Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Δώδεκα προγράμματα για 104.000 ανέργους εξήγγειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου, εξήγγειλε σήμερα 12 προγράμματα για ανέργους με ορίζοντα υλοποίησης τον Μάρτιο του 2016.
Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να συνδέσει τα προγράμματα αφενός με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και αφετέρου με τις οικονομικές συνθήκες κάθε δήμου.
Παράλληλα προωθούνται και διαδικασίες στοχευμένης και πιστοποιημένης κατάρτισης των ανέργων σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Αρχές του 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί το σύστημα διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας, το οποίο παρέμενε σε εκκρεμότητα από την προγραμματική περίοδο 2007-2013. 
Πρόκειται για ένα εργαλείο με το οποίο το υπουργείο προσδοκά να αντιστοιχίσει τις ειδικότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά με το διαθέσιμο ανενεργό εργατικό δυναμικό.
Αναφορικά με τα κονδύλια υλοποίησης, σύμφωνα με το υπουργείο εργασίας, έχουν ήδη έχουν εγγραφεί 950 εκατομμύρια ευρώ από το 1,4 δισ που μας αναλογεί για την περίοδο 2014 – 2020, ενώ τα 500 εκατομμύρια που περισσεύουν θα αξιοποιηθούν εμπροσθοβαρώς το 2016.  
Προσδοκία του υπουργείου είναι να εξασφαλίσει μέσω της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ επιπλέον κοινοτικούς πόρους ύψους 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ προς αξιοποίηση και ενίσχυση τρεχόντων και νέων προγραμμάτων.
Συμπληρωματικά για το 2016 είναι προγραμματισμένη η δημιουργία 150.000 προσωρινών νέων θέσεων εργασίας από το Μάρτιο του 2016 έως και το τέλος του χρόνου, με διάρκεια απασχόλησης 8 έως 12 μήνες. 

Σύλληψη φυγόποινου στο Χάνι Δελβινάκι

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στο Χάνι Δελβινακίου, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 35χρονος Αλβανός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής τιμά τους Ηπειρώτες Ευεργέτες, την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18:30, στην αίθουσα του Παλαιού Μηχανουργείου, στο Λαύριο


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ έως και ΣΗΜΕΡΑ».
•Χαιρετισμοί.
•Ομιλία - παρουσίαση από τον καθηγητή Ιατρικής κου ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΙΟΥ τ. Προέδρου Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
•Προβολή ταινίας μικρού μήκους για τους μεγάλους Ευεργέτες.
•Ακολουθεί συζήτηση & μπουφέ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ώρα 6.30 το βράδυ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ
TΗΛ.6944991580             
ΤΗΛ. 697424433
e-mail: manolislampiris@gmail.com       

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών στην Άρτα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, δύο κλοπές, που έλαβαν χώρα το προηγούμενο δίμηνο στην Άρτα.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπές.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ταυτοποίησαν τη διάπραξη από τον 23χρονο, δύο κλοπών που έλαβαν χώρα την 09/09/2015 και το χρονικό διάστημα από 02 έως 05/10/2015, σε κυλικείο κινηματογράφου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Άρτας, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, ο 23χρονος, παραβιάζοντας τους παραπάνω χώρους, αφαίρεσε συνολικά τρεις ενισχυτές, τρία ηχεία και ένα μικρόφωνο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Βασιλικό Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά ετών, για κλοπή

Συνελήφθη, σήμερα (04-11-2015) μετά τα μεσάνυχτα στο Βασιλικό Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης επτά ετών για κλοπή.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου βγάζει τα τσίπουρα του και καλεί τους Ηπειρώτες να το γλεντήσουν, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, ώρα 21:30, στο πρώην εστιατόριο ''Ο ρυθμός'', Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου, Ζωγράφου

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου "Η Ήπειρος", σας καλεί να έρθετε να βγάλουμε τα τσίπουρα παρέα αναβιώνοντας αυτό το παραδοσιακό έθιμο και να γλεντήσουμε με τον Χρήστο Τζιτζιμίγκα στο τραγούδι και τον Κώστα Λιόντο στο κλαρίνο, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, ώρα 21.30΄, στο πρώην εστιατόριο ''Ο ρυθμός'', Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου, Ζωγράφου.
Είσοδος: 7 ευρώ με άφθονο φαγητό, τσίπουρο και κρασί.


Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου

Συνελήφθησαν πέντε άτομα σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Άρτας, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθησαν, το τελευταίο 24ωρο, σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Άρτας, στο πλαίσιο καθημερινών συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 42, 22, 21, 27 και 29 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι 42χρονου ημεδαπού στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη (5,7) γραμμαρίων, ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους (0,9) μέτρων και δύο ναρκωτικά χάπια.
Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 22χρονο στα Ιωάννινα, ομοίως από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων,βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (21,8) γραμμαρίων.
Στην τρίτη περίπτωση, στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 21χρονο και στον 27χρονο, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (19,36) γραμμαρίων.
 Τέλος, στην τέταρτη περίπτωση, στην πόλη της Άρτας, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον 29χρονο, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Άρτας, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 21χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι 75χρονου ημεδαπού, στον Άγιο Νικόλαο Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε το μεσημέρι της 20-05-2015 σε σπίτι 75χρονου ημεδαπού, στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε διάφορα οικιακά ηλεκτρικά είδη και ρούχα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών. 

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 49 και 25 ετών, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών


Σε αποθήκη του 49χρονου, εντοπίστηκαν (9) δέματα ακατέργαστης κάνναβης
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 3 κιλά της ναρκωτικής ουσίας και μία ηλεκτρονική ζυγαριά
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες (03-11-2015), έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στον 49χρονο και σε έρευνα που έγινε σε αποθήκη ιδιοκτησίας του στην Ανατολή Ιωαννίνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • εννέα ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3250,8) γραμμαρίων
  • μία ηλεκτρονικά ζυγαριά ακριβείας
  • ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
Από την εξέλιξη της υπόθεσης και την αξιολόγηση των στοιχείων της έρευνας, προέκυψε ότι ο 49χρονος, λίγο πριν από την αστυνομική επιχείρηση, είχε προμηθεύσει τον 25χρονο συλληφθέντα, με ποσότητα κάνναβης, βάρους (39,4) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

18 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ στους Νομούς Άρτας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ένα (18) άτομα, πλήρους απασχόλησης εξάμηνης διάρκειας για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στους Νομούς Άρτας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 13/11/2015


Επίδομα θέρμανσης για λίγους

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η κυβέρνηση έχει  καταλήξει στα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης.
Φέτος θα χορηγηθεί σε περίπου 700.000 δικαιούχους από 1.100.000 πέρυσι.
Το σχέδιο στο οποίο έχει καταλήξει η κυβέρνηση προβλέπει μειωμένη επιδότηση στα 0,25 ευρώ το λίτρο από 0,35 ευρώ πέρυσι και αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Ειδικότερα δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι:
- Άγαμοι με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ από 30.000 ευρώ πέρυσι και ακίνητη περιουσία έως 100.000 ευρώ από 200.000 ευρώ πέρυσι.
- Έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ από 40.000 ευρώ πέρυσι και ακίνητη περιουσία αξίας έως 150.000 ευρώ από 300.000 πέρυσι.
- Έγγαμοι με 1 παιδί και εισόδημα 22.000 ευρώ που προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο Πάρκο του Δήμου Πωγωνίου σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Από χαρούμενες παιδικές φωνές και χαμογελαστά πρόσωπα γέμισε και σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου.
Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων είναι ένα από τα πολλά σχολεία που επισκέφθηκαν το Πάρκο, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής. 
Ο Δήμος διέθεσε στα παιδιά ειδικά οχήματα ενώ προσωπικό της Διεύθυνσης Τροχαίας Ιωαννίνων τους μίλησε για τα σήματα και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. 
Επιδίωξη του Δήμου είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να επιτελέσει το ρόλο του και να προσφέρει στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αποκτήσουν σωστή συμπεριφορά πεζών και στο μέλλον να γίνουν συνειδητοποιημένοι οδηγοί.