρμένη, μια ιστορική παράσταση που για πρώτη φορά ανέβηκε το 1979.
Η "Μαντζουράνα", διαχρονική και επίκαιρη όσο ποτέ, παρουσιάζει με χιούμορ και τόλμη την Ελλάδα του 20ου αιώνα μέσα από ιστορικά γεγονότα που τη σημάδεψαν και φτάνει μέχρι το σήμερα.
Τρεις νέοι από ένα χωριό της Ελλάδος, με στόχο να κυνηγήσουν την τύχη τους, είναι οι βασικοί ήρωες του έργου, με τον καθένα ν ακολουθεί διαφορετικό δρόμο.
Ο Γιώργος Αρμένης θυμίζει μέσα απ την παράσταση ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά που μας πλήγωσαν και εξακολουθούν να μας πληγώνουν.
Του χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας παραχώρησε το συγκεκριμένο θεατρικό έργο.
Είναι τιμή της Θε.Ο.Ρα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαρούνης
Στίχοι-Μουσική: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ
Χορογραφίες: Πένυ Παπαϊωάννου

22 ερασιτέχνες ηθοποιοί και 5μελής ορχήστρα επί σκηνής.

Τα προϊόντα που αυξάνεται ο ΦΠΑ, από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου

Την αναμενόμενη εγκύκλιο προκειμένου από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου να εφαρμοστεί το νέο καθεστώς ΦΠΑ, που προβλέπει τη μεταφορά αρκετών προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή 23%, εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.
Στην εγκύκλιο καταγράφονται αναλυτικά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που πλέον θα υπάγονται στους τρεις συντελεστές ΦΠΑ, με βάση τις αλλαγές που προβλέπει ο νόμος με τα προαπαιτούμενα για σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι το νέο καθεστώς θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα και διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
«Ο κανονικός συντελεστής και ο μειωμένος συντελεστής παραμένουν 23% και 13%, αντίστοιχα, ενώ ο υπέρ-μειωμένος συντελεστής διαμορφώνεται σε 6%. Η μείωση κατά 30% στα νησιά συνεχίζει να ισχύει και οι συντελεστές διαμορφώνονται σε 16%, 9% και 4%.
(Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση του καθεστώτος αυτού για τα τουριστικά νησιά θα ισχύσει από 1.10.2015)».
Στο μειωμένο συντελεστή 13% συνεχίζουν να υπάγονται τα ακόλουθα προϊόντα:
- Κρέατα βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα από χοιροειδή, προβατοειδή ή αιγοειδή, πετεινούς, κότες, γαλοπούλες και κουνέλια,

"PLEGMA cafe bar" στον Παρακάλαμο




(Η προβολή των επαγγελματιών του Δήμου Πωγωνίου είναι ΔΩΡΕΑΝ)

Παρακάλαμος: Παρουσίαση χειροποίητων κοσμημάτων «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015», την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στην πιτσαρία «ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση χειροποίητων κοσμημάτων «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015»που θα γίνει στον Παρακάλαμο στην πιτσαρία «ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ» την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 από τις 6:00 μ.μ. έως τις 9:0 μ.μ..

Με εκτίμηση

ΛΙΑΠΗ ΤΖΕΝΗ

Πρώτο κουδούνι με 25.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών

Σε αναμονή είναι η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές, ενώ με πολύ αργές διαδικασίες προχωράνε και οι υπηρεσιακές μεταβολές.
Με 25.000 κενά να έχουν απογυμνώσει την εκπαιδευτική διαδικασία, το υπουργείο Παιδείας έχει να αντιμετωπίσει και τα καμπανάκια κινδύνου από τις υπηρεσίες που κάνουν λόγο για καθυστερήσεις από την πλευρά του στο ζήτημα των διαδικασιών για την κάλυψη των κενών.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σε αναμονή είναι η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές, ενώ με πολύ αργές διαδικασίες προχωράνε και οι υπηρεσιακές μεταβολές.
Παράλληλα συνεχίζεται η «διαρροή» εκπαιδευτικών, με τις συνταξιοδοτήσεις γι’ ακόμη μια χρονιά να χτυπάνε «κόκκινο».