Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Νέα μεταγραφική ενίσχυση με την απόκτηση του επιθετικού Στέφανου Παπαρούνα


Η Διοίκηση του  Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοίνωσε και νέα  μεταγραφική ενίσχυση με την απόκτηση του  επιθετικού Στέφανου Παπαρούνα.
Ο  ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΑΟ Γιάννενα, συνέχισε στις ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα παίρνοντας μέρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Super League.
Στη συνέχεια βρέθηκε για σπουδές στην Κομοτηνή και συνέχισε στην Κ20 του Πανθρακικού.
Επίσης αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ Κοσμίου και του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προμήθεια εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Ηπείρου


Με το ποσό των  2,744,614 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, η «προμήθεια  και εγκατάσταση εξοπλισμού Τ.Π.Ε. Σχολικών Μονάδων Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». 
Οι διαδικασίες βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης, καθώς η Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για τα τεύχη διακήρυξης του έργου, το οποίο έχει φορέα υλοποίησης την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ημερίδα για την προστασία των χοιροτροφικών μονάδων της Ηπείρου


Ημερίδα με θέμα «Επίκαιρα Νοσήματα των Χοίρων», διοργάνωσε την Τρίτη το απόγευμα στη Φιλιππιάδα η Περιφέρεια Ηπείρου.
Σκοπός της ήταν  η ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κτηνίατροι Δρ. Αικατερίνη Ντόντορου, αν. Προϊστάμενη Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου και Παναγιώτης Παπουτσής, Κτηνίατρος Αγροτικού Κτηνιατρείου Φιλιππιάδας.
Τα θέματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τη συμπτωματολογία της νόσου, τους συνήθεις τρόπους μετάδοσης, τα μέτρα βιοσφάλειας, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται σε περίπτωση εμφάνισης της νόσου και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει στον τομέα της χοιροτροφίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα βιοπροφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν τόσο οι χοιροτρόφοι όσο και όσοι έρχονται σε επαφή με αγριόχοιρους (κυνηγοί, θηροφύλακες κλπ). Τονίστηκε ότι η νόσος αφορά αποκλειστικά τους χοίρους και τους αγριόχοιρους και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, ωστόσο προκαλεί σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στον κλάδο της χοιροτροφίας. Την ημερίδα παρακολούθησε και χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων βιοασφάλειας και τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου θα συνδράμουν στην αποτροπή εμφάνισης της νόσου στην περιοχή.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πλήθος χοιροτρόφων και εκπροσώπων των κυνηγετικών συλλόγων, κτηνίατροι των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών και της θηροφυλακής. Ακολούθησε συζήτηση και συμφωνήθηκε η συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων ώστε να προληφθεί η εμφάνιση της νόσου στην περιοχή της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σπύρος Ριζόπουλος: Απάντηση προς διαψεύδοντες


Η οργανωτική επιτροπή της υποψηφιότητας του Σπύρου Ριζόπουλου για την Περιφέρεια Ηπείρου παρενέβη να αποκαταστήσει την τάξη των πραγμάτων σχετικά με τις διαψεύσεις.
Η δήλωση του Σπύρου Ριζόπουλου έχει ως εξής:
«Δηλώνει ότι τα ονόματα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα συνοδεύονται από υπογραφές των ιδίων. Κατανοεί ότι ορισμένοι μπορεί να υποκύψουν στις κάθε είδους πιέσεις που ασκούνται από χθες Τετάρτη σε όλη την Ήπειρο, αλλά δεν δέχεται τον ισχυρισμό ότι οι υπογραφές τους δεν υπάρχουν και ότι τα ονόματά τους χρησιμοποιήθηκαν αυθαίρετα.
Προς απόδειξη, επισυνάπτουμε την υπογραφή της κυρίας Γεωργίας Δέλφα από τα Ιωάννινα στο σχετικό έγγραφο της οργανωτικής επιτροπής. Η οποία κατέθεσε την υπογραφή της στο μέλος της επιτροπής Σωτήρη Τριαντάφυλλο.Για ευνόητους λόγους έχουν καλυφθεί τα ονόματα και οι υπογραφές άλλων συμπολιτών μας».

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 6:30 μ.μ.


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  τη  Δευτέρα   24   Σεπτεμβρίου  2018   και ώρα  18.30.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ  -  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.      Έγκριση 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού ετ. 2018.
2.      Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού ετ. 2018 Ν.Π.Δ.Δ.
3.      Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής Γενικών Υπηρεσιών.
4.      Κατανομή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ. για τις Σχολικές Επιτροπές.
5.      Εγκατάσταση ΑΤΜ Εθνικής Τραπέζης στο Δημαρχείο – Καλπάκι.
6.      Έγκριση λύσης συμβάσεων εκμίσθωσης Δημοτικών ακινήτων.
7.      Διαγραφή μισθωμάτων Δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Δελβινακίου.
8.      Διαγραφή τελών ύδρευσης.
9.      Καθορισμός αποζημίωσης Δημοτικών Συμβούλων, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
10.    Έγκριση εκδηλώσεων για τον Παύλο Μελά στην Τ.Κ. Παρακαλάμου – έγκριση δαπανών - ψήφιση πίστωσης.
11.    Έγκριση εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου 18-10-1940  [Καλπάκια 2017] 
-Έγκριση δαπανών – ψήφιση πιστώσεων.
12.    Επέκταση δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Γεροπλατάνου – δικαίωμα παροχής ύδρευσης στον Ταλιούρη Χαράλαμπο.
13.    Επί αιτήσεως Καραγιάννη Ηλία, για δικαίωμα παροχής ύδρευσης από τις πηγές «Φαϊτά» στην  Τ.Κ. Καλπακίου.
14.    Αποδοχή όρων για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
15.    Επέκταση δικτύου Φ.Ο.Π. στην Τ.Κ. Παρακαλάμου-έγκριση δαπάνης.
16.    Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Κάτω Μερόπης, Ιεράς Μονής Αγ. Ιωάννη – εντός οικισμού.»
17.    Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα εργασιών [τακτοποιητικός] του έργου: «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Κάτω Μερόπης, Ιερά Μονής Αγ. Ιωάννη – εντός οικισμού.
18.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Μερόπης».
19.    Χορήγηση άδειας εισόδου – εξόδου σε Αγροτική οδό – Τ.Κ. Παρακαλάμου.
20.    Προσαρμογή μελέτης ΣΧΟΑΠ  πρώην Δήμου Καλπακίου, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 59/2018 Π.Δ.
21.    Παραχώρηση χρήσης Δημοτικού ακινήτου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας, στην Αδελφότητα Αγίας Μαρίνας.
22.    Συναίνεση ή μη του Δ.Σ. στην εκτέλεση  δασοτεχνικών έργων σε δασικές  εκτάσεις του Δήμου Πωγωνίου.
23.    Κλάδεμα – κοπή επικίνδυνων δένδρων στις  Τ.Κ. Δήμου Πωγωνίου.
24.    Εκμίσθωση λήμματος υλοτομίας της συστάδας 1β του Δημοτικού δάσους Τ.Κ. Αργυροχωρίου – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της υλοτομίας.
25.    Διάθεση 40 χ.κ.μ. καυσοξύλων ατομικών αναγκών για το έτος 2018, στους κατοίκους της Τ.Κ. Ωραιοκάστρου, από τη συστάδα ατομικών της Τ.Κ. Βήσσανης.
26.    Εκμίσθωση λήμματος έκτακτης κάρπωσης, λόγω διάνοιξης δασικών δρόμων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη σχετική μελέτη, για την υλοποίηση του έργου: «Αιολικό πάρκο Κασιδιάρης Ι» στο Δημοτικό δάσος Αρετής και διάθεση  αυτού. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης υλοτομιών.
27.    Έγκριση της αριθμ. 22/2018 μελέτης: «Τσιμεντοστρώσεις -ασφαλτοστρώσεις  Δήμου Πωγωνίου»
28.    Κλήρωση επιτροπών παραλαβής έργων.
29.    Εκτέλεση δασοτεχνικών έργων στο Δήμο Πωγωνίου.

Δήλωση διάψευσης της Δέλφα Γεωργίας


Με έκπληξη διάβασα στα Μέσα Ενημέρωσης το όνομά μου στον κατάλογο εκείνων που συντάσσονται με τις αρχές που εκφράζει ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος. Θέλω να δηλώσω ότι ο κ. Ριζόπουλος μου είναι παντελώς άγνωστος, όπως επίσης και δεν έχω λάβει γνώσει του συγκεκριμένου κειμένου. Το μόνο που έχει συμβεί και το θεωρώ εξαπάτηση, είναι η προτροπή οικογενειακού μου φίλου να τον στηρίξω στις εκλογές, χωρίς να μου αναφέρει το όνομα του κ. Ριζόπουλου, τον οποίο επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω και χωρίς να μου διαβάσει ή να μου προσκομίσει κανένα απολύτως κείμενο.
Παρακαλώ να μην ξανασχοληθούν και να μη χρησιμοποιούν το όνομά μου. 

Ιωάννινα 20 Σεπτεμβρίου 2018
ΔΕΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Νεκρός 60χρονος σε τροχαίο στο 10ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Άρτας-Ροδαυγής


Χθες και ώρα 21.30΄ στο 10ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας - Ροδαυγής, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 60χρονος, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Σύλληψη για λαθροθηρία στην περιοχή του Αμβρακικού από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε΄ Κ.Ο.Η.


Οι συντονισμένες ενέργειες των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, η μεθοδικότητα προσέγγισης, η συστηματική παρακολούθηση και η αξιοποίηση πληροφοριών, απέφεραν καρπούς για μία ακόμη φορά σε έναν από τους καθημερινούς ελέγχους στην περιοχή του Αμβρακικού. Κλιμάκιο της θηροφυλακής, που επιτηρούσε την περιοχή στο βάλτο του Τοπικού Διαμερίσματος Στρογγυλής, εντόπισε τις απογευματινές ώρες ένα άτομο, να κινείται εντός περιοχής στην οποία δεν επιτρέπεται η άσκηση θήρας, χρησιμοποιώντας πλωτό μέσο.
Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, που επέβαιναν σε σκάφος της Ε΄ Κ.Ο.Η., μαζί με φύλακες του Φορέα Διαχείρισης, τον σταμάτησαν για έλεγχο στη θέση «Πλατανάκι».
Όπως διαπιστώθηκε ασκούσε θήρα εκτός επιτρεπόμενης ζώνης και είχε θηρεύσει μεγαλύτερο αριθμό παπιών από τον ανώτατο επιτρεπόμενο, ενώ σε βάρος του ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εφιστά την προσοχή στο σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας που ασκούν θήρα στον Αμβρακικό, και υπενθυμίζει πως αποτελεί ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας, η τήρηση της απόφασης που ρυθμίζει την κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή. 
Η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι καθημερινή τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και σε συνεργασία με το σύνολο των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού, Δασαρχείων και Φορέα Διαχείρισης, λειτουργεί προασπίζοντας το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι στον υγρότοπο, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες. 
Η παρουσία αυτή και η συνεργασία με τις παραπάνω υπηρεσίες και τους φορείς παρέχουν τα εχέγγυα για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας, από τους οπλοφόρους – λαθροθήρες, που λυμαίνονταν για χρόνια τον Αμβρακικό. 
Το μοντέλο άσκησης θήρας και φύλαξης από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, που εφαρμόζεται στον Αμβρακικό τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον «οδηγό» για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί και πρέπει να ρυθμίζεται η θήρα και σε άλλες περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων


Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, διαδοχικές υποθέσεις κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα, που έγιναν χθες το βράδυ στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα (19-09-2018) νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, χθες  το βράδυ στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, αφαίρεσε συνολικά από τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό, ράδιο-cd, mp3, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.
Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες καθώς και ένα ποδήλατο το οποίο κατασχέθηκε ως προϊόν κλοπής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Γερμανοί tour operators επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο


Δεκατρείς τουριστικοί πράκτορες από τη Γερμανία πραγματοποίησαν ταξίδι εξοικείωσης στην Ήπειρο, ύστερα από αίτημα του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος Willy Scharnow Stiftung für Touristik και με τη συνεργασία του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στη Γερμανία.
Το συγκεκριμένο ίδρυμα, έχει στόχο την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των εργαζομένων σε ταξιδιωτικά γραφεία ή και τουριστικούς οργανισμούς της χώρας. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιεί κάθε χρόνο σεμινάρια και εκπαιδευτικά ταξίδια σε διάφορες χώρες. Στην Ελλάδα έχουν προηγηθεί ανάλογα ταξίδια σε Αθήνα, Κρήτη, Κω, Καβάλα/Θάσο, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο.
Οι Γερμανοί tour operators επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε επιλεγμένα αξιοθέατα, αλλά και σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων που ενδείκνυται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επισκεπτόμενοι αρχαιολογικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά μνημεία, περιπατητικές και φυσιολατρικές διαδρομές, τοποθεσίες για σπορ, όπως ράφτινγκ και πήραν «γεύση» από την πλούσια ηπειρωτική γαστρονομία.
Την Τρίτη, οι Γερμανοί φιλοξενούμενοι, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στον οποίο και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άριστη φιλοξενία και το επίπεδο ξενάγησης και ενημέρωσης που είχαν. 

Ηγουμενίτσα: Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε σπίτια


Εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οχτώ υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών σε σπίτια, που διαπράχθηκαν σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και σε περιοχές της Αττικής.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε αλλοδαποί, ηλικίας, 34, 42, 30, 33 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές ενώ  εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις -178.000- ευρώ. Εξιχνιάστηκαν ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οχτώ υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια, που διαπράχθηκαν σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και σε περιοχές της Αττικής. 
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε αλλοδαποί, ηλικίας 34, 42, 30, 33 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 
Για το χειρισμό της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ερευνητικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ εξετάστηκε η περιπτωσιολογία των κλοπών που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2017. Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η “de facto” μεθοδολογία δράσης των δραστών καθώς διακριβώθηκε ότι δρούσαν ως επί το πλείστον κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες και επέλεγαν ως ’’στόχους’’ κατοικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και στις οποίες εισέρχονταν μετά από διάρρηξη των θυρών ή των παραθύρων. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών, τελεσμένες και σε απόπειρα, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 29-02-2016 έως 29-09-2017, σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κηφισιά, Παπάγου, Νέα Ερυθραία, Βούλα και Ψυχικό).
Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράστη υπερβαίνει τις -178.000- ευρώ.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, οι πέντε άνδρες, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, ενέχονται στις παρακάτω διαρρήξεις – κλοπές:
• Μεσημβρινές ώρες της 26-08-2017 διέρρηξαν μονοκατοικία σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας, από όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες, κοσμήματα και αντικείμενα, συνολικής αξίας -93.500- ευρώ περίπου.
• Βραδινές ώρες της 26/27-07-2017 διέρρηξαν σπίτι στην Κηφισιά Αττικής, από όπου αφαίρεσαν το  χρηματικό ποσό των -700- ευρώ καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και υδραυλικά εξαρτήματα.
• Μεσημβρινές ώρες της 19-08-2017 διέρρηξαν σπίτι στην Νέα Ερυθραία Αττικής, απ’ όπου αφαίρεσαν έγγραφα και κοσμήματα, συνολικής αξίας -30.000- ευρώ περίπου.
• Βραδινές ώρες της 09/10-09-2017 διέρρηξαν σπίτι στη Βούλα Αττικής, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα, συνολικής αξίας -7.000- ευρώ περίπου.
• Απογευματινές ώρες της 16-09-2017 διέρρηξαν σπίτι στο Ψυχικό Αττικής, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ καθώς και κοσμήματα αξίας -35.000- ευρώ περίπου.
• Απογευματινές ώρες της 16-09-2017 διέρρηξαν σπίτι στο Ψυχικό Αττικής, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ καθώς και κοσμήματα άγνωστης αξίας.
• Τέλος την 29-02-2016 στου Παπάγου Αττικής και την 29-09-2017 στην Κηφισιά, αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν δύο σπίτια, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα ενώ σε βάρος τριών εξ αυτών έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

Οι ομογενείς της Βουλγαρίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον πρόεδρο του Ελληνοβουλγαρικού Συνδέσμου «Αριστοτέλης»


O Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ δέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του, τον Πρόεδρο του Ελληνοβουλγαρικού Συνδέσμου «Αριστοτέλης - Γέφυρα Πολιτισμού» κ. Γιάννη Λιόλιο.
Ο Σύνδεσμος εδρεύει στη Σόφια, με ιδρυτικά μέλη «επιφανείς Έλληνες και Βούλγαρους από τον χώρο των επιστημών, των τεχνών, της διπλωματίας, της διανόησης και του Ελληνικού επιχειρείν στη Βουλγαρία», όπως αναφέρεται και σε σχετική επιστολή που επιδόθηκε στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.
Ο κ. Λιόλιος παρουσίασε στον Υφυπουργό Εξωτερικών και τις σκέψεις του για τη συνένωση όλων των Ελληνικών φορέων κάτω από μία ομπρέλα, κάτω από μία Ομοσπονδία.
Για πρώτη φορά στα ιστορικά του Ελληνισμού της Βουλγαρίας, θα πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση στη Σόφια, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου: οι Έλληνες του Ευξείνου Πόντου με ιστορικό βάθος από τον 4ο π.Χ. αιώνα και επίκεντρο τη Σωζόπολη, οι Έλληνες που μετακινήθηκαν στη Βουλγαρία μετά τον εμφύλιο πόλεμο, οι Σύλλογοι των Σαρακατσάνων, οι Νεοέλληνες των τελευταίων 20 - 30 ετών με αξιοσημείωτη επιχειρηματική δραστηριότητα (καμία σχέση με τα εξωχώρια ΑΦΜ), και που αριθμούν περισσότερο από 1000, και οι Σύλλογοι που ασχολούνται με τον Πολιτισμό, την Ελληνική γλώσσα κλπ.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουίκ διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του, ότι αυτές οι συλλογικές προσπάθειες και οι δράσεις τους θα έχουν την πλήρη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, και ότι ως πρώτο βήμα στον προγραμματισμό του 2019 θα ενταχθεί η πρόσκληση για να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα με επιμορφωτικά Προγράμματα και παιδιά του εκεί Ελληνισμού αλλά και συνταξιούχοι, στο πλαίσιο των νέων Προγραμμάτων της ΓΓΑΕ για την τρίτη ηλικία των Ομογενών.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Μύθοι και αλήθειες για τα κονδυλώματα και τον ιό HPV


Η μόλυνση με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (τον γνωστό ως HPV) είναι πάρα πολύ συνηθισμένη, αλλά δυστυχώς πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν λανθασμένες αντιλήψεις γι’ αυτόν, τον τρόπο μετάδοσης αλλά και την πρόληψή του.
Ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ, ξεδιαλύνει μερικούς από τους πιο συνηθισμένους μύθους.
Μύθος: Μόνο οι γυναίκες κολλάνε τον HPV.
Η αλήθεια: Ο HPV είναι πολύ συχνός και στα δύο φύλα. Υπολογίζεται ότι το 90% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και το 80% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών θα μολυνθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους με κάποιο στέλεχός του.
Επειδή όμως ο ιός συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα και ο οργανισμός συχνά τον εξουδετερώνει από μόνος του μέσα σε 1-2 χρόνια από τη μόλυνση, μπορεί κάποιος να έχει μολυνθεί και να μην το μάθει ποτέ.
Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις ο ιός επιμένει για πολλά χρόνια. Οι επίμονες μολύνσεις με υψηλού κινδύνου στελέχη του ιού μπορεί να οδηγήσουν σε κυτταρικές αλλοιώσεις που, τελικά, μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο.
Μύθος: Ο ιός HPV απειλεί μόνο όσους έχουν περιστασιακές ερωτικές σχέσεις.
Η αλήθεια: Είναι γεγονός πως όσο περισσότερους ερωτικούς συντρόφους έχει ένα άτομο, τόσο πιθανότερο είναι να έρθει σε επαφή με έναν/μία σύντροφο που θα είναι φορέας του ιού HPV. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αν βρίσκεται σε μια μονογαμική σχέση δεν κινδυνεύει.
Έχει υπολογιστεί πως με συνολικά τέσσερις ερωτικούς συντρόφους στη διάρκεια της ζωής, οι πιθανότητες μόλυνσης φθάνουν στο 80%.
Μύθος: Η διάγνωση του HPV σημαίνει πως κάποιος ήταν άπιστος.
Η αλήθεια: Ο μύθος αυτός έχει προκαλέσει πολύ πόνο, οργή, σύγχυση και δυστυχία. Αυτό είναι άδικο, διότι δεν λαμβάνει υπόψη μία από τις σημαντικότερες ιδιότητες του HPV: ότι μπορεί να παραμείνει σε λανθάνουσα (ανενεργή) κατάσταση στον οργανισμό για πολλά χρόνια.
Αν λοιπόν εσείς ή ο/η σύντροφός σας διαγνωσθείτε με τον ιό ή με κάποιο νόσημα που αυτός προκαλεί, δεν υπάρχει τρόπος να ξέρετε πριν από πόσο καιρό είχε συμβεί η μόλυνση, ούτε αν εσείς μολύνατε τον/την σύντροφό σας ή το αντίστροφο.