Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία τσιγάρα

Ένας 52χρονος αλλοδαπός, οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της ομάδας Κ9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει εντός του φορτίου τέσσερις χιλιάδες εννιακόσια (4.900) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα τσιγάρων καθώς και το Φ/Γ όχημα.

ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 1-0 (Παράταση 1-2) κύπελλο

Ο Πλατανιάς πήρε τη νίκη με 2-1 στην παράταση από τον ηρωικό ΠΑΣ Γιάννινα των δέκα παικτών!

Ο ΠΑΣ μπορεί να ισοφάρισε το 1-0 του πρώτου αγώνα στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Πλατανιάς με δύο γκολ στην παράταση πήρε την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο Περιστερίδης στο 65' δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Γιακουμάκη που έπιασε το σουτ.
Προτού η μπάλα περάσει την  γραμμή  ο Μπέριος την έδιωξε με το χέρι.
Ο Δελφάκης έδειξε το σημείο του πέναλτι και έδειξε κόκκινη κάρτα για στον Μπέριο.
Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Περιστερίδη.
Στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Γιακουμάκη πέρασε πάνω απ' την εστία του Περιστερίδη.
Ο Βιδάλ στο 84' βρήκε τον Γιάκο, αυτός με καταπληκτικό τακουνάκι βρήκε τον Ζάιρο στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά και αυτός με σουτ κάνει το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα.
Ο Σίγκνεβιτς στο 112'ανατρέπεται απ' τον Βιντάλ και ο  Δελφάκης δείχνει την άσπρη βούλα κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλάθλων του ΠΑΣ.
Ο Γιορέντε ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Στο 120' σουτ στην κίνηση του Μανούσου νικάει τον Περιστερίδη και κάνει το 2-1 για τον Πλατανιά.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (28' Γιάκος), Βιδάλ, Νικολιάς (55' Κόντε), Ναδάλες (69' Σκόνδρας), Ζάιρο.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Κοκκαλάς, Κάργας, Πριντέτα (54' Στάθης), Μπανανά, Αποστολόπουλος (64' Σίγκνεβιτς),  Μαραγκός, Γιορέντε, Μουνάφο, Βάντερσον, Μανούσος, Γιακουμάκης (79' Στανισάβλιεβιτς).

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 22χρονη αλλοδαπή για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση

Μετέφερε στη βαλίτσα της πάνω από (13) κιλά κάνναβης

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη μίας 22χρονης υπηκόου Αλβανίας, η οποία κατηγορείται για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, σήμερα (01-02-2017) το πρωί, εντοπίστηκε η προαναφερόμενη στο σταθμό του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να μεταφέρει στη βαλίτσα την οποία έφερε, τέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (13.616) γραμμαρίων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

To video του Νίκου Παπακώστα για τη Πίτα του Ηπειρώτη 2017 και τα 80 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις τηλεοράσεις του εξωτερικού, στις χώρες, όπου κατοικούν Έλληνες

''Πίτα του Ηπειρώτη 2017''. Στην εκπομπή της 31-01-2017, του δημοσιογράφου Μπάμπη Πετράκη "Ελλάδα στην καρδιά μας", που απευθύνεται στους απόδημους Έλληνες του εξωτερικού και ειδικά σε αυτούς της Αυστραλίας και που μεταδίδεται στις τηλεοράσεις της Αυστραλιάς, Αμερικής, Νοτίου Αφρικής και Καναδά, προβλήθηκε το video του Ηπειρώτη μουσουργού και σκηνοθέτη Νίκου Παπακώστα, που δημιουργήθηκε για τα 80 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και τα 35 και πλέον χρόνια της Πίτας του Ηπειρώτη.
Δείτε το video που αναρτήσαμε, μετά το 38.07'
 Ειδικά η χθεσινή (31-01-2017) εκπομπή "Ελλάδα στην καρδιά μας", αναφερόταν, με θέματα την δημιουργία του Δεύτερου Ελληνικού Κέντρου στην Μελβούρνη, ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων τη Σίκινο, το οινοποιείο "Μάμαλης" και ένα video για τα 80 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και τα 35 χρόνια της "Πίτας του Ηπειρώτη", που θα πραγματοποιηθεί και φέτος, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Καλεσμένοι στο studio του Star, ο οινοποιός και πρώην Κοινοτάρχης Σικίνου κ. Γιώργος Μάναλης και ο κ. Αντώνης Τσεβάς, υπεύθυνος Επικοινωνίας των επιχειρήσεων της Μαλαματένιας Τσεβά στη Σίκινο και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Οδυσσέας Ελύτης", που μας ξεναγούν και μας ενημερώνουν για ότι αφορά αυτόν τον πανέμορφο προορισμό!
Ζωντανή σύνδεση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Bill Papastergiadis, για την 1η τηλεοπτική παρουσίαση της δημιουργίας του 2ου Ελληνικού Κέντρου της Μελβούρνης, στην περιοχή Bulleen και την ανακοίνωση της δωρεάς ενός εκατομμυρίου δολαρίων, από τον Σύλλογο Άργους Ορεστικού της Μελβούρνης, στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους, για την στήριξη και τις κοινοποιήσεις σας!!

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ενός 24χρονου άνδρα και δύο γυναικών, ηλικίας 25 και 42 ετών, για κλοπή κατά συναυτουργία

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ενός 24χρονου άνδρα και δύο γυναικών, ηλικίας 25 και 42 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες το πρωί της 29-01-2017 διέρρηξαν παράθυρο του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας και αφαίρεσαν διάφορα τρόφιμα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποδήμων Μικροσπηλιωτών Τζουμέρκων, κόβει τη Πίτα του την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στο Δημαρχείο Ιλίου, Μενελαου & Καλχου 48, Ίλιον


Ανακοίνωση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποδήμων Μικροσπηλιωτών Τζουμέρκων, σας προσκαλεί στη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους εν Αθήναις χωριανούς, μέλη και φίλους του συλλόγου.
Θα ακολουθήσει γενική συνέλευση των μελών με κύριο θέμα συζήτησης τις επικείμενες αλλαγές του καταστατικού του συλλόγου. Για το λόγο αυτό η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων κρίνεται ιδιαιτέρως αναγκαία.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Ιλίου, Μενελαου & Καλχου 48 και ώρα 11:00 π.μ.
Σας περιμένουμε όλους!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ανήλικοι ημεδαποί, για απόπειρα κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Άρτα

Συνελήφθησαν, χθες (31-01-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 27χρονης ημεδαπής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Η Αδελφότητα Δολιανιτών Ιωαννίνων, κόβει τη Πίτα της, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της, Αγίου Κωνσταντίνου 57, Πλατεία Μεταξουργείου

Aνακοίνωση
Σας προσκαλούμε, όπως κάθε χρόνο, στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της Αδελφότητας, που θα γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία μας.
Φέτος, επί πλέον του καθιερωμένου τελετουργικού, θα τιμήσουμε τα εν ζωή πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας μας.
Όπως κάθε χρόνο και φέτος θα υπάρξει λαχειοφόρος αγορά με σημαντικό δώρο που θα επιλεγεί τις επόμενες ημέρες.
Εννοείται ότι θα φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, φαγητό και κρασί.
Αν επιθυμείτε και μπορείτε να συμβάλλετε με λίγο δολιανίτικο τσίπουρο και καμιά χειροποίητη πίτα, κανείς δε θα τα αρνηθεί…
Είμαστε σίγουροι ότι όπως κάθε χρόνο θα είμαστε, αν όχι όλοι, πολλοί και ότι όλοι μαζί θα καλωσορίσουμε με χαρά το νέο έτος 2017.
Η ήχος του πωγωνίσιου τραγουδιού με το κλαρίνο μας συγκινεί και μας ενώνει.
Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όσους συγχωριανούς πιθανά δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Τέλος σας υπενθυμίζουμε την ανάγκη για οικονομική ενίσχυση της Αδελφότητας για την κάλυψη των παγίων εξόδων της.
Καλή αντάμωση!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περιφέρεια Ηπείρου: Παράταση για έκδοση-θεώρηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι η έκδοση και η θεώρηση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2017 [Γραφείο 131, στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου τηλέφωνο για πληροφορίες  26510 87131].
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού:  8:00-13:00.


Με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ η προσέλευση στα ΚΕΠ για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης

Με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του δικαιούχου του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιείται η προσέλευση στα ΚΕΠ για την υποβολή της σχετικής αίτησης, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που θα προκληθεί από ενδεχόμενη προσέλευση μεγάλου αριθμού υπόχρεων.
Με εγκύκλιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Όλγας Γεροβασίλη, ρυθμίζεται το πρόγραμμα προσέλευσης των αιτούντων στα ΚΕΠ, υπενθυμίζοντας ότι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί το Μάρτιο, θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αίτησης από αύριο Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου.
Το πρόγραμμα είναι το εξής:
· 1-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2
· 2-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4
· 3-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6
· Σάββατο 4-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3
· 6-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8
· 7-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0
· 8-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2
· 9-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4
· 10-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6

Hθική αποκατάσταση από τον μητροπολίτη κ. Ανδρέα και παραμονή του π. Χερουβείμ στην Κόνιτσα

Φωτό: Epirus Ellas
Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και σε ένα κλίμα ενθουσιασμού κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Κόνιτσας έγινε η ανακοίνωση του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα για την παραμονή του Αρχιμανδρίτη π. Χερουβείμ στην ακριτική αυτή μητρόπολη.
Η απόφαση του μητροπολίτη κ. Ανδρέα ανακοινώθηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Aπόστολο Νάκο και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, κραυγές επευφημίας και χειροκροτήματα από όλους τους πιστούς και ιδιαίτερα από τους μαθητές όλων των σχολείων της ακριτικής κωμόπολης που κατέκλισαν τη μητρόπολη για την συμμετοχή τους στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και των ελληνικών γραμμάτων.
Φωτό: Epirus Ellas

Αξίζει να σημειωθεί ότι και μόνο στο άκουσμα της ενδεχόμενης απομάκρυνσης από την μητρόπολη ενός άξιου κληρικού, σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν από τον λαό της Κόνιτσας περίπου χίλιες (1.000) υπογραφές (!) σε ένδειξη συμπαράστασης στον π. Χερουβείμ, οι οποίες και παραδόθηκαν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 μαζί με μια ανοικτή επιστολή-ψήφισμα από αντιπροσωπεία συμπαράστασης νέων και κατοίκων της περιοχής στο σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ανδρέα.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ και έως πρόσφατα  Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΙΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»: Ετήσιος χορός και εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:30 π.μ., στην ταβέρνα «Παπαδήμας» (Λεωφ. Δημοκρατίας 9)

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΙΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»
ΑΘΗΝΑ 10/01/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητοί συγχωριανοί:
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας σε συνεδρίαση στις 18/11/2016 αποφάσισε και προτείνει:
1. Για άλλη μια φορά να βρεθούμε και φέτος όλοι στον ετήσιο χορό μας που θα γίνει στις 12/02/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ. (ευκαιρία να γλυτώσουν κι οι νοικοκυρές το μαγείρεμα) στην ταβέρνα «Παπαδήμας» (Λεωφ. Δημοκρατίας 9) όπου και στο παρελθόν είχαμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε ζεστά κι οικογενειακά.
* Τιμή πρόσκλησης (15) ευρώ. *
* Στην τιμή της πρόσκλησης συμπεριλαμβάνονται  το φαγητό, το κρασί και τα αναψυκτικά.
* Ο χορός είναι ελεύθερος.  (Πρόσφορα της Αδελφότητας).
2. Την ημέρα του χορού θα μπορέσουμε αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο μας να πραγματοποιήσουμε και τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ..
Για την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας θα ήταν καλό να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις υποψηφιότητες για το νέο συμβούλιο.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον Σιάχο Λάζαρο 2105051257 ως τις 05/02/2017. 
(Περιμένουμε αρκετές νέες συμμετοχές γιατί φρέσκες ιδέες και καλή διάθεση είναι απαραίτητα συστατικά για την ενασχόληση με τα «κοινά»).
3. Το Δ.Σ. μετά τη συμμετοχή που εκδηλώσατε τα δυο προηγούμενα  έτη προτείνει και για φέτος την πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομής για όλα τα μέλη της Αδελφότητας την Κυριακή 2/04/2017 στα «Καλάβρυτα »
**Το πούλμαν θα διατεθεί δωρεάν από την Αδελφότητα**
Οι δηλώσεις συμμετοχής για καλύτερο συντονισμό, όπως και πέρυσι, θα γίνουν σε ένα μόνο μέλος του Δ.Σ. στον Σιάχο Λάζαρο 2105051257 & 6977381786 ως τις 25/03/2017
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΥΡΛΙΓΚΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (210-8953596)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΥΡΛΙΓΚΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (210-2442962)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ( 6972964146)
ΤΑΜΙΑΣ: ΣΙΑΧΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (210-5051257)
ΜΕΛΗ: ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ( 6932704183 )
ΜΠΑΡΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (210-2381440)
ΝΤΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (210-5029529)
ΣΙΑΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (210-8329734)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (210-2321260)
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (210-2314943)
4. Όσα από τα μέλη μας για κάποιο λόγο δεν πήραν ημερολόγιο, θα έχουν την ευκαιρία να το προμηθευτούν την ημέρα του χορού στο κέντρο, ή επικοινωνώντας με κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ οποιαδήποτε άλλη στιγμή.
//ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ//
Στην ιστοσελίδα του facebook πληκτρολογώντας ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ μπορείτε να βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τοπία - δραστηριότητες του χωριού μας.
Επίσης στο E-mail της Αδελφότητάς μας hrysorrahi@hotmail.gr  περιμένουμε τις ιδέες – προτάσεις σας, καθώς και φωτογραφίες (παλιές ή και νεότερες) που πιστεύετε πως αξίζει να μοιραστείτε με τα υπόλοιπα μέλη της Αδελφότητας αξιοποιώντας τες το Δ.Σ. σε κάποια από τα Ημερολόγιά μας.
Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη στο να μας γίνουν γνωστά όσο το δυνατόν περισσότερα e-mails μελών μας για γρηγορότερη κι αποτελεσματικότερη επικοινωνία.
Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας.


Το  Δ.Σ.

Εξωσωματική: 12.000 κύκλοι το χρόνο στην Ελλάδα, μηδέν σοβαρές επιπλοκές


Περισσότεροι από 12.000 κύκλοι εξωσωματικής, κυρίως σε γυναίκες ηλικίας άνω των 35 ετών, πραγματοποιούνται ετησίως στη χώρα μας, με τον έναν στους τρεις να καταλήγει σε εγκυμοσύνη.
Από αυτές τις κυήσεις, λιγότερο από 0,5% αφορούν τρίδυμα μωρά και το σχεδόν 6,5% είναι δίδυμες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται μείωση των εμβρύων που κυοφορούν οι γυναίκες.
Αυτό αποκαλύπτει η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΑΙΥΑ), η οποία συνέλεξε προσφάτως στατιστικά στοιχεία του έτους 2013 για τους κύκλους εξωσωματικής σε 41 (επί συνόλου 44) κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που λειτουργούν στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, έγιναν 12.207 νέοι κύκλοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι 2.395 από τους οποίους ήταν με κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) και οι 9.812 με μικρογονιμοποίηση ωαρίων (ICSI). Το ποσοστό επίτευξης κυήσεως ήταν συνολικά 30%, με εκείνο έπειτα από κατάψυξη να είναι 35% και με δωρεά ωαρίων 54%.
Ο αριθμός των τριδύμων κυήσεων ήταν μόλις 31, των διδύμων 408 και σε 25 περιπτώσεις έγινε μείωση στον αριθμό των εμβρύων.
Από τις χιλιάδες γυναίκες που υποβλήθηκαν σε εξωσωματική, καμία δεν εκδήλωσε σοβαρές επιπλοκές. Υπήρξαν όμως 38 περιπτώσεις συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών και 13 αιμορραγίες κατόπιν ωοληψίας.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Κατακόρυφη επιδείνωση συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας

Κατακόρυφη επιδείνωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας  καταγράφεται στην χώρα μας κατά την διάρκεια της επτάχρονης οικονομικής κρίσης που ταλανίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Η επιδείνωση   οφείλεται στην εντατικοποίηση της δουλειάς, την  παρατεταμένη εργασιακή ανασφάλεια, τις  απολύσεις αλλά και την ανεργία που έχουν εξουθενώσει τους πρώην και νυν εργαζόμενους. Παράλληλα στο γεγονός ότι λόγω κόστους έχουν μειωθεί σημαντικά τα κονδύλια για τη λήψη μέτρων ασφάλειας από πλευράς επιχειρήσεων αλλά και οι έλεγχοι από την Πολιτεία στους χώρους εργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι στις ΗΠΑ το 2007 το κόστος  για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας ήταν 250 δις δολάρια!
«Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της  στην Ευρώπη αλλά ιδιαίτερα στην Ελλάδα-όπου έχει χαθεί το 30% του ΑΕΠ και με 1,5 εκατομμύριο ανέργους- επηρεάζουν καθοριστικά  την  υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και επαγγελματικής υγιεινής  του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας, ειδικός ιατρός εργασίας κ Γιώργος Ραχιώτης μιλώντας σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα:
«Oι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία και ασφάλεια της εργασίας».