Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Εξιχνιάστηκε άμεσα η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, μέσα στο σπίτι του στα Ιωάννινα

Δράστιδα είναι η 47χρονη αλλοδαπή σύζυγός του, η οποία συνελήφθη
Βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι-όπλο του εγκλήματος

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων η ανθρωποκτονία 53χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες (16-01-2015) το απόγευμα, μέσα στο σπίτι του, στα Ιωάννινα.
Δράστιδα είναι η 47χρονη υπήκοος Αλβανίας, σύζυγος του θύματος, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ειδικότερα, χθες (16-01-2015) το απόγευμα, η 47χρονη, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού, χρησιμοποιώντας μαχαίρι, κατάφερε θανάσιμο χτύπημα στο στήθος του 53χρονου, μέσα στην κουζίνα του σπιτιού, όπου διέμεναν στην πόλη των Ιωαννίνων.
Στη συνέχεια, η 47χρονη, προκειμένου να αποκρύψει τα πειστήρια του εγκλήματος και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, έπλυνε και έκρυψε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και ενημέρωσε η ίδια τις αστυνομικές αρχές για την ύπαρξη του πτώματος.
Στο πλαίσιο αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού, που συγκεντρώθηκε κατά την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν σε βάρος της 47χρονης ενοχοποιητικά στοιχεία και συνελήφθη.
Κατά την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου, εντοπίστηκε στο φωταγωγό το μαχαίρι που χρησιμοποίησε η 47χρονη για την ανθρωποκτονία, το οποίο και κατασχέθηκε.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ανοικτή επιστολή των φορέων της Στρατίνιστας για το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων της Στρατίνιστας Πωγωνίου

Στρατίνιστα 15/01/2015
ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς:   ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ : ΖΗΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΚΑΙ ΠΕΡIΟΥΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μετά την συνεχιζόμενη λεηλασία περιουσιών-διαρρήξεις και κλοπές- σε οικίες της κοινότητας Στρατίνιστας το τελευταίο διάστημα, συγκεκριμένα δέκα οικίες σε δέκα ημέρες, είμαστε αγανακτισμένοι και υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία που δείχνει η πολιτεία απέναντι στο χωριό μας αλλά και γενικότερα σε όλα τα χωριά της επιμεθορίου και παραμεθορίου περιοχής του Πωγωνίου.
Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ασφάλειας που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης δεν διασφαλίζεται ούτε στο ελάχιστο στην  περιοχή μας, η οποία  γειτνιάζει με την Αλβανία. Οι λιγοστοί εναπομείναντες μόνιμοι κάτοικοι ζουν καθημερινά σε κλίμα φόβου και ανασφάλειας, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να εγκαταλείπουν τα χωριά για τα αστικά κέντρα με συνέπεια την όλο και μεγαλύτερη ερήμωση της περιοχής μας.
Επειδή λοιπόν ως  φορείς του χωριού μας αγωνιούμε και είμαστε κοντά στα προβλήματα που παρουσιάζονται στον τόπο μας, αλλά και σε όλη την περιοχή  του Πωγωνίου.

Γιώργος Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας. Ποιά είναι η θέση μου για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) στην Ήπειρο

Η εισηγητική ομιλία του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Οικονόμου, στην ημερίδα της ΠΣΕ για τις Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι, που διοργανώθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στο Καλπάκι.
Κύριε Βουλευτά, κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι εκπρόσωποι του Τύπου, κύριοι εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, αγαπητοί συμπατριώτες. Εκ μέρους του Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος , σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας για να συζητήσουμε το θέμα που έχει ανακύψει τελευταία με τη δημιουργία ή όχι Ε.Ο.Ζ στην περιοχή μας, και ειδικότερα στο Πωγώνι. Ιδιαιτέρως δε να ευχαριστήσω τους δύο ομιλητές τον κύριο Χριστοδουλάκη και τον κύριο Ρωμανιά τους οποίους επιλέξαμε επειδή δεν ταυτίζονται απόλυτα με την εκπεφρασμένη θέση της Πανηπειρωτικής  για το συγκεκριμένο θέμα και αυτό το πράξαμε για να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός και χρήσιμος διάλογος   έτσι ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία.Τι είναι οι ειδικές οικονομικές ζώνες; 
Είναι όντως ένα εργαλείο ανάπτυξης  και υπέρβασης της οικονομικής κρίσης που η Πανηπειρωτική δεν μπορεί να το αντιληφθεί; Είναι ένα διοικητικό μέτρο που θα καταργήσει τη γραφειοκρατία και θα διευκολύνει την αναπτυξιακή διαδικασία; Και η Πανηπειρωτική δεν μπορεί να το οσμιστεί; Είναι έμπνευση των Δημάρχων και γενικότερα των αυτοδιοικητικών παραγόντων που εναντιώνεται η Πανηπειρωτική;

Γιάννενα: Έγκλημα με θύμα 52χρονο Βορειοηπειρώτη

Τον μαχαίρωσε η γυναίκα του μετά από καβγά

Νεκρός από μαχαιριά βρέθηκε ένας 52χρονος Βορειοηπειρώτης στο σπίτι του στο Αρχιμανδρειό στα Γιάννενα.
Τον άτυχο άνδρα βρήκε η σύζυγός του περίπου στις 7:00 το απόγευμα σε λίμνη αίματος.
Ο 52χρονος πατέρας τριών παιδιών, είχε πληγεί στην περιοχή της καρδιάς με μαχαίρι, η οποία ήταν μοιραία.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που απέκλεισαν το σημείο και πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που επιβεβαίωσε το θάνατο του 52χρονου.
Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία με τις έρευνες να στρέφονται στο φιλικό του περιβάλλον, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του σπιτιού.

****
Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες στράφηκαν στο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον του 52χρονου Βορειοηπειρώτη.
Μετά από πολύωρη ανάκριση η σύζυγος του 52χρονου ομολόγησε πως αυτή ήταν η δράστης της στυγερής δολοφονίας. 
Αρχικά η 46χρονη επιχείρησε να πείσει τους αστυνομικούς πως επρόκειτο για ατύχημα κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού τους, ωστόσο έπεσε σε πολλές αντιφάσεις και στη συνέχεια ομολόγησε πως τον μαχαίρωσε με ένα μαχαίρι που κόβουν το κρέας.

Metron Analysis: Προβάδισμα 4,6% στο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 4,6% δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», μόλις 9 ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα στην εκτίμηση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 35,4%
ΝΔ: 30,8%
Το Ποτάμι: 7,1%
Χρυσή Αυγή: 5,4%
ΚΚΕ: 5,1%
ΠΑΣΟΚ: 4,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%

Κίνημα: 2,7%

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 2η/19-01-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Tην 19-01-2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 09-01-2015 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανάδειξη Παραδοσιακής μορφής αγοράς Παρακαλάμου (1η Φάση από οικ. Γκόνη ως τον Ποταμό Λιμπούσδα)», προϋπολογισμού € 1.200.000,00 με Φ.Π.Α.
2. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση παροχών ύδρευσης στις Τ.Κ. της Δ.Ε. Σελλών του Δήμου Δωδώνης», αναδόχου εταιρείας «ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕΒΕ», μέχρι την 31-04-2015.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Αγίου Συμεών Στυλίτου Κορύτιανης», αναδόχου ΚΟΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2015.

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Πακιστάν, που αναζητούνταν για ληστεία σε βάρος αλλοδαπού στον Κατσικά Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (15-01-2015) το μεσημέρι στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 39χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Ιωαννίνων, για ληστεία κατά συναυτουργία, που έγινε την 14-12-2014 σε βάρος αλλοδαπού στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 14-12-2014, ο 39χρονος συλληφθείς μαζί με 25χρονο συνεργό του, χρησιμοποιώντας σωματική βία, απέσπασαν από 26χρονο υπήκοο Ερυθραίας το χρηματικό ποσό των (2.400) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο (σχετικό το από 18-12-2014 Δελτίο Τύπου).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Δημήτρης Παπαγεωργίου: Ν΄ αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Για όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και για το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων
Στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ συμμετείχαν ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά Τάσος Νεράντζης και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο υπόλοιπο Αττικής Αλέξανδρος Παρακευόπουλος.
Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη προκειμένου να εγγυηθεί τη σταθερή ευρωπαική πορεία της χώρας. Άλλωστε όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ με τη στάση του έχει αποδείξει ότι αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα ευθύνης και πολιτικής σταθερότητας, επιλέγοντας να λέει την αλήθεια και να κάνει δύσκολες επιλογές, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.
Εκτίμηση είναι ότι από τις εκλογές δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Είμαι βέβαιος ότι θα απαιτηθούν συναινέσεις και είναι απαραίτητο να προχωρήσει η συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.