Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ: Το πρόγραμμα των αγώνων Play off της Β΄ κατηγορίας στον Α΄ όμιλο

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Ηπείρου ανακοινώνει ότι τα πλέι οφ της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορία Α΄ ομίλου θα διεξαχθούν στο γήπεδο Κρανούλας ως ακολούθως:
Το Σάββατο 6/5/2017 θα αγωνιστούν η ομάδα που έχει κατακτήσει την δεύτερη θέση, με την ομάδα που έχει κατακτήσει την τέταρτη θέση της γενικής βαθμολογίας (2-4),
Την Τετάρτη 10/5/2017 η ομάδα που έχει κατακτήσει την τρίτη θέση με την ομάδα που έχει κατακτήσει την τέταρτη θέση (3-4) και
Την Κυριακή 14/5/2017 η ομάδα που έχει κατακτήσει την δεύτερη θέση με την ομάδα που έχει κατακτήσει την τρίτη θέση (2-3)

Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι τα έξοδα Διαιτησίας των αγώνων καθώς και οι αμοιβές των ιατρών αγώνων θα καλυφθούν από την Ε.Π.Σ. Ηπείρου.

Ξεκινούν την Τρίτη 2 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ξεκινούν την Τρίτη 2 Μαΐου  οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και σύμφωνα με το νόμο τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά την Κυριακή 7 Μαΐου, με προτεινόμενο ωράριο 11:00-20:00.
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο του νόμου 4446/2016, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 2 Μαΐου και θα λήξουν τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου διοργανώνει Σεμινάριο-Εργαστήρι "Εκμάθηση Παραδοσιακών Ηπειρώτικων πιτών", την Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 11:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηπειρωτών Ασπροπύργου, Αθανασίου Τσίγκου τέρμα, Ασπρόπυργος

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου διοργανώνει Σεμινάριο-Εργαστήρι "Εκμάθηση Παραδοσιακών Ηπειρώτικων πιτών", την Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 11:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηπειρωτών Ασπροπύργου, Αθανασίου Τσίγκου τέρμα, Ασπρόπυργος.

Από σήμερα 1η Μαΐου ξεκινά το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα 1η Μαΐου το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.
Συγκεκριμένα, από την 1η Μαΐου 2017 έως 31 Οκτωβρίου 2017 το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θα ισχύει με συνεχές ωράριο από τις 11:00 το βράδυ έως τις 7:00 το πρωί.

Το ωράριο του νυχτερινού τιμολογίου καθορίζεται από το ΔΕΔΔΗΕ. 

Απαγόρευση καύσης κλαδιών ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτων σε αγροτικές εκτάσεις από 1η Μαΐου

Εκδόθηκε, η πυροσβεστική διάταξη σχετικά με τη γενική απαγόρευση για την καύση κλαδιών ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτων, για την πρόληψη πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο, που αρχίζει και επίσημα την 1η Μαΐου.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου, σε δάση και δασικές εκτάσεις, σε χορτολιβαδικές ή βραχώδεις πεδινές εκτάσεις και σε αγροτικές εκτάσεις.

Σε ειδικές περιπτώσεις και μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για την διευκόλυνση των αγροτικών εργασιών, μπορεί να γίνει καύση σε αγροτικές εκτάσεις, αλλά μόνο με άδεια της Πυροσβεστικής, αφού ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και με την παρουσία πυροσβεστικού οχήματος.

Ο Σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, παρουσιάζει το άλμπουμ του Πρεβεζάνου δημιουργού Γιάννη Νικολαϊδη, ''Πρέβεζα-Σαν ταινία παλιού σινεμά'', τη Δευτέρα 29 Μαΐου, ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

''Πρέβεζα-Σαν ταινία παλιού σινεμά''. Ο Σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, παρουσιάζει το άλμπουμ του Πρεβεζάνου δημιουργού Γιάννη Νικολαϊδη, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια.
Θα προβληθεί ταινία με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, σχετικά με την θεματολογία του βιβλίου, αποτέλεσμα έρευνας και πολλών χρόνων αναζήτησης, του δημιουργού της κινηματογραφιστή.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, ο ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Μιχάλης Λουκάς, η ηθοποιός και αρχιτέκτων Γεωργία Ζώη και ο συγγραφέας Όθων Τσουνάκος.

Θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρεβεζάνων Αθήνας.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 1-1

Στους «Ζωσιμάδες» ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 για την 30ή αγωνιστική της Superleague.
Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 38΄ με τον Αντι Λίλα όταν σούταρε έξω από την περιοχή και από λάθος υπολογισμό του Μπάρκα η μπάλα κατάληξε στην δεξιά του γωνία.
Το γκολ της ισοφάρισης για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 80΄ από το εξαιρετικό σουτ του Πατίτο Ροντρίγκες.
ΠΑΣ Γιάννενα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Νικολιάς, Ναδάλες (52' Κούτρης), Λίλα (88' Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Μαμπουλού, Ακόστα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Βινίσιους, Σιμόες (74΄Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Βάργκας (59' Πατίτο), Πέκχαρτ, Αλμέιδα (67' Μάνταλος).