Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Κομπότι Άρτας: Σύλληψη 46χρονου αλλοδαπού για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας

Συνελήφθη, σήμερα (31-05-2015) τα ξημερώματα, στην Εθνική Οδό Άρτας - Αντιρρίου (περιοχή Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος, βρήκαν οκτώ (8) συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους -3.550- γραμμαρίων καθώς και τέσσερις (4) φιάλες που περιείχαν οινοπνευματώδες ποτό (τσίπουρο), συνολικού βάρους έξι (6) λίτρων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω προϊόντα, δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης ενώ ο 46χρονος δεν διέθετε κατάλληλα παραστατικά αγοράς.
Η παραπάνω ποσότητες λαθραίου καπνού και ποτού κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση κλοπής από κατάστημα στην Ακροποταμιά Άρτας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από κατάστημα που έγινε προχθές (29-05-2015) στην Ακροποταμιά Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 34χρονος προχθές το μεσημέρι εισήλθε, από ανασφάλιστη πόρτα, σε κατάστημα παντοπωλείο που βρίσκεται στην Ακροποταμιά Άρτας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Ανακοίνωση σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (02-06-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (03-06-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (04-06-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (05-06-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (06-06-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο. 

Εξαίρετη εκδήλωση αντιφασιστικής μνήμης κι αγώνα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, τη Τετάρτη 27 Μαϊου 2015, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου

Αριθ. Πρωτ.  2681
Αθήνα 29-05-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαίρετη εκδήλωση αντιφασιστικής μνήμης κι αγώνα
από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, το Δήμο Χαϊδαρίου και τους Ηπειρώτες Χαϊδαρίου

Μια εξαίρετη εκδήλωση μνήμης, τιμής κι επαγρύπνησης, για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών, τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου και το μαρτυρικό Χαϊδάρι, τον αντιφασιστικό αγώνα τότε και τώρα, παρακολούθησαν όλοι εκείνοι που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου την Τετάρτη 27 Μαΐου, ανταποκρινόμενοι στο κοινό κάλεσμα των τριών συνδιοργανωτών - της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου και του Δήμου Χαϊδαρίου.
          Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Μιχάλη Σελέκου, του Προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου κ. Δημήτρη Σούκη και του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γιώργου Δόση. Κοινός τόπος τους η ανάδειξη της σημασίας της επετείου της 9ης Μαΐου για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών, της έκτασης των πληγών από το πέρασμα των φασιστικών ορδών στην Ήπειρο με το πλήθος των μαρτυρικών χωριών, τους πάνω από 8.000 εκτελεσμένους και τα πάνω από 13.000 ολοσχερώς κατεστραμμένα σπίτια, των δεσμών που συνέχουν τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου με το μαρτυρικό Χαϊδάρι του «μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης των Βαλκανίων», του περιβόητου «Μπλοκ 15», του τόπο όπου εκτελέστηκαν πλήθος συμπατριωτών, του μέρους από όπου ξεκίνησε η πομπή των 200 εκτελεσθέντων στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.

Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, ώρα 21:00 στο Άλσος Βεΐκου

Συνελήφθη 40χρονη ημεδαπή στην Άρτα, για απάτη και πλαστογραφία

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (29-05-2015) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 40χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για απάτη και πλαστογραφία κατά συναυτουργία.
Επίσης, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 69, 33 και 33 ετών, που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οι τέσσερις δράστες από κοινού, αφού κατήρτισαν και κατέθεσαν πλαστά έγγραφα στα Γραφεία Συγκοινωνιών Άρτας και Αγρινίου, εξέδωσαν νέες πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας για Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού, ενώ με τον ίδιο τρόπο κατάφεραν στη συνέχεια να εκδώσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

«ΜETRISI»: Με 9,1% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Με 9,1 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσκόπηση της εταιρίας «ΜETRISI» η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».
Στην ίδια δημοσκόπηση έξι στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως έρχεται νέο Μνημόνιο.
Πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ: 33,2%
ΝΔ: 24,1%
Ποτάμι: 6,3%
ΚΚΕ: 5,3%
ΑΝΕΛ: 5,3%
Χρυσή Αυγή: 5,1%
ΠΑΣΟΚ: 3,1%
Άλλο κόμμα: 5,4%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 12,2%