Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Συνάντηση Περιφερειάρχη με εμπορικό σχήμα για εξαγωγές Ηπειρώτικων αρνιών στη Λιβύη

Κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις εξαγωγής Ηπειρώτικων κτηνοτροφικών προϊόντων και ειδικά ζώντων αρνιών προς τη Λιβύη, διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ότι θα παράσχει σε εμπορικό σχήμα το οποίο τον επισκέφτηκε χθες στο γραφείο του.
Το εν λόγω σχήμα, που συγκροτούν Έλληνες και Αλλοδαποί αντιπρόσωποι, ήδη δραστηριοποιείται σε εξαγωγές προς τη Λιβύη από άλλα λιμάνια της χώρας και τώρα επεκτείνει το ενδιαφέρον του στην Ήπειρο, επιθυμώντας να θέσει ως βάση τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε, ότι η Περιφέρεια, ιδιαίτερα τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, στηρίζει την εξωστρέφεια της κτηνοτροφίας μας, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον για εξαγωγές προς τη Λιβύη είναι μια ιδιαίτερα θετική προοπτική που ανοίγεται για τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, καθώς πρόκειται για νέα και ανατέλλουσα αγορά.
Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της μεταφοράς των ζώων και της εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων, ο Περιφερειάρχης έδωσε ήδη εντολή στον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνο Ζευγολά να προβεί στην κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμες προς εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διαδικασίων στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους κτηνοτρόφους.
Παράλληλα ανέλαβε πρωτοβουλία για την εξασφάλιση από άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, των απαιτούμενων προϋποθέσεων και αδειών, για τη διακίνηση των ζώων.

Το πρόγραμμα του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννενα

Το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ
10:00 – 18:00 Επαφές με φορείς του Νομού
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ
-11:00 Έναρξη Εργασιών 8ης Προσυνεδριακής στάσης Ηπείρου στα Ιωάννινα, Ξενοδοχείο Grand Serai
-.Εισήγηση του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Συνεδριακών Διαδικασιών και Γραμματέας Συνδικαλισμού, κ. Φίλιππου Ταυρή
-Κεντρική Πολιτική Εισήγηση του Γραμματέα Π.Ε. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη
-Πολιτική Εισήγηση Γραμματέα Κ.Ο. κ. Αθανάσιου Μπούρα
-Παρέμβαση του Προέδρου του Εκτελεστικού Γραφείου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου
-Τοποθετήσεις Κομματικών Στελεχών
15:00 Συνέντευξη Τύπου – Ξενοδοχείο Grand Serai

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη χθες (16-05-2013) το βράδυ, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά δύο ομοεθνών του (μίας 27χρονης και ενός 31χρονου), μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τους δύο αλλοδαπούς, μη νόμιμους μετανάστες.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος της 27χρονης λαθρομετανάστριας εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΚΟΝΙΤΣΑ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 52χρονου ημεδαπού για πλημμελή φύλαξη οπλισμού και παράνομη οπλοκατοχή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για πλημμελή φύλαξη οπλισμού και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες (16-05-2013) το πρωί προσήλθε ο 52χρονος στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας και κατήγγειλε ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν αποθήκη που διατηρεί σε περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων και αφαίρεσαν μία κυνηγετική καραμπίνα, ιδιοκτησίας του, για την οποία είχε ληγμένη άδεια κατοχής.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την ασφάλεια στην περιοχή και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   13-5-2013  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  9/13-5-2013]
ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

1. Συζήτηση και λήψη μέτρων για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου   ΑΠΟΦΑΣΗ  130

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου με αφορμή το τραγικό έγκλημα στην Τ.Κ. Κτισμάτων, συνεδρίασε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Δευτέρα 13-5-2013  [Απόφαση Δ.Σ. 130/2013] και αφού συζήτησε διεξοδικά το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και μετά από  τις τοποθετήσεις όλων των Δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το εξής ψήφισμα:
1. Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς των τόσο άδικα και αναίτια φονευθέντων συνδημοτών μας.
2. Διαπιστώνει ότι υπάρχει κλιμακούμενη έξαρση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου, που οφείλεται στην αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών από την περιοχή της Αλβανίας σε συνδυασμό με την αδυναμία της Πολιτείας να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων της παραμεθόριας περιοχής.
3. Κρίνει ότι η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη μετά την αποψίλωση και την κατάργηση των υπηρεσιών προστασίας των πολιτών και φύλαξης των συνόρων.
4. Πιστεύει ότι η κατάργηση των φυλακίων του Στρατού, η κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών, η μείωση του προσωπικού και η έλλειψη μέσων της Αστυνομίας, έχει δημιουργήσει αισθήματα φόβου, ανασφάλειας αλλά παράλληλα και οργής και αγανάκτησης στην Κοινωνία, που θεωρεί ότι η Πολιτεία τους έχει ξεχάσει και τους θεωρεί Πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
5. Απαιτεί να ληφθούν τα παρακάτω άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την εμπέδωση αισθήματος δικαίου και κοινωνικής ηρεμίας, ήτοι:
Α.  Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:
1.  Επιστροφή των Συνοριοφυλάκων από τον Έβρο και τα Ιωαννίνα, καθώς και ανάκληση όλων των αποσπάσεων από το Πωγώνι, με την απαίτηση  να τηρηθούν τα προβλεπόμενα στην συγκρότηση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Σταθμών Συνοριακής Φύλαξης.
2. Πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων με κριτήριο την πραγματική μόνιμη κατοικία στην περιοχή.
3. Εποχούμενες περιπολίες ομάδας τριών αστυνομικών σε βάρδιες όλο το 24ωρο. Είναι αναγκαία η σύγχρονη λειτουργία τουλάχιστον δύο τέτοιων ομάδων.
4. Επιχείρηση γενικού αστυνομικού ελέγχου, τουλάχιστον μία ανά εβδομάδα με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης Κοινού εγκλήματος. Να προβλέπονται έλεγχοι για κλεμμένα αυτοκίνητα, για αυτοκίνητα και οδηγούς χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, έλεγχοι στις δύο κατευθύνσεις, από και προς την Κακαβιά. Η συμμετοχή της ΟΠΚΕ θα έχει και αποτελέσματα μακροχρόνια, λόγω εμπειρίας αλλά και ειδικής εκπαίδευσης.
5. Μπλόκα στο Καλπάκι και στο Χάνι Δελβινακίου σε τρείς βάρδιες, θα αποθαρρύνουν την κυκλοφορία υπόπτων σε πολύ μεγάλη κλίμακα.
Β. Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:
Επάνδρωση των φυλακίων παραμεθορίου με προσωπικό αλλά και ηλεκτρονικά μέσα εποπτείας της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμος Πωγωνίου λαμβάνει την υποχρέωση:
1.  Να ενημερώσει όλους τους φορείς της Πολιτείας, Γραφείο Πρωθυπουργού, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Υπουργεία, Βουλευτές, Φορείς και Αδελφότητες του Πωγωνίου, για το τεράστιο  αυτό πρόβλημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.
2.  Να επαναλαμβάνει σε τακτά διαστήματα τα μέτρα πίεσης και διεκδίκησης στα πλαίσια των Αποφάσεων του Δ.Σ. για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Τέλος ο Δήμος Πωγωνίου ορίζει διαπαραταξιακή Επιτροπή αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλους τους Φορείς και τους κατοίκους όλων των Τ.Κ. του Δήμου την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 και ώρα 11:30 π.μ. στην Κακαβιά, με παράλληλο συμβολικό  κλείσιμο των Υπηρεσιών του Τελωνείου και την απαγόρευση διέλευσης κάθε μέσου προς τη Χώρα μας.

Καλπάκι  13-5-2013
Για το Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Εγαινιάστηκε από την Αδελφότητα Κουρέντων Ιωαννίνων η εικαστική έκθεση Κουρεντιανών καλλιτεχνών, στο Πολιτιστικό Κέντρο ''Μελίνα Μερκούρη'' του Δήμου Ιλίου, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Παρουσία εκατοντάδων αποδήμων Κουρεντιανών, αλλά και άλλων Ηπειρωτών και φίλων των Κούρεντων, εγκαινιάστηκε την Τρίτη 14 Μαϊου 2013, το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο ''Μελίνα Μερκούρη'' του Δήμου Ιλιου, η εικαστική έκθεση Κουρεντιανών καλλιτεχνών, από την Αδελφότητα Αποδήμων  Κουρέντων Ιωαννίνων ''Ο 'Αγιος Γεώργιος'', που θα διαρκέσει μέχρι 26 Μαϊου 2013.

Το Δήμο Ιλίου, που φιλοξενεί την έκθεση, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου, Θεόδωρος Δεύτος, που διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου. Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος  Κώστας Κωνής.

Παρέστει ο Πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιά, Κουρεντιανός Δημήτρης Λένης, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. πολλών αποδημικών Ηπειρωτικών Συλλόγων, Αδελφοτήτων και Ενώσεων και εκπρόσωποι αποδημικών συλλόγων από άλλες περιοχές της Ελλάδος και πολιτιστικών φορέων που δραστηροποιούνται στην περιοχή.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κουρέντων Ιωαννίνων Μιχάλης Παπαγγέλης, που είναι και η ψυχή της Αδελφότητας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλεται να αναδειχθούν οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες των Απόδημων, αλλά και στην εν γένει προσπάθεια που γίνεται σε διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν γίνει, αλλά και σε όσες προγραμματίζονται από την Αδελφότητα.

Εκδήλωση τσουγκρίσματος του Αναστάσιμου αυγού από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Οι ακρίτες της Ηπείρου ζουν με το φόβο και επαγρυπνούν!

Μετά το διπλό φονικό στα Κτίσματα

Δήμοι της μεθορίου θα αποκλείσουν συμβολικά τις διόδους των συνόρων

Με το ένα μάτι … ανοιχτό κοιμούνται τελευταία οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι στα ακριτικά χωριά της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, μετά το πρόσφατο στυγερό έγκλημα στα Κτίσματα Πωγωνίου, ο δράστης του οποίου απολογείται σήμερα.
Ο κόσμος φοβάται για την ασφάλειά του, αφού όπως ήδη έχει αναφερθεί, η αστυνόμευση στη μεθόριο δεν είναι επαρκής, λόγω του κλεισίματος στρατιωτικών φυλακίων αλλά και της έλλειψης της απαιτούμενης αστυνομικής δύναμης, μετά την μετακίνηση πολλών ανδρών της ΕΛ.ΑΣ στον Έβρο.
Βέβαια, περισσότερα είναι τα εγκλήματα που καταγράφονται στις πόλεις, όμως ποιος μπορεί να αδικήσει τους κατοίκους στα ακριτικά χωριά του Νομού Ιωαννίνων, που ζητούν απ’ την Πολιτεία περισσότερη αστυνόμευση και τα βράδια παραμένουν σε επιφυλακή, φοβούμενοι το χειρότερο!
 

Public Issue: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση «Βαρόμετρο» της Public Issue για το μήνα Μάιο δείχνει οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου. Σταθερά τρίτη η Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή» έχουμε:
ΣΥΡΙΖΑ: 28%
ΝΔ: 27,%
Χρυσή Αυγή: 11,5%
ΚΚΕ: 6,5%
ΠΑΣΟΚ: 6,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,5%
Άλλο Κόμμα: 8,5%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 45% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 41%.
Στο ερώτημα για το ποίος είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία της χώρας ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της ΝΔ επιλέγει το 40% των ερωτηθέντων (41% τον Απρίλιο) και τον Αλέξη Τσίπρα το 30% (26% τον Απρίλιο).
Κανέναν από τους δύο απαντάει το 28% των ερωτηθέντων (31%).

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή στα αγροτικά σεμινάρια

ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Αυξημένο το ενδιαφέρον τους για όλες τις μορφές αγροτικής παραγωγής
Τι τονίζει στον «Π.Λ.» ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Γ. Ντάλλας
Λείπουν οι κατευθύνσεις από την Πολιτεία

Εκεί που το Κράτος κωλυσιεργεί, ευτυχώς υπάρχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εθελοντική πρωτοβουλία, για να αναδείξουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα…».
Με αυτό το μήνυμα ξεκίνησε ο τρίτος κύκλος των δωρεάν Αγροτικών Σεμιναρίων του Δήμου Πωγωνίου που αφορά τη μελισσοκομία. Το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού στην πρώτη συνάντηση προσήλθαν 120 άτομα (!), γεγονός που δείχνει, με τον πλέον προφανή τρόπο, ότι η Ηπειρώτικη ύπαιθρος και ιδιαίτερα οι ακριτικές περιοχές, όπως το Πωγώνι, παίρνουν τις τύχες  χέρια τους και βλέπουν, ξεκάθαρα πλέον, σημαντικές ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα. Φθάνει βέβαια, όπως τονίζουν νέοι παραγωγοί, και το ίδιο το Κράτος να βοηθήσει στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.
Μεγάλο ενδιαφέρον
Τα σεμινάρια του Δήμου Πωγωνίου (διάρκειας 40 ωρών) στηρίζονται στην εθελοντική συμμετοχή  επιστημόνων και επαγγελματιών της αγροτικής παραγωγής. Το βιωματικό  Σεμινάριο Μελισσοκομίας έχει ως στόχο κυρίως την βιωματική προσέγγιση της παραγωγής μελιού, στον φυσικό της χώρο, το μελισσοκομείο (αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου στο τέλος του ρεπορτάζ).

Σύνταξη στα 50 για χιλιάδες γυναίκες, που ασφαλίστηκαν από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως 31 Δεκεμβρίου 1992

Οι γυναίκες που ασφαλίστηκαν από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως 31 Δεκεμβρίου 1992 και πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 ευνοούνται για πρόωρη έξοδο από την εργασία ακόμα και στην ηλικία των 50.
Σύμφωνα με το «Έθνος» αφορά σε 600.000 γυναίκες και πρόκειται μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Μεγάλες κερδισμένες είναι οι μητέρες ανήλικων τέκνων, που πρόλαβαν να «κλειδώσουν» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010. Μεταβατικές διατάξεις ισχύουν και τη διετία 2011-2012, ενώ τέλος στο ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων μπαίνει από 1ης Ιανουαρίου 2013.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως οι μητέρες θεμελιώνουν δικαίωμα με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και την ανηλικότητα του τέκνου.

Στη «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται 110.000 υποψήφιοι

Πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, γενικής παιδείας.

Ανοίγει, σήμερα, η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για 110.000 υποψήφιους. Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, γενικής παιδείας. Τη Δευτέρα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τα μαθήματα γενικής παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν χωρίς να έχει ανακοινωθεί, ακόμη, ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο Αθηνά, με την αναμόρφωση του Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα.
Ωστόσο, οι εισακτέοι δεν φαίνεται να ξεπεράσουν φέτος τους 77.000, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των παλαιοτέρων ετών.
Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους.
Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν να εξετάζονται και μέσα στον Ιούνιο.

Τελικό Συνέδριο του έργου Hidden Innovation

Το τελικό συνέδριο με το οποίο ολοκληρώνεται το έργο “Hidden Innovation Initiatives for SMEs”, διοργανώνεται σήμερα 17 Μαΐου στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο Grand Serai από την Περιφέρεια Ηπείρου. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MED στο οποίο συμμετέχουν εταίροι από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία με επικεφαλής την Περι...φέρεια Ηπείρου ενώ συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και κατά 25% από εθνικούς πόρους.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που έχει θέμα : «Προωθώντας την ήπια καινοτομία στην περιοχή MED για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη» θα παρουσιαστούν ευρωπαϊκές πολιτικές καινοτομίας και καλές πρακτικές μέσα από τη συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

ΟΓΑ: Παράταση μέχρι 24 Μαΐου για την εκδήλωση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.) στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας έτους 2013, αποφάσισε και ανακοινώνει την παράταση του χρόνου υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων, βιβλιοπωλείων και τουριστικών γραφείων μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013.
Η παράταση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στους δικαιούχους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, να επωφεληθούν μιας μεγαλύτερης επιλογής τουριστικών καταλυμάτων, τουριστικών γραφείων και βιβλιοπωλείων.
Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2013, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ) προκειμένου να ενημερωθούν για τους όρους του Προγραμμάτων (Προϋποθέσεις- Διαδικασίες ένταξης- Υποχρεώσεις, δικαιολογητικά κ.λ.π) και να προμηθευτούν το ειδικό έντυπο της Αίτησης- Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής  το οποίο θα υποβάλλουν συνοδευόμενο  με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 
Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή αιτήσεων για τους θεατρικούς επιχειρηματίες είναι μέχρι 7 Ιουνίου 2013.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη 40χρονου για κατοχή κάνναβης και κατοχή εξαρτήματος όπλου

Συνελήφθη προχθές (15-05-2013) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 40χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του και σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (3,3) γραμμαρίων και μία γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.