Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Δεν τα κατάφερε ο τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 45χρονος.


Έσβησε ο 45χρονος τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό πριν από μερικές ημέρες στην αρχαία Δωδώνη.
Ο άτυχος άνδρας φωτογράφιζε μαζί με φίλους του, το αρχαίο θέατρο Δωδώνης όταν χτυπήθηκε από τον κεραυνό.
Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή ωστόσο σήμερα ο 45χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ζητείται η επαναλειτουργία όλων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την άρση της αδικίας σε βάρος της Ηπείρου, όσον αφορά τη λειτουργία των Περιβαλλοντικών Κέντρων Εκπαίδευσης, αποφάσισε να ζητήσει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας με ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο. Την αναγκαιότητα ανάκλησης της απόφασης, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας ότι η ΄Ηπειρος στηρίζεται σε δύο μοχλούς ανάπτυξης, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.
«Τα κέντρα είναι χρήσιμα σε κάθε περιοχή. Είναι σαφές ότι είναι ζήτημα που το διαχειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας και το πρόβλημα είναι η τοποθέτηση καθηγητών. Η Διοίκηση της Περιφέρειας από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστή η απόφαση του Υπουργείου, έστειλε έγγραφο με το οποίο ζητούσε την ανάκλησή της, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απάντηση».
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παντελής Κολόκας, με την από 22 Ιουλίου 2011 απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας, «προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου συρρίκνωση των Κ.Π.Ε. της Ηπείρου, γεγονός που συνέβη σε ελάχιστες Περιφέρειες της Ελλάδας.


Με την παραπάνω απόφαση – συνέχισε - στην Ήπειρο απομένουν σε λειτουργία μόνο δύο από τα πέντε Κ.Π.Ε. που μέχρι πρόσφατα υπήρχαν. Η συρρίκνωση αυτή δεν αντιστοιχεί στο έως τώρα έργο των συγκεκριμένων Κ.Π.Ε. και πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία αιτιολόγηση. Αρκούμενο σε τρεις λέξεις που περιέχονται στη φράση «λόγω οργανωτικών αδυναμιών» το ΥΠΔΒΜΘ δεν παραθέτει επαρκή αιτιολογία αλλά αντίθετα μηδενίζει χωρίς διάλογο το έργο των Κ.Π.Ε. της Ηπείρου».
Στο ίδιο θέμα και δίνοντας έμφαση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζηρού τοποθετήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου. Όπως τόνισε οι εγκαταστάσεις «ανακαινίστηκαν για αυτό το σκοπό με δαπάνες του πρώην Δήμου Φιλιππιάδας, της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πρέβεζας και της Περιφέρειας Ηπείρου, δαπάνες που ανήλθαν μέχρι του ποσού του 1.000.000,00 € περίπου, επιπλέον αυτών και η πρόσφατη διάθεση πόρων 570.000,00 € για την αντικατάσταση των στεγών αμιάντου. Επιπροσθέτως, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει εντάξει άλλες 175.000 ευρώ για το 2011 από δικούς της Κ.Α.Π για την ολοκλήρωση των εργασιών. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκε ένα άριστο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ένα πρότυπο ΚΠΕ, στο ιδεώδες φυσικό περιβάλλον της λίμνης Ζηρού, το οποίο μάλιστα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μαθητών».


«Εμείς, ως παράταξη – τόνισε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Ιωάννου – είμαστε αντίθετοι στη λογική να λειτουργήσουν τα Κέντρα, αν περισσέψουν εκπαιδευτικοί. Εμείς θέλουμε εξ αρχής τοποθετήσεις καθηγητών σε αυτά. Εκείνο δε που μας προβληματίζει είναι το ότι το 20% των κέντρων που έκλεισαν σε όλη την Ελλάδα είναι στην Ήπειρο. ν αναστείλουμε τη λειτουργία τους, σημαίνει ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την περιβαλλοντική συνείδηση».


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 48ωρη απεργία την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, για τα μέλη ΔΕΠ

Nέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή με συμμετοχή στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στην πόλη και το Πανεπιστήμιο, αποφάσισε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά τη σημερινή της Γενική Συνέλευση.


Αναλυτικά η αποφάσεις έχουν ως εξής:
1. Επικύρωσε το σκεπτικό των αποφάσεων της προηγούμενης Γ.Σ του ΔΕΠ.
2. Προκηρύσσει 48ωρη απεργία τη Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, με συμμετοχή στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στην πόλη και το Παν/μιο και συμμετοχή στο συντονιστικό όργανο των συλλόγων ΔΕΠ στην Αθήνα
3. Καλεί τον πρύτανη να μην υπογράψει την διαπιστωτική πράξη για τη σύσταση της επιτροπής που θα διενεργήσει τις εκλογές των μελών του Συμβουλίου του νέου νόμου και να συγκαλέσει άμεσα την Σύγκλητο του Π.Ι

4. Συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22/9 και σύγκλιση την ίδια μέρα και ώρα 6.00 μ.μ ,κοινή Γ.Σ μαζί με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς του Παν/μίου Ιωαννίνων.
5. Παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα του ΔΕΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών της Τρίτης 13/9 για να ενημερώσει εκτός ημερήσιας διάταξης το Δ.Σ για τον νέο Νόμο και τις επιπτώσεις του για την πόλη.
6. Σύγκλιση της Επιτροπής Αγώνα και του Δ.Σ του Συλλόγου ΔΕΠ την Τετάρτη 14/9 και ώρα 13.00 για συντονισμό και προγραμματισμό των επιμέρους δράσεων που αποφάσισε η Γ.Σ του Συλλόγου
7. Συνέχιση της Γ.Σ του Συλλόγου ΔΕΠ του Π.Ι την Τρίτη 20/9 και ώρα 12.30 στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» του Π.Ι..

ΟΑΕΔ: Μείωση 0,9% των εγγεγραμμένων ανέργων τον Αύγουστο

Μείωση 0,90% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσιάζουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Αύγουστο και ανέρχονται σε 693.329 άτομα.
Από αυτά 282.935 είναι άνδρες (ποσοστό 40,81%) και 410.394 είναι γυναίκες (ποσοστό 59,19%).

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 62,63% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,23% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,14%.
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 45,28% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης αναλογεί το 34,61%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 18,92% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση το 1,20%.
Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 93,42% αυτών, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,35% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,23%.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 400 χρόνια από την επανασταση του Διονυσίου του Φιλόσοφου



400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟY ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 13/9/2011Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου η Εκδήλωση Μνήμης και Πολιτισμού που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για τα 400 χρόνια από την Επανάσταση του Διονυσίου Φιλοσόφου.
Η εκδήλωση αποτέλεσε την κορυφαία ενός κύκλου εκδηλώσεων που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Π.Σ.Ε., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Σουλίου καθώς και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το τριήμερο 10-11-12 Σεπτεμβρίου 2011 σε περιοχές της Ηπείρου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Προέδρου της Π.Σ.Ε. κ. Γιώργου Οικονόμου και της Διευθύντριας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ιωαννίνων κας Άννας Φούφα - από μέρους των χορηγών.
Το πρόγραμμα, σε μορφή πολυθεάματος, συνέθεταν το Ιστορικό αναλόγιο, το μουσικό πρόγραμμα και η προβολή οπτικοακουστικών υλικών.
Την εκδήλωση, σε σενάριο, κείμενα και σκηνοθεσία του Εφόρου Πολιτισμού της Π.Σ.Ε Αλέξανδρου Λαμπρίδη, παρουσίασαν οι Γιαννιώτες ηθοποιοί Γιολάντα Καπέρδα και Βασίλης Σιάφης. Στο μαγευτικό χώρο του Ιτς Καλέ, με την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, η υπέροχη κομπανία των Γρηγόρη Καψάλη και Γιάννη Παπακώστα έσμιξε με τις αυθεντικές φωνές των κυράδων από την Άνω Δερόπολη της Βορείου Ηπείρου, τις πολυφωνίες των συνόλων “Ήνορο” και “Χαονία” και την εμβληματική παρουσία του Παπα-Αναστάση.


Οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το χώρο του Ιτς Καλέ ταξίδεψαν στην ιστορική διαδρομή από την Άλωση ως τον ερχομό του Διονυσίου, την προετοιμασία και το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1611, την βίαιη κατάπνιξή της, τα δυσβάσταχτα και μακρόχρονα επακόλουθα στην Ήπειρο αλλά κα τη σπορά της θυσίας της που κάρπισε στα κατοπινά, μεγάλα επαναστατικά βήματα του λαού μας.
Με μια άγρα από ηπειρώτικα τραγούδια της Ιστορίας να γεφυρώνει τις διαδρομές της αφήγησης, με οπτικά υλικά να επενδύουν το ιστορικό και ποιητικό λόγο, με μουσικές της Ελένης Καραϊνδρου αλλά και εικόνες του Θόδωρου Αγγελόπουλου να κοσμούν το συνολικό πρόγραμμα, η εκδήλωση ανέδειξε, πέρα από την ιστορικό και το διαχρονικό, το σύγχρονο κι επίκαιρο μήνυμα της Επανάστασης με το έντονα Εθνικό αλλά και κοινωνικό περιεχόμενο. Η επέτειος των 400 χρόνων της Επανάστασης, που γνώρισε δυστυχώς χλευαστικά και ψευδώνυμα προσωνύμια στο διάβα των χρόνων, αναδείχθηκε με τρόπο αντάξιο της σημασίας της.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, Ζίτσας Δημήτριος Ρογκότης και Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, συνοδευόμενοι από αντιδημάρχους και μέλη των Δημοτικών τους Συμβουλίων ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης επικεφαλής αντιπροσωπείας καθηγητών του Πανεπιστημίου, η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Η Πανηπειρωτική ευχαριστεί τους φορείς που στήριξαν τη διοργάνωση, όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμά της καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εθνικό Λαχείο και ΔΕΠΑ.


Ευχαριστεί, επίσης, όλα τα Μ.Μ.Ε της Ηπείρου για την προβολή της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους χορηγούς επικοινωνίας, Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και την ΕΡΑ Ιωαννίνων, την αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση “Άπειρος” και τους Κωνσταντίνο Βρέλλη, Φιλήμονα Καραμήτσο, Αλέκο Παπαδόπουλο που βοήθησαν στην προβολή και την προετοιμασία της εκδήλωσης.


Μετά τις “Ηπειρώτικες Όχθες 2011” και τις προημερίδες για τον Αμβρακικό η εκδήλωση στο Ιτς Καλέ ήταν η τρίτη μεγάλη διοργάνωση της Πανηπειρωτικής στην Ήπειρο φέτος.
Η ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή και η επιτυχία τους επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την επιλογή του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας να εμπλουτίζει και να δυναμώνει όλο και περισσότερο τις δράσεις της Π.Σ.Ε. στην Ήπειρο, προοιωνίζοντας την ακόμη καλύτερη συνέχισή τους στο μέλλον.

ΟΓΑ: Εγκύκλιος για την εφαρμογή του εργόσημου

Εγκύκλιο με λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για το νέο θεσμικό πλαίσιο ασφάλισης στον ΟΓΑ των αυτοτελών απασχολουμένων εργατών γης, την εφαρμογή του εργοσήμου και τη διαδικασία ένταξης στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών των εργατών γης έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός.
Όπως σημειώνεται, η εγγραφή στα Μητρώα, η επανεγγραφή τους σε περίπτωση διακοπής της ασφάλισής τους καθώς και η συνέχιση της ασφάλισης, θα γίνεται πλέον με βάση τις ημέρες εργασίας τους με εργόσημο.



Όσον αφορά το εργόσημο εφαρμόζεται στους εργάτες γης (ημεδαπούς, αλλοδαπούς), που απασχολούνται σε γεωργικές/κτηνοτροφικές επιχειρήσεις – εκμεταλλεύσεις (ατομικές ή με μορφή Ο.Ε. – Ε.Ε.) και οι οποίοι ασφαλίζονται στον ΟΓΑ ως αυτοτελώς απασχολούμενοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν. 2639/98.
Στο εξής, η ασφάλιση των προσώπων αυτών θα γίνεται αποκλειστικά – και υποχρεωτικά – βάσει των διατάξεων περί εργοσήμου.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως οι παρακρατούμενες εισφορές του ΟΓΑ (για τους εργάτες γης) έχουν οριστεί σε ποσοστό 10% επί του ποσού του εργοσήμου.
Οι ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες ασφάλισης κάθε έτους, υπολογίζονται με βάση τα ποσά ασφαλιστικών εισφορών που ισχύουν κατά το συγκεκριμένο έτος, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία του απασχολούμενου.
Οι ασφαλιστικές εισφορές κάθε έτους εξοφλούνται από τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί, εντός του έτους, από τα εργόσημα του απασχολούμενου.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας προτείνε την αντικατάσταση του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα προβλέπει αναδιανομή του πλούτου.


Σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι είναι πρωθυπουργός σε εφεδρεία και ετοιμάζει τα διάδοχα σχήματα.
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και στην κυβερνητική πολιτική τονίζοντας ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία την χώρα, ενώ σημείωσε ότι τα διλήμματα που βάζει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό είναι ψευδή.


«Το πραγματικό δίλημμα για μας είναι μνημονιακές και αντικοινωνικές πολιτικές ή κοινωνική προστασία και ανάπτυξη;» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Ακόμη χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» ενδεχόμενο αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν μόνο σε περίπτωση που οι εταίροι μας είχαν σχέδιο διάλυσης της ΕΕ.
«Δεν υπάρχει δυνατότητα αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και σχέδιο χρεοκοπίας μόνο για τη χώρα μας. Αν δεν δοθεί η επόμενη δόση δεν θα πληρωθούν οι πιστωτές.
Ποιός θα έχει μεγαλύτερη ζημία από αυτό;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι ο εκβιασμός το επόμενο διάστημα θα ενταθεί και θα περάσει σε ένα δεύτερο στάδιο, όπως επίσης ότι η δόση θα δίνεται τμηματικά.

ΕΛΣΤΑΤ: 39,9% μειώθηκε η παραγωγή στις κατασκευές

Μειώθηκε κατά 39,9% το β΄ τρίμηνο του 2011, σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2010, ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Επιπλέον, ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του β'τριμήνου 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του α΄ τριμήνου 2011, παρουσίασε αύξηση κατά 0,5%, έναντι αυξήσεως 12,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010.

ΜΙΛΤΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ: Έφτασε η ώρα της συνευθύνης και συλλογικής ευθύνης για την Λίμνη

Δυστυχώς η εβδομάδα που πέρασε επαλήθευσε ανησυχίες χρόνων όπως τις είχαμε διατυπώσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο λιμνιαίο “σώμα” της Παμβώτιδας καθώς και στις κατακλυζόμενες εκτάσεις (αναπόσπαστο υγρό κομμάτι της λίμνης).
Το ΣχΠΔ για την λίμνη για πολύ καιρό ακόμη θα το αναμένουμε καθώς οι διατυπωμένες ως Ζώνες Α2 απαγορευτικές στις τουριστικές χρήσεις γης και την αναψυχή δημιουργούν καθυστέρηση και συντηρούν το “θολό” τοπίο.
Η ψήφισή του δεν είναι εξ’ άλλου για μας παρά η είδηση ενός προαναγγελθέντος θανάτου για 13.500 στρέμματα του Δημοσίου που έχουν νομίμως καταπατηθεί με σκανδαλώδεις ανταλλαγές και διευκολύνσεις… Ωστόσο είναι το μόνο εργαλείο που βάζει ένα τέλος!
Η εμφάνιση 3 ξενοδοχείων στο προσκήνιο μας επαναπροσδιορίζει τον ρόλο των εκάστοτε ηθικών αυτουργών που δεν είναι άλλοι από τους θεσμικούς μας θεματοφύλακες αυτοδιοικητικούς και κοινοβουλευτικούς. Είναι οι ίδιοι που από την δεκαετία του 70 συμπορεύονται με τις εκάστοτε ορέξεις κάποιων που θέλουν να κερδοσκοπήσουν στην δημόσια περιουσία. Τούτο έχει σαν μόνιμη πληγή των απώλεια μεγάλων υγρολιβαδικών οικοσυστημάτων. Όλες αυτές οι παράτυπες μεθοδεύσεις και συγκαλυμμένες αποφάσεις φορέων και υπηρεσιών ήταν σε βάρος της φύσης, της αισθητικής αλλοίωσης του τοπίου, της ιστορικής μας μνήμης και της πολιτισμικής μας ταυτότητας.


Γύρω από την “νοσηρή” κατάσταση έχουν υφανθεί (και κατά πως φαίνεται) συνεχίζουν να υφαίνονται συμφέροντα μικρά και μεγάλα που κανένα “πολιτικό ον” δεν διακινδυνεύει να θίξει καθώς του αποφέρουν στην πιο διαφανή περίπτωση ψήφους ή αξιώματα.


Η άλλη δικαίωση των καταγγελιών μας είναι οι “μαύρες” διαπιστώσεις του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας ενώπιον του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης ότι η Παμβώτιδα είναι μια “νεκρή λίμνη”. Το γεγονός αυτό καταμαρτυρά το μέγεθος του οικολογικού εγκλήματος που κάποιοι επέτρεψαν να εξελιχθεί στην αυλή μας. Το SOS που εκπέμπει ο κος Παπαθεοδώρου υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης. Οι τραγικές αυτές διαπιστώσεις για το Ανοξικό και υποξικό καθεστώς στην Λίμνη το οποίο σχετίζεται με το πιο μεγάλο μέρος της υπολίμνιας έκτασης και της υγρής λάσπης, μας παραπέμπουν στην άποψη του μεγάλου λιμνολόγου Pearson που υποστηρίζει πως “…η συνεχής συσσώρευση της οργανικής λάσπης στον πυθμένα μιας λίμνης είναι η διαδικασία της αρχής του σβησίματος μιας ζωής. Έτσι πρέπει να την βλέπουμε και έτσι είναι. Είναι η πρώτη βαθμίδα για την αποξήρανση της λίμνης…”
Ζητούμε λοιπόν ένα μεγάλο τέλος στην κατασκευή στοιχείων ωραιοποίησης …σχεδόν ονειρικής πραγματικότητας από φορείς και δημόσια πρόσωπα.
Κι επειδή η Αστική μας Δημοκρατία εναρμονίζεται με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Κοινοτ. Οδηγία 2000/60/ΕΚ και θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία των Ελληνικών Υδάτων, επιφανειακών (λίμνες, ποτάμια) και των υπόγειων υδροφορέων από τους αστικούς και βιομηχανικούς ρύπους.


α) Ζητούμε από την Περιφέρεια
Την αποτελεσματική προστασία του τεράστιου δημόσιου αγαθού που διαθέτουμε ως άμεση υποχρέωση βάση του άρθρου 24 παραγρ. 2 του Συντάγματος να θέσει την περιοχή υπό καθεστώς αυστηρότερης προστασίας και όχι “χαλάρωσης”, κλείνοντας το μαζί σε επίδοξους ξενοδόχους και άλλα εκλογικά ακροατήρια, σύμφωνα με την αποφ. 1183/86 του ΣτΕ και την Agenda 21 για πιο βιώσιμες Ευρωπαϊκές πόλεις.
Γιατί διαφορετικά αποδεικνύουν, πως; οι κατακλυζόμενες εκτάσεις, βάλτοι, αποχαρακτηρίζονται από επίσημα έγγραφα και γίνονται αγροτεμάχια, αποκτούν τίτλους κυριότητας, καταργούν την οριοθέτηση του αιγιαλού και τις φωτογραφίες του 1962 και τα αρχεία της υδρογραφικής υπηρεσίας, και δεν είναι άμοιροι ευθυνών.


β) Ζητούμε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κυρίως από τον Πρύτανη κο Τ. Αλμπάνη και τους κους Γ. Σαΐνη και Λεονάρδο σαν επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το επίμαχο θέμα καθώς διαθέτουν τα ερευνητικά και αποτελέσματα μέσα από τους τομείς ενδιαφέροντος τους, της Χημείας και Βιολογίας να πάψουν να είναι “επιστήμονες εφησυχασμού”. Η πανεπιστημιακή τους προσφορά είναι κομβική για την συνέχειά μας, τα συλλογικά μας αγαθά και την δημόσια υγεία. Γνωρίζουν καλύτερα ότι μια από τις πιο παραγωγικές λίμνες της Ελλάδας σε αλιεύματα την δεκαετία του ’60 κατέληξε με την εξαφάνιση των ενδημικών της ενδιαιτημάτων. Τι είναι εκείνο που τα σκότωσε;


Πρέπει να συμβάλλουν στην αναγνώριση και δημοσιοποίηση του προβλήματος. Το υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης επικίνδυνων κυανοτοξινών του ύδατος επιφανείας πρέπει να καταγγελθεί επιτέλους! Η μέχρι σήμερα διαρκής αλλά παθητική επιστημονική παρακολούθηση δεν βοήθησε να αποτιμηθεί ακριβώς η έκταση και το μέγεθος του προβλήματος και οι επιπτώσεις του στην τροφική αλυσίδα και τις καλλιέργειες των οπωροκηπευτικών του λεκανοπεδίου αλλά και στις δραστηριότητες αναψυχής.


Η έκθεση νέων αθλητών σε συνθήκες ανοξικές της λίμνης με την επιβάρυνση κυανοτοξικών δεν είναι για εφησυχασμό. Έφτασε η ώρα των συλλογικών ευθυνών… Και επειδή τους χαλεπούς αυτούς καιρούς για να είσαι αξιόπιστος πρέπει να έχεις και μια οικονομική πρόταση, συνιστώ στην Κυβέρνηση να μην εφορμά για μια ακόμη φορά επί δικαίους και αδίκους χωρίς κανένα κριτήριο και να χαρατσώνει την ιδιοκτησία οποιοδήποτε ακινήτου, αλλά να αγγίξει αυτές τις γκρίζες περιουσίες (αμφίβολης απόκτησης) που κατά τον Γ. Στουρνάρα δ/ντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών “…η αξία των ακινήτων των καταπατητών ξεπερνά τα 200 Δις ευρώ…” και να δώσουν τα ονόματα των κωδικών που το κτηματολόγιο Α.Ε. αρνείται να δημοσιοποιήσει λόγους προσωπικών δεδομένων!!


Μίλτος Μπούκας
Μέλος των Οικολόγων Πράσινων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΒΑΣ: Απάντηση στον Πρόεδρο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “ΣΟΥΛΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ” σχετικά με την ζωή των Άγριων Αλόγων του Σουλίου



Απάντηση του Γιάννη Γκουβά Τοπικού Συμβούλου Δημοτικής Ενότητας Δερβιζιάνων του Δήμου Δωδώνης στον Πρόεδρο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “ΣΟΥΛΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ”
σχετικά με την ζωή των Άγριων Αλόγων του Σουλίου.

Υπενθυμίζω ότι στις 29-08-2011 υπέβαλα γραπτώς καταγγελία προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κο Παπακωνσταντίνου Γεώργιο, την κοινοποιούσα δε στην Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κα Γεωργακοπούλου-Μπάστα Δήμητρα και Αιρετό Περιφερειάρχη κο Αλέκο Καχριμάνη, επισημαίνοντας ότι τα άγρια άλογα αργοπεθαίνουν αβοήθητα στα βουνά του Σουλίου του Δήμου Δωδώνης.
Περιμένοντας κάποιος από αυτούς να ευαισθητοποιηθεί και να δώσει μία πειστική απάντηση, αντ’ αυτών απήντησε γραπτώς με άρθρο του στην Εφημερίδα “Πρωϊνός Λόγος” στις 05-09-2011 ο Πρόεδρος της Σουλιώτικης Συμπολιτείας ο κος Ν. Στράτης, διαβεβαιώνοντας τους αναγνώστες ότι τα άγρια άλογα είναι καλά στην υγεία τους στο σύνολό τους, εκτός από τρία (3) μόνον τα οποία και αυτά όμως δεν κινδυνεύουν.


Εδώ θα πρέπει να απαντήσω στον κ. Στράτη ότι συμβαίνει το αντίθετο: τ’ άλογα αργοπεθαίνουν και έχουν χάσει την ζωή τους στα βουνά της Βρυτζάχας αβοήθητα.
Επίσης, πρέπει να τονίσω ότι, την καταγγελία μου αυτή την υπέβαλα κατόπιν διαλόγου που είχε προηγηθεί με ανθρώπους που έχουν ευαισθητοποιηθεί στο θέμα αυτό ήτοι με τους Προέδρους των Διαμερισμάτων Ζωτικού, Καταμάχης αλλά και απλών κατοίκων της Μπεστιάς, Ζωτικού, Καταμάχης και Παρδαλίτσας οι οποίοι είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με τα άγρια άλογα της περιοχής τους και βλέποντάς τα, ορισμένα από αυτά, να υποφέρουν χωρίς κάποιος να τους παρέχει κάποιου είδους βοήθεια προβήκαμε στην ως άνω καταγγελία μας.


Όπως άλλωστε ομολογούν και οι ίδιοι οι κάτοικοι, μη γνωρίζοντας ότι υπάρχει Μη Κυβερνητική Οργάνωση που Πρόεδρος είναι ο κος Ν. Στράτης, ο οποίος έχει την ευθύνη για την προστασία των αλόγων, απευθύνθηκαν στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Δωδώνης κο Γούτση, ζητώντας την βοήθειά του.

Ο κος Αντιδήμαρχος απάντησε ότι είναι αναρμόδιος και ότι την αρμοδιότητα την έχει η Περιφέρεια, μη γνωρίζοντας προφανώς ότι υπάρχει Μη Κυβερνητική Οργάνωσης Προστασίας Άγριων Ζώων.
Τότε οι άνθρωποι αυτοί στην απόγνωση και στην αδιαφορία όλων απευθυνθήκανε στην ΕΜΑΚ η οποία προς τιμήν της μαζί με τους Προέδρους των διαμερισμάτων Καταμάχης και Ζωτικού απομάκρυναν τα πεθαμένα άγρια άλογα που ήταν στις πλαγιές του βουνού της Βρυτζάχας. Το δε θέαμα που αντίκρυσαν ήταν αποκρουστικό.


Τελειώνοντας, ζητώ από τον αγαπητό Πρόεδρο της “Σουλιώτικης Συμπολιτείας” κο Στράτη να μας απαντήσει στα εξής:
 Πόσα άλογα ζούσαν πέρυσι και πόσα φέτος;
 Ο αριθμός τους αυξήθηκε ή μειώθηκε;


Η κοινή λογική λέει ότι έπρεπε να είχε αυξηθεί.
Να αναφέρω εδώ ότι άλογα κάτω των 3 ετών έχουν εξαφανισθεί!
Το ερώτημα είναι τι απέγιναν;
Μήπως μετανάστευαν τα άλογα αυτά σε μεγαλύτερο υψόμετρο λόγω νεότητας;
Ή μήπως ορισμένοι επιτήδειοι τα έχουν κάνει εμπορεύσιμο είδος;
Γιατί σήμερα όλα για το χρήμα γίνεται.


Εδώ να αναφερθεί ότι σε Εφημερίδες των Αθηνών έχουν δημοσιευθεί άρθρα που αναφέρουν ότι ο κ. Νίκος Παπανδρέου έχει επιδοτηθεί με 1.000.000€ περίπου για τα άγρια άλογα.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι έχει επιδοτηθεί και για τα άγρια άλογα του Σουλίου.
Ευχαριστώ.


Ιωάννινα
13-9-2011
Γιάννης Γκουβάς
6974891321

ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ: Επανεξετάζεται το καθεστώς προσλήψεων στην παραμεθόριο

Επί τάπητος τίθεται εκ νέου το καθεστώς προσλήψεων και μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων στην παραμεθόριο, σε συνδυασμό με την παροχή κινήτρων.
Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ντίνου Ρόβλια, το υπουργείο μελετά ήδη το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας ως προς τα θέματα των προσλήψεων προσωπικού, μεταθέσεων, μετατάξεων, παροχής κανονικής άδειας, οικονομικών ή άλλων κινήτρων σε δημοσίους υπαλλήλους στις παραμεθόριες περιοχές.


Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημερώνει, επίσης, ότι στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που έχει παραδοθεί στο υπουργείο περιλαμβάνεται και «η καταγραφή των μετατάξεων ή μεταφορών που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και οι υπηρεσίες που έγιναν αποδέκτες αυτών» και διατυπώνεται «πρόταση για τον ορθολογικότερο επαναπροσδιορισμό των παραμεθόριων περιοχών, ως προς τα θέματα που αφορούν παραμονή και προσέλκυση υπαλλήλων».
Στόχος του υπουργείου, όπως τονίζει ο κ. Ρόβλιας, είναι «η βελτίωση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών στις παραμεθόριες περιοχές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Το έγγραφο του κ. Ρόβλια έρχεται ως απάντηση σε σχετική ερώτηση που είχε διατυπώσει ο βουλευτής της Ν.Δ., κ. Κώστας Μουσουρούλης.
Ειδικότερα, είχε καλέσει το υπουργείο να ενημερώσει αν έχουν εκλείψει οι λόγοι παροχής κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή υπαλλήλων στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές και αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει πλήρως τα κίνητρα αυτά.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. είχε επισημάνει πως «πολλά από τα κίνητρα για την υπηρεσία σε παραμεθόριες περιοχές, αν δεν έχουν ήδη καταργηθεί τελούν ήδη υπό περιορισμό», επικαλούμενος τη μείωση κατά 20% του επιδόματος παραμεθορίου, από τα 120 ευρώ στα 96 ευρώ, και την κατάργηση της έκπτωσης ενοικίου ύψους 300 ευρώ μηνιαίως από το φορολογητέο εισόδημα που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα με την αιτιολογία της οικονομικής κρίσης.

ΑΡΤΑ: «Σήκωσαν» από κτήμα ένα τόνο ακτινίδια!!!

Τρεις αλλοδαποί ληστές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36, 43 και 34 ετών, μπήκαν σε κτήμα σε αγροτική περιοχή της Άρτας και γέμισαν νάιλον σακούλες με περισσότερο από έναν τόνο ακτινίδια. Τα φόρτωσαν στο αυτοκίνητο του 34χρονου και έφυγαν, όμως λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Άρτας.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Προκαταβολές ενισχύσεων του Άξονα 3 με εγγυητική επιστολή

Την δυνατότητα απόδοσης προκαταβολών ενισχύσεων στους δικαιούχους των παρεμβάσεων του Άξονα 3, ο οποίος αφορά την "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας", δίνει σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Όπως τονίζεται, είναι δυνατή κατόπιν σχετικού αιτήματος του δικαιούχου, η χορήγηση προκαταβολής με την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής η οποία αντιστοιχεί στο 110% της προκαταβολής.

TAXISnet: Τυπώστε τα μπιλιετάκια της εφορίας

Πώς θα δείτε άμεσα τι σας περιμένει!


Σε ισχύ βρίσκεται από σήμερα η Υπηρεσία Ειδοποιήσεων Πληρωμών ή Επιστροφών Φόρου του TAXISnet που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να δουν ηλεκτρονικά και να τυπώσουν πολλά από τα εκκαθαριστικά της εφορίας
Με την εφαρμογή αυτή ο χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Taxheaven έχει τη δυνατότητα να προβάλει στην οθόνη του υπολογιστή του και να εκτυπώσει τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει για την πληρωμή ή την επιστροφή φόρου.


Αναλυτικά, υποστηρίζονται τα παρακάτω ειδοποιητήρια:
• Ειδοποιήσεις επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
• Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
• Εκκαθαριστικό σημείωμα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και τέλους επιτηδεύματος του Ν. 3986/2011
• Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων εισφορών και τέλους επιτηδεύματος του Ν. 3986/2011 (όταν θα είναι διαθέσιμες)
• Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων περαίωσης Ν. 3888/2010.

Η εκτύπωση των παραπάνω ειδοποιήσεων μπορεί να αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, και να χρησιμοποιηθεί στα τραπεζικά ιδρύματα για την εξόφλησή τους.
Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας, στη διεύθυνση www.gsis.gr 


Συγκεκριμένα, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες και στη συνέχεια την επιλογή Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Σε εργασιακή εφεδρεία 3.500 δημόσιοι υπάλληλοι από 151 φορείς

Στη λίστα βρίσκεται και η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε. που βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου!

Τουλάχιστον 3.500 υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ θα τεθούν, σε πρώτη φάση το αμέσως προσεχές διάστημα, σε εργασιακή εφεδρεία, με πρώτους στον κατάλογο να είναι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.
Επιταχύνονται οι συγχωνεύσεις των δημόσιων υπηρεσιών και των φορέων του ευρύτερου Δημοσίου.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών σε 151 Φορείς του Δημοσίου οι διοικήσεις θα πρέπει να στείλουν εντός δύο εβδομάδων τις λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε εφεδρεία.
Ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς είναι η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε. που βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ ενώ στη διαδικασία μπαίνει και η Εγνατία Οδός ΑΕ.


Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα αποτελούν την πρώτη επιλογή για να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο αντιπρόεδρος διέψευσε τον εαυτό του, μετά από δυο μήνες

«Κοινωνικό αγαθό» χαρακτήριζε το ηλεκτρικό ρεύμα τον περασμένο Ιούνιο ο κ. Βενιζέλος.

Έτοιμος για πρωθυπουργός είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού τηρεί την απαραίτητη προϋπόθεση, άλλα να λέει και άλλα να κάνει.
Μετά «το λεφτά υπάρχουν» του κ. Γιώργου Παπανδρέου, έχουμε πλέον και τις δηλώσεις κ. Βενιζέλου σχετικά με το πώς ΔΕΝ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.
Όταν είχε ανακοινώσει τα προηγούμενα έκτακτα μέτρα σχετικά με τα ακίνητα, είχε σημειώσει ότι μετά την πτώση του ορίου αντικειμενικής αξίας από τα 400.000 στα 200.000 ευρώ, δεν γινόταν άλλη παρέμβαση και κυρίως μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

"Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων με τους μηχανισμούς αυτούς".

Αυτό είχε δηλώσει πριν μερικές εβδομάδες ο κ. Βενιζέλος.
Πριν δυο μέρες, την Κυριακή, διαπιστώσαμε ότι έχουμε ακόμα έναν πολιτικό σε νευραλγικό υπουργείο, ο οποίος... υπερασπίζει τα λόγια του με τα έργα του και το αντίστροφο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: «Βουλιάζει» από λαθρομετανάστες

Ρουτίνα οι συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στο λιμάνι.


Ένας 36χρονος αλλοδαπός οδηγός οχήματος συνελήφθη στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από άνδρες του Λιμενικού για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών.
Συγκεκριμένα, ο 36χρονος μετέφερε με το όχημά του τρεις αλλοδαπούς και ένα ανήλικο παιδί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το όχημα.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Νέο έκτακτο «χαράτσι» σε όλα τα κτίσματα

Νέο έκτακτο «χαράτσι» σε όλα τα κτίσματα (κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους) ανεξάρτητα από την επιφάνεια, τη χρήση και την αξία τους επιβάλλει η κυβέρνηση για να εισπράξει με διαδικασίες-εξπρές, πρόσθετα έσοδα ύψους 4 δισ. ευρώ στη διετία 2011-2012. Tο μέτρο θα πλήξει πάνω από 5 εκατ. νοικοκυριά ενώ υπολογίζεται ότι κατά μέσον όρο το κάθε νοικοκυριό θα κληθεί να καταβάλει 300 ευρώ. Την ίδια ώρα, όσοι δεν το καταβάλουν απειλούνται με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Tο ειδικό τέλος θα επιβληθεί σε κάθε κτίσμα που ηλεκτροδοτείται ακόμη και αν πρόκειται για πρώτη κατοικία ή εξοχική που χρησιμοποιείται για 1 μήνα το χρόνο ή κενά διαμερίσματα ή αγροτικά κτίσματα όπως αποθήκες και θερμοκήπια.
Θα κλιμακώνεται από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τ.μ. και θα επιβληθεί μέσω των εκκαθαριστικών λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος της ΔEH στους χρήστες των κτισμάτων, είτε αυτοί είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων είτε είναι ενοικιαστές.
Tο ύψος της θα διαμορφώνεται ανάλογα με την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή κάθε ακινήτου, την παλαιότητα καθώς και με κριτήριο τη χρήση του ακινήτου.


Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους ανέργους, ανάπηρους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και όσους έχουν ενταχθεί στα κοινωνικά τιμολόγια της ΔEH.