Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό τουρισμού για το πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Ζίτσας

 


Τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό τουρισμού για το πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Ζίτσας

Θετικά ανταποκρίθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην πρόσκληση του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου να εγκαινιάσει στις αρχές καλοκαιριού το εκθετήριο οίνου στην κοινότητα Ζίτσας  στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/03/2021) με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Ζίτσας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η Υφυπουργός αντάλλαξε απόψεις με το Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να καταστεί ο Δήμος Ζίτσας νέος τουριστικός προορισμός στην Ήπειρο και ενημερώθηκε αναλυτικά για τους άξονες και τις προτεραιότητες που θέτει το εγκεκριμένο, από τον ΕΟΤ, πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου.  Συζητήθηκαν επίσης, θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος όπως αυτό της περαιτέρω αξιοποίησης του αεροδρομίου «Βασιλεύς Πύρρος» και της αεροπορικής διασύνδεσής του με πτήσεις από χώρες του εξωτερικού και ειδικότερα χώρες της Ανατολικής Μεσογείου (Κύπρος – Ισραήλ).

ΕΟΔΥ: Πενήντα δυο θάνατοι σήμερα, 2.512 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα δυο θάνατοι, 2.512  νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση το ΕΟΔΥ

«Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 13 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.512, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 219.521 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.082 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 52, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.038 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 545 (67.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.482 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 444 (ημερήσια μεταβολή -4.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 430 ασθενείς».

 

Τρίτη και Τετάρτη οι μεγάλες πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής 6


 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα οι πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής 6 θα γίνουν Τρίτη και Τετάρτη.

«Η αποπληρωμή της έκτης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, επεσήμανε (μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι) ότι μόνον οι χθεσινές ανακοινώσεις για την παράταση του αυστηρού lockdown για μια εβδομάδα έχουν κόστος 725 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 325 αφορούν στο λιανεμπόριο. Και σημείωσε ότι, για τον συγκεκριμένο λόγο χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.

Ανέφερε ότι πέρυσι το κράτος κατέβαλε 24 δισ. ευρώ για να στηρίξει την οικονομία και το 2021 θα δοθούν 11,6 δισ. ευρώ, τα οποία είναι υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και «προφανώς δεν είναι χάντρες». Υπογράμμισε, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι ζημίες, διότι όσο διευρύνεται η αυστηρή απαγόρευση κανένα υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορέσει να καλύψει όλες τις ζημίες. 

Μάλιστα, είπε πως μόνο τον Μάρτιο είναι σε αναστολή 100 χιλιάδες εργαζόμενοι. Τόνισε ότι η χώρα διαθέτει περίπου 32 δισ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, αλλά μπορούν να διατεθούν περίπου τα δέκα.

Έρχεται η «Κάρτα του Αγρότη»


Όπως ανέφεραν στελέχη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η Κάρτα του Αγρότη.

Για το θέμα είχαν επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός, Σπήλιος Λιβανός με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

 «Συμφωνήθηκε να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα πριν το άνοιγμα της δήλωσης ΟΣΔΕ, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να λάβουν τις αναγκαίες πιστώσεις και να αγοράσουν πρώτες ύλες, να προμηθευτούν φυτοφάρμακα και άλλα εργαλεία αναγκαία για τις καλλιέργειες τους».

Τι είναι η Κάρτα του Αγρότη

Η κάρτα αυτή θα διατίθεται στους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) – δικαιούχους Βασικής Ενίσχυσης, εφόσον το επιθυμούν, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα, στην οποία και θα δηλώνεται ο τηρούμενος στην τράπεζα αυτή καταθετικός λογαριασμός στον οποίον και θα πιστωθεί η Βασική Ενίσχυση.

Πήρε υπογραφή η απόφαση για τα Voucher 200 ευρώ για tablet, laptop

 


Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης πήρε υπογραφή η απόφαση για τα voucher 200 ευρώ για τα tablet, laptop των μαθητών.

Υπογράφηκε η απόφαση για τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές για την προμήθεια tablet και laptop, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και το ΦΕΚ.

Η πλατφόρμα η οποία κατά πάσα πιθανότητα, θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, θα είναι μόνο για τους προμηθευτές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και στη συνέχεια για τους δικαιούχους.

Η είσοδος των δικαιούχων στην ψηφιακή πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης δεδομένου ότι η ταυτοποίηση και η επαλήθευση του δικαιούχου θα γίνεται αυτόματα και άμεσα θα λαμβάνουν έναν κωδικό, με τον οποίο θα έχουν την έκπτωση των 200 ευρώ στην αγορά laptop ή tablet.

Εξήντα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (70.885) έλεγχοι, από τους οποίους οι (10.898) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.427) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (23) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.142) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(192) στην Αττική,

(133) στη Θεσσαλονίκη,

(118) στη Δυτική Ελλάδα,

(116) στην Κρήτη,

(97) στην Πελοπόννησο,

(97) στην Κεντρική Μακεδονία,

(70) στο Βόρειο Αιγαίο,

(70) στη Στερεά Ελλάδα,

(65) στην Ήπειρο,

(62) στα Ιόνια Νησιά,

(46) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(26) στη Θεσσαλία,

(25) στο Νότιο Αιγαίο και

(25) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (145.391) ομοειδείς παραβάσεις.

(216) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (210) πρόστιμα των 300 ευρώ και (6) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(32) στην Κεντρική Μακεδονία,

(24) στην Αττική,

(20) στη Στερεά Ελλάδα,

(19) στη Θεσσαλονίκη,

(17) στην Ήπειρο,

(15) στα Ιόνια Νησιά,

(15) στην Πελοπόννησο,

(15) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(14) στο Βόρειο Αιγαίο,

(13) στη Δυτική Ελλάδα,

(12) στην Κρήτη,

(11) στο Νότιο Αιγαίο,

(5) στη Θεσσαλία και

(4) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (43.713) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (41.851) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.862) των (150) ευρώ.

(69) παραβάσεις και (23) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη (2) ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή ισάριθμων προστίμων 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ψητοπωλείου για εξυπηρέτηση (2) καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου από 900 ευρώ σε (6) άτομα για παραβίαση περιορισμού κίνησης, μη χρήση μάσκας και συμμετοχή στη συνάθροιση,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου από 300 ευρώ σε (4) συμμετέχοντες.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (6) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- σχηματισμός δικογραφίας και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία κατά την οποία διεξαγόταν τυχερά παίγνια και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (13) συμμετέχοντες.

Στην Ήπειρο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) συμμετέχοντες.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.602) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.518) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε σαρακοστιανά

 


Ο ΕΦΕΤ με γνώμονα τη διασφάλιση της διάθεσης ασφαλών τροφίμων και την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, ενισχύει τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής.

Εκτός από φρούτα, λαχανικά και δημητριακά τα σαρακοστιανά εδέσματα περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον αλιεύματα, πολλά εκ των οποίων είναι από τη φύση τους ευαλλοίωτα. Η ορθή επιλογή των τροφίμων, η μεταφορά στο σπίτι όσων χρειάζονται ψύξη το συντομότερο δυνατό, οι προσεκτικοί χειρισμοί των τροφίμων στο σπίτι (π.χ. καθαριότητα, συντήρηση σε κατάλληλη θερμοκρασία, καλό μαγείρεμα κ.λπ.) αποτελούν πρακτικές πρωταρχικής σημασίας για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών, ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο της Σαρακοστής:

Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια, καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές)

Στην αγορά απαντώνται είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα, είτε ως αποψυγμένα.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (15-21/03/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (15 έως 21 Μαρτίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΤΡΙΤΗ 16/03/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/03/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 18/03/2021

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/03/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/03/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00-13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΤΡΙΤΗ 16/03/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/03/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 18/03/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 18:00 – 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/03/2021

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 08:00 – 15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/03/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΤΡΙΤΗ 16/03/2021

Άρτα – Κωστακιοί – Γλυκόριζο - Άγιοι Ανάργυροι - Άγιος Δημήτριος Πέτα. 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/03/2021

Άρτα – Κωστακιοί – Γλυκόριζο - Άγιοι Ανάργυροι - Άγιος Δημήτριος Πέτα. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/03/2021

Άρτα – Κωστακιοί – Γλυκόριζο - Άγιοι Ανάργυροι - Άγιος Δημήτριος Πέτα. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΤΡΙΤΗ 16/03/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/03/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 18/03/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 19/03/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα-Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/03/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 16/03/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/03/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 18/03/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/03/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/03/2021

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00

Το Hellenic Healthcare Group προσφέρει τη βοήθειά του στο ΕΣΥ διαθέτοντας την κλινική Λητώ για περιστατικά COVID-19

 


Το Hellenic Healthcare Group, με συνέπεια στις αρχές που έχει μέχρι σήμερα υιοθετήσει, αποφάσισε να παράσχει ακόμα μια, ιδιαίτερα σημαντική, βοήθεια στην τεράστια προσπάθεια που κάνει το Ελληνικό Δημόσιο για την διαχείριση της πανδημίας.

Λόγω του σημαντικού ρόλου της  συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα Υγείας με το ΕΣΥ, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, αποφάσισε να διαθέσει την  ιδιωτική κλινική Λητώ για νοσηλεία COVID-19 περιστατικών, ήδη από την προσεχή Πέμπτη 11/3/2021.

Σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες αρχές, το Λητώ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού με το σύνολο των κλινών του και με πλήρη υποστήριξη από το σύνολο των υπόλοιπων νοσοκομείων του Ομίλου HHG (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Creta InterClinic).

Σε συνέχιση της πολύμηνης, αδιάκοπης και άριστης συνεργασίας που είχε ο Όμιλος με το Υπουργείο Υγείας, το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολυάριθμων ενεργειών που έχουν στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη μέρα της υγειονομικής αυτής κρίσης, το Hellenic Healthcare Group έχει παράσχει και εξακολουθεί να παρέχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μεγάλο αριθμό κλινών ΜΕΘ, επανειλημμένη υποστήριξη με ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό όπου παρέστη ανάγκη για την υποστήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, καθώς και σημαντικό αριθμό κλινών νοσηλείας ανάλογα με τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας, όπως αυτές διαμορφώνονται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την ανάπτυξη κλινών νοσηλείας ασθενών με COVID-19.

Σύλληψη αλλοδαπών και της αλλοδαπής διακινήτρια τους στην Ηγουμενίτσα

 


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και της 37χρονης αλλοδαπής διακινήτριας τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα, ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 37χρονη ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους ανάμεσα στο φορτίο, τους πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

Νίκος Χαρδαλιάς: Επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων, από την Τρίτη 16 Μαρτίου

 


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων από την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκαν ομόφωνα την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων με προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και να προστατευθεί παράλληλα, η Δημόσια Υγεία.

Τριχόπτωση: Φταίει μόνο η άνοιξη;

 


Ιδιαίτερη ανησυχία μπορεί να προκαλέσει η ξαφνική τριχόπτωση σε άνδρες και γυναίκες την άνοιξη, ειδικά όταν δεν έχει προηγηθεί καμία αλλαγή στη διατροφή ή στον τρόπο ζωής. Αν και αυτήν την εποχή του χρόνου τις περισσότερες φορές αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία, δεν πρέπει να αποδίδεται σε αυτήν χωρίς διερεύνηση.

Η φετινή άνοιξη εξάλλου παρουσιάζει μεγάλη ιδιαιτερότητα εξαιτίας των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνουμε και της ανασφάλειας που απορρέει από αυτές, με αποτέλεσμα το έντονο στρες, μια γνωστή αιτία τριχόπτωσης. Ο ακριβής εντοπισμός της αιτίας, λοιπόν, είναι απαραίτητος και όχι πάντα απλός.

«Η περιοδικότητα στην τριχόπτωση είναι ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο φαινόμενο, καθώς υπάρχουν εποχιακές αλλαγές στην ανάπτυξη των ανθρώπινων μαλλιών. Η άνοιξη είναι μια εποχή που παρατηρείται συχνά, αν και είναι λιγότερο έντονο από αυτό που παρατηρούμε το φθινόπωρο. Για να αποδοθεί όμως μια έντονη τριχόρροια σε αυτήν (περιοδικότητα) θα πρέπει να αποκλειστεί η ύπαρξη κάποιας παθολογίας», επισημαίνει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.