Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού από τα ξημερώματα της Τετάρτης με βροχές, καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις


Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου με στροφή των ανέμων σε νοτιάδες, προκαλώντας αρχικά βροχές και καταιγίδες στα παράκτια και πεδινά τμήματα και χιονοπτώσεις -έντονες - στο εσωτερικό της Ηπείρου.
Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα περιοριστούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται  σε όλο και μεγαλύτερα υψόμετρα, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου θα βρέχει, ενώ τοπικά θα εκδηλώνονται καταιγίδες.
Το βράδυ τα χιόνια κατά τόπους θα κατέβουν ξανά στα ημιορεινά.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Κοπή Πίτας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 20:15, στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, αίθουσα «Μακεδονία Α΄)

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου και ο Δήμαρχος Πωγωνίου σας προσκαλούν στην κοπή Πίτας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 20:15, στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, αίθουσα «Μακεδονία Α΄).

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Δεκέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (363) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -232- (εκ των οποίων -5- διακινητές)
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -25-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -9-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -17-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί αρχαιοτήτων»: -1-
Για απάτη: -2-
Για πλαστογραφίες: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί παιγνίων»: -5-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -15-
Για ενδοοικογενειακή βία: -4-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -24-
Για παράνομη βία: -1-
Για ψευδή καταμήνυση – ανώμοτη κατάθεση: -2-
Για παράβαση του Ν. «περί προσωπικών δεδομένων»: -1-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -19-
Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση παράβασης της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων
Είκοσι πέντε υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι υποθέσεις ναρκωτικών
Οχτώ υποθέσεις απάτης
Δέκα υποθέσεις όπλων
Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Μία υπόθεση πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -277- κιλά και -99,3- γραμμάρια
Ηρωίνη: -18,5- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -35,78- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -2- γραμμάρια
Μεθαδόνη: -156- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -2-
Πολεμικά τυφέκια (Kalashnikov): -1-
Πιστόλια: -1-
Κυνηγετικά όπλα: -15-
Σιδερογροθιές: -1-
Γεμιστήρες: -3-
Φυσίγγια: -74-
Ζυγαριές: -1-
Λαθραίος καπνός: -2- κιλά και -800- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό: -3.805- ευρώ
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -2-
Πλήθος αρχαίων νομισμάτων και αντικειμένων
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -6-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-1 (κύπελλο)

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς


Στην  «αυλαία» για τη φάση των «16» στο κύπελλο Ελλάδας στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» ΠΑΣ Γιάννινα και  Πανιώνιος, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με  1-1.
Με καθυστέρηση δεκαπέντε λεπτών έγινε η σέντρα στο ματς καθώς οι άνθρωποι των γηπεδούχων προσπαθούσαν να βγάλουν ακόμη και λίγο πριν την έναρξη το χιόνι από τον αγωνιστικό χώρο.
Ο Πανιώνιος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά πήραν δίκαια την ισοπαλία 1-1.
Ο ΠΑΣ στην πρώτη ευκαιρία που έκανε και άνοιξε το σκορ.
Ο Κρίζμαν σκόραρε σε κενή εστία μετά την ασίστ του Γιάκου στο 13΄.
Οι κυανέρυθροι  στο 22΄ και πάλι με καλή συνεργασία έβγαλαν τετ-α-τετ τον Τσιλούλη αλλά ο Μπουκουβάλας τον ανέτρεψε.
Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ντουρμισάι και ισοφάρισε σε 1-1.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Λίλα, Νικολιάς (65' Νάουμετς), Γιάκος, Παμλίδης (77' Ξύδας), Κρίζμαν, Αθανασιάδης
Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κούρντι, Κόρμπος, Σίντι Αλί, Οικονομίδης (78' Μακρύλλος), Τσιλούλης (88' Μίκο), Ντουρμισάι

Κατωραβενιώτικο αντάμωμα-Πωγωνίσιο γλέντι, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00, στο Αρχοντικό Holl

Κατωραβενιώτικο αντάμωμα-Πωγωνίσιο γλέντι, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00, στο Αρχοντικό Holl

Διμερείς και τριμερείς συναντήσεις εργασίας του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ σε Κύπρο και Αίγυπτο


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ θα έχει στη Λευκωσία την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, συνάντηση Εργασίας με τον ομόλογό του Προεδρικό Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου, στο πλαίσιο των διμερών δράσεων Ελλάδας - Κύπρου για θέματα Διασποράς.
Το βράδυ της ίδιας μέρας θα αναχωρήσουν για το Κάϊρο, όπου την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν τη νέα τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου με την Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς κα Nabila Makram.
Η συνάντηση θα αφορά την προετοιμασία του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ» που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Αυστραλία.
Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών
 της Αιγύπτου κ. Sameh Shoukry για διμερή, αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος θέματα.
Υπογραμμίζεται, ότι από 1ης Ιανουαρίου, η Αίγυπτος έχει αναλάβει την Προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης.

Ορίζοντες Ηπείρου: Ο κ. Καχριμάνης δεν ξέρει ή δεν θέλει να ξοδέψει αυτά που πρέπει, εκεί που πρέπει


Μια ακόμη απόδειξη ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Ηπείρου διοικεί χωρίς όραμα, με ξεπερασμένες παλαιοκομματικές μεθόδους και ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ήπειρος, στην τελευταία θέση σε όλη την Ευρώπη, αποτελεί η διαχείριση του προγράμματος «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Με αφορμή την απάντηση - παρωδία για το πρόγραμμα που έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Ηπείρου το τμήμα τεκμηρίωσης των Οριζόντων Ηπείρου επισημαίνει τα ακόλουθα:
Επιχείρημα 1ο
Ο Περιφερειάρχης υποστηρίζει ότι «Η Περιφέρεια Ηπείρου πέτυχε να εξασφαλίσει πέραν των 40 εκ. ευρώ που έχει δεσμευμένα στο Επιχειρησιακό της πρόγραμμα για δράσεις επιχειρηματικότητας, την ένταξη επιπλέον 291 επενδυτικών σχεδίων, (με συνολικό προϋπολογισμό 97.338.276 ευρώ, εκ των οποίων τα 48.669.088 ευρώ είναι αιτούμενες επιχορηγήσεις) από το τομεακό πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ που διαχειρίζεται κεντρικά το Υπουργείο Ανάπτυξης.»
Αυτό αποτελεί ένα καθαρό ψέμα καθώς είναι σαφές ότι η επιλογή των επιπλέον 291 επενδυτικών σχεδίων έγινε αποκλειστικά από το υπουργείο Ανάπτυξης χωρίς καμία παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου.
Επιχείρημα 2ο
Η αξιολόγηση έγινε με αδιάβλητες διαδικασίες από αξιολογητές διαφορετικών Περιφερειών χωρίς ο αξιολογητής να έχει προσωπικά στοιχεία του επενδυτή ώστε να είναι αδύνατο να έρθει σε επαφή μαζί του (σύστημα Πανελληνίων εξετάσεων).

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, ώρα 9:30


Την Τετάρτη 09-01-2019, και ώρα 9:30  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 21-12-2018 συνεδρίασης.
1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 17-09-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – Βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Πρέβεζας», προϋπολογισμού 150.000,00 € με Φ.Π.Α.
2. Έγκριση του από 24-12-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 30-11-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελληνικό» προϋπολογισμού 80.000,00 € με ΦΠΑ.
3. Έγκριση του από 21-12-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-12-2018 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση στέγης παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σερβιανών», προϋπολογισμού 64.000,00 € με ΦΠΑ.
4. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Θεσπρωτίας», αναδόχου Ελένης Τασιούλα, μέχρι την 15-04-2019.
5. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών (σωλήνων -πλέγματος) για την περίφραξη του χώρου των εγκαταστάσεων της πρώην Γεωργικής Σχολής και των σταυλικών εγκαταστάσεων του Υπουργείου Γεωργίας στην περιοχή Κατσικάς».
6. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή ξερών πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων στην περιοχή Μπαλντούμα και στο Δήμο Πωγωνίου στους ποταμούς Καλαμά και Γορμό».

Στην κατάψυξη ολόκληρο το Πωγώνι


Υπό το μηδέν έπεσε ο υδράργυρος  σε ολόκληρο το Πωγώνι.
Με -11 "ξημέρωσε" η σημερινή μέρα για την ευρύτερη περιοχή του Άνω Καλάμά.

Πλατεία Ριαχόβου Πωγωνίου

Φωτό: Θανάσης Φωτίου

Αδελφότητα Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου: Ετήσιο αντάμωμα και γλέντι, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ώρα 21.00 στο Κέντρο διασκέδασης ''Πανόραμα'', Λ. Καμαρίου 1, 1 χιλιόμετρο μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο, 2η έξοδος Αττικής οδού, Μάνδρα Αττικής



Ανακοίνωση της Αδελφότητας
Σας προσκαλούμε στην ετήσια χοροεσπερίδα μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στο κέντρο διασκέδασης '' ΠΑΝΟΡΑΜΑ'' (Λ. Καμαρίου-1ο χλμ μετά το Θριάσιο Νοσ. - 2η έξοδο Αττικής Οδού).
Με τη συμμετοχή στο τραγούδι των: Κώστα Τζίμα, Μάκη Κιάμου και Γωγώς Τσάμπα.
Στο κλαρίνο Ναπολέων και Γιώργος Δάμος.
Συμμετοχή των χορευτικών μας τμημάτων.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Ορίζοντες Ηπείρου: Επιλεκτική και πελατειακή η διαχείριση πολιτικής προστασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου


Οι Ορίζοντες Ηπείρου τα τελευταία 24ωρα έχουν γίνει αποδέκτες σφοδρών παραπόνων για την επιλεκτική διαδικασία που ακολουθεί η Περιφέρεια Ηπείρου στην παροχή βοήθειας, μέσω των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, σε πολίτες που πλήττονται από τα φαινόμενα σφοδρής κακοκαιρίας.
Τα κρούσματα είναι πολλά. Τελευταία καταγγελία επιλεκτικής - πελατειακής διαδικασίας αποτελεί η Αηδονιά, στο Καναλλάκι της Πρέβεζας.
Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει σταματήσει να απαντά στα τηλέφωνα, ιθυνόντων και κατοίκων σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, που ζητούν βοήθεια και απεγκλωβισμό.
Αντιθέτως παράγοντες του περιβάλλοντος του Περιφερειάρχη επιλεκτικά κάνουν τηλέφωνα ρωτώντας «αν μπορούν να απεγκλωβίσουν κόσμο».
Φαίνεται ότι για τον Περιφερειάρχη οι κάτοικοι της Ηπείρου χωρίζονται σε «δικούς μας και στους άλλους». Και ότι η στήριξη των πολιτών δεν έχει καμία αξία αν δεν έχει δεδομένο όφελος σταυροδοσίας.

Από το Γραφείο Τύπου

Συμβουλές από το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου εν όψει των Χειμερινών εκπτώσεων


Η έναρξη των χειμερινών  εκπτώσεων φέτος στα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμου 4177/2013 παρ.1 αρχίζουν από την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.
Σε αυτό το διάστημα, η πλειονότητα του καταναλωτικού κοινού θα σπεύσει να επωφεληθεί των χαμηλών τιμών των προϊόντων, υποπίπτοντας όμως σε μια σειρά λαθών που ουσιαστικά θα έχει ως αποτέλεσμα την μελλοντική τους οικονομική επιβάρυνση. Συνεπώς οι καταναλωτές, οφείλουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια των αγορών τους.
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου λοιπόν εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό στα ακόλουθα:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).
3. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.