Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 2 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21η αγωνιστική)
1. Περιστέρι: 51
2. Κόνιτσα: 50
3. Δαβάκης: 48
4. Πανζαγορισιακός: 40
5. Πετσάλι: 35
6. Ζίτσα: 31
7. Μηλιά: 31
8. Κεφαλόβρυσο: 29
9. Ανάργυροι: 27
10. ΠΑΣ Γραμμένο: 24
11. Καρίτσα: 22
12. Μάρμαρα: 8
13. Βοτονόσι: 7
14. Μπισδουνάκι: 3

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 2 - 1


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 2 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 65
2. Ραφταναίοι 61
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 55
4. Πρωτόπαπα: 48
5. Σταυράκι: 46
6. Ζωοδόχος: 40
7. Πωγωνάτος: 39
8. Ασβεστοχώρι: 39
9. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 32
10. Περίβλεπτος: 32
11. Αγία Μαρίνα: 31
12. Αμπελόκηποι: 31
13. Καρυές: 27
14. Αμφιθέα: 26
15. Νησί: 25
16. Πανφρουριακός: 21
17. Α.Ε. Ρίζα: 14
18. Πεντέλη: 7

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2 - 0

Ανάσα βαθιά!!!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 2- 0 τον Λεβαδειακό και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.
Καλύτερος ο ΠΑΣ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό του πλεονέκτημα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Ο ΠΑΣ  προσπαθούσε να μεταφέρει το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή των Βοιωτών, όμως ο Λεβαδειακός ήταν αρκετά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Όλα άλλαξαν στο 18', όταν ο Αλεξίου αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Ο ΠΑΣ  εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό του πλεονέκτημα και τέσσερα λεπτά αργότερα (22'), άνοιξε το σκορ με το ωραίο σουτ του Μπεσέρα, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κυριακίδη. Ο Αργεντινός βρήκε για πέμπτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (30') στην αναμέτρηση, ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μαχαίρα να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κηπουρού.
Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους Βοιωτούς, θέλοντας από τη μια να προφυλάξουν τα νώτα τους και από την άλλη να χτυπήσουν στους κενούς χώρους που άφηνε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, η οποία έπαιζε και με παίκτη λιγότερο. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το σκορ του αγώνα δεν άλλαξε και το 1-0 παρέμεινε έως την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα τον Ιωαννίνων.
Ο Ντάσιος κέρδισε πέναλτι και ο Μπεσέρα ανέλαβε την εκτέλεση στο 51', όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, παρατείνοντας την αγωνία στο γήπεδο «Ζωσιμάδες».
Ότι δεν κατάφερε ο Αργεντινός, το έκανε πράξη ο Ντάσιος στο 60'. Ο μπακ των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΣ Γιάννινα κυριάρχησε στην αναμέτρηση και είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει και σε τρίτο γκολ.


ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (73' Ζαμπρέλα), Λίλα, Πάντος (80' Μπακαγιόκο), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Μπεσέρα (67' Ανδράλας), Βίλα.
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Τόμας, Βιάνα, Σουμπίνιο (71' Ζαουΐ), Αλεξίου, Ζησόπουλος, Κουτσόπουλος (46' Κόρμπος), Μαχαίρας, Μουλόπουλος (65' Μελισσάς), Παπαδόπουλος.

ΠΑΣΟΚ: Μοναδικός υποψήφιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής τήρησης του καταστατικού του Κινήματος κ. Γ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε ότι η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις έγκρισης είναι αυτή Ευάγγελου Βενιζέλου που προσυπεγράφη από συνολικά 190 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επέμεινε στην πιστή τήρηση του καταστατικού. Ακολούθως, και ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις, το Εθνικό Συμβούλιο εξέτασε την τύχη των αιτημάτων Παπουτσή και Τζουμάκα, οι οποίοι είχαν μεν αυτοπροταθεί ως υποψήφιοι χωρίς ωστόσο να έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο, βάσει του καταστατικού, αριθμό υπογραφών.
Ο κ. Παπουτσής κατέθεσε κείμενο υποψηφιότητας που έφερε μόνο την δική του υπογραφή όπως και ο κ. Στέφανος Τζουμάκας.
Αμφότεροι ζήτησαν την «πολιτική έγκριση» των υποψηφιοτήτων τους. Έτσι τα μέλη του εθνικού συμβουλίου κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί του θέματος. Στην δι' ανατάσεως των χειρών «ψηφοφορία» που ακολούθησε μόνον 11 μέλη του Συμβουλίου στήριξαν την πρόταση Παπουτσή και 2 την πρόταση Τζουμάκα.

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη 34χρονου Αλβανού που εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης

Στην Κακαβιά Ιωαννίνων, συνελήφθη 34χρονος Αλβανός, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Διοργάνωση διημερίδας από το «River Action Kalamas 2012» στις 7- 8 Απριλίου

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία «River Action Kalamas 2012» με διημερίδα στις 7- 8 Απριλίου στον Παρακάλαμο.


Στις 4, 5 και 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στο Δελβινάκι, το Καλπάκι, την Ελεούσα, το Βουτσαρά και το Μαζαράκι συναντήσεις εκπροσώπων φορέων και πολιτών με σκοπό την προετοιμασία των εκδηλώσεων «River Action Kalamas 2012». Ειδικότερα συζητήθηκε η προετοιμασία της διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Απριλίου στον Παρακάλαμο με θέμα «Τοπική παραγωγή – Τοπική επιχειρηματικότητα και Ήπια ανάπτυξη» η οποία θα είναι η πρώτη από τις εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα ο κ. Μάκης Σταύρου εκ μέρους της Oικολογικής Oργάνωσης «Εναλλακτική Δράση», εκπροσωπώντας και τις Ομοσπονδίες Καλαμά και Πωγωνίου πραγματοποίησε μία σειρά από συναντήσεις.
Η πρώτη ήταν με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών «Καθαρός Καλαμάς» στο Δημαρχείο του Βουτσαρά του πρώην δήμου Μολοσσών και ανέπτυξε ολοκληρωμένα το σκεπτικό των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2012 ( ημερίδες, τακτικές συναντήσεις φορέων, πολιτικές – όχι κομματικές -παρεμβάσεις, οικολογικές, φυσιολατρικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις) με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών σε πρωτοβουλίες, δράσεις και κινητοποιήσεις τόσο για την ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη των δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας, όσο και για την απορρύπανση του ποταμού Καλαμά, στόχος που αποτελεί το κεντρικό νόημα και την ουσία της πρωτοβουλίας «River Action Kalamas 2012», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Για την ημερίδα συμφωνήθηκε να κληθούν εισηγητές επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από τοπικούς επιστημονικούς φορείς των Ιωαννίνων (Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης, Γαλακτοκομική Σχολή, Ινστιτούτο Γάλακτος) καθώς και εκπρόσωποι ξενοδόχων και εμπόρων, κτηνοτρόφοι, γεωργοί και τοπικοί επιχειρηματίες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμμετέχει ο Σύλλογος «Καθαρός Καλαμάς» στην επιτροπή προετοιμασίας όλων των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «River Action Kalamas 2012».
Συνάντηση έγινε ακόμα με τους δημάρχους Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη στο Καλπάκι και Ζίτσας κ. Δημήτρη Ρογκότη στην Ελεούσα. Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζίτσας παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καθαρός Καλαμάς κ. Παπά-Γιώργης Τζώρτζης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκος Παππάς.
Και οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν να συμμετέχουν και να στηρίξουν οικονομικά, στα πλαίσια βέβαια των δυνατοτήτων τους τις εκδηλώσεις, εξετάζοντας τις απαιτήσεις της κάθε εκδήλωσης ξεχωριστά.
Τέλος πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με παραγωγούς, τοπικούς επιχειρηματίες και εκπροσώπους τοπικών φορέων στο Δελβινάκι και στο Μαζαράκι.
Στις συναντήσεις αυτές η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε δύο βασικά θέματα:
Πρώτον ότι η επιτυχία του αγώνα για την απορρύπανση και την προστασία του Καλαμά, όπως και όλου του φυσικού οικοσυστήματος που τον περιβάλλει εξαρτάται από την επιτυχία του αγώνα για ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και δεύτερον ότι μόνο με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών ο αγώνας και για τον Καλαμά και για την ήπια ανάπτυξη μπορεί να έχει επιτυχία.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο συζυγοκτόνος

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 33χρονος συζυγοκτόνος που στραγγάλισε την 24χρονη σύζυγό του και έκρυψε το πτώμα της σε ένα αλσύλλιο στο Ανώγειο του δήμου Φιλιππιάδας στην Πρέβεζα.
Μετά το έγκλημα, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών και σύντομα έπεσε σε κώμα.

Ο δράστης, που είναι σεσημασμένος χρήστης ναρκωτικών, παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία και ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει την 24χρονη εν διαστάσει σύζυγό του από την Άρτα, μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχαν κατά την συνάντησή τους στο άλσος για να συζητήσουν για το παιδί που είχαν αποκτήσει.
Την ώρα που ο 33χρονος απαντούσε στις ερωτήσεις των αστυνομικών, έχασε την επαφή με το περιβάλλον και σωριάστηκε λιπόθυμος στο δάπεδο. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε καταπιεί μεγάλη ποσότητα χαπιών και υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου. Όταν συνέλθει, θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πρέβεζας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "Καταγγέλλει προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ"


Καταγγελίες για προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, και όχι μόνον, με αφορμή το εορτασμό της 25ης Μαρτίου, έκανε η γενική γραμματέας του Κόμματος, κα Αλέκα Παπαρήγα, από την Καβάλα, όπου βρέθηκε σήμερα περιοδεύοντας στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη σε σημερινό δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», κατήγγειλε ότι με την ανοχή του πολιτικού συστήματος έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες, έχουν διαρρεύσει επιβεβαιωμένες πληροφορίες και διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό, σύμφωνα με τα οποία καλούνται σε ανοιχτή δράση οργανώσεις εφέδρων και μάλιστα των ειδικών δυνάμεων, ώστε να προκαλέσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρέλασης και να τη «ματαιώσουν», για να δικαιολογηθεί η βία και η αγανάκτηση του λαού.
Η γ.γ. του Κόμματος είπε ότι οι ομάδες των εφέδρων θα συνεργαστούν και με ειδικές εταιρείες στρατολόγησης μισθοφόρων, που διδάσκουν την τέχνη του σύγχρονου πολέμου και σημείωσε πως «δεν μπορεί να είναι αμέτοχος ο κρατικός μηχανισμός σε αυτά τα σενάρια που έχουν βάση και αν δεν είναι έτσι, θα πρέπει να τα αποτρέψει με κάθε μέσο και τρόπο».

Ε.Μ.Υ.: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ... Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι

Απο σήμερα μέχρι την Τρίτη, τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι: κρύο, ισχυροί βοριάδες,χιόνια και καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα:
Την Κυριακή στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στα ορεινά θα πέσουν χιόνια. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στη Κρήτη, τις Κυκλαδες και από το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 Μποφόρ
Τη Δευτέρα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα και θα εξασθενήσουν.
Σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα οι ασθενείς βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθουν στα πελάγη στα 7 με 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.
Την Τρίτη στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.
Μέχρι τη νύχτα πάντως τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.
Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: "Οι ένοχοι μας κουνούν το δάκτυλο και μας εγκαλούν"

Ο κ. Κουβέλης απαντώντας σήμερα είπε:
«Ακούμε από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που συνέβαλαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης, που διέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους να μιλούν και πάλι για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού. Από το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, περάσαμε τώρα στον διακηρυγμένο στόχο για την επαναθεμελίωση του σοσιαλισμού».

Οι ένοχοι μας κουνούν το δάκτυλο και μας εγκαλούν, λέει, για υπεκφυγή και μάλιστα συμπαθητική υπεκφυγή, είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Τους απαντούμε: λευκός χάρτης στην πολιτική δεν υπάρχει. Με τις συγγνώμες και με τις ρητορικές κορώνες δεν ξεγράφονται τα πεπραγμένα τους. Ζητάνε από τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις να κοιτάξουν προς τα εμπρός. Μιλάνε για μια νέα πολιτική. Πώς πιστεύουν ότι μπορούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, όταν το Μνημόνιο 2 και η δανειακή Σύμβαση που μόλις υπέγραψαν, περιγράφουν με ακρίβεια όλα τα επόμενα βήματα; Όταν ήδη στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο συζήτησαν περικοπές ύψους 11 δισ ευρώ που θα γίνουν τον Ιούνιο;».
Ο κ. Κουβέλης διερωτήθηκε «για ποια μάχη κατά του λαϊκισμού μιλάνε στο ΠΑΣΟΚ, όταν έχουν κάνει άπειρα μπρος-πίσω σε σχέση με τα δάνεια, τα οικονομικά των κομμάτων, το κούρεμα των ομολόγων πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων; Μιλάνε για μάχη κατά του λαϊκισμού, όταν επί δεκαετείς οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις τους αποτέλεσαν την επιτομή του λαϊκισμού; Οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση».
Σύμφωνα με κ. Κουβέλη, η σημερινή πραγματικότητα είναι η πλήρης αποτυχία των πολιτικών λιτότητας που αποδομούν και τεμαχίζουν την κοινωνία. Αυτή την αντιπαθή πολιτική θέλει να αλλάξει ο ελληνικός λαός για να πετύχει την προσαρμογή της χώρας, με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια, με τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Να πληρώσουν οι οικονομικά ισχυροί, να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Να προστατευθούν με δίχτυ κοινωνικής προστασίας τα αδύναμα στρώματα. Να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία.
«Προϋπόθεση για μια νέα πορεία της χώρας είναι η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών» σημείωσε επαναφέροντας τις προτάσεις του κόμματός του. Ωστόσο τόνισε ότι «και τα πρόσωπα που έχουν τεράστιες ευθύνες για την απελπιστική κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας, ακόμα και όταν ζητούν μια αόριστη και προσχηματική συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, με τις ίδιες απόψεις και την ίδια νοοτροπία, οδηγούν στα ίδια λάθη και στην ίδια πολιτική, που θα κληθεί να πληρώσει με βαρύ τίμημα και πάλι ο ελληνικός λαός».
Η Δημοκρατική Αριστερά, κατέληξε ο κ. Κουβέλης, έχει το δικό της πρόγραμμα για τη χώρα. Πρόγραμμα που είναι διαφορετικό και αντίθετο προς την πολιτική που εφαρμόζουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα»

Εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα ζήτησε ο κ. Αντώνης Σαμαράς και επιτέθηκε σε όσους κάνουν λόγο για συγκυβέρνηση μετά την προσφυγή στις κάλπες, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ. «Ποτέ αντιπολίτευση δεν έκανε τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε τόσες κρίσιμες στιγμές. Τους είχαμε πει ότι η συνταγή του μνημονίου είναι αποτυχημένη. Επιβεβαιωθήκαμε. Για να πετύχει το «κούρεμα» ψηφίσαμε και κάποια πράγματα με τα οποία διαφωνούσαμε. Έπρεπε όμως να δώσουμε ανάσα στον Ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας διέσυρε στο εξωτερικό .Επί δύο χρόνια όλοι οι Έλληνες αισθάνονταν ντροπή. Τώρα το κλίμα στην Ευρώπη άλλαξε», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Μια μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, έστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της Δόμνας Σαμίου για το χαμό της μεγάλης τραγουδίστριας.

«Η Δόμνα Σαμίου προστάτεψε και διέδωσε τον πλούτο της παραδοσιακής μουσικής και του δημοτικού μας τραγουδιού. Μέσα από τη φωνή της και την πολύτιμη τέχνη της, που αγαπήθηκε από νέους και μεγάλους, γνωρίσαμε τις ρίζες της παράδοσής μας. Ο θάνατός της είναι μια μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό. Θα τη θυμόμαστε με σεβασμό για την σπουδαία της προσφορά τη σημασία της οποίας οφείλουμε να διατηρήσουμε επίκαιρη και ζωντανή. Στους δικούς της ανθρώπους εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

ΔΗΜΟΣΙΟ: Σε περισσότερες δόσεις θα γίνεται η παρακράτηση

Σε περισσότερες δόσεις θα γίνεται η παρακράτηση από τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, αν η μείωση με βάση το ενιαίο μισθολόγιο υπερβαίνει το 25%, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος  Σαχινίδης. Ειδικότερα, όπως αναφέρει, εφόσον με τις νέες διατάξεις προκληθεί μείωση στις αποδοχές του υπαλλήλου, η οποία είναι μεγαλύτερη από το 25% του συνόλου των αποδοχών που ελάμβανε ο υπάλληλος, κατά τον τελευταίο μήνα, πριν από την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου, είτε από την οργανική του θέση είτε από τη θέση στην οποία είναι αποσπασμένος, αυτή η μείωση κατανέμεται ως εξής:
- 25% μείωση από 1-11-2011 επί των συνολικών αποδοχών που ελάμβαναν οι δικαιούχοι κατά τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου και
- η υπερβάλλουσα μείωση κατανέμεται ισόποσα σε χρονικό διάστημα 2 ετών από τη λήξη του πρώτου έτους εφαρμογής (30/10/2012), δηλαδή από 1η-11-2012.
Για παράδειγμα, έστω ότι υπάλληλος με το νέο μισθολόγιο έχει μείωση αποδοχών σε ποσοστό 40%.
Στην περίπτωση αυτή,
- Από 1-11-2011, του περικόπτεται το 25% των συνολικών αποδοχών που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011.
- Η υπερβάλλουσα μείωση (15%) περικόπτεται κατά το ένα τρίτο (5%) από την 1η-11-2012, επιπλέον κατά 5% από 1η-11-2013 και ολόκληρη (επιπλέον 5%) από 1η-11-2014, οπότε ο υπάλληλος, από την ημερομηνία αυτή και εντεύθεν, λαμβάνει τις αποδοχές του σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου μισθολογίου.
Επίσης, άλλος υπάλληλος ελάμβανε πριν από την έναρξη του νέου μισθολογίου συνολικές αποδοχές 3.200 ευρώ. Έστω ότι οι νέες αποδοχές του διαμορφώνονται πλέον στο ποσό των 1.719 ευρώ (Μ.Κ. 4 του Γ βαθμού Π.Ε. κατηγορίας). Επειδή η μείωσή του υπερβαίνει το ποσοστό του 25% των αρχικών συνολικών αποδοχών του, με την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου (1η-11-2011) η ανωτέρω περικοπή πραγματοποιείται ως εξής:
- από την 1η-11-2011 και για κάθε επόμενο μήνα θα του καταβάλλονται οι συνολικές αποδοχές που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011 μειωμένες κατά 25%, δηλαδή 3.200 - 25% = 2.400 ευρώ,
- από την 1η-11-2012 και για κάθε επόμενο μήνα, θα του καταβάλλονται οι ως άνω αποδοχές (2.400 ευρώ), μειωμένες κατά το ένα τρίτο της υπερβάλλουσας μείωσης (που αντιστοιχεί σε ποσό 681 ευρώ), δηλαδή 2.173 ευρώ (2.400 - 227, το οποίο αποτελεί το ένα τρίτο της υπερβάλλουσας μείωσης)
- από την 1η-11-2013 και για κάθε επόμενο μήνα, θα του καταβάλλονται οι ανωτέρω αποδοχές (2.173 ευρώ), μειωμένες επιπλέον κατά το ένα τρίτο της υπερβάλλουσας μείωσης (227 ευρώ), δηλαδή 1.946 ευρώ (2.173 - 227 ευρώ, το οποίο αποτελεί το ένα τρίτο της υπερβάλλουσας μείωσης)
- από την 1η-11-2014 και εφεξής θα του καταβάλλονται οι ανωτέρω αποδοχές (1.946 ευρώ), μειωμένες κατά το τελευταίο ένα τρίτο της ανωτέρω μείωσης, δηλαδή 1.719 ευρώ (1.946 - 227), αποδοχές ένταξης στο νέο μισθολόγιο.

Χωρίς εφορίες έχει μείνει η χώρα

«Υπό μετακόμιση» και σε κατάσταση διάλυσης βρίσκονται πλέον οι περισσότερες ΔΟΥ της χώρας, λόγω του εκτεταμένου προγράμματος αναδιάρθρωσης που βρίσκεται εδώ και μήνες σε εξέλιξη. Ως αποτέλεσμα οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί έχουν παραλύσει, αφήνοντας το κράτος χωρίς έσοδα, την ώρα της έσχατης ανάγκης.

Είναι ενδεικτικό ότι τα μόνα έσοδα που παρουσιάζουν οι ΔΟΥ φέτος προέρχονται από τις ρυθμίσεις χρεών των περασμένων ετών. Μόνο σε δύο μέρες (28-29 Φεβρουαρίου) εισπράχτηκαν 1,2 δισ. ευρώ από 28.000 πολίτες. Αλλά λόγω του προγράμματος συγχωνεύσεως εφοριών, χιλιάδες φορολογούμενοι αναγκάστηκαν να γυρίζουν από εδώ και από εκεί ψάχνοντας με ποια ΔΟΥ συστεγάζεται το τμήμα εσόδων ή το δικαστικό της εφορίας στην οποία ανήκουν.
Τα υπόλοιπα έσοδα προήλθαν από βεβαιώσεις φόρου του 2011 (που εισπράχθηκαν έως 20 Ιανουαρίου αλλά «πιστώνονται» στο προηγούμενο έτος) δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό κενό για την είσπραξη στο κρίσιμο α΄τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας 17 εφοριών και την μεταφορά τους (από την 1η Δεκεμβρίου 2011) σε 15 άλλες, οι οποίες και μετονομάζονται. Ως αποτέλεσμα, υπάλληλοι και φάκελοι βρίσκονται σε αναζήτηση χώρων, χωρίς να μπορούν να διεκπεραιώσουν έγκαιρα τις εργασίες τους και τις συναλλαγές με τους πολίτες.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη



Μοναδικός υποψήφιος ο Βενιζέλος;

Λίγο πριν από τις 14.00 ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ κι αναμένεται σε λίγα λεπτά η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου απ’ όπου και θα προκύψουν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.
Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να αποδέχεται διαδικασία δι' ανατάσεως χειρών - εφόσον τηρηθεί απολύτως το Καταστατικό, δηλαδή να προταθεί ο υποψήφιος από το 1/4 του Σώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος έχει καταθέσει υποψηφιότητα υπογεγραμμένη από 183 άτομα, ενώ ο κ. Παπουτσής κείμενο υποψηφιότητας με μόνο τη δική του υπογραφή. Πληροφορίες πάντως τον θέλουν να έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 70 υπογραφές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να ετοιμάζονται να ζητήσουν την έγκριση της υποψηφιότητάς του. Εφόσον αυτό δεν γίνει αποδεκτό, δεν αποκλείεται ο κ. Παπουτσής να αποχωρήσει καταγγέλλοντας τη διαδικασία.


ΠΗΓΗ: www.real.gr