Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους

Την Τρίτη  27 Φεβρουαρίου 2018, θα πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για τον Φεβρουάριο, ενώ την επομένη, 28 Φεβρουαρίου, θα είναι διαθέσιμα σε αυτούς.
Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας κας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 64.256.843,74 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Φεβρουαρίου 2018 του ΚΕΑ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 294.685.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 23-02-2018, ώρα 9:30

Την Παρασκευή 23-02-2018 και ώρα 9.30  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 16-02-2018 συνεδρίασης.
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 1ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2018 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση του από 07-02-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης πρανών στην γέφυρα Σπηλιωτοπούλου επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων Κοζάνης», προϋπολογισμού 40.000,00 € με ΦΠΑ.
3. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Eργασίες διαμόρφωσης οδοστρώματος(φρεζάρισμα) σε επικίνδυνες στροφές στην επαρχιακή οδό από Γέφυρα Πλάκας έως Καλέντζι και από Ελληνικό έως Κουτσελιό λόγω ολισθηρότητας και παγετού (παροχή Υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 15.000,00 € με ΦΠΑ.
4. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Μάρτιος και Απρίλιος 2018 (έργα ΕΣΠΑ 2014-2020).
5. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 28-12-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 41Γεπαρχιακής οδού από 43ο χλµ. Παλαιάς Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Τρικάλων έως οροπέδιο Πολιτσών Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού 40.000,00 € με Φ.Π.Α.

Εξιχνιάστηκαν άμεσα υπόθεση κλοπής σε περίπτερο και απόπειρα κλοπής σε κατάστημα στην πόλη της Άρτας

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στην Άρτα 16χρονος ημεδαπός ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και 22χρονο συνεργό του

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία υπόθεση κλοπής σε περίπτερο και μία απόπειρα κλοπής από κατάστημα, που έγιναν χθες (21-02-2018) τα ξημερώματα, στην πόλη της Άρτας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 16χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας 22χρονος ημεδαπός, συνεργός του.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι κατηγορούμενοι παραβίασαν ψυγείο περιπτέρου και αφαίρεσαν αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και ψυγείο παρακείμενου καταστήματος, προκαλώντας φθορές.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθη άμεσα 32χρονος μετά από διάπραξη ληστείας σε ζαχαροπλαστείο στην πόλη των Ιωαννίνων


Εξακριβώθηκε, επίσης, η εμπλοκή του και σε μία ακόμη διάρρηξη - κλοπή από σπίτι. 

Συνελήφθη, χθες (21-02-2018) το απόγευμα στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της ληστείας, κλοπής, ψευδορκίας και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, ο 32χρονος εισήλθε σε ζαχαροπλαστείο και με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (355) ευρώ, από το ταμείο του καταστήματος.
Εκδόθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, εντόπισαν άμεσα τον 32χρονο να κινείται πεζός  στην παραπάνω περιοχή και τον συνέλαβαν.
Επιπρόσθετα,  στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 32χρονος εμπλέκεται και σε μία υπόθεση διάρρηξης – κλοπής φορητού υπολογιστή από διαμέρισμα που έγινε την 18/19-02-2018 στο Κάτω Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων  ενώ παράλληλα είχε καταθέσει ψευδώς κλοπή σε βάρος του, προκειμένου να μην συσχετιστεί με την παραπάνω διάρρηξη. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι, ως μέσο τέλεσης της ληστείας καθώς και τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Μέχρι τις 11 Απριλίου οι αιτήσεις των κτηνοτρόφων για την ένταξη σε πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Προθεσμία έως τις 11 Απριλίου έχουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου για να υποβάλλουν την αίτησή τους για την ένταξή τους στο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ το οποίο και θα μοιραστεί στις 13 Περιφέρειες, με την Περιφέρεια Ηπείρου να εξασφαλίζει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί, σύμφωνα με το άρθρο 3 της με αριθ. 104/7056/21-1-2015 (ΦΕΚ 147/Β'/22-1-2015) απόφασης «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων» κατ' εκτέλεση του Καν. αριθ. (ΕΕ) 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου», όπως ισχύει.
Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι, έστω κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις του σημείου: α) όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών, β) οι διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα για δέκα έτη, γ) όσοι έχουν αποβληθεί από γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο ή δράση σε προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο, λόγω υποβολής εκ προθέσεως ανακριβών στοιχείων και δεν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δύο ημερολογιακών ετών από την αποβολή. Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, πραγματοποιείται έως και τις 11/04/2018 ώρα 00:00.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρου 11 της παρούσας πρόσκλησης, υποβάλλουν προς τον ΕΦΔ, ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/   

Προσφώνηση Περιφερειάρχη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Εξοχότατε Πρόεδρε της Δημοκρατίας
Είναι ιδιαίτερη τιμή για τους Ηπειρώτες η σημερινή παρουσία σας στα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων.
Γνωρίζουμε καλά ότι η αγάπη σας για την μαρτυρική Ήπειρο είναι συνεχής, έχοντας  τιμήσει  με  επισκέψεις σας κι   άλλες περιοχές της περιφέρειάς μας.
Θέλω  σήμερα, από  τα Ιωάννινα, να σας εκφράσω και τις ευχαριστίες μας, γιατί με τη δική σας συμβολή,  προωθούνται προς υλοποίηση έργα στο ιστορικό Σούλι, όπου επίσης έχουν γραφεί σελίδες δόξας και ηρωισμού των Ελλήνων.
Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων, αποτέλεσε σταθμό για τη συγκρότηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Η επιτυχία οφείλεται στην εμπνευσμένη και αποφασιστική ηγεσία.
Σε μαχητές που είχαν θέσει,  πάνω από όλα,  την πατρίδα.
Σε έναν λαό ενωμένο και πρόθυμο για θυσίες μέχρι την τελική νίκη.
Η ιστορική μνήμη αποτελεί  παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.
Τα μηνύματα είναι διαχρονικά και επίκαιρα:
 Για να πάμε μπροστά   χρειάζεται, ηγεσία και πολίτες που να διακατέχονται από  σύμπνοια, ενότητα, αποφασιστικότητα, φιλοπατρία, εθελοντισμό, αλληλεγγύη.
Η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολη περίοδο.
Το ίδιο και η Ήπειρος. 
Δίνουμε μια μάχη  για να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές της δομές, να αναδειχθούν  στο έπακρο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Προτεραιότητα είναι το περιβάλλον μας.   
Αναβαθμίζουμε  στο σύνολό του το παράκτιο μέτωπο με βιολογικούς καθαρισμούς, ώστε- εκτός των άλλων- να αναβαθμιστεί και ο τουρισμός μας.
Προχωρούμε τα έργα διαχείρισης αστικών αποβλήτων.
Είμαστε η πρώτη περιφέρεια της χώρας που κατασκευάζει εργοστάσιο επεξεργασίας  απορριμμάτων με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Απώτερη επιδίωξή μας είναι να  μετατρέψουμε σταδιακά την  Ήπειρο  σε στρατηγικό  κόμβο  στην Αδριατική και τη Μεσόγειο.
Σε συνδυασμό και με την ολοκλήρωση των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων, που πρέπει να συμπληρωθούν, σιγά- σιγά το επιτυγχάνουμε.

Μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της τρέχουσας περιόδου, είναι το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της.
Είναι σημαντικό για τον πολιτισμό μας, αλλά αποτελεί  παρακαταθήκη για τον Ελληνισμό και απαντά στους παραχαράκτες της ιστορίας.
Τα αρχαία θέατρα «μιλάνε» από μόνα τους για το παρελθόν της Ηπείρου.
Αψευδής μάρτυρας είναι τα  εδώλια   στα Γίτανα  της Θεσπρωτίας, το καθένα από τα οποία  αναγράφει  επάνω του και ένα αρχαίο ελληνικό όνομα.
Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα χιλιάδες ήταν εκείνοι που έδωσαν τη ζωή τους για να μείνει ελεύθερη η πατρίδα μας.
Οι μπιζανομάχοι με τη θυσία, τον αγώνα τους συνέβαλαν ώστε η μέχρι τότε Ελλάδα να μεγαλώσει, να ανακτήσει το γόητρό της.
Εμείς καλούμαστε σήμερα, χωρίς να  θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας, να συμβάλλουμε  ώστε η Ελλάδα να μεγαλώσει  αναπτυξιακά. 
Να κρατήσει τους νέους στον τόπο τους, να τους δώσει τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον.
Από την έγνοια μας δεν διαφεύγει και η υποχρέωση που έχουμε και έναντι των ομοεθνών μας που διαβιούν σε γειτονικές χώρες.
Και  ειδικότερα για μας τους Ηπειρώτες,  για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. 
Ένας Ελληνισμός που  είναι δισυπόστατος:
Ελληνόφωνος και Βλαχόφωνος και στον οποίο πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο το ελληνικό κράτος.
Εξοχότατε Πρόεδρε,
Ο εορτασμός της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων δεν αποτελεί μια τυπική υποχρέωση.
Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και να αναδεικνύουμε την φιλοπατρία των ηρώων της, για μια Ήπειρο, για μια Ελλάδα  ελεύθερη.
 Ελευθερία,   την οποία απολαμβάνουμε όλοι εμείς σήμερα, αν και ορισμένες φορές δεν  αναγνωρίζουμε  την αξία της.
Σας ευχαριστούμε και πάλι για την εδώ παρουσία σας με την οποία λαμπρύνετε τις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πρωτεύουσας της Ηπείρου.
Ευχαριστώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άγιος Δημήτριος Άρτας: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ένας 40χρονος και μία 23χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη

Οι δράστες προσποιούμενοι τους εφοριακούς, κατάφεραν με το πρόσχημα της διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων προς την εφορία συγγενικού προσώπου της ηλικιωμένης, να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (1.200) ευρώ
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, που διαπράχθηκε την (10-01-2018) το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ένας 40χρονος και μία 23χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της (10-01-2018) στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, οι δύο δράστες, προσποιούμενοι τους εφοριακούς, εισήλθαν στο σπίτι 91χρονης ημεδαπής και κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (1.200) ευρώ, με το πρόσχημα της διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων προς την εφορία συγγενικού της προσώπου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Αισθητική χειρουργική: Τι είναι η μικρο-μεταφορά και η νανο-μεταφορά λίπους

Για την ανάπλαση του προσώπου και την επιδιόρθωση ή αναπλήρωση των ιστών του υπάρχουν πολλές και διαφορετικές τεχνικές, αλλά καμία από αυτές δεν δίνει μακροπρόθεσμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από τη μεταφορά αυτόλογου λίπους.
Μελέτες έχουν δείξει ότι λίγους μήνες ή χρόνια έπειτα από την έγχυση του λίπους που προέρχεται από το ίδιο το άτομο (αυτόλογο λίπος), η υφή και η ποιότητα της επιδερμίδας και των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος βελτιώνονται σημαντικά. Και αυτό, διότι το λίπος είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βλαστοκύτταρα και παράγοντες αυξήσεως.
Το αποτέλεσμα είναι να αναγεννώνται τα λιπώδη κύτταρα και τα μικροσκοπικά αγγεία του προσώπου, να διεγείρεται η δημιουργία νέων αγγείων και να βελτιώνονται οι ίνες ελαστίνης και κολλαγόνου.
Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Δρακωτός, επί χρόνια η αναζωογόνηση του προσώπου βασιζόταν σε χημικά/συνθετικά συστατικά, όπως η αλλαντοτοξίνη (μπότοξ) και το υαλουρονικό οξύ. Η μεταφορά λίπους, όμως, επιτρέπει στους χειρουργούς να χρησιμοποιούν τα λιπώδη κύτταρα του ίδιου του ατόμου, δίχως να χρειάζεται προσθήκη κάποιας συνθετικής ουσίας.
«Η διαδικασία ουσιαστικά συνίσταται στη λήψη λίπους με λιποαναρρόφηση από ένα σημείο του σώματος και την έγχυσή του στο πρόσωπο με μικροβελόνες που έχουν διάμετρο ελάχιστα χιλιοστά», λέει. «Είναι μία ασφαλέστερη, πιο αξιόπιστη, πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα και, το σημαντικότερο, πολύ πιο φυσική τεχνική απ’ ό,τι οι εγχύσεις προϊόντων που παράγονται στο εργαστήριο».
Και η θεραπεία αυτή, όμως, υφίσταται αλλαγές και βελτιώσεις, που αφορούν τόσο τον τρόπο επεξεργασίας του λίπους που θα μεταφερθεί, όσο και τον τρόπο έγχυσης. Οι πιο σύγχρονες θεραπείες είναι η μικρομεταφορά αυτόλογου λίπους (micro fat transfer) και η νανομεταφορά αυτόλογου λίπους (nano fat transfer).
«Η μικρομεταφορά και η νανομεταφορά αυτόλογου λίπους συνήθως εφαρμόζονται μαζί, αλλά είναι διαφορετικές τεχνικές και με διαφορετικό ρόλο και αποτέλεσμα», επισημαίνει ο Δρ. Δρακωτός.