Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



ΠΕΝΤΕΛΗ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 4 - 0

ΠΕΤΣΑΛΙ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 2 - 6

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



ΚΑΛΠΑΚΙ - ΛΑΨΙΣΤΑ 1 - 1

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Καλεί τους Δήμους και τους Φορείς να καταθέσουν προτάσεις για το ΕΣΠΑ


Η Περιφέρεια Ηπείρου υλοποιώντας την πρόσφατη πρόσκληση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, καλεί τους Δήμους και Φορείς της Ηπείρου να καταθέσουν προτάσεις για έργα που μπορούν να ενταχθούν.
Η αντιπεριφερειάρχης κα Τατιάνα Καλογιάννη - Σταύρου, Υπεύθυνη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας, με έγγραφο της,

απευθύνεται προς όλους τους φορείς της Ηπείρου, (Δήμους, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Ηπείρου, Νοσοκομεία, Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, Φορείς Διαχείρισης, Επιμελητήρια, Ενώσεις Συνεταιρισμών κ.α.), τους οποίους και ενημερώνει για τις αποφάσεις του Υπουργείου και παράλληλα ζητά, την υποβολή ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα προώθησής τους στο Ε.Σ.Π.Α.
Για τη διευκόλυνση των φορέων επισυνάπτεται τυποποιημένος πίνακας, με χρονικό περιθώριο συμπλήρωσης και αποστολής του την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Σαφάρι» για Έλληνες φοροφυγάδες στην Ελβετία



Επαφές υψηλού επιπέδου με την ελβετική κυβέρνηση, με στόχο τον εντοπισμό ελληνικών κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες, επιδιώκουν ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο Νταβός ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με την Ελβετίδα ομόλογό του, κα Έβελιν Βίντμερ Σλουμφ, από την οποία η ελληνική πλευρά έχει ήδη ζητήσει τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών.

Εβδομήντα CD, που περιέχουν στοιχεία για τις καταθέσεις και τους τόκους που πήραν τα προηγούμενα χρόνια περίπου 100.000 Έλληνες καταθέτες του εξωτερικού, έχει στα χέρια του το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ:"Τσάρκα στην Ελλάδα"-Εκδηλώσεις-Λαϊκές Παραστάσεις-Γνήσια Διασκέδαση

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ


Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ, που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΡΑΕ, με αφορμή σχετικά ερωτήματα καταναλωτών για το νυχτερινό τιμολόγιο:
1.Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, είναι κάτω από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, το νυχτερινό τιμολόγιο επιφέρει μείωση του λογαριασμού μόνο στην περίπτωση που η νυχτερινή κατανάλωση ξεπερνάει τις 150 kWh το τετράμηνο. Αυτό συμβαίνει γιατί το νυχτερινό επιβαρύνεται και με επιπλέον πάγιο, 4 ευρώ το τετράμηνο
2.Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, ξεπερνάει τις 800kWh το τετράμηνο, ο πελάτης έχει σε κάθε περίπτωση όφελος από το νυχτερινό τιμολόγιο, ανεξάρτητα από την κατανάλωση κατά τις νυχτερινές ώρες, και παρά τη χρέωση του παγίου.
Αυτό προκύπτει γιατί σε περίπτωση που δεν ίσχυε η νυχτερινή χρέωση, ο καταναλωτής θα εντασσόταν στην αμέσως επόμενη κατηγορία (801-1000 Wh το τετράμηνο) και θα ίσχυαν μεγαλύτερες χρεώσεις, με σημαντική επίπτωση στον τελικό λογαριασμό.
Η ΡΑΕ σημειώνει ακόμη ότι η κατηγορία στην οποία εντάσσεται ένας πελάτης μπορεί να μεταβάλλεται κάθε τετράμηνο, ανάλογα με την κατανάλωσή του. Δηλαδή μπορεί ένα τετράμηνο να βγαίνει "χαμένος" από το νυχτερινό τιμολόγιο, αλλά το επόμενο να κερδίζει.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.

ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΚΑΡΙΤΣΑ

ΧΑΔΑ: Στην τελική ευθεία


Και νέα παράταση έξι μηνών, δηλαδή μέχρι και τον Ιούνιο χωρίς να επιβληθούν πρόστιμα και να ολοκληρωθεί το κλείσιμο και η αποκατάσταση των παράνομων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, έλαβε πρόσφατα η χώρα μας στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και της υπουργού Περιβάλλοντος κα Τίνας Μπιρμπίλη με τον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε στις Βρυξέλλες.
Η εξέλιξη αυτή είναι μεν θετική, αρκεί να ανταποκριθεί η χώρα και δη οι ΟΤΑ στην υποχρέωση για κλείσιμο όλων των χωματερών.
Για την Ήπειρο με 10 μεγάλους ή «μεσαίους» και 24 μικρούς ΧΑΔΑ προς αποκατάσταση, η παράταση μπορεί να αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία να αποφύγει τα πρόστιμα, αφού τρεις ΧΥΤΑ λειτουργούν κι ο τέταρτος στο Ελληνικό θα τεθεί σύντομα σε δοκιμαστική λειτουργία.
Επομένως καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για να μένουν ανοιχτοί ή χωρίς έργα αποκατάστασης μικροί ή μεγάλοι ΧΑΔΑ.
Κι αυτό όταν είναι σε εξέλιξη η επιλογή χώρου για εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και λειτουργία ΧΥΤΥ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Μόνο στο τμήμα Μενίδι-Αμφιλοχία εκτελείται έργο


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναμένει στην Ήπειρο, τον υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να συζητηθεί και ξεκαθαριστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα δυο οδικά έργα παραχώρησης που την αφορούν άμεσα και όσα ακούγονται για μη ολοκλήρωση τους, δηλαδή η Ιόνια οδός να φτάσει μέχρι τη Φιλιππιάδα και ο Ε65 να σταματήσει στην Καλαμπάκα.
Ο κ. Καχριμάνης ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου, με αφορμή το πρόσφατο έγγραφο του προς το υπουργείο Υποδομών στο οποίο μετέφερε τον προβληματισμό και την ανησυχία των Ηπειρωτών για την τύχη των δυο οδικών αξόνων και έθετε θέμα κατασκευής και του ορφανού τμήματος της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά, αλλά και τον άξονα Πρέβεζα-Φιλιππιάδα.
Με το έγγραφο του ζήτησε, στα πλαίσια της επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων να μην ξεχαστεί η Ήπειρος και μείνουν ημιτελείς οι δυο αυτοκινητόδρομοι.

Το ίδιο επανέλαβε και σήμερα και ειδικότερα για την Ιόνια να φτάσει μέχρι την Κακαβιά, ως έργο παραχώρησης αφού το κόστος είναι μεγάλο για να γίνει ως δημόσιο έργο.
Επίσης σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή στην Ιόνια, έργο εκτελείται μόνο στο τμήμα Μενίδι-Αμφιλοχία και είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έχει διανοιχθεί και η σήραγγα Αμπελιάς στο νομό Ιωαννίνων.
Όπως επισήμανε στο τμήμα από Φιλιππιάδα μέχρι Εγνατία στα Γιάννινα, δεν υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες με τις απαλλοτριώσεις, αλλά τα εργοτάξια σταμάτησαν στην περιοχή Γοργόμυλου-Τερόβου-Σκλίβανης.
Επίσης έκανε γνωστό ότι έχει σταματήσει η διαδικασία για να μεταφερθεί το στρατόπεδο από το Ροβίλιστο που είχε προωθηθεί παλιότερα.

Σε ότι αφορά τα διόδια στην Ιόνια και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αν προβλέπονται σταθμοί εντός της Ηπείρου, τάχθηκε υπέρ των ηλεκτρονικών διοδίων γενικά για να πληρώνει ο χρήστης όσα χιλιόμετρα διανύει και τόνισε ότι εντός της γεωγραφικής ενότητας της Ηπείρου δεν πρέπει να υπάρχουν σταθμοί διοδίων, αλλά στην είσοδο και έξοδο από την Περιφέρεια μας.

Ε.Ε.: Εξετάζει την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους από τα 3 στα 30 χρόνια


Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των δανείων διάσωσης προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία στα 30 χρόνια, γράφει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές από χώρες της ευρωζώνης.
Οι πηγές ανέφεραν ότι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας Αξελ Βέμπερ, ο γερμανός επικεφαλής της Bundesbank και πιθανότερος διάδοχος του Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρότεινε να επιμηκυνθεί η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων που παραμένει στα τρία χρόνια για Ελλάδα και τα επτά για την Ιρλανδία, στο πλαίσιο σύνοικου πακέτου ως μέρος ενός συνολικού πακέτου.
Σύμφωνα με το Reuters η ιδέα έπεσε στο τραπέζι στις συνομιλίες μεταξύ υπουργών, κεντρικών τραπεζιτών και αξιωματούχων στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
«Ακούγονται διάφορες ιδέες, δεν ξέρω πόσο βάρος έχει η συγκεκριμένη, αλλά προφανώς δεν μιλάμε για κάτι ανήκουστο. Η Βρετανία και κάποιες άλλες χώρες αποπλήρωσαν πρόσφατα ομόλογα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου» σημείωσε ανώτερη πηγή της ευρωζώνης, σύμφωνα πάντα με το Reuters.

ΤΡΟΪΚΑ: Πώς πήγαμε στο δεύτερο τεστ


Ασφαλιστικό και επιχειρησιακές συμβάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχαν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.

Το τεχνικό κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα έσοδα και τα έξοδα των ταμείων, τονίζοντας την ανάγκη παρακολούθησή τους κάθε μήνα με on line σύστημα ενώ επανέλαβαν επίσης την ανάγκη διευκόλυνσης των επιχειρήσεων για εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τεχνοκράτες ζήτησαν επίσης αυστηρό έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης η οποία, μόνο στο ΙΚΑ, το Δεκέμβριο, μειώθηκε κατά 31,5%. Συνολικά εκτιμάται ότι με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα εξοικονομηθεί φέτος 1,5 δισ. από τη φαρμακευτική δαπάνη του δημοσίου.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι τελικές αποφάσεις για νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό θα ληφθούν το καλοκαίρι αφού ολοκληρωθούν και οι μελέτες για τα επικουρικά ταμεία.

Τα στελέχη της τρόικας προβληματίζονται και για το γεγονός ότι ένα μήνα μετά την ψήφιση του νόμου για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις δεν υπάρχει ακόμη «κύμα» εφαρμογής τους παρά το ενδιαφέρον που φαίνεται να έχουν εκδηλώσει πολλοί εργοδότες.

Τα στελέχη της τρόικας επισκέφθηκαν και τη γαλακτοβιομηχανία στην Δράμα που έσπευσε πρώτη να ζητήσει επιχειρησιακή αν και τελικά αντί για μειώσεις προχωρά σε διετές πάγωμα αποδοχών.

Οι τεχνοκράτες ανησυχούν και για ορισμένες ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπει ο νέος νόμος και -όπως είπαν- είναι πιθανό να εμποδίσουν, στην πράξη, την μείωση των αποδοχών. Αυτές είναι:

- η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και στα μη μέλη
- η διαπραγμάτευση με την κλαδική ομοσπονδία εκεί όπου δεν υπάρχει σωματείο εργαζομένων
- αλλά και η τεκμηρίωση των λόγων για επιχειρησιακή

Παρά τις προβλέψεις για περιορισμό των ελλειμμάτων στα Ταμεία και συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών μέχρι το 2060 κάτω από το 2,5% η μείωση των αποδοχών στην δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η αυξανόμενη ανεργία, αλλά και οι μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών αναμένεται να επιβαρύνουν φέτος τα ταμεία με 8,6 δισ. ευρώ όπως εκτιμά το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Έτσι δεν αποκλείεται μετά το καλοκαίρι να ζητηθούν από την τρόικα νέες παρέμβαση.

ΣΔΟΕ: Τεκμήριο φοροδιαφυγής για 11 επαγγέλματα


Έντεκα κατηγορίες επαγγελµατιών µπαίνουν κατά προτεραιότητα στο στόχαστρο των ελέγχων της Έφορίας.
Έτσι, καθίστανται «διά νόµου ύποπτοι» για φοροδιαφυγή, σύµφωνα µε το προσχέδιο νόµου που υπέβαλε στο Υπουργικό Συµβούλιο ο υπουργός Οικονοµικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Πρόκειται για όσους ασκούν το επάγγελµα του γιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, µηχανικού, τοπογράφου, οικονοµολόγου, συµβούλου επιχειρήσεων, λογιστή, φοροτεχνικοί.
Συγκεκριμένα κατά προτεραιότητα θα ελέγχονται όσοι από αυτούς δηλώνουν εισόδηµα µέχρι 25.000 ευρώ και έχουν την έδρα τους σε πόλεις µε πληθυσµό άνω των 200.000 κατοίκων, µέχρι 20.000 ευρώ αν διαµένουν σε πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων και µέχρι 15.000 ευρώ αν διαµένουν σε πόλεις κάτω των 50.000 κατοίκων.
Έπιπλέον οι δικηγορικοί σύλλογοι θα υποχρεούνται να υποβάλλουν καταστάσεις µε τις παραστάσεις των δικηγόρων, οι συµβολαιογράφοι για τη διαµεσολάβηση στα συµβόλαια µεταβίβασης και τα τεχνικά επιµελητήρια και οι πολεοδοµίες για τις εκδοθείσες άδειες και τους αντίστοιχους µηχανικούς.
Έτσι, θα γίνεται πληθώρα διασταυρώσεων και θα ελέγχονται τα πρόσωπα στα οποία εµφανίζεται δυσαρµονία δραστηριοτήτων και δηλούµενων εισοδηµάτων.
στο επίκεντρο του προσχεδίου νόμου βρίσκεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για την οποία επιστρατεύονται διάφορα µμέσα: δρακόντειες ποινές για τους φοροφυγάδες, περιλαµβανοµένης της φυλάκισης, αυτόφωρο για τη µη απόδοση ΦΠΑ, κατάργηση του φορολογικού απορρήτου των οφειλετών του Δηµοσίου και νέοι µηχανισµούς ελέγχων του υπουργείου Οικονοµικών σε µια εκ νέου προσπάθεια να γίνουν αδιάφθοροι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: Μείωση στα τροχαία δυστυχήματα


Κατά 1,8% μειώθηκαν τα οδικά τροχαία δυστυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, τον Νοέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009 και ανήλθαν σε 1.159 έναντι 1.180 τον Νοέμβριο πέρυσι.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στα ατυχήματα αυτά υπήρξαν 83 νεκροί (μείωση 9,8%), 144 βαριά τραυματίες (αύξηση 9,9%) και 1.217 ελαφρά τραυματίες (μείωση 8,7%).

Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: Εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή του νόμου της απαγόρευσης του καπνίσματος


«Το ένστολο προσωπικό κάθε δημοτικής αστυνομίας καλείται να εντείνει τους ελέγχους, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, για την αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την απαγόρευση του καπνίσματος», τονίζει σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος.
Προσθέτει δε ότι η εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την απαγόρευση του καπνίσματος αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι αποτελεί θέμα δημοσίου συμφέροντος η προστασία της δημόσιας υγείας.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο εφαρμογής της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων είναι οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η δημοτική αστυνομία, καθώς και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Να εξεταστεί η παρουσία της "Δωδώνης" στη Ζώνη Γάλακτος της Βόρειας Ελλάδας


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάση Οικονόμου έκανε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, με αντικείμενο την προστασία των κτηνοτρόφων της Ζώνης Γάλακτος Βόρειας Ελλάδας από σχηματιζόμενο μονοπώλιο βιομηχανιών γάλακτος και την προστασία των τιμών του παραγωγού.
Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, από τις 18 Ιανουαρίου εξετάζεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγχώνευση της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) και της ΜΕΒΓΑΛ και σύμφωνα με την εισήγηση της ίδιας της Επιτροπής μία τέτοια συγχώνευση δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού στην προμήθεια νωπού γάλακτος, στην παραγωγή και διάθεση φρέσκου γάλακτος, καθώς και στην παραγωγή και διάθεση σοκολατούχου γάλακτος στην ελληνική επικράτεια. Στη σχετική εισήγηση αναφέρεται ότι κρίνεται αναγκαία η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η συγχώνευση των δύο εταιριών.