Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας προτείνε την αντικατάσταση του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο θα προβλέπει αναδιανομή του πλούτου.


Σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι είναι πρωθυπουργός σε εφεδρεία και ετοιμάζει τα διάδοχα σχήματα.
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και στην κυβερνητική πολιτική τονίζοντας ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία την χώρα, ενώ σημείωσε ότι τα διλήμματα που βάζει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό είναι ψευδή.


«Το πραγματικό δίλημμα για μας είναι μνημονιακές και αντικοινωνικές πολιτικές ή κοινωνική προστασία και ανάπτυξη;» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Ακόμη χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» ενδεχόμενο αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν μόνο σε περίπτωση που οι εταίροι μας είχαν σχέδιο διάλυσης της ΕΕ.
«Δεν υπάρχει δυνατότητα αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και σχέδιο χρεοκοπίας μόνο για τη χώρα μας. Αν δεν δοθεί η επόμενη δόση δεν θα πληρωθούν οι πιστωτές.
Ποιός θα έχει μεγαλύτερη ζημία από αυτό;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι ο εκβιασμός το επόμενο διάστημα θα ενταθεί και θα περάσει σε ένα δεύτερο στάδιο, όπως επίσης ότι η δόση θα δίνεται τμηματικά.