Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Πρέβεζα: Συνελήφθη 43χρονος με ναρκωτικά


Συνελήφθη, χθες (10-04-2018) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο κατείχε τα παρακάτω:
·  δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (22,8) γραμμαρίων,
·  ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
·  τέσσερα ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής,
·  πέντε δισκία άγνωστης χημικής σύστασης και προέλευσης.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

5.066 νέες θέσεις κοινωφελούς χαρακτήρα στα δασαρχεία της χώρας


Προσλήψεις 225 ατόμων στα δασαρχεία της Ηπείρου

Σε κοινή συνέντευξη τύπου της υπουργού Εργασίας κας Έφη Αχτσιόλγου,  με τον υφυπουργό κ. Νάσο Ηλιόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελο εξαγγέλθηκε πρόγραμμα που περιλαμβάνει την δημιουργία 5.066 νέων θέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από τον ενδεχόμενο πυρκαγιάς.
Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν με όρους πλήρους απασχόλησης όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγράμματα.
Μετά την λήξη του προγράμματος οι ωφελούμενου θα μπορούν να κάνουν χρήση της εμπειρίας τους για το μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιευτεί σε λιγότερο από 15 μέρες με σκοπό να ξεκινήσουν εργασία πριν το καλοκαίρι και γενικότερα πριν από την έναρξη της πύρινης περιόδου.
Θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν.
Σχεδόν 4.000 θα είναι οι εργάτες που προσληφθούν για την υλοτομία, οδηγοί, λογιστές κ.α.

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Ημερήσιο και βραδινό παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 23 Απριλίου


Ημερήσιο και βραδινό παραδοσιακό πανηγύρι προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, τη Δευτέρα 23 Απριλίου, στη Ρεπετίστα Πωγωνίου.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης Ριαχόβου, Ρεπετίστας, Άνω Ραβενίων, Ιερομνήμης και Κτισμάτων


Ενημερώνουμε τους δημότες ότι εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης για τις Τ.Κ. Ριαχόβου, Ρεπετίστας, Άνω Ραβενίων, Ιερομνήμης και Κτισμάτων ως εξής:
ΤΕΛΗ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΡΙΑΧΟΒΟΥ   Α’ & Β’ ΕΞΑΜ. 2017  ΜΕ ΗΜ. ΛΗΞΗΣ 30/4/2018
ΤΕΛΗ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΡΕΠΕΤΙΣΤΑΣ   Α’ & Β’ ΕΞΑΜ. 2017  ΜΕ ΗΜ. ΛΗΞΗΣ 31/5/2018
ΤΕΛΗ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΝΩ ΡΑΒΕΝΙΩΝ    Α’ & Β’ ΕΞΑΜ. 2017  ΜΕ ΗΜ. ΛΗΞΗΣ 31/5/2018
ΤΕΛΗ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΙΕΡΟΜΝΗΜΗΣ   Α’ & Β’ ΕΞΑΜ. 2017  ΜΕ ΗΜ. ΛΗΞΗΣ 31/5/2018
ΤΕΛΗ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ    Α’ & Β’ ΕΞΑΜ. 2017  ΜΕ ΗΜ. ΛΗΞΗΣ 31/5/2018
Παρακαλούνται οι δημότες να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία για να τακτοποιήσουν το λογαριασμό τους έως τη λήξη της προθεσμίας.

Επίσκεψη του Γιάννη Καραγιάννη στα Πράμαντα


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης πραγματοποίησε την Τρίτη 10 Απριλίου περιοδεία στην ΤΚ Πραμάντων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, στο πλαίσιο της οποίας επισκέφτηκε το Δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας, το Αστυνομικό Τμήμα και παράλληλα συναντήθηκε με επαγγελματίες του τουρισμού και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση της Εγκατάστασης Eπεξεργασίας Λυμάτων για παράλια της Πρέβεζας


Στην τελική ευθεία εισήλθε πλέον η  δημοπράτηση του υποέργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων» της πράξης «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου», καθώς η Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», διατύπωσε τη σύμφωνη γνώμη της για τα τεύχη δημοπράτησης. Σημειώνεται ότι ο  προϋπολογισμός  του υποέργου ανέρχεται σε 6.600.000 ευρώ.
Θετική γνώμη για το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού ΔΕΥΑ Πρέβεζας
Επίσης, με έγγραφο της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 προς τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας διατυπώνεται η θετική γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού Δ.Ε.Υ.Α. Πρέβεζας» προϋπολογισμού 98,153 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Επικοινωνία Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον Πρόεδρο της TUS AIR


H χρονική μετάθεση της έναρξης των δρομολογίων της TUS AIR από το Τελ- Αβίβ προς (και από) Ιωάννινα για τον ερχόμενο Οκτώβριο, οφείλεται σε διαδικαστικά θέματα που έχουν σχέση με τις συνεργασίες που επιδιώκονται με tour operators.
Tην εξήγηση αυτή έδωσε ο  Πρόεδρος  της Αεροπορικής Εταιρίας Μάικλ Γουάινσταϊν   σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος υπενθύμισε ότι ανάλογη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των δρομολογίων είχε γίνει και για τις πτήσεις από Λάρνακα προς Ιωάννινα.
Ο κ.  Μάικλ Γουάινσταϊν  επιβεβαίωσε την πολύ καλή  τη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια, το Δήμο Ιωαννιτών και τους άλλους τοπικούς φορείς,  προσθέτοντας ότι από την TUS AIR εξετάζονται πλέον και οι δυνατότητες   προγραμματισμού πτήσεων από τα Ιωάννινα και προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
Συμπλήρωσε δε ότι στην Διεθνή Έκθεση της Λευκωσίας που θα γίνει στις 20-22 Απριλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το σχεδιασμό των αεροπορικών δρομολογίων.
Τέλος, ο κ. Μάικλ Γουάινσταϊν  ανέφερε στον Περιφερειάρχη, ότι είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, για τυχόν πρόσθετη ενημέρωση (τηλεφωνική) που  τυχόν απαιτείται.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου: Εκδήλωση αφιερωμένη στο Ηπειρώτικο έθιμο «Καγκελάρι», την Κυριακή 15 Απριλίου, ώρα 12.00΄, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, Στρ. Καραϊσκάκη και Λεωφ. Αθηνών, Χαϊδάρι

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Πλαστική χειρουργική: Συμβουλές για γρήγορη και καλή ανάρρωση


Οι αισθητικές επεμβάσεις είναι για τους ασθενείς το «εισιτήριο» για βελτιωμένη εμφάνιση και αυτοεκτίμηση, και μοιραία ανυπομονούν να ολοκληρωθεί η ανάρρωσή τους ώστε να απολαύσουν τον νέο τους εαυτό.
Ωστόσο «κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός και πολλές άλλες παράμετροι μπορεί να επηρεάσουν τον χρόνο που θα απαιτηθεί έως ότου αναρρώσει πλήρως και φανεί το τελικό αποτέλεσμα», τονίζει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Ευτυχώς, οι ασθενείς μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία, λαμβάνοντας ορισμένα έξυπνα μέτρα. Να τι συνιστά η Δρ. Δανιήλ:
1. Να ακολουθείτε τις οδηγίες του χειρουργού σας. Οι επιπλοκές είναι πιθανότερες τις μέρες αμέσως μετά την εγχείρηση, ενώ η επούλωση μπορεί να παρεμποδιστεί από τις λάθος κινήσεις.
Γι’ αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις μετεγχειρητικές οδηγίες που σας έχει δώσει ο χειρουργός σας. Είναι ο μόνος που ξέρει ποιο είναι το καλύτερο και το σωστό για εσάς. Φροντίστε μόνο να διευκρινίσετε κάθε απορία που τυχόν θα σας δημιουργηθεί, όταν σας δίνει τις οδηγίες του.
2. Να είστε υπομονετικοί. Η επούλωση χρειάζεται χρόνο, ο οποίος διαφέρει από άτομο σε άτομο.
Το πρήξιμο, οι μώλωπες και ο αποχρωματισμός του δέρματος ενδέχεται να διαρκέσουν επί εβδομάδες. Επιπλέον, μερικές επεμβάσεις χρειάζονται ακόμα και ένα χρόνο για να δείξουν το τελικό αποτέλεσμά τους, αφού πρέπει να υποχωρήσει εντελώς η φλεγμονή και να πάρουν οι μαλακοί ιστοί την τελική θέση τους. Υπάρχουν επίσης επεμβάσεις που έχουν εμφανές αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα ή εβδομάδα.
Ρωτήστε λοιπόν τον χειρουργό σας σε πόσο καιρό θα αρχίσει να φαίνεται το αποτέλεσμα και πότε θα οριστικοποιηθεί, ώστε να ξέρετε πόση υπομονή χρειάζεστε.
3. Χαλαρώστε. Το στρες είναι εμπόδιο στην επούλωση, επομένως πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας την αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα και να ηρεμήσετε.