Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο Χρήστος Γκόγκας στη θέση του Παύλου Στασινού

Ο Χρήστος Γκόγκας, β’ επιλαχών από την Άρτα αναλαμβάνει την έδρα του Παύλου Στασινού, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που υπέβαλε την παραίτηση του νωρίτερα επειδή διαφωνεί με τα νέα μέτρα.

Οι, Παπακώστας και Καραμίχος ''ξαναποκαλύπτουν", την Αποκάλυψη του Ιωάννη, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2012 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Σε ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση Νίκου Παπακώστα.
και σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος.
24 και 25.02.2012, 21.00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος.
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, στις 21.00
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
σε ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση Νίκου Παπακώστα
Στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, στις 21.00 παρουσιάζεται, σε επανάληψη μετά την πετυχημένη πρεμιέρα του περασμένου Δεκεμβρίου, ένα ξεχωριστό έργο, που καταλαμβάνει μία ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια γραμματεία, την "Αποκάλυψη του Ιωάννη", σε ποιητική απόδοση στα σύγχρονα ελληνικά και μουσική του Νίκου Παπακώστα.
Η "Αποκάλυψη του Ιωάννη", ένα πανανθρώπινο έργο που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση, με την ποιητική απόδοση και τη μουσική του Νίκου Παπακώστα, αλλά και τη σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση του Γιώργου Καραμίχου, αποκτά μία νέα, διαφορετική μορφή. Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να αποκτά αυθαίρετες ερμηνείες έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη ελληνικό κοινό, αλλά μέσω της μουσικής, και το παγκόσμιο, αναδεικνύοντας όλη την μοναδικότητά του. Όλη την ξεχωριστή του δύναμη, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του, το θείο μεγαλείο όπως αποκαλύπτεται από τα οράματα και το λόγο του Ιωάννη.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Εμφάνιση του Δημάρχου στο TV1 στις 8 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά 10-02-2012


Πριν 4 ημέρες (Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου) στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Καψάλης δεν θεώρησε αναγκαία την σχετική ενημέρωση του σώματος για τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή, όπου τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα.
Επίσης εισηγήθηκε και πέτυχε την απόρριψη Ψηφίσματος (που κατέθεσαν τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι), το οποίο καλούσε το Δήμο να απεργήσει την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου συμπαραστεκόμενος στους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων, αλλά και αντιδρώντας θεσμικά στην προαποφασισμένη υποκλοπή πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όμως, δύο μέρες αργότερα και σε τοποθέτησή του στην τηλεόραση τον ακούσαμε όλοι μας να περιγράφει τις εργασίες του συνεδρίου, να παρουσιάζει την απελπιστική κατάσταση του Δήμου λόγω της μείωσης των πόρων και να θέλει να πείσει ότι αγωνίζεται για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων!
Θεωρούμε, ότι με την στάση του αυτή, ο Δήμαρχος, συνειδητά υποβάθμισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου και έγινε πλέον μέρος του συνολικού προβλήματος, αφού οι δηλώσεις και οι προθέσεις δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την έμπρακτη βούληση, την ισχύ, την αποφασιστικότητα και την συλλογική έκφραση των Αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε για την στήριξη των θέσεων, είτε για την διεκδίκηση των συμφερόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του τόπου μας γενικότερα.
Σε αυτή του την παρουσία στην τηλεόραση είπε και πολλά άλλα, τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως εντολέας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με λίγα λόγια κινείται με βάση τις προσωπικές εκτιμήσεις και στόχους.
Με ακόμα λιγότερα λόγια κάνει του κεφαλιού του.
Κατ’ επανάληψη αναφέρθηκε στην επίτευξη αναστολής της απόφασης της Αγροτικής Τράπεζας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο όμως δεν είχε πάρει τέτοια Απόφαση.
Παραθέτουμε αυτολεξεί αποσπάσματα της Απόφασης 1/10-1-2012:
1. «Ζητούμε από την Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, την άμεση ανάκληση της απόφασής της για την δημιουργία υποκαταστήματος στο Καλπάκι και την απρόσκοπτη λειτουργία των υποκαταστημάτων της στον Παρακάλαμο και το Δελβινάκι».
2. «Τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για την επίδοση κατ’ ιδίαν, του ανωτέρω ψηφίσματος του Δ.Σ. στη Διοίκηση της ΑΤΕ».
Το θέμα το χειρίστηκε μόνος του ο Δήμαρχος, χωρίς την Διαπαραταξιακή Επιτροπή και για τον –τουλάχιστον- απρόσεκτο χειρισμό ευθύνεται μόνον ο ίδιος.
Όπως φαίνεται παραπάνω το Δ.Σ. απαιτούσε την ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απόφασης και όχι την ΑΝΑΣΤΟΛΗ. ΑΝΑΚΛΗΣΗ απόφασης σημαίνει ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ενώ ΑΝΑΣΤΟΛΗ σημαίνει απλώς ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
Συνεπώς θεωρούμε ότι δεν εκτελέστηκε η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το θέμα της ΑΤΕ είναι ακόμη σε εκκρεμότητα με ευθύνη του Δημάρχου. Εκτιμούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να επανέλθει και να ζητήσει την εφαρμογή όσων έχουμε αποφασίσει, για την κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι στην ΑΤΕ.
Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους Δημότες.
Αναφέρθηκε όμως ο Δήμαρχος και σε ζητήματα Ασφάλειας των κατοίκων.
Για το παρόν καλά τα είπε, αφού βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων. Δεν μας είπε για το παρελθόν και γιατί φτάσαμε εδώ.
Δεν μας είπε επίσης, ότι ως Δήμαρχος ποτέ δε διαμαρτυρήθηκε συντεταγμένα, ποτέ δεν κάλεσε την κοινωνία να συμπαραταχθεί, φροντίζοντας έτσι, ηθελημένα ή άθελά του να αμβλύνει τις αντιθέσεις προς τους διοικούντες.
Αναφέρθηκε και στην πιθανή αποχώρηση του Ειρηνοδικείου Δελβινακίου, ενώ μόλις πριν μερικές μέρες υποβάθμιζε το ζήτημα, ίσως μόνο και μόνο επειδή το είχε αναδείξει η Παράταξή μας.
Ας είναι, φτάνει οι αντιρρήσεις να μη μείνουν μόνο στα αρχεία του τηλεοπτικού σταθμού.
Στην συνέχεια της συνέντευξής του όμως, ενώ ανέφερε σωστά ότι πρέπει οι διοικούντες να βλέπουν με άλλο μάτι και άλλα μέτρα/σταθμά την παραμεθόριο περιοχή μας, υπέπεσε σε ΒΑΡΥ ΑΤΟΠΗΜΑ, εκτιμώντας αυθαίρετα ότι «εμείς δεν ζητάμε να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. Δελβινακίου των δώδεκα ατόμων, αλλά μιά Δ.Ο.Υ. των τριών ατόμων». Ήταν μια ηττοπαθής δήλωση που μας βρίσκει πέρα για πέρα αντίθετους, τόσο σε επίπεδο γνώμης, όσο και σε επίπεδο τακτικής. Όταν ξεκινάς έναν αγώνα δηλώνοντας εξαρχής ότι υποχωρείς, τότε κανείς δεν θα σε υπολογίσει. Επιπλέον, δεν εκλιπαρούμε κανέναν, απαιτούμε όσα αξίζει ο τόπος μας και θα συγκρουστούμε για αυτά με όσους μας επιβουλεύονται. Μία τέτοια θέση του Δημάρχου, με εκπτώσεις, βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου μας.
Τέλος, θα πρέπει να διορθώσουμε τον Δήμαρχο για την επερχόμενη ΕΟΖ στα 600 στρέμματα της Κακαβιάς, για την οποία μας είπε ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και ότι θα λειτουργεί και σαν εμπορευματικός σταθμός.
Οι ΕΟΖ προβλέφθηκαν σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και σύμφωνα με τις διατάξεις οι χώροι και οι προϋποθέσεις σύστασης των ελεύθερων ζωνών κι αποθηκών καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Η αλλαγή που προωθείται αφορά αποκλειστικά στη δυνατότητα που θα δίνεται από το νόμο στον Υπουργό Οικονομικών να επιτρέπει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε εξαγωγικές επιχειρήσεις να εκτελούν ελαφρές μεταποιητικές δραστηριότητες εντός των συγκεκριμένων χώρων ώστε να επανεξάγουν τα προϊόντα χωρίς αυτά να υφίστανται κόστη εκτελωνισμού».
Ας κρατήσει μικρό καλάθι λοιπόν ο Δήμαρχος και ας είναι πιο προσεκτικός όταν ενημερώνει -όταν το κάνει κι αυτό- ας είναι με ακρίβεια και στις πραγματικές διαστάσεις.
Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΠΟΥ…ΔΙΔΑΣΚΕ

Κυρ.. Δάσκαλε, που γράφεις συνέχεια σε κάποιο site και διαστρεβλώνεις συνέχεια την αλήθεια.
Δεν ξέρω γιατί το κάνεις και έχεις τόσο μεγάλη εμπάθεια, ένα πράγμα έχω να σου πω, επειδή γυρίζω συνέχεια σε όλα τα χωριά του Δήμου, πράγμα που εσύ σίγουρα δεν το κάνεις, γι αυτό και γράφεις συνέχεια ανακρίβειες ή μπορείς να έχεις και κάποιο άλλο λόγο που τα γράφεις, σε πληροφορώ λοιπόν πως δεν υπάρχει κάτοικος που να μην έχει εξυπηρετηθεί στις έδρες των πρώην Δήμων.
Δικαίωμα σου να γράφεις ότι θέλεις, αυτοί που γνωρίζουν και είναι πολλοί, κρίνουν.
Δεν είδα στα τοπικά άλλα sites π.χ. στο parakalamoscity, ή στο pogoni24 κλπ, να γράφεις κάτι ανάλογο και ξέρεις κάτι, αυτό λέει πολλά !!
Κατάλαβες κυρ Δάσκαλε;


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


ΥΣΤ.: Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση και "βροχή" παραιτήσεων ενόψει της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης!


Παρελθόν η Ξενογιαννακοπούλου, ο Μάκης Βορίδης, ο Αστέριος Ροντούλης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Γεωργίου

Ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινώσει, εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος αυτή την ώρα συσκέπτεται με στενούς του συνεργάτες στο μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Αποχωρεί άμεσα από τη "Δωδώνη" η ΑΤΕ

Η ΑΤΕ αποχωρεί άμεσα από την "Δωδώνη" και η Ένωση Συνεταιρισμών Ιωαννίνων με τον σύμβουλό της καταθέτει τη δική της πρόταση. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της ΕΑΣ Ιωαννινων που έχει ως εξής:

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμών της Ηπείρου Μέτοχοι στην Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη αποφάσισαν να συνεργαστούν με την εταιρεία Συμβούλων Οργάνωσης επιχειρήσεων PLANNING A.E. προκειμένου να συμβάλλει στην απόκτηση των μετοχών της ΑΤΕ στην Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.
Στη συνέχεια παρουσία του Συμβούλου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Διοικητή της ΑΤΕ κατά την διάρκεια της οποίας έγινε γνωστό ότι εντός των επομένων ημερών η ΑΤΕ θα ανοίξει την διαδικασία για την αποχώρηση της από την Γαλακτοβιομηχανία.
Οι Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμών σε συνεργασία με τον Σύμβουλό τους προετοιμάζουν πρόταση προκειμένου να διεκδικήσουν από την Ελληνική πολιτεία την μεταβίβαση των μετοχών της ΑΤΕ στη Δωδώνη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ιδρυτική πράξη της Βιομηχανίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της Κτηνοτροφίας στην Ήπειρο προς το συμφέρον των κτηνοτρόφων παραγωγών αλλά και ολόκληρης της τοπικής Κοινωνίας
Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 η Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων καλεί διευρυμένη σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Αγροτικών Συν/σμών της Ηπείρου αλλά και τα Δ.Σ. των Κτηνοτροφικών Συν/σμών Μελών τους για ενημέρωση


ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/

Ε.Μ.Υ.: Επιδείνωση του καιρού από σήμερα ως και την Κυριακή

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινόμενων κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι έντονες στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές.
Για το λόγο αυτό συνιστάται στους κατοίκους του Νομού να είναι σε επιφυλακή και οι κινήσεις των οχημάτων να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, υποχρεωτικά δε με αντιολισθητικές αλυσίδες κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων.
Ήπειρος, Νησιά Ιονίου, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου
Καιρός: Νεφώσεις με χιόνι στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές. Στα υπόλοιπα τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα.
Το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στην ήπειρο τοπικά από -3 μέχρι 2 βαθμούς.
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Στα υπόλοιπα τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Στην Ήπειρο τοπικά από 0 μέχρι 6 βαθμούς.

ΟΕΚ: Κόβονται επιδοτήσεις δανείων και ενοικίων

"Ταφόπλακα" στα όνειρα χιλιάδων οικογενειών
Με μία κίνηση βρέθηκαν στην απόλυτη ανασφάλεια χιλιάδες αδύναμοι οικονομικά πολίτες που παίρνουν επιδότηση ενοικίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, αλλά και όσοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια από τον ΟΕΚ μετά την άμεση κατάργηση του Οργανισμού που προβλέπει το μίνι Μνημόνιο, το οποίο μετά τη συμφωνία κυβέρνησης - πολιτικών αρχηγών και τρόικας, παίρνει το δρόμο για τη Βουλή και θα κριθεί στην ψηφοφορία της Κυριακής.

Σύμφωνα με την imerisia.gr που επικαλείται πηγές της εφημερίδας ΝΕΑ, βάσει στοιχείων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, στον «αέρα» βρίσκεται πλέον το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, το οποίο σύμφωνα με τον Οργανισμό ήταν απόλυτα καλυμμένο ως δαπάνη. Για το 2011 υπεβλήθησαν 58.000 αιτήσεις, η ικανοποίηση των οποίων ξεκίνησε τέλος Δεκεμβρίου 2011 και αναμενόταν να ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο 2012.
Επίσης, «στον αέρα» βρίσκεται τα κατασκευαστικά προγράμματα του Οργανισμού, ο οποίος αυτή τη στιγμή χτίζει 20 οικισμούς πανελλαδικά, που συνολικά περιλαμβάνουν 1.300 κατοικίες.
Σε πολλούς από αυτούς έχει ήδη διενεργηθεί η κλήρωση και οι δικαιούχοι περιμένουν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους, ενώ παραμένουν ακλήρωτοι 3 οικισμοί αποτελούμενοι από 300 κατοικίες.
Επίσης, περνά σε κατάσταση εκκρεμότητας η καταβολή επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από τις Τράπεζες. Συνολικά έχουν χορηγηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα 83.000 δάνεια.
Ειδικότερα, τίθεται θέμα αν θα έχουν οι δικαιούχοι τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια αυτά όταν θα διακοπεί η καταβολή της επιδότησης του επιτοκίου από τον ΟΕΚ. Δεδομένου ότι ήδη αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις τους και για το λόγο αυτό έχει ληφθεί μέριμνα ρύθμισης και βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας σχέδιο σχετικής Υπουργικής Απόφασης μέσω της οποίας προβλέπεται επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.
Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας καταγγέλλει κλοπή εισφορών, καθώς η χρηματοδότησή του προέρχεται από τους εργαζόμενους και δεν λαμβάνει ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τονίζει ότι προκύπτει σοβαρό θέμα νομικής φύσης σχετικά με τη δυνατότητα τοποθέτησης άλλου διαχειριστή στα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς προέρχονται και ανήκουν στον Έλληνα εργαζόμενο.
Συγκεκριμένα, ο ΟΕΚ υπενθυμίζει ότι: «Ιδρύθηκε με τον Ν. 2963/54 (ΦΕΚ195Α/24-8-54) με σκοπό την στέγαση των εργατουπαλλήλων της χώρας, οι οποίοι είναι αυτοί που τον χρηματοδοτούν με την εισφορά τους, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να έχει λάβει οποιαδήποτε ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πρόκειται λοιπόν για μία σχέση αμφίδρομη, που στηρίζεται στον κοινωνικό αυτό πόρο και του δίνει την δυνατότητα να τον διαχειρίζεται επ' ωφελεία των εργαζομένων που τον παρέχουν αχρεωστήτως, προκειμένου να επιστρέψει και πάλι σ' αυτούς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ: "Οι υποχρεώσεις μου στο Δήμο Αρταίων αποτελούν συμβόλαιο τιμής με τον Αρτινό λαό"

Με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις μετά την παραίτηση του κ. Παύλου Στασινού από το βουλευτικό αξίωμα, καλείται προς αναπλήρωση της θέσης ο πρώτος επιλαχών κατά τη σειρά επιτυχίας στις εθνικές εκλογές του 2009, που είναι ο κ. Γιάννης Παπαλέξης, Δήμαρχος Αρταίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου. Ο κ. Παπαλέξης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του Δημάρχου. Τους λόγους αυτής της απόφασης ο κ. Παπαλέξης τους εξηγεί σε δήλωσή του στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Η υποχρέωση μου, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, να καλύψω την κενή θέση που άφησε ο κ. Στασινός στη Βουλή, είναι για μένα τιμή, όμως η άσκηση των καθηκόντων μου και οι υποχρεώσεις μου στο Δήμο Αρταίων αποτελούν συμβόλαιο τιμής με τον Αρτινό λαό, που δεν μου επιτρέπουν να την αποδεχτώ. Η εντολή του Αρτινού λαού είναι και νωπή και ισχυρή, καθώς και η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι συνάδελφοι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκλέγοντάς με ως πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, εμείς θα παλέψουμε από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγωνιζόμενοι μαζί με τους συνδημότες μας οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά μέσα σ’ αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον και σ’ αυτό το στόχο παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κυρίου Δημάρχου προς τον Πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:


ΠΗΓΗ: http://arta.artinoi.gr/index.pl

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: "Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα"

Έχοντας και την ομόφωνη στήριξη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ανακοίνωσε πως το κόμμα δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει.
"Δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας", υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως αν πέσει η Ελλάδα θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες.
Ερωτηθείς εάν θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση ανέφερε ξεκαθάρισε το πλαίσιο που πρόκειται να κινηθεί. "Εάν θέλει να τους κρατήσει ο κ. Παπαδήμος, αυτό εναπόκειται στον πρωθυπουργό", υπογράμμισε.

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Στασινός

Διαφωνεί με το νέο μνημόνιο



Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, κ. Παύλος Στασινός.
Ο ίδιος μιλώντας στο www.protothema.gr εξήγησε ότι οι λόγοι που τον οδηγούν εκτός πολιτικής σκηνής είναι τα νέα σκληρά μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν στην Βουλή με το δίλημμα «ή ψηφίζετε η χρεοκοπούμε».

ΔΩΔΩΝΗ: Δεν θα γίνει παραλαβή γάλακτος για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο

Η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ» ανακοίνωσε ότι λόγω της κήρυξης καθολικής 48ωρης απεργίας των Εργαζομένων της Εταιρίας για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, δεν θα προβεί στην παραλαβή ουδεμίας ποσότητας γάλακτος, τόσο στο εργοστάσιο όσο και στους σταθμούς συγκέντρωσης.
Η παραλαβή γάλακτος θα αρχίσει πάλι την Κυριακή και θα παραληφθεί ΜΟΝΟ το γάλα της ημέρας αυτής.

Νέα εφεδρεία με «επίδομα ανεργίας» και μετά απόλυση

Την επαναφορά της «εφεδρείας» με ένα ιδιότυπο καθεστώς, που προσομοιάζει σε «επίδομα ανεργίας» για όσους υπαλλήλους κριθούν πλεονάζοντες και οδηγηθούν εκτός Δημοσίου, περιγράφει το σχέδιο της Νέας Μνημονιακής Σύμβασης. Παράλληλα, η διατήρηση του «προσυνταξιοδοτικού» καθεστώτος της εφεδρείας - όπως περιγράφεται στο σχέδιο- εκτιμάται ότι θα αποτελέσει «εργαλείο» για μελλοντικές μαζικές αποχωρήσεις υπαλλήλων, κυρίως από τους -μέχρι σήμερα- εξαιρούμενους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, εάν αυτό αποφασιστεί στο μέλλον από την κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι πιέσεις της τρόικας ήταν ασφυκτικές, προκειμένου να απολύονται άμεσα οι υπάλληλοι των φορέων και των υπηρεσιών που θα καταργούνται. Μετά το φιάσκο από την εφαρμογή της «εφεδρείας», οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχτηκαν το αίτημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να συνεχιστεί η εφαρμογή του μέτρου, προκειμένου να αποζημιώνονται με ένα ποσό όσοι υπάλληλοι φορέων ή υπηρεσιών του Δημοσίου κριθούν πλεονάζοντες και οδηγηθούν σε απόλυση.

Η νέα «εφεδρεία» αναμένεται να εφαρμοστεί αρχικά στους εργαζομένους των καταργούμενων φορέων του Δημοσίου ακόμα και στους απολυόμενους από τις ΔΕΚΟ.
Οι υπό απόλυση υπάλληλοι θα λαμβάνουν το 60% των βασικών αποδοχών τους (περίπου 500 ευρώ) για έναν χρόνο.
Μετά τη λήξη της «εφεδρείας», οι υπάλληλοι θα απολύονται και αναμένεται με νομοθετική ρύθμιση να καταργηθεί η κατάταξη των «εφέδρων» σε πίνακες του ΑΣΕΠ, αφού δεν θα πραγματοποιούνται στο μέλλον μετατάξεις εργαζομένων από δημόσιους οργανισμούς στον στενό δημόσιο τομέα. «Ανοιχτό» παραμένει ακόμα το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας εκπαιδευτικοί, γιατροί και διπλωματικοί υπάλληλοι, εάν στο μέλλον ζητηθεί από την τρόικα να επιβληθούν νέες μειώσεις στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου. Παράλληλα, στο μέτρο θα ενταχθούν οι υπάλληλοι των καταργούμενων και συγχωνευόμενων οργανισμών που θα κριθούν πλεονάζοντες και θέλουν μέχρι και 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μητς Μήτση, την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, στo Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.

Πρόσκληση
Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ
και το Περιοδικό
‘‘Ηπειρος Άπειρος Χώρα’’
σας προσκαλούμε
τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6 μ.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών
Κλεισθένους 15 Αθήνα 7ος όροφος
για να παρακολουθήσετε εκδήλωση
αφιερωμένη στον Μήτς Μήτση
και την πολύχρονη πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική του προσφορά.
Για την επικοινωνία σας:
Π.Σ.Ε. Τηλ. 210.3243822 & Ε-mail: info@panepirotiki.com
‘‘ Ήπειρος Άπειρος Χώρα’’: Τηλ.210.5154920
Ε-mails: ipiros@otenet.gr   & vassokrat@yahoo.gr


Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΔΗΛΩΣΗ
09/02/12

Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, αποτελεί την υπογραφή για την εξαθλίωση των πολιτών αυτής της χώρας, για τη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, για τη μετατροπή της χώρας σε μια ανυπόληπτη και αδύναμη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης.
Αντί για τη «σωτηρία» οδηγούμαστε στην μετατροπή των Ελλήνων σε οικονομικούς μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα και στην επιστροφή τους σε συνθήκες της δεκαετίας του ‘50 και του ’60.
Η στράτευσή μας στο ΠΑΣΟΚ, η λειτουργία μας όλα αυτά τα χρόνια και οι αγώνες που δώσαμε προκειμένου να υπηρετήσουμε το λαό, δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει στην έκφραση της πλήρους και κάθετης διαφωνίας με όσα συμφώνησαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί και ο Δοτός Πρωθυπουργός της χώρας με τους υπαλλήλους της Τρόικα.
Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ,
Αρνούνται τη συνευθύνη και τη συνυπογραφή στο πιο αντιλαϊκό και καταστρεπτικό σχέδιο για τη χώρα.
Αρνούνται να γίνουν συμμέτοχοι στην καταστροφή του τόπου.
Αρνούνται τη συμφωνία για τη μετατροπή της χώρας σε Μπαγκλαντές της Ευρώπης.
Αρνούνται τη φτώχεια, την ανεργία, τον οικονομικό μαρασμό, τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Αρνούνται να υποβάλλουν τα σέβη τους στους τραπεζίτες και το μεγάλο παρασιτικό κεφάλαιο.
Θα είμαστε απέναντι με όλες μας τις δυνάμεις.
Κανένας μας στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δεσμεύσει, με οποιαδήποτε υπογραφή, αποφάσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχές μας, τα πιστεύω μας και τις ιδέες μας.

Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπειά μας και την ιστορία του κινήματός μας.
Δεν υποκύπτουμε στα ψευτοδιλήμματα περί σωτηρίας, γιατί δεν υπάρχει σωτηρία με την συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά υποταγή στο σχέδιο σταδιακής χρεοκοπίας αφού ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στον οικονομικό θάνατο.
Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους καλούμε σε έναν αγώνα διαρκείας προκειμένου να ανατρέψουμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Δεν έχουν ούτε την κομματική ούτε τη λαϊκή νομιμοποίηση.
Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη και τα στελέχη του κινήματός μας και τα καλούμε να εκφράσουν, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται, την αντίθεση τους, την οργή τους, την αγανάκτησή τους.
Απευθυνόμαστε στα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τους θυμίζουμε ότι εκπροσωπούν τους πολίτες αυτής της χώρας. Δεν νομιμοποιούνται να αποφασίζουν για την καταστροφή τους, ούτε για την παράταση της θητείας μιας Κυβέρνησης της υποταγής, που δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση, βάζοντας το δικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του λαού.
Όταν οι Κυβερνητικοί εκπρόσωποι και η Τρόικα θα δίνουν τα χέρια τους και θα επικυρώνουν τη συμφωνία ξεπουλήματος του λαού και της χώρας, εμείς θα σφίγγουμε τις γροθιές μας με το λαό πού θα διεκδικεί την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ των υπευθύνων για την καταστροφή της χώρας.
Είναι ιστορικό καθήκον κάθε δημοκράτη, κάθε σοσιαλιστή στο ΠΑΣΟΚ, να είναι μπροστά στον αγώνα για τη διαφύλαξη της νομιμότητας, της ανεξαρτησίας της χώρας, της απομάκρυνσης των δυναστών, της ήττας των συμβιβασμένων και ανίκανων.
Η ανοχή τελείωσε, η αγανάκτηση ξεχείλισε.
Η καθεμιά και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν πρόκειται να υπηρετήσει ούτε τους συμβιβασμένους, ούτε τους δοτούς, μόνο το λαό και τα συμφέροντά του.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είμαστε εμείς.