Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Μέτσοβο: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προσωπικών δεδομένων»

Συνελήφθη, χθες (07-07-2014) το πρωί στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 27χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προσωπικών δεδομένων».
Ειδικότερα, στο Μέτσοβο σε κατάστημα μαζικής εστίασης, ιδιοκτησίας του 27χρονου, είχαν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, τρεις κάμερες συνδεδεμένες με φορητό υπολογιστή.
Οι κάμερες και ο υπολογιστής κατασχέθηκαν.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου. 

Πρέβεζα: Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη χθες (07.07.2014) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, ένας 34χρονος υπήκοος Ιταλίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

«ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»: H κορυφαία Ηπειρώτικη βραδιά αυτό το καλοκαίρι! Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, 8:30 μ.μ., Θέατρο Πέτρας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, μας προσκαλεί στο μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα, τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη. 
Με τον ανθό της Ηπειρώτικης μουσικής και χορευτικής παράδοσης, με μια πλειάδα δεξιοτεχνών κι ερμηνευτών, με τα πιο όμορφα και εμβληματικά Ηπειρώτικα τραγούδια, το Θέατρο Πέτρας καλωσορίζει την Ήπειρο και τη ζώσα παράδοση σε μια μονάκριβη βραδιά.
Οι εξαίρετες κομπανίες των Νίκου Φιλιππίδη, Θοδωρή Γεωργόπουλου και Τάσου Μαγκλάρα, οι άξιοι ερμηνευτές Αντώνης Κυρίτσης, Κώστας Μάτζιος, Κώστας Λεοντίδης, Ντίνα Αλεξοπούλου, Θωμάς Κυρίτσης, Τάσος Κατωπόδης, η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», το Πολυφωνικό της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, χορευτικοί όμιλοι από τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Ηπειρωτών Πετρούπολης, Ιλίου και Θριασίου Πεδίου έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και ο κατάλογος των συμμετοχών διαρκώς μεγαλώνει! 
Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν εθελοντικά, στηρίζοντας το έργο της Πανηπειρωτικής, καθιστώντας το Ηπειρώτικο Πολυθέαμα «ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» σε μια από τις πιο υποσχετικές και γενναιόδωρες Ηπειρώτικες συνάξεις!
Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου όλοι οι απόδημοι Ηπειρώτες της Αττικής, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της ζώσας παράδοσης, ανταμώνουμε στο Θέατρο της Πέτρας. Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς, όταν οι θεατές της βραδιάς γίνονται πρωταγωνιστές της, πέμποντας μηνύματα ανάτασης και έγερσης πολύτιμα σήμερα. 
Με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ, συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής, την τόση απαραίτητη για όλους τους απόδημους Ηπειρώτες σήμερα. 
Στην εποχή της κρίσης που όλο και περισσότερο δεν έχουμε παρά ο ένας τον άλλο, στηρίζουμε το μεγαλύτερο συλλογικό μας φορέα, την Πανηπειρωτική, το στήριγμα για κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη. 
Και το κάνουμε με τρόπο Ηπειρώτικο, εγερτήριο και δημιουργικό, αγωνιστικό και γενναιόδωρο, όπως η Ιστορία και το ήθος των Ηπειρωτών επιτάσσει. 
Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 8:30 μ.μ., όλοι στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη!
Στην κορυφαία Ηπειρώτικη βραδιά αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα!

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη στο Δημόσιο για την αξιολόγηση

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9 Ιουλίου, εναντιωνόμενη στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες και απολύσεις, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Επιπλέον εκφράζεται η αντίθεση και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Στην ανακοίνωσή η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνει:

«Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων, η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική. Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης –απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα "εξαργυρώσει" οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου: Γενική συνέλευση την Τετάρτη 9 Ιουλίου στα Λιθαρίτσια, ώρα 11 π.μ.

Ο πρωτογενής τομέας και ειδικότερα η εκτατική κτηνοτροφία αντιμετωπίζουν συνεχώς μεγαλύτερα προβλήματα, οι απαιτήσεις παραμένουν δυσανάλογα πολλές σε σχέση με τις δυνατότητες των παραγωγών και ένας ικανός αριθμός από τους τελευταίους ή έχει αποχωρήσει ή αναζητά τρόπους διαφυγής από το επάγγελμα.
Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στα Λιθαρίτσια, ώρα 11 π.μ..

Μετά το τέλος της οποίας θα ακολουθήσουν και εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Έρχονται αλλαγές για αναβολές, ανυπότακτους και αντιρρησίες

Κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Διατάξεις με τις οποίες επανακαθορίζονται θέματα σχετικά με την αναβολή κατάταξης για λόγους σπουδών, τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης, περιλαμβάνει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» λαμβάνεται, επίσης, μέριμνα ώστε να έχει δικαίωμα μετάταξης μεγαλύτερος αριθμός στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ επανακαθορίζεται και το πλαίσιο απονομής ιδιότητας αξιωματικού των ΕΔ σε Ολυμπιονίκες.

Απεργία με το 50%+1

Αλλαγές στο καθεστώς των απεργιών προωθεί η κυβέρνηση
Ριζικές αλλαγές στο καθεστώς λήψης αποφάσεων για απεργίες προωθεί η κυβέρνηση με νέο νόμο που έρχεται στα τέλη του 2014.
Το θέμα αυτό μαζί με τις διατάξεις που θα αφορούν τη χρηματοδότηση των συνδικάτων, την επαναφορά του λοκ-άουτ και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών αδειών αναμένεται εξάλλου να αποτελέσει αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με το κλιμάκιο της Τρόικας που θα βρεθεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου έως το τέλος του έτους αφού προηγηθεί διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις αν και ήδη στα σχέδια αυτά έχει εκφράσει τη διαφωνία του το ΠΑΣΟΚ.

Από την Δευτέρα 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ ξεκινά από τις 14 Ιουλίου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σταδιακά ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών των δικαιούχων.
Να σημειωθεί ότι φέτος το οικογενειακό επίδομα θα είναι μειωμένο κατά 50% και αναμένεται να χορηγηθεί -από τον ΟΑΕΔ- σε πάνω από 300.000 οικογένειες λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%.
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από τις 14 Ιουλίου.
Πιο συγκεκριμένα:
- την 14η Ιουλίου 2014, για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω
- την 1η Σεπτεμβρίου 2014, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και
- την 1η Οκτωβρίου 2014, για τους δικαιούχους με ένα παιδί.
Οι προϋποθέσεις για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι:

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου η 2η δόση για το επίδομα παιδιών από τον ΟΓΑ

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου έχει προγραμματίσει ο ΟΓΑ να καταβάλει τη 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με ένα ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.
Για να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται οι οικογενειάρχες οι οποίοι πληρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο εισοδηματικά κριτήρια θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος taxisnet, τόσο τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2013 όσο και τις αιτήσεις Α21.

Τα ποσά του επιδόματος παιδιών που θα λάβουν οι δικαιούχοι οικογενειάρχες αντιστοιχούν στο 1/4 των ετησίων ποσών των επιδομάτων και καλύπτουν το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Συγχαρητήρια της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου στον Κώστα Βρακά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου συγχαίρει τον Κώστα Βρακά για την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΣΗΠ και εύχοται καλή δύναμη σε αυτόν και στους συνεργάτες του στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιούνιο της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Συνολικά βεβαιώθηκαν (4.559) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (28) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (728) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (162) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούνιο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 16 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 8 το 2013). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2013)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όσα και το 2013)
9 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2013)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 28 παθόντες (έναντι 23 το 2013). 
Ειδικότερα καταγράφηκαν: