Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Με βαθύτατη θλίψη και ανείπωτη στενοχώρια ξεπροβοδίζουμε στην τελευταία κατοικία του, τον Γιώργο Δόση

 


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος αυτός θεσμός των απόδημων Ηπειρωτών, πενθεί. Με βαθύτατη θλίψη και ανείπωτη στενοχώρια ξεπροβοδίζουμε στην τελευταία κατοικία του, τον Γιώργο Δόση, πρώην πρόεδρο της ΠΣΕ, ο οποίος μετά από σύντομη ασθένεια, ταξιδεύει πλέον  στους δρόμους της αιωνιότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ, σύσσωμο, τον αποχαιρετά ως σπουδαίο Ηπειρώτη, πολύτιμο εργάτη της Ηπειρώτικης αποδημίας, αληθινό συναγωνιστή στο μεγάλο αγώνα των αποδήμων για τη διατήρηση, διάδοση και μεταλαμπάδευση στη νέα γενιά των ιδανικών, που εμπεριέχει ο Ηπειρώτικος πολιτισμός.

Αγαπούσε την Ήπειρο και τίμησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Πάπιγκο, όπου και θα ενταφιαστεί. Εργάστηκε και προσέφερε πολλά.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 12.00' το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αϊ Βλάση στο Πάπιγκο.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με μεγάλη αγάπη και τιμή.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου: Χριστουγεννιάτικη γιορτή το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ. στο δημαρχιακό κατάστημα

 


Πρόσκληση

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοβρύσου σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα γίνει την παραμονή Χριστουγέννων,  ώρα 11:00 π.μ. στο δημαρχιακό κατάστημα Κεφαλοβρύσου.

Ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, Προεδρεύων στο "23rd Symposium on Echocardiology and Advanced Cardiac Care"

 


Ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, Προεδρεύων στο "23rd Symposium on Echocardiology and Advanced Cardiac Care".

Έφυγε από τη ζωή, ο πρώην πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Δόσης

 


Έφυγε από τη ζωή, μετά από σύντομη ασθένεια,  ο πρώην πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη σε όλους τους Ηπειρώτες.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αϊ Βλάση στο Πάπιγκο Ζαγορίου.

Δήμος Κόνιτσας: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

 


Με μια όμορφη εκδήλωση παρουσία συνδημοτών, επισκεπτών, αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων στο Δήμο Κόνιτσας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας φωταγωγήθηκε με τη συμμετοχή της μικτής και παιδικής χορωδίας του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος εκ μέρους και του Δημοτικού Συμβουλίου ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη, ειρηνικό και δημιουργικό το νέο έτος. Ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν για τον πολύ όμορφο στολισμό της πόλης.

Την αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα του δέντρου έκανε η μικρή Δάφνη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην όμορφη εκδήλωση.

Αυξάνει τα επιτόκια καταθέσεων, μειώνει τις προμήθειες η Τράπεζα Πειραιώς

 


Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνέχεια των πρόσφατων αυξήσεων των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναπροσαρμόζει, από τη Δευτέρα 19.12.2022, τα επιτόκια του βασικού καταθετικού της προϊόντος Προθεσμιακή Κατάθεση «Στα Μέτρα Σου», προσφέροντας επιτόκιο έως και 1% για διάρκεια 12 μηνών.

H Προθεσμιακή Κατάθεση «Στα Μέτρα Σου» είναι διαθέσιμη τόσο online στη WinBank όσο και μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας. Πρόκειται για μια μορφή προθεσμιακής κατάθεσης που παρέχει στους καταθέτες την ευχέρεια να επιλέγουν οι ίδιοι τα χαρακτηριστικά της (ποσό, διάρκεια, συχνότητα εκτοκισμού κ.λπ.) και έτσι να την προσαρμόζουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα με Ένταλμα Σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες (15-12-2022) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ληστεία και σύσταση και συμμορία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δήμος Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό  του Δήμου,

σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα  και Καλή Χρονιά,

 γεμάτη υγεία, αγάπη, ειρήνη.

11η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Αναγέννηση (Α.Ο. Νεοχωρόπουλου-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 17-12-22/16:30)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 16:30

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

 

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (15:00)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:30)    

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ   (15:00)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (15:00)   

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)

Δήμος Κόνιτσας: Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου bazaar

 


Ο Δήμος Κόνιτσας προτίθεται να διοργανώσει, όπως και πέρυσι, εορταστικό bazaar στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, καθημερινά και καθ' όλη την διάρκεια των εορτών.  

Προσκαλούμε όλους τους Συλλόγους του Δήμου μας που επιθυμούν να συμμετέχουν, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους μέσω mail στο gramatia@konitsa.gr  ή τηλεφωνικά στο 2655360326 μέχρι 20-12-2022.

ΠΗΓΗ: www.konitsa.gr

Οι προτάσεις των τραπεζών για τα στεγαστικά δάνεια

 


Μετά το τελεσίγραφο του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, αναλύοντας τα κριτήρια και τους δικαιούχους oι τέσσερις συστημικές τράπεζας της Ελλάδας παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τα στεγαστικά δάνεια.

Πρόκειται για τις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες περιγράφουν αναλυτικά το σχέδιο επιδότησης των δόσεων για τα στεγαστικά δάνεια για περίπου 30.000 ευάλωτους, σε μια κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο παράρτημα της ανακοίνωσης για τους δικαιούχους και τα κριτήρια, το σχέδιο στήριξης ευάλωτων δανειοληπτών στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης κάθε τραπεζικού ιδρύματος:

  • Δικαιούχοι: Δανειολήπτες με στεγαστικό δάνειο ή και δάνειο μικρών επιχειρήσεων, που εξασφαλίζεται με εμπράγματη ασφάλεια στην 1η κατοικία.
  • Εισοδηματικά κριτήρια, όπως ορίζονται στο ν. 4472/2017 για την υπαγωγή σε καθεστώς ευαλώτου, δηλαδή:
  • ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ, ανά μέλος της οικογένειας, με όριο και μέγιστο ετήσιο εισόδημα 21.000 ευρώ, μέγιστη αξία κύριας (πρώτης) κατοικίας 180.000 ευρώ (βάσει αξίας υπολογισμού ΕΝΦΙΑ) και συνολικές καταθέσεις έως 7.000 ευρώ, προσαυξανόμενες κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας με όριο συνολικών καταθέσεων το ποσό 21.000 ευρώ.

7η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου, στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 17-12-22/15:00)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 17  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ - Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:00)

Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

 


Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Περιφερειακό Ιατρείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-21:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης Ζίτσας, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δερβίζιανα, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Ποια είναι τα στάδια της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας

 


Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι η συχνότερη επιπλοκή του διαβήτη. Η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών, ανεξάρτητα από τον τύπου του διαβήτη που έχουν, θα την εκδηλώσουν μέσα σε 8-10 χρόνια. Ωστόσο η αμφιβληστροειδοπάθεια εκδηλώνεται σταδιακά και όσο πιο νωρίς γίνει αντιληπτή, τόσο πιο εύκολα αντιμετωπίζεται.

Αποτελεί επίσης σημαντικό μέσο εκτίμησης της αγγειακής κατάστασης και έμμεσα του επαρκούς ελέγχου του διαβήτη.

Εκδηλώνεται όταν η αυξημένη γλυκόζη (σάκχαρο), ειδικά εάν συνδυάζεται με αρτηριακή υπέρταση, προκαλέσει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού. Τα προσβεβλημένα αγγεία μπορεί να διογκωθούν και να παρουσιάζουν διαφυγή αίματος ή μπορεί να αποφραχθούν εντελώς. Η συνέπεια είναι να μην αιματώνεται σωστά ο αμφιβληστροειδής, γεγονός που μπορεί να απειλήσει την όραση.

Η έγκαιρη διάγνωση έχει ζωτική σημασία για την διαφύλαξή της. Στην πραγματικότητα, η απώλεια της όρασης μπορεί να αποφευχθεί σε σημαντικό βαθμό με την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία.