Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς τιμά τον μακαριστό αρχιεπισκόπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σπυρίδωνα, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στους χώρους της Σχολής

Η Ανωτάτη Εκκλησιατική Ακαδημία Βελλάς, σε συνεργασία με τους δύο συλλόγους αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς (Ιωαννίνων και Αθηνών) και με τον σύλλογο αποφοίτων Α.Ε.Α. Βελλάς, διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν και μνήμην του ιδρυτή της Σχολής μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σπυρίδωνος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στους χώρους της Σχολής, όπου θα τελεστεί θεία λειτουργία και μνημόσυνο.
Θα ακολουθήσει φιλολογικό μνημόσυνο με ομιλητές τους αποφοίτους Βελλαΐτες Θεοχάρη Κοσμά, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρίτσκα Κωνσταντίνο, μεταπτυχιακό φοιτητή του πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος LSI

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο προγραμματικό συνέδριο του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος "Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ένταξη" (LSI), που πραγματοποιήθηκε στις 3 & 4 Δεκεμβρίου στα Τίρανα.
Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο πρόεδρος του LSI και πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος τόνισε πως η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Αλβανίας είναι το όραμα του κόμματός του, σημειώνοντας πως η χώρα του πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς αυτή την κατεύθυνση και πως το LSI είναι η πολιτική δύναμη που προσπαθεί να φέρει την φωνή της λογικής στην πολιτική ζωή της Αλβανίας.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος σημείωσε πως η επιτυχία της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας θα είναι επιτυχία για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα συνεισφέρει σημαντικά και στην σταθερότητα των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Καραγιάννης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη ανάγκη βελτίωσης των διμερών σχέσεων, στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και στη σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά.

Το περιοδικό Ήπειρος Άπειρος Χώρα, παρουσιάζει τα βιβλία ''Χειμωνιάτικες βραδιές στο τζάκι'' και “Φώτης Μπατσούλης”. Ποιητής της ουτοπίας-πεζογράφος του στοχασμού'', την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας, Γερανίου 44, Ομόνοια

Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών προς τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη, σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών προς τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
Το  ΕΤΜΕΑΡ βάσει απόφασης ΡΑΕ στα πλαίσια του Κώδικα πρέπει να  αποδίδεται από την ΔΕΗ στον ΑΔΜΗΕ 3 μήνες μετά την εκκαθάριση εκάστου μηνός (m+3). Παρά ταύτα η ΔΕΗ καθυστερεί συστηματικά την πληρωμή του ΕΤΜΕΑΡ  που εισπράττει από τους καταναλωτές στον ΑΔΜΗΕ, για να αποδοθεί κατόπιν  στους  παραγωγούς  μέσω  του ΛΑΓΗΕ, με την εν λόγω καθυστέρηση να φτάνει μέχρι και  τις 150 μέρες.
Ιδιαίτερη επιβάρυνση για τους παραγωγούς αποτελεί το γεγονός ότι  υποχρεώνονται  να προπληρώνουν  φόρους  και  ΦΠΑ  για  πωλήσεις  που  δεν  έχουν  ακόμα  πληρωθεί.  Επειδή, ωστόσο, η φορολογική  ενημερότητα,  είναι  απαραίτητη  για  την είσπραξη και παλαιότερων οφειλών,  αναγκάζονται  να  αναζητήσουν πολλές φορές επιπλέον κεφάλαια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αλυσιδωτά προβλήματα στην αγορά  ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει για την έγκαιρη  καταβολή  των οφειλομένων  από  τη  ΔΕΗ, βάζοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, αλλά και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για παραχώρηση ειδικής  φορολογικής  ενημερότητας  στους  παραγωγούς, ώστε να μπορούν να εισπράττουν τα δικαιούμενα ποσά χωρίς να  χρειάζεται να προπληρώνουν φόρους ακόμη  και  μεταγενέστερων απαιτήσεων.


Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη 33χρονου φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Μερική παράλυση της παλάμης και των δακτύλων προκαλεί το σύνδρομο της Ωλένιας

Μερική παράλυση της παλάμης και των δακτύλων προκαλεί το σύνδρομο της  Ωλένιας Νευρίτιδας αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα!
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν κορυφαίοι
Ορθοπαιδικοί, καθώς το σύνδρομο  πλήττει  εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους( άνδρες και γυναίκες) σε ολόκληρο τον κόσμο.
Λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, όπως τονίστηκε στο  22ο Κοινό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, (1 με 3 Δεκεμβρίου, στη Λάρισα)  δίνει η μικροχειρουργική με εξαιρετικά αποτελέσματα.
 «Είναι γεγονός ότι η μη έγκαιρη αντιμετώπιση του συνδρόμου(τραυματισμός του ωλένιου νεύρου) προκαλεί μερική παράλυση της παλάμης και των δακτύλων» αναφέρει  ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού,Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού και προσθέτει:
«Κι αυτό γιατί το ωλένιο νεύρο είναι ένα απ τα τρία κύρια νεύρα του χεριού. Ελέγχει τους αυτόχθονες μύες του χεριού, συμβάλλει στο σφίξιμο της γροθιάς και στην σταθερή σύλληψη αντικειμένων».
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ -ΔΙΑΓΝΩΣΗ
 Το σύνδρομοΩλένιας Νευρίτιδας εκδηλώνεται ως πόνος ή μούδιασμα στο χέρι με τα συμπτώματα να εντοπίζονται κυρίως στο μικρό δάκτυλο και τον παράμεσο. Προσβάλλειάνδρες και γυναίκες ηλικίας 30 με 60χρόνων και  «προτιμά» αυτούς που κάνουν χειρωνακτική εργασία, αλλά και δουλειά γραφείου( πληκτρολόγηση).
Η  συχνότητα εμφάνισης του συνδρόμου σε  αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων  φθάνει το 1%,ενώ σε άτομα που δουλεύουν κρατώντας σταθερά εργαλεία με κλειστούς τους αγκώνες φθάνει το 1,4%-12,00%(μ.ο.4,1%), σε παχύσαρκους ασθενείς το 1,3%-16,00%(μ.ο. 4,3%).
Επίσης σε άτομα με βλαισούς αγκώνες ή με ιστορικό κατάγματος στον αγκώνα όταν συνυπάρχουν και οι παραπάνω παράγοντες το ποσοστό συχνότητας τριπλασιάζεται.
Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι όταν κοιμούνται οι ασθενείς με τούς αγκώνες εντελώς κλειστούς, με οιδήματα ή αρθρίτιδες αγκώνα, εκτελούντες εργασία με τσακισμένους αγκώνες και σπανίως με κάποια γάγγλια στη περιοχή του αγκώνα.
Εκτός απ΄ τα προαναφερθέντα μουδιάσματα, υπαισθησία και ατροφίες-αδυναμίες μυών χεριού, η διάγνωση επιβεβαιώνεται με το testφούλ κάμψης του αγκώνα για 1 λεπτό που επιτείνει τα συμπτώματα. Η επιβεβαίωση της διάγνωσης γίνεται και  με  Ηλεκτρομυογράφημα το οποίο όμως για να βγει θετικό πρέπει συνήθως η νόσος να είναι ήδη βαρειά, ενώ στο 50% των ελαφρών περιπτώσεων μπορεί να βγει και αρνητικό.
Σπανίως η ακτινογραφία δείχνει κάποιο παλαιό κάταγμα ή παραμόρφωση ή αρθρίτιδα που μπορεί να επηρεάσει.

Στους Βαργιάδες το οδοιπορικό υγείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Με πρωτοβουλία του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Μάξιμου και σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Δήμο Δωδώνης, οι Βαργιάδες   αποτέλεσαν   τον   επόμενο   σταθμό   στο   οδοιπορικό   υγείας   και πρόληψης.
Σε ένα περιβάλλον πραγματικό ορισμό της φιλοξενίας, οι τοπικοί φορείς   αγκάλιασαν   με   θέρμη   την   προσπάθεια   των   ειδικών   επιστημόνων, ιατρών   και   άλλων   ειδικοτήτων,   να   τους   ενημερώσουν   για   την   πρόληψη ιατρικών παθήσεων.
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της εκδήλωσης πραγματοποίησε   ο   οικοδεσπότης   Δήμαρχος   κ.   Χρήστος   Ντακαλέτσης,   ο οποίος φρόντισε να ευχαριστήσει τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μάξιμο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την πρωτοβουλία τους,   τονίζοντας   χαρακτηριστικά:   «Διατηρείτε   ζωντανή   την   έννοια   της αλληλεγγύης και δίνετε το παράδειγμα με τη δραστηριότητά σας σε μια εποχή που τίποτε δεν είναι αυτονόητο». Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης «της υπαίθρου που υποφέρει» λέγοντας:
«Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να είναι βιώσιμη η ύπαιθρός μας. Δεν περισσεύει κανείς και ο καθένας μας πρέπει να βάλει το χάρισμά του. Θέλω να  ευχαριστήσω  την  Ελληνική   Καρδιολογική Εταιρεία και τον Πρόεδρό  της γιατί   σε   αυτόν   οφείλεται   το   οργανωτικό   κομμάτι   της   εκδήλωσης   που απολαμβάνετε   και   γιατί   ανταποκρίθηκε   για   τέταρτη   φορά   στο   πνεύμα συνέργειας που διέπει την προσπάθειά μας. Θέλω να ευχαριστήσω και τους επιστήμονες που πρόσφεραν απλόχερα τις λίγες ώρες που έχουν στη διάθεσή τους για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συμμετέχουν στη δραστηριότητα».
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος της   Ελληνικής   Καρδιολογικής   Εταιρείας,   ο   οποίος   εκμυστηρεύτηκε:  
«Είναι πραγματική ευλογία Θεού να έχουμε συνοδοιπόρο στο οδοιπορικό υγείας και πρόληψης   τον   σεβασμιώτατο   κ.   Μάξιμο.  Θαυμάζω   τα   έργα   του   και   είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την επιτυχία τους». 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Βαδεβούλης   Κώστας,   χειρουργός   οδοντίατρος,   Ζαχαρή  Αθηνά,   ψυχίατρος, Κίτσου   Παρασκευή,   χειρουργός   οδοντίατρος,   Παππάς   Ηλίας,   χειρουργός ουρολόγος,   Ρούντου   Βάια,   χειρουργός   οφθαλμίατρος,   Στεφανάκη   Ευθαλία, αλλεργιολόγος και Αντιπρόεδρος  της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής   Ανοσολογίας,   Στεφανάκης   Χάρης,   χειρουργός   οδοντίατρος,Τασολάμπρου   Χρυσούλα,   γαστρεντερολόγος-ηπατολόγος,   Τάτση  Λαμπρινή, γενικός γιατρός, Χριστογιάννης Ζαχαρίας, καρδιολόγος και Σταύρου Σταύρος, μεταπτυχιακός ερευνητής.

Ανησυχία και προβληματισμός στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

Και ο Δ. Βίτσας, σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, είχε αναφέρει ότι το εργοστάσιο προχωρά στη διαδικασία της εκκαθάρισης ενόσω λειτουργεί και παράλληλα αναζητείται αγοραστής
Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, από τους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν το μέλλον της αβέβαιο.
Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ότι «Οι διαδικασίες με τον εκκαθαριστή προχωρούν γρήγορα και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε μία νέα μορφή λειτουργίας», ξεκίνησε ένας νέος κύκλος συζητήσεων.
Λίγο καιρό πριν, σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δ. Βίτσα με εκπροσώπους των εργαζομένων της Μεταλλουργικής στις 25 Οκτωβρίου, ο πρώτος είχε ξεκαθαρίσει πως το εργοστάσιο προχωρά στη διαδικασία της εκκαθάρισης ενόσω λειτουργεί και παράλληλα αναζητείται αγοραστής.

24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016 και στα Κεντρικά Συλλαλητήρια των Συνδικάτων:
ΑΘΗΝΑ - στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα.
Είμαστε για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας.
Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα στην Πρέβεζα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 18χρονης ημεδαπής, για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα, στην Πρέβεζα.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος μίας 18χρονης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων, εμπλέκεται σε κλοπή από διαμέρισμα, που έγινε το μεσημέρι της 09-09-2016, στην Πρέβεζα, από όπου αφαιρέθηκαν χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.