Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Επιπλέον 400.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν το α' τρίμηνο

Στους 20.000 οι άστεγοι!!!

Μείωση 8,7% (δηλαδή χάθηκαν ακόμη 400.000 θέσεις εργασίας) παρουσίασε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ.
Ενδεικτικό της κατάστασης, αλλά και των προοπτικών για την ελληνική αγορά εργασίας είναι ότι τo 64% των Ελλήνων ηλικίας 15-35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα για να εργαστούν.
Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή και την κατάσταση των αστέγων που τους μετρά πλέον στις 20.000 μιλώντας για αύξησή τους το 2011 κατά 25% σε σχέση με το 2009.
Σοκαριστικά είναι όμως τα στοιχεία και για Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική συνοχή στην ΕΕ βρίσκεται στα όρια της.
Οι θέσεις εργασίας στη χώρα μας μειώθηκαν το α' τρίμηνο του 2012 κατά 400.000. Την ίδια περίοδο στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 66χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο ύψους 154.729,41 ευρώ
Συνελήφθη, χθες (27-06-2012) το πρωί, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, 66χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 66χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος γιατί δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, ποσό παρακρατούμενων φόρων (Φ.Μ.Υ.), συνολικού ύψους 154.729,41 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

«Πράσινο φως» για προσλήψεις στους Δήμους της Ηπείρου

Το «πράσινο φως» στη σύναψη 4.703 συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας 8 μηνών) «άναψαν» την περασμένη εβδομάδα τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, με κοινή τους απόφαση. Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης προκηρύξεων ξεχωριστά από κάθε δήμο, αφού η κατανομή των θέσεων ανά δήμο έχει ολοκληρωθεί με την υπουργική απόφαση και σύμφωνα με τα αιτήματα των κατά τόπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι θέσεις αφορούν κυρίως ειδικότητες Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, όπως: εργατών καθαριότητας, εργατών αποκομιδής, εργατών ύδρευσης, εργατών γενικών καθηκόντων, οδηγών απορριμματοφόρων, συνοδών απορριμματοφόρων, χειριστών σαρώθρων κ.ά.
Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να διαθέτουν ιδιαίτερα προσόντα (εκτός αν πρόκειται για οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων), όμως πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής τους παίζουν κοινωνικά κριτήρια, όπως η ανεργία, η πολυτεκνία, η εμπειρία, ο βαθμός τίτλου σπουδών, τα ανήλικα τέκνα κλπ.
 Οι θέσεις στην Ήπειρο
 - Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: 4
 - Δήμος Κόνιτσας: 10
 - Δήμος Πωγωνίου: 5
 - Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: 5
 - Δήμος Ζαγορίου: 5
 - Δήμος Μετσόβου: 8
 - Δήμος Ζίτσας: 10
 - Σύνδεσμος Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΛΙ): 3
 - Δήμος Αρταίων: 4
 - Δήμος Ηγουμενίτσας: 7
 - Δήμος Φιλιατών: 4
 - Δήμος Σουλίου: 7
 - Δήμος Πρέβεζας: 5
 - Δήμος Πάργας: 14

ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ: Πυρκαγιά σε οικία

Την 27-6-2012/10:00 στο Κομμένο Άρτας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, ιδιοκτησίας ημεδαπής, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Π.Υ., η οποία ενεργεί προανάκριση.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ «ΓΛΕΝΤΙ» ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΧΑΛΚΙΑ την Πέμπτη 5 Ιουλίου στα Ιωάννινα

Με αφορμή  την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Ηπειρώτη κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά, ο γιός του  ο γνωστός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς οργανώνει στα Ιωάννινα την Πέμπτη 5 Ιουλίου 21:15 στο Υπαίθριο θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του.
Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά τραγουδούν ο Σάββας Σιάτρας, η Αρετή Κετιμέ, ο Δημήτρης Υφαντής, η Νότα Καλτσούνη και ο Λάμπρος Χαλκιάς. Τους συνοδεύει η 8μελής ορχήστρα του Χρήστου Χαλκιά με σολίστες στο κλαρίνο τον Σταύρο Καψάλη και Γιώργο Κοτσίνη.
Συμμετέχει η Παραδοσιακή ορχήστρα και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Καρβούνη και του Χρήστου Ντούλια και το Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών υπό την διεύθυνση του Ηλία Γκαρτζονίκα και του Νίκου Νούσια.
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και με την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».
Εισιτήρια [10 Ευρώ] από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου [Αγ.Μαρίνας 55, τηλ. 26510 83961- 83840] από τα βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης» [Κατσαδήμα 7] «Αναγνώστης» [Πυρσινέλλα 11] και τα καταστήματα Rock shop [Πουτέτση 1α] «Ιρις» [Γρ.Σακκά 20]
Πληροφορίες: 6949 893555.

Επίσημο logo ελληνικών προϊόντων

Στη θέσπιση σήματος ελληνικών προϊόντων για την ενίσχυση των τοπικών αγορών και την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα προχωρεί το υπουργείο Ανάπτυξης.
Στόχος της δράσης είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγών και μεταποιητών των ελληνικών προϊόντων.
Η χρήση του σήματος θα είναι προαιρετική για τα προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στην Ελλάδα και τα οποία συμμορφώνονται συστηματικά με προδιαγραφές που θα καθοριστούν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε κατηγορίας. Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος, η οποία έχει ως έργο τη θέσπιση των κανονισμών απονομής του.


Δεκτές οι εμπρόθεσμες συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, πολίτες που προσέφυγαν στην ανεξάρτητη αρχή, καταγγέλλοντας την άρνηση των ΔΟΥ και του υπουργείου Οικονομικών να αποδεχθούν την υποβολή αποδείξεων δαπανών μετά την αρχική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το 2011, δικαιώθηκαν, καθώς η διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος τροποποίησε τη σχετική διάταξη.
Το θέμα αφορούσε πολίτες που εκ παραδρομής παρέλειψαν τη συμπλήρωση του κωδικού δαπανών στη φορολογική τους δήλωση, αλλά επισύναψαν το σώμα των αποδείξεων σε αυτήν, και θέλησαν εμπρόθεσμα να προσθέσουν επιπλέον ονομαστικές αποδείξεις στη δήλωσή τους. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσής τους, διαπίστωσαν ότι, λόγω τεχνικού προβλήματος του πληροφοριακού συστήματος φορολογίας TAXIS, η δήλωση απεστάλη οριστικά ελλιπής, δηλαδή χωρίς την καταχώριση όλων των κωδικών, μεταξύ των οποίων και ο κωδικός δαπανών.
Όπως αναφέρει η αρχή, η διοίκηση απέρριψε τα αιτήματα των πολιτών για άμεση και εμπρόθεσμη συμπλήρωση της αρχικής δήλωσης με συμπληρωματική δήλωση, με την αιτιολογία ότι αυτό δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, ενώ το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η σχετική διάταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος δεν επιτρέπει την εισαγωγή εξαιρέσεων.