Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Κόνιτσας: Επίσκεψη του εσπερινού ΓΕΛ Ιωανίννων στο δημαρχείο

 

Αδελφότητα Καταρράκτη Ιωαννίνων: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας

 


Νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας Καταρράκτη Ιωαννίνων:

Πρόεδρος: Λάμπρος Μπιρμπίλης του Ηλία

Αντιπρόεδρος: Βασίλης Μπιρμπίλης του Στεφάνου

Γραμματέας: Ευαγγελία Γκόγκου

Ταμίας: Γιάννης Μπιρμπίλης του Σταύρου

Υπεύθυνη Νεολαίας: Ελένη Ζαχαριουδάκη εγγονή του Κώστα Νταφλου

Δημόσιες Σχέσεις: Χάιδω Γιαννάκη, Δέσποινα Αντωνιάδη

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

«Τοπολατρεία. Μια ιστορία αγάπης για τον τόπο μου» , ο διαγωνισμός της Ε.Σ.Ε. υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου

 


Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ έχει αναγνωρίσει την σημασία του Οπτικο-Ακουστικού Τομέα στην ανάπτυξη της περιοχής μας και ήδη από την προηγούμενη Προγραμματική περίοδο έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες και έργα.

Ήδη στα πλαίσια του έργου CIAK Interreg Greece- Italy 2014-2020  σχεδίασε την παρουσία της στον οπτικοακουστικό χώρο, και υλοποίησε το EPIRUS FILM OFFICE, το οποίο παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης Οπτικο-Ακουστικών Παραγωγών σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου με αυτό, ενώ παράλληλα στα πλαίσια του ίδιου έργου, διοργάνωσε και το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ, το EPIRUS FILM FESTIVAL. Παράλληλα συνεχίζει με την διερεύνηση  περεταίρω ενεργειών και έργων, συμμετέχοντας  σε δράσεις προετοιμασίας Προγραμμάτων και Έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Διακρατικής ή Διαπεριφερειακής),  και διευρύνει την δικτύωσή της και την προβολή της, και  παίρνει  μέρος σε Κινηματογραφικές Αγορές, όπως την Agora TIFF -του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, της FOCUS market στο Λονδίνο, της Marche du FILM του Φεστιβάλ των Καννών, κλπ.

Ακόμη υλοποιεί  στοχευμένες δράσεις, με τη συμμέτοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ADRION THEMATIC (με την ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ), ή με την ενθάρρυνση και υποστήριξη δημιουργίας Κινηματογραφικών ταινιών. Επίσης υποστηρίζει πρωτοβουλίες  Τοπικών φορέων δραστηριοποιούμενων στον Οπτικο-Ακουστικό τομέα , όπως το ZAGORIWOOD, το  ZAGORI FICTION DAYS, κλπ.

Ιωάννινα: Νεκρή εντοπίστηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα μετά από πτώση από μπαλκόνι

 


Μια ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή σήμερα  το μεσημέρι, στην οδό Αρύββα, στα Ιωάννινα λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην οδό Αρύββα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας.

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις στους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας «EVA»

 


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων ενόψει της κακοκαιρίας με την ονομασία «EVA» και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες:

   * Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

   * Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

   * Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

   * Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκινάει η Β’ Φάση του έργου «Βελτίωση οδοποιίας – Ασφαλτοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις» που αφορά 12 Κοινότητες

 


Συνέχεια στα έργα βελτίωσης της καθημερινότητας δίνει ο Δήμος Πωγωνίου με την υπογραφή της σύμβασης που αφορά ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις τμημάτων σε δώδεκα (12) Κοινότητες και Οικισμούς.

Πρόκειται για τη Β’ φάση του έργου «Βελτίωση οδοποιίας – Ασφαλτοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις», προϋπολογισμού 388.500,00€ με Φ.Π.Α.24%, μέσω του οποίου θα γίνει βελτίωση και αποκατάσταση τμημάτων οδοποιίας στις Κοινότητες και Οικισμούς: Αρετής, Βροντισμένης, Ιερομνήμης, Καταρράκτη, Κουκλιών, Μαζαρακίου, Μαυρονόρους, Παηδονιάς, Παρακαλάμου, Ρεπετίστης, Ριαχόβου και Σιταριάς.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η Α’ Φάση του έργου που αφορά εργασίες σε σαράντα επτά (47) συνολικά Κοινότητες και Οικισμούς. Τα έργα εκτελούνται με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου.

«Με τα συνεχόμενα και μεγάλα έργα ασφαλτοστρώσεων - τσιμεντοστρώσεων διευκολύνουμε την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων. Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς τους και ο προγραμματισμός των έργων γίνεται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών» σημειώνει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΤτΕ: Οι τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια των χορηγήσεων, ενώ «πάγωσαν» καταθέσεων τον Σεπτέμβριο

 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, μετά και την αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (κατά 0,75% τον ίδιο μήνα), το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 60 μονάδες βάσης (0,6%) και διαμορφώθηκε στο 4,60%.

Αντίθετα οι Τράπεζες κράτησαν παγωμένα τα επιτόκια καταθέσεων με αποτέλεσμα το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων να παραμείνει στο 0,04%.

Αποτέλεσμα της πρακτικής αυτή ήταν το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων να αυξηθεί στις 4,56 εκατοστιαίες μονάδες από τις 3,67 εκατοστιαίες μονάδες που ήταν τον Ιούλιο.

Αναλυτικά, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε αμετάβλητο στο 14,11%.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από το πρωί του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου

 


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίου επιδείνωσης  καιρού σύμφωνα με το οποίο:

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “EVA” δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 6 Νοεμβρίου θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

α) από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,

β) από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,

γ) από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και,

δ) κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά

(συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου έως το μεσημέρι της Κυριακής 6 Νοεμβρίου

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,

β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),

γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες

και δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου Ιωαννίνων

 


Κατασχέθηκε φορτίο 375 κιλών ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο άτομα

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων χθες (2-11-2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν αλλοδαπός και ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο αλλοδαπός, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (85) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (374) κιλών και (850) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε, το παραπάνω φορτηγό είχε κλαπεί τον Ιούλιο του 2020 από περιοχή της Αττικής.

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε ο ημεδαπός, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος ενεργούσε ως προπομπός για την αποφυγή τυχόν αστυνομικού ελέγχου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των ναρκωτικών.

Εκτός των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν επιπλέον (5) κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό (390) ευρώ και τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δες στο gov.gr πόσο αξίζει το σπίτι σου

 


Τα στοιχεία για αγορά ακινήτων αναρτώνται στο gov.gr και στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων».

Συγκεκριμένα:

Μέσα από αυτήν την εφαρμογή μπορείτε να πάρετε ένα εύρος τιμών για το ακίνητο που επιθυμείτε, ανάλογα με τις μεταβιβάσεις που έχουνε γίνει τα τελευταία 10 χρόνια.

Η συγκριμένη εφαρμογή είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους (πολίτες, επαγγελματίες, φορείς κλπ) να παρακολουθούν τη διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων.

Η χρήση είναι απλή και γίνεται ανώνυμα.

Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τις αξίες των μεταβιβάσεων ακινήτων ανά περιοχή, βάσει κριτηρίων τα οποία επιλέγει ο ίδιος από τα διαθέσιμα στην εφαρμογή, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιεί είτε γενικές είτε πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

 


Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Μαρκινιάδα Άρτας, 09:00-14:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμυθιά, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11;30

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 12:00-14:00.

40% των μεταβολικών ασθενών δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από την ασθένεια

 


Το Καρδιομεταβολικό Κέντρο του Metropolitan Hospital (και ευρύτερα των Metropolitans του HHG) σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Σορβόννης Γαλλίας εξαγγέλλουν και οργανώνουν σειρά μετεκπαιδευτικών συνεδριών και μαθημάτων στα πλαίσια υλοποίησης του ετήσιου μετεκπαιδευτικού προγράμματος του Καρδιομεταβολικού Σχολείου για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το Καρδιομεταβολικό Σχολείο (ΚΜΣ) πραγματοποιείται ως αποτέλεσμα της αναγκαιότητας, επικέντρωσης και εξειδίκευσης γνώσεων στην Καρδιομεταβολική Ιατρική, τον πλέον προβεβλημένο και σύγχρονο τομέα της ιατρικής, που μετά το 2019 ιδιαίτερα στην Αμερική αναδείχθηκε και προβλήθηκε σημαντικά.
Η Καρδιομεταβολική Ιατρική είναι η ιατρική της διάγνωσης, παρακολούθησης και θεραπείας των καρδιομεταβολικών νοσημάτων: Παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, υπέρταση, δυσλιπιδαιμικές διαταραχές, σακχαρώδης διαβήτης, καταστάσεις και νοσήματα που έχουν ιδιαίτερα αυξημένο επιπολασμό και συχνότητα στην πατρίδα μας.

Στην εναρκτήρια συνεδρία του Καρδιομεταβολικού Σχολείου, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Metropolitan Hospital, παρουσιάσθηκαν τα νέα δεδομένα στις καρδιομεταβολικές παθήσεις. Έτσι ο κ. Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, παρουσίασε τις νέες εξελίξεις στον Σακχαρώδη Διαβήτη.