Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Οι μικροί τζουντόκα έλαμψαν στο 3ο Πανελλήνιο Τουρνουά τζούντο, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας Τρικάλων, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Φωτό: Π.Α.Σ.Α Τζούντο
Με 25 μετάλλια και πολλές αγωνιστικές εμπειρίες  επέστρεψαν οι μικροί τζουντόκα του  συλλόγου τζούντο του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ Α.Σ.Α. από το 3ο Πανελλήνιο Τουρνουά τζούντο Τρικάλων που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας, Τρικάλων την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014.
 Η ανερχόμενη ομάδα του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ Α.Σ.Α  συμμετείχε στους παραπάνω αγώνες από το τμήμα Μεταμόρφωσης με 21 αθλητές, το τμήμα Παρακαλάμου 7 και από  το τμήμα Ιωαννίνων-Ανατολής  7, σύνολο 35 αθλητές, οι οποίοι όλοι διακρίθηκαν για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους. Συγκεκριμένα μετάλλια κατέκτησαν οι παρακάτω αθλητές – αθλήτριες:
Φωτό: Π.Α.Σ.Α Τζούντο
8 Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι: 
Κατσούκης Θεοφάνης, Χήτου Δέσποινα, Μπουκουβάλας Μάξιμος, Δημητρίου Γιώργος, Ζαρογιάννης Ηρακλής, Τσόλης Αναστάσιος, Δημητρίου Ιωάννης και Χαρισιάδης Δημήτρης.
8 Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι:
 Μεχμέτι Αλέξης, Χαρισιάδης Αλέξανδρος, Λάμπρου Κωνσταντίνος, Μπέλλος Δημήτρης, Ξαξίρης Κων/νος, Χρόνης Σπύρος, Πρόκος Νικόλαος,  και Πέτσιου Χρυσοβαλάντω.
9 Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι: 
Κολιός Χρήστος, Πολύζος Κων/νος, Τάτσης Χριστόφορος, Δημητρίου Σιμέλα, Ντίμο Θεόδωρος, Κακαράτζα Ιωάννα, Γούλας Γιώργος, Πέτσιου Μαρίνα και Μπουκουβάλας Αγαθοκλής.
Φωτό: Π.Α.Σ.Α Τζούντο
4η θέση Λάμπρου Ευάγγελος, Τάτσης Λάμπρος, Πέτσιος Ευάγγελος και Γούλας Χρήστος.
5η θέση Μακρής Σπύρος και Μπουκουβάλας Ιωάννης.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου, και του Κου Νάτση Οδυσσέα, προπονητή του συλλόγου,  εκφράζονται τα θερμότατα συγχαρητήρια στους αθλητές–τριες για τις επιτυχίες τους, καθώς επίσης και οι ευχαριστίες προς τους γονείς, που για ακόμη μια φορά έδωσαν το παρόν, στηρίζοντας με το χειροκρότημα τους τις προσπάθειες όλων των παιδιών, αλλά και το Ολυμπιακό Άθλημα του Τζούντο εν γένει.

Έχασε στον Παρακάλαμο ο Αγροτικός Αστέρας (2-4)-Διπλό η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος, κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για τη δεύτερη θέση (0-1)- Έχασε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (0-3)



Φωτό: Εύη Φωτίου
* Σχήμα ανάγκης εξαιτίας των πολλών απουσιών λόγω τραυματισμών αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει  ο προπονητής Τάκης Νάκας.
Το τελικό σκορ αδικεί τους γηπεδούχους που παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10΄ μετά από τραγικό λάθος της άμυνας.
Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 25΄ με τον Χαρίση Θ. και στη κόντρα επίθεση η ομάδα της Περιβλέπτου έκανε το 0-2.
Στο 40΄ ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Χαρίση Θ.  ο οποίος αστόχησε και στην επιστροφή της μπάλας ο Ντρουμπάλης δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.
Σπουδαίες ευκαιρίες έχασαν οι γηπεδούχοι με τους Τσιώλη, Γκέλη Θ. και Χαρίση Αλ.
Στην επανάληψη ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του και μείωσε στο 50΄ με τον Χαρίση Θ. σε 1-2.
Ο Ντρουμπάλης στο 60΄ με απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην κόντρα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-3.
Στο 75΄ μετά από αδράνεια της άμυνας του Αστέρα έγινε το 1-4.
Δύο λεπτά αργότερα ο Τσιώλης με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας ο Χαρίσης Θ. έγραψε το τελικό 2-4.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος (Ζότα 70΄), Δρίβας, Σκόρδος Κ., Μήτσης, Ντάρας, Γκέλης Θ. (Σιχλιμίρης 60΄), Ντρουμπάλης, Τσιώλης, Ζότα, Χαρίσης Θ., Χαρίσης Αλ..

Φωτό: Εύη Φωτίου
Φωτό: Εύη Φωτίου
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Περίβλεπτος 2-4
ΑΠΟΕΛ-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 0-1
ΠΑΟ Κόνιτσας-Ανάργυροι 2-0
Πεντέλη-Ραφταναίοι 4-0
Αγία Μαρίνα-Δαβάκης 4-2
Κεφαλόβρυσο-Ασβεστοχώρι 0-3
Σταυράκι-Αμφιθέα 2-1
Ζωοδόχος-Πρωτόπαπα 1-1
Αμπελόκηποι-Βουνοπλαγιά 2-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (31η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 80
2. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 64 
3. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 59 
4. Ζωοδόχος: 57
5. Σταυράκι: 57 
6. ΑΠΟΕΛ: 56 
7. Αστήρ Αμφιθέας: 54
8. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 52  
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 50
10. Περίβλεπτος: 48 
11. Κεφαλόβρυσο: 34
12. Αετός Πρωτόπαπας: 32 
13. Πεντέλη: 29
14. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 28
15. Αμπελόκηποι: 26 
16. Δαβάκης: 23
17. Δόξα Αναργύρων: 22 
18. Ραφταναίοι: 12 

Ποιοι γλιτώνουν και ποιοι πληρώνουν το φόρο υπεραξίας στα ακίνητα

Ανάσα στην κτηματαγορά η οποία έχει παγώσει από τις αρχές του χρόνου εξαιτίας της εκκρεμότητας με το φόρο υπεραξίας αναμένεται να δώσουν οι τελικές διευκρινήσεις για την επιβολή του φόρου. 
Ο φόρος υπεραξίας γίνεται πλέον ηπιότερος, ενώ το αφορολόγητο όριο των 25.000 ευρώ ισχύει, υπό την προϋπόθεση ότι το ακίνητο έχει διακρατηθεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Ειδικότερα με τη νέα ρύθμιση:
1. Θα απαλλάσσονται από τον φόρο υπεραξίας 15% όσοι φορολογούμενοι μεταβιβάζουν ακίνητα που είχαν αποκτήσει πριν από το 1995.
2. Για τον υπολογισμό του φόρου η τιμή κτήσης, ανάλογα με τον τρόπο απόκτησης του ακίνητου, θα προσδιορίζεται ως εξής:
- Αγορά: Ως τιμή κτήσης θα λαμβάνεται υπόψη το τίμημα ή η αξία του ανταλλάγματος, όπως προκύπτει από το οικείο συμβόλαιο.
- Κληρονομιά, δωρεά, γονική παροχή: Ως τιμή κτήσης θα λαμβάνεται υπόψη η αξία βάσει της οποίας υπολογίστηκε ο φόρος κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής.

Χωρίς Ιερέα μένουν όλο και περισσότερα χωριά της Ηπείρου

Με λίστα… αναμονής οι ακολουθίες του Πάσχα
 
 Δεν εξαιρούνται από τον κανόνα «ένα προς πέντε» των προσλήψεων…

Τουλάχιστον για άλλα τρία χρόνια τα ακριτικά χωριά της Ηπείρου, αλλά και όλης της χώρας, θα ακούν όλο και πιο σπάνια να χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών τους και τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές να βρίσκονται σε λίστα για την επίσκεψη ιερέα.
Πέραν της γενικότερης απροθυμίας να χειροτονηθούν νέοι ιερείς,  το πρόβλημα εστιάζεται στο Μνημόνιο, το οποίο στον κανόνα «μία πρόσληψη, ανά πέντε αποχωρήσεις» περιλαμβάνει και τους κληρικούς.  Και αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί όταν είχε υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο, δεν είχε ληφθεί  μέριμνα (ή και δεν θέλησε η Ελληνική πλευρά), να  επισημανθεί η ιδιαιτερότητα που υπάρχει με τους κληρικούς, ώστε να προβλεφθεί εξαίρεση για αυτούς.

Νεκρός ανασύρθηκε 80χρονος από την λίμνη Παμβώτιδα

Νεκρός ανασύρθηκε χθες το απόγευμα (01-04-14) ένας 80χρονος που διέμενε στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων και καταγωγή από την Παρδαλίτα, που έπεσε στη λίμνη Παμβώτιδα υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν άμεσα στο σημείο προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό.

Οι αστυνομικοί παίρνουν σειρά καταθέσεων από συγγενικά του πρόσωπα για να διαπιστώσουν αν ο ηλικιωμένος τους είχε πει στο παρελθόν ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

Κλειστά τα δικαστήρια από τις 14 έως τις 28 Μαΐου λόγω εκλογών

Λόγω δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης  κλειστά θα παραμείνουν  τα δικαστήρια όλης της χώρας από τις 14 έως τις 28 Μαΐου.
Σε περίπτωση που επαναληφθούν οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές τότε τα δικαστήρια θα μείνουν κλειστά μέχρι και την 30η Μαΐου.
Για την ίδια περίοδο αναστέλλονται και οι πλειστηριασμοί.

Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τη 14η Μαΐου 2014 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα συνεχίζονται μετά την 30η Μαΐου.

Κατά της αυτοαξιολόγησης η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Την αντίθεση της στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης εξέφρασε η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εν όψει των επικείμενων συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων καλεί:
– Τους Συλλόγους Διδασκόντων να προχωρήσουν στη σύνταξη πρακτικού στο οποίο να αναφέρεται η διαφωνία τους με την αυτοαξιολόγηση.
– Τους διευθυντές να μην υλοποιήσουν την εντολή της τελευταίας εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ για υποχρεωτική ανάθεση καθηκόντων στις ομάδες εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, οι διευθυντές καλούνται να εκφράσουν εγγράφως τη διαφωνία τους προς την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και την επιφύλαξη για τη νομιμότητά της σύμφωνα με την εξώδικη αναφορά της ΟΛΜΕ προς του ΥΠΑΙΘ. 
Σαν τελικό μέτρο, οι διευθυντές καλούνται να υποβάλλουν την παραίτησή τους, όπως ήδη έχουν κάνει διευθυντές σε όλη τη χώρα.
– Τους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας, όπως δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο. 
Σε περίπτωση υποχρεωτικής ανάθεσης δικαιούνται να αρνηθούν και εγγράφως να ζητήσουν από το διευθυντή γραπτή απάντηση στην οποία να τεκμηριώνεται πλήρως νομικά η υποχρεωτικότητα της συμμετοχής στις ομάδες εργασίας.

Ακόμη και στην περίπτωση που συνάδελφος υποχρεωθεί να ενταχθεί σε ομάδα, καλείται να δηλώσει ότι αυτό γίνεται παρά τη θέλησή του και με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός του για τη συνέχεια.

Σμέρτο Φιλιατών: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Κατασχέθηκαν παραπάνω από (143) κιλά κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Συνελήφθησαν χθες (01-04-2014) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 27 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες τα πρωί εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στον Σμέρτο Φιλιατών, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, το οποίο στη θέα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων, -140- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -143.314- γραμμαρίων.
 Λίγη ώρα αργότερα, στη Νέα Σελεύκεια, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί δράστες, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο κίνησης με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων και τη διευκόλυνση της μεταφοράς των ναρκωτικών.
Τα δύο οχήματα, ιδιοκτησίας 26χρονης υπηκόου Πολωνίας, που αναζητείται καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 48χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

Συνελήφθη, χθες (01-04-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 48χρονο, εκείνος υπέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό βιομετρικό διαβατήριο Αλβανίας, με στοιχεία άλλου προσώπου, το οποίο χρησιμοποιούσε, προκειμένου να εξασφαλίσει την νομιμότητα της παραμονής του στη χώρα μας.
Το διαβατήριο με τα ψευδή στοιχεία ταυτότητας καθώς και μία άδεια διαμονής κατασχέθηκαν.
Την προανάκριση διενήργησε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Παναγιώτης Καραγιάννης: “Τα «κοινωνικά» πλοκάμια, θηλιά στο δικό μας λαιμό”!


Δ Η Λ Ω Σ Η
του Παναγιώτη Καραγιάννη υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Με διθυραμβικά σχόλια προβλήθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης η «αγαθή» πρωτοβουλία της “EnergeanOilandGas”, να χορηγήσει «γενναιόδωρα» τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη σύλληψη και εκτόπιση των Εβραίων των Ιωαννίνων.
Η “EnergeanOilandGas” είναι η «ελληνικών συμφερόντων» εταιρία που σε κοινοπραξία με την καναδική “PetraPetroleum” έχει κηρυχθεί ανάδοχος για την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου. Η εταιρία που πρόσφατα πούλησε σημαντικό μερίδιο των μετοχών της στην αμερικανική επενδυτική εταιρία “ThirdPoint” έναντι …100 εκατομμυρίων δολαρίων και που υπέγραψε συμφωνία για την παράδοση των ποσοτήτων πετρελαίου της εξόρυξης του Πρίνου της Καβάλας στη βρετανική “BP”. Η εταιρία, ο πρόεδρος της οποίας σκεφτόμενος τα συμφέροντα του, λογικά απαιτεί «η χώρα να καταστεί ελκυστική για τους επενδυτές, καθώς ο ανταγωνισμός από γειτονικές χώρες (βλ. Αλβανία) είναι μεγάλος».
Να μην πέσουν στη φάκα οι εργαζόμενοι!

Eurostat: Στο 27,5% η ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο!

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat,  το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. εμφάνισε για ακόμη ένα μήνα η Ελλάδα, ενώ συνεχίζει να κατέχει τα «πρωτεία» στην ανεργία στις γυναίκες και τους νέους.
Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2013, η ανεργία στη χώρα διαμορφώθηκε στο 27,5%, σημειώνοντας μικρή πτώση από το 27,6% του Νοεμβρίου, με τους ανέργους να ανέρχονται σε 1,349 εκατ. άτομα.
Στις επιμέρους κατηγορίες το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,5%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 58,3% (169.000 άτομα).
Ως προς το συνολικό ποσοστό της ανεργίας, την Ελλάδα ακολουθεί η Ισπανία (25,6% με βάση στοιχεία του Φεβρουαρίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (4,8%), τη Γερμανία (5,1%) και το Λουξεμβούργο (6,1%).