Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: Ανακοίνωση υποψηφιότητας για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη Τύπου
12 Ιανουαρίου 2012

Να είναι υποψήφια η Προοδευτική Πολιτική –
Ό,τι δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σύγχρονο -
Η ελληνική κοινωνία και η προοδευτική παράταξη θέλει λύση για το τώρα και το αύριο.
-Η λύση θα είναι η Προοδευτική πολιτική και η στροφή στην πραγματική οικονομία και στην εργασία.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ,
Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα εδώ για να καλύψετε τη συνέντευξη και θεωρώ ότι θα συνεχίσετε να προβάλλετε τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για να δώσουμε λύση από κοινού για τη χώρα. Διερχόμαστε κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση και θα ήθελα να πω το αυτονόητο: ότι η χώρα δεν χρειάζεται μονοφωνία, ούτε μονόδρομους. Η μονοφωνία και οι μονόδρομοι απαξιώνουν την πολιτική τη δημοκρατία και τους Έλληνες πολίτες. Θέλω, επίσης να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που με έχουν τιμήσει κατ’ επανάληψη με την ψήφο τους και μου έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχω σε πολλές προσπάθειες για τη χώρα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τους κοινούς μας αγώνες, για τις νίκες και τις ήττες. Θα συνεχίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τις εκάστοτε ηγεσίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που άλλοτε συμφωνώντας και άλλοτε διαφωνώντας, διαμορφώσαμε και ασκήσαμε προοδευτικές πολιτικές τόσο στη χώρα όσο και στην Ε.Ε. αλλά και συνολικά σε διεθνές επίπεδο. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τις δυνάμεις με τις οποίες συμπαρατάχθηκα δηλαδή, τις δυνάμεις της εργασίας, τις δυνάμεις της αγροτικής παραγωγής και της υπαίθρου, τις παραγωγικές επιχειρήσεις και το παραγωγικό κεφάλαιο, τις γυναίκες και τη νεολαία.

Αδελφότητα Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίττας, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17:30 μ.μ. στα γραφεία της Αδελφότητας

Πρόσκληση


Σας καλούμε στις 14 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 17 : 30 μ.μ στα γραφεία της Αδελφότητας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας .
Επίσης σας ενημερώνουμε τη νέα σύνθεση του Δ.Σ.
Πρόεδρος Μπούνταλης Σωκράτης του Παύλου
Αντιπρόεδρος Μπίντος Ιωάννης του Χαραλάμπους
Γραμματέας Μπουκουβάλα Διονυσία του Ιωάννη
Ταμίας Μπούνταλης Θωμάς του Πέτρου
Μέλη Τζιακος Χρήστος του Γεωργίου
Μπόυνταλης Ιωάννης του Βασιλείου
Σιουρίκης Μιχαήλ του Χαραλάμπους


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος    Η Γραμματέας

Μπούνταλης Σωκράτης    Μπουκουβάλα Διονυσία

Οι Περιφέρειες θα μοιράζουν τις άδειες λαϊκών αγορών

Στα χέρια του Περιφερειάρχη περνάνε με το Πολυνομοσχέδιο η αδειοδότηση αλλά και ο έλεγχος για τις λαϊκές αγορές και τα παζάρια.
Η κυβέρνηση επιλέγει να στερήσει το αντικείμενο αυτό από τους δημάρχους, που δεν θα μπορούν να καθορίσουν των αριθμό των αδειών.
Καθώς ο κάθε τοπικός άρχοντας έκανε ό,τι ήθελε, ουδείς μπορούσε να γνωρίζει το συνολικό αριθμό των αδειών που εκδίδεται κάθε χρόνο στη χώρα.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τη διάταξη στο υπό συζήτηση Πολυνομοσχέδιο «η διαδικασία ενημέρωσης της κεντρικής διοίκησης περί του αριθμού των κατ’ έτος χορηγούμενων αδειών ανά κατηγορία επαγγέλματος υπαιθρίου εμπορίου και λαϊκών αγορών έχει διαχρονικά αποδειχθεί προβληματική.
Η αρμοδιότητα καθορισμού του ανώτατου αριθμού αδειών υπαίθριου εμπορίου και λαϊκών αγορών μεταφέρεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια, βάσει των κοινωνικών κριτηρίων με τις οποίες παραδοσιακά χορηγούνται οι εν λόγω άδειες.
Ωστόσο θα λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας, με γνωμοδότηση των κατά τόπον αρμόδιων δημοτικών συμβουλίων για τον αριθμό των ανά κατηγορία χορηγούμενων αδειών.
Στα δημοτικά συμβούλια απονέμεται πάντως η αρμοδιότητα κατανομής των χορηγούμενων αδειών στις διάφορες κατηγορίες δικαιούχων, αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων κάθε μίας από αυτές, προς τον συνολικό αριθμό των υποβληθέντων αιτήσεων.

ΙΚΑ- ΕΤΑΜ: Σε πέντε δόσεις η καταβολή αναδρομικών ποσών του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους

Σε πέντε δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 500 ευρώ, πρόκειται να ολοκληρωθεί η καταβολή των αναδρομικών ποσών του Επίδοματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), που οφείλονται σε 37.018 συνταξιούχους, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Ειδικότερα, η εξόφληση των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών του ΕΚΑΣ θα γίνει, ως ακολούθως:
Σε 22.468 συνταξιούχους, ήτοι σε ποσοστό 60,70% επί του συνόλου, με τη σύνταξη μηνός 2/2012, όταν το ποσό είναι μικρότερο ή ίσο των 500 ευρώ.
Σε 2.936 συνταξιούχους, ήτοι σε ποσοστό 7,93% επί του συνόλου, με τη σύνταξη μηνός 3/2012, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 500 ευρώ και μικρότερο ή ίσο των 1.000 ευρώ.
Σε 1381συνταξιούχους, ήτοι σε ποσοστό 3,73% επί του συνόλου, με τη σύνταξη μηνός 4/2012, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ και μικρότερο ή ίσο των 1.500 ευρώ.
Σε 3292 συνταξιούχους, ήτοι σε ποσοστό 8,89% επί του συνόλου, με τη σύνταξη μηνός 5/2012, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ και μικρότερο ή ίσο των 2.000 ευρώ.
Σε 6941 συνταξιούχους, ήτοι σε ποσοστό 18,75% επί του συνόλου, με τη σύνταξη μηνός 6/2012, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 2.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την πρόθεση κατάργησης υποκαταστημάτων της ΑΤΕ στο Πωγώνι

Παρουσίαση του βιβλίου ''Αποκάλυψη του Ιωάννη'' του Ηπειρώτη μουσικοσυνθέτη και συγγραφέα Νίκου Παπακώστα, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι, στον ΙΑΝΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 ώρα 12:30
Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ IANOS
Σταδίου 24, Αθήνα
Παρουσιαζει κατ΄ αποκλειστικότητα
Την «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ»
Σε ποιητική απόδοση
Του ΝΙΚΟΥ Α. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ παρουσιάζει, ένα ξεχωριστό έργο, που καταλαμβάνει μία ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια γραμματεία, την "Αποκάλυψη του Ιωάννη", σε ποιητική απόδοση στα σύγχρονα ελληνικά του Νίκου Παπακώστα με την συμμετοχή του ηθοποιού Γιώργου Καραμίχου, του συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, και του εκδότη Βασίλη Χατζηιακώβου.
Την συζήτηση συντονίζει ο συγγραφέας Λευτέρης Παπακώστας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Η "Αποκάλυψη του Ιωάννη", ένα πανανθρώπινο έργο που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση, με την ποιητική απόδοση του Νίκου Παπακώστα αποκτά μία νέα, διαφορετική μορφή. Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να αποκτά αυθαίρετες ερμηνείες έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη αναγνωστικό κοινό αδεικνύοντας όλη την μοναδικότητά του. Όλη την ξεχωριστή του δύναμη και τους πολλαπλούς συμβολισμούς του, όπως φανερώνεται μέσα από τα οράματα και το λόγο του Ιωάννη.
Ο Νίκος Παπακώστας “αποκαλύπτει’’ την αποκάλυψη του Ιωάννη δημιουργώντας τη δική του απόδοση του αρχικού κειμένου. Χρησιμοποιεί την τρέχουσα Ελληνική γλώσσα και μετατρέπει το κείμενο του Ιωάννη σε ποιητικό, πιο οικείο και λιγότερο δυσνόητο.... Είναι μια απόδοση που σίγουρα αφήνει τις λέξεις να σχηματίζουν φράσεις και νοήματα έτσι όπως θ’ άφηνε κάποιος τη βρύση να τρέχει και το νερό αλλού να σχηματίζει μικρές λίμνες και αλλού ποτάμια, αλλού σταγόνες και αλλού υγρές επιφάνειες.
Ο λόγος του Νίκου έχει επαφή με το χώμα. Είναι γήινος ακόμα και όταν ακουμπά τα αστέρια και είναι στρογγυλός σαν μικρές μπάλες εύπλαστης λάσπης. Ο ποιητικός λόγος του Νίκου γίνεται στέρεος όταν αρθρώνεται και τότε γίνεται ακόμη πιο κατανοητός από τον λόγο του Ιωάννη. Ο προφητικός λόγος της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ είναι αρχέγονος και έτσι επιτρέπει στον στοχαστή ποιητή Νίκο Παπακώστα να μείνει πιστός στις αμφίσημες προθέσεις του Ιωάννη αλλά και να θέσει ο ίδιος πάνω ή κάτω από αυτές τις δικές του έλλογες ή παράλογες. Αποδίδει ένα έργο που είναι βουτηγμένο στις σκιές της μανίας ενός προφήτη και το αναδεικνύει σ’ένα έργο βγαλμένο από την οπτική και το όραμα ενός φωτεινού μυαλού.
ΝΙΚΟΣ A.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
Ο Νίκος Παπακώστας κατάγεται από την ορεινή Σκουληκαριά της Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί σε παλιές η πρόσφατες συναυλίες η δισκογραφικά με πολλούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σουλτάτου, η Καλλιόπη Βέττα, ο Βασίλης Λέκκας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία, o Αlex Busanel από τη Γαλλία, οι Africa Moyo από το Κογκό, οι Guaragniaum και η Maria Moramarco από τα ελληνόφωνα χώρια της Κάτω Ιταλίας κ.α. Η μουσική του κινείται σε ευρύτατα επίπεδα. Από την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέχρι τη τζαζ και το μπλουζ και χαρακτηριστικό του είναι το εντελώς διαφορετικό ύφος και χρώμα σε κάθε νέα του δουλειά. Έχει γράψει μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα μουσικά σχήματα όπως η COMPACNIA D’ OPERA ITALIANA , η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ CONTALY, το CANTO MEDITERANEO κλπ παρουσιάζοντας συνήθως δικά του ορχηστρικά έργα και μελοποιημένη ποίηση του.
Είναι μέλος των Ενώσεων Συνθετών και Στιχουργών Γαλλίας και Ιταλίας, καθώς και πολλών οργανώσεων της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Παραγωγών Δισκογραφίας ( F.I.P.I.) για όλο τον κόσμο και γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας, ΕΜΣΕ.

ΘΕΛΩ


Έζησα και χόρτασα
απ΄ τα καλά του κόσμου!
Τώρα οι δυνάμεις χάνονται
και αδυνατεί το φώς μου.


Μα έχω στέρεο το μυαλό
στη θέση του ακόμα,
και ότι ζητώ για την ψυχή
για το ουράνιο δώμα
το λέω με επίγνωση
προτού χαθώ στο χώμα.


Θέλω:
Όταν αργά ή γρήγορα
μια μέρα θα πεθάνω
σε όσους θα παραβρεθούν
παραγγελιά να κάνω:


Δεν θέλω μούτρα σκυθρωπά
κι΄αξύριστα τα γένια
ούτε κορδέλες κεντητές
στεφάνια λουλουδένια.


Θέλω αγνό χαμόγελο,
όψη γαληνημένη
και η αγάπη σε όλους σας
εγκάρδια να μένει.



Θέλω, μια σιδεριά για κάγκελο
κι ένα φτωχό καντήλι
κι αντί για «μαρμαρόπλακα»
λίγο ψιλό «γαρμπίλι».


Το όνομά μου στον Σταυρό
για να με βρουν οι φίλοι
που με κλωνί βασιλικό

να έρχονται στο χέρι
και μια γωνιά απάνεμη
να ανάψουν λιανοκέρι.

Θέλω ακόμα…ένας Παπάς
τρισάγιο να μου κάνει
Ένας, κι αν είναι και σωστός
αυτός και μόνο φτάνει.

Θέλω..
Απ΄ όσους κακοκάρδισα
συγγνώμη να ζητήσω
κι΄ αν κανείς την αρνηθεί
εγώ ευχή θα αφήσω
στον δρόμο που θα πορευθώ
όλους να συγχωρήσω.

Στον δρόμο αυτόν τον μακρινό
που γυρισμό δεν έχει
μα όποιος πιστεύει στον Χριστό
Ανάσταση απαντέχει.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΓΙΑΣ
ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν.


Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη Βουλή, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015».

Η νέα ρύθμιση ισχύει για όσους οφειλέτες:
- είτε δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης,
- είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος παραμονής σε προηγούμενη ρύθμιση,
- είτε έχουν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση και είναι συνεπείς.
Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα
Με τη νέα ρύθμιση κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις μέχρι την 31.12.11 και προβλέπονται οι εξής εναλλακτικές:
1) εφάπαξ ή έως τρεις (3) ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού εκατό τοις εκατό (100%) στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις,
2) έως έξι (6) ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις,
3) έως εννέα (9) ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%) στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.
4) η ένταξη στη ρύθμιση του Α. 48, Ν. Ν. 3943/11, με έκπτωση κατά 30% στα πρόσθετα τέλη μετά την κεφαλαιοποίηση της οφειλής μέχρι την 31.12.2011. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση ισχύει και για όσους έχουν υπαχθεί στο Α. 48 του Ν. 3943/11.
Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη ρύθμιση του Ν. 3943/11, Α. 48 προβλεπόταν μόνο η κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι την 31. 12. 2010, ενώ στη ρύθμιση του Ν. 4019/11, Α. 20 προβλεπόταν η κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι 31.12.10, με έκπτωση κατά 20% των πρόσθετων τελών.
Συνεχίζει να ισχύει το Α. 48, Ν. 3943/11 όσον αφορά τα εξής:
i. Το ποσό της δόσης σε ό,τι αφορά το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και τα λοιπά ταμεία ασφάλισης μισθωτών καταβάλλεται σε μηνιαία βάση, αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,25% της κατά τα κατωτέρω κεφαλαιοποιημένης οφειλής, δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 20% και μεγαλύτερο του 40% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του έτους 2010 και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπολείπεται των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Εφόσον κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ή μέρους αυτού δεν υφίστατο υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ταμείων μισθωτών λόγω μη απασχόλησης προσωπικού, το καταβλητέο ποσό αντιστοιχεί στο 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής χωρίς να υπολείπεται των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
ii. Ειδικά για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, το ποσό της διμηνιαίας καταβολής υπολογίζεται με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος υπαγωγής στον διακανονισμό, χωρίς να υπολείπεται των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Σε περίπτωση που έχουν διακόψει την ασφάλιση τους στον Οργανισμό αυτόν, ως εισφορά θεωρείται η αντιστοιχούσα στην ασφαλιστική κατηγορία όπου βρίσκονταν κατά το χρόνο διακοπής της ασφάλισης.
iii. Για τους οφειλέτες των ταμείων ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων - ανεξάρτητα απασχολούμενων, πλην ΟΑΕΕ, ισχύουν αναλόγως τα αναφερόμενα στην περίπτωση (ii) της παραγράφου αυτής, με εξαίρεση τη δόση που είναι μηνιαία και το ελάχιστο ποσό αυτής που ανέρχεται στα 100 ευρώ.
Επιπλέον, η εφάπαξ καταβολή και η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται υποχρεωτικά έως την τελευταία ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τον μήνα δημοσίευσης του παρόντος. Μη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων συνεπάγεται έκπτωση από την παρούσα ρύθμιση. Η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης αναστέλλεται έως την 31.12.2012 για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση.
Τονίζεται ότι οφειλέτες που χάνουν το δικαίωμα παραμονής σε ρύθμιση μπορούν μετά από αίτηση τους στα αρμόδια όργανα των ΦΚΑ να επανέλθουν σε αυτή. Τέλος, προωθείται ρύθμιση με βάση την οποία ενεργοποιείται για οφειλέτες προς το ΙΚΑ, η αυτόφωρη διαδικασία, αντίστοιχη με εκείνη που ισχύει για φορολογικές και τελωνειακές οφειλές, στις περιπτώσεις που οι οφειλόμενες ασφαλιστικές οφειλές ξεπερνούν το ποσό των 150.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται τα πρόσθετα τέλη.


ΠΗΓΗ: www.Newsbeast.gr

Δημοσκόπηση πανικού για το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος δεν φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα διαφορετικό σε σχέση με το… κατεστραμμένο (γωνιακό) μαγαζί που αφήνει πίσω του ο Γιώργος Παπανδρέου. Με τις εξελίξεις να τρέχουν, και μια σειρά από κορυφαία στελέχη όπως την Άννα Διαμαντοπούλου, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Απόστολο Κακλαμάνη και τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να προωθούν «μια και μόνη» υποψηφιότητα για την ηγεσία, υπονοώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει ενδιαφέρον η πληροφορία για τα αποτελέσματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων.
Μετρήσεων τις οποίες έχει παραγγείλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι διαθέσεις της κοινής γνώμης απέναντι στους υποψηφίους διαδόχους του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα λοιπόν με τις δημοσκοπήσεις αυτές, το ΠΑΣΟΚ κινείται σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου, περίπου στο 13%, δηλαδή σε ιστορικά χαμηλά, με συρρικνωμένη συσπείρωση και με σημαντικές διαρροές προς τα κόμματα που βρίσκονται στα αριστερά του, στο πολιτικό φάσμα.
Οι δυο επικρατέστεροι και δημοφιλέστεροι διάδοχοι του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, βελτιώνουν αυτή τη δημοσκοπική εικόνα.
Και πάλι όμως όχι και τόσο σημαντικά, αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να ανεβάζει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κατά 2%-3%, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά 5%-6%.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι εξαιρετικά απογοητευτικά για το ΠΑΣΟΚ, και προβληματίζουν για τις πολιτικές προοπτικές του Κινήματος να επιστρέψει μέσα στα επόμενα χρόνια, σε τροχιά εξουσίας.
Το τραύμα του Μνημονίου φαίνεται να είναι εξαιρετικά βαθύ, και να μην κλείνει.


ΠΗΓΗ: http://www.statesmen.gr

ΥΠΕΚΑ: Εξετάζει την αναστολή εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης

Την αναστολή εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Χατζηδάκη.
Από τις 9 Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να προσκομίζουν ενεργειακά πιστοποιητικά στις εφορίες προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα, καθώς η σχετική υποχρέωση που ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες επεκτείνεται και στις μισθώσεις. Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 - 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου.
«Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει το θέμα της περαιτέρω παράτασης μη εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις όχι μόνον από πλευράς οικονομικής συγκυρίας αλλά και από πλευράς των κοινοτικών μας υποχρεώσεων για ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της χώρας», αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος.

Σε μεγάλη βάθη η πιθανότητα πετρελαίων

Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί γεωτρύπανα στην περιοχή του Καλπακίου προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα ύπαρξης πετρελαίου.
Πρόκειται για την δεύτερη απόπειρα που θα γίνει καθώς η πρώτη είχε ολοκληρωθεί άδοξα το 2002 όταν τότε η Κοινοπραξία Enterprise Oil εγκατέλειψε αιφνίδια τις εργασίες ισχυριζόμενη την ύπαρξη υψηλών πιέσεων.
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των επιστημόνων το τμήμα της Ηπείρου, βόρεια των Ιωαννίνων είναι ενδιαφέρουσα περιοχή για βαθείς στόχους σε έντονα ορεινό ανάγλυφο. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί υψηλού κόστους σεισμική και γεωτρητική έρευνα για τον εντοπισμό πετρελαιοπιθανών γεωλογικών στόχων σε μεγάλα βάθη (> 4.000 μ.).
Η γεώτρηση σε μία μεγάλη πετρελαιοπιθανή γεωλογική δομή δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους (υψηλές πιέσεις) και η περιοχή επιστράφηκε από την κοινοπραξία που είχε τα δικαιώματα (2002, 1ος Γύρος Παραχωρήσεων).
Πρώτες εκτιμήσεις για απολήψιμα αποθέματα ανέρχονται σε 50 με 80 εκατ. βαρέλια.
Η περιοχή αξιολογείται θετικά και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω και της γειτονίας της με την Αλβανία, η οποία διαθέτει ανάλογα πετρελαϊκά συστήματα.


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr

«Αντάρτικο» 35 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη δόμηση εκτός σχεδίου

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Σηφουνάκη, 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητούν να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο απαγορεύει καθολικά τη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές.
Την επιστολή συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βαρδίκος Πυθαγόρας, Αγάτσα Άρια, Αρβανιτίδης Γιώργος, Βούρος Γιάννης, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Δαμιανάκης Ευτύχιος, Εμινίδης Σάββας, Ζωίδης Νικόλαος, Θεοχάρη Μαρία, Καρύδης Δημήτριος, Κασσάρας Γεώργιος, Κατρίνης Μιχαήλ, Κεγκέρογλου Βασίλειος, Κεφαλίδου Χαρά, Κουσελάς Δημήτριος, Λαφαζάνης Αργύρης, Μαργιέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία, Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας, Μπατζελή Αικατερίνη, Παντούλας Μιχαήλ, Παπαθανάση Αφροδίτη, Παπουτσής Δημήτριος, Παρασύρης Φραγκίσκος, Ρήγας Παναγιώτης, Σκραφνάκη Μαρία, Στασινός Παύλος, Τζελέπης Μιχαήλ, Τόγιας Βασίλειος, Τσουρή Ελπίδα, Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη, Φραγγίδης Γεώργιος, Χάιδος Χρήστος, Χαντάβας Αθανάσιος.
Οι βουλευτές στην εν λόγω επιστολή, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου, επισημαίνουν τα εξής: «Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση και η ανικανότητά της να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης γραφειοκρατίας-, σε πολεοδόμηση περιοχών με πιεστικές ανάγκες, παράλληλα με την άνθηση μιας διαπλοκής, από τις πλέον κλασικές, των ελεγκτικών και μη μηχανισμών, με μεγάλα αλλά και μικρά συμφέροντα, συμπληρώνεται τώρα με μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη απαγόρευση. Εκατομμύρια περιουσίες απαξιώνονται. Οι ιδιοκτήτες τους, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες, εγκλωβίζονται και εξαπατώνται για άλλη μια φορά από το ελληνικό κράτος. Ένας ολόκληρος κλάδος, από τους σημαντικότερους -αυτός της οικοδομής- που ήδη χειμάζεται από την οικονομική κρίση, δέχεται καίριο πλήγμα. Μια νέα γενιά αυθαιρέτων ετοιμάζεται».
Ζητούν την απόσυρση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος και την εισαγωγή του στη Βουλή ως νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να τοποθετηθούν και ανάλογα να ψηφίσουν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Παράταση μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου στις αιτήσεις για την βιολογική γεωργία

Περιθώριο μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τα προγράμματα ενίσχυσης της βιολογικής γεωργίας (οι παλιοί δικαιούχοι) και της απονιτροποίησης (όλοι οι δικαιούχοι).
Η διορθωτική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, δίνει παράταση λίγες ακόμα μέρες στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης για τις δράσεςι 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» (διετή παράταση και νέες εντάξεις) και 1.1 «Βιολογική γεωργία» (διετή παράταση) του μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση, σε ό,τι αφορά τις υπ' αριθ. 080293/17.11.2011 (ορθή επανάληψη ΑΔΑ : 45Ψ4Β-ΗΚΔ) και 080598/30.11.2011 (ΑΔΑ : 456ΤΒ-1ΤΣ) προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» (διετή παράταση και νέες εντάξεις αντίστοιχα) καθώς και την υπ' αριθ. 080294/ 17.11.2011 (ορθή επανάληψη ΑΔΑ : 45Ψ4Β-ΓΑ3) πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» (διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεων) αποφασίζουμε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης των παραπάνω προσκλήσεων ως ακολούθως:
α) Για την δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» και συγκεκριμένα για την υπ' αριθ. 080293/17.11.2011(ορθή επανάληψη ΑΔΑ : 45Ψ4Β-ΗΚΔ) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεων η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης σύμφωνα με την ορθή επανάληψη της παραπάνω πρόσκλησης παρατείνεται από 28.12.2011 σε 30.01.2012.
β) Για την δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» και συγκεκριμένα για την υπ' αριθ. 080598/30.11.2011 (ΑΔΑ : 456ΤΒ-1ΤΣ) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες εντάξεις η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης παρατείνεται από 30.12.2011 σε 30.01.2012.
γ) Για την δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» και συγκεκριμένα για την υπ' αριθ. 080294/ 17.11.2011 (ορθή επανάληψη ΑΔΑ: 45Ψ4Β-ΓΑ3) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεων η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης σύμφωνα με την ορθή επανάληψη της παραπάνω πρόσκλησης παρατείνεται από 30.12.2011 σε 30.01.2012.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Επίσκεψη στα νέα γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών

Τα νέα, σύγχρονα, γραφεία στα οποία στεγάζεται πλέον η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Καραμπίνα.
Τα γραφεία που βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαθέτουν άνετους χώρους για το αρχείο, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.
«Έγινε αγώνας για να εγκατασταθεί επιτέλους η Διεύθυνση Μεταφορών - που εξυπηρετεί πλήθος συμπολιτών μας σε καθημερινή βάση- σε ένα κτίριο με ανθρώπινες συνθήκες. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και το οποίο θα καλύψει για πάντα τις ανάγκες της Υπηρεσίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, που εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το άρτιο αποτέλεσμα στον ανάδοχο, στους επιβλέποντες το έργο, στο προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταφορών και των άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας που εργάστηκαν για την εκτέλεση των εργασιών και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών.
Η πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών
Ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών που παρέχει η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, θα ολοκληρωθεί με την παράδοση σε λειτουργία της πίστας εξέτασης υποψηφίων οδηγών. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης η μοναδική εκκρεμότητα που έχει απομείνει είναι ο ηλεκτροφωτισμός της από τη Δ.Ε.Η.. Όπως είπε ο προϊστάμενος της Δ/σης Μεταφορών κ. Σωτήρης Ψημμένος, η πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών Ιωαννίνων, είναι μια από τις 4 πιλοτικές που είχε εγκρίνει πριν από χρόνια για όλη την Ελλάδα το Υπουργείο Μεταφορών. Κατασκευάστηκε σε έκταση 20 στρεμμάτων και σε αυτή προβλέπεται να γίνονται οι εξετάσεις όλων των κατηγοριών. «Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στην οδική ασφάλεια της περιοχής. Θα αποκτήσουν όλοι οι υποψήφιοι οδηγοί πού καλύτερες προδιαγραφές στο συγκεκριμένο χώρο», κατέληξε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης.

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Ερώτηση προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών, Επικρατείας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: «Τίτλοι τέλους» για τα έντυπα που εκδίδουν οι αποδημικές οργανώσεις (Αδελφότητες, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι), εξαιτίας του εφαρμοστικού Ν.3986/2011 του μεσοπρόθεσμου μνημονίου, καταγγέλλει η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ με επιστολή-καταγγελία της (2121/12.12.2011), την οποία συνυπογράφουν δεκάδες νόμιμοι εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων νομικών προσώπων (Αδελφοτήτων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δηλώνει την αγωνία της για την βιωσιμότητα των εντύπων, που εκδίδουν οι αποδημικές οργανώσεις.
Είναι γνωστό, ότι με την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας (μειωμένο ταχυδρομικό τέλος) των εντύπων που επέβαλλε η κυβέρνηση με την ψήφιση του εφαρμοστικού Ν.3986/20011 (άρθρο 48) του μεσοπρόθεσμου μνημονίου, το κόστος έκδοσης-αποστολής έχει υπερδιπλασιαστεί με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να αδυνατούν να εκδώσουν τα έντυπά τους, με άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών της ιδιαίτερης πατρίδας τους.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα έντυπα που εκδίδουν οι απόδημες οργανώσεις της Ηπείρου (και όχι μόνο της Ηπείρου αλλά και των άλλων περιφερειών της χώρας), καταγράφουν την ζωή και την εξέλιξη της ιδιαίτερης πατρίδας τους, προβάλλουν τα ήθη και τα έθιμά τους, τα βιβλία και τα έργα του πνεύματος και της τέχνης των Ηπειρωτών και με σταθερότητα και επιμονή προβάλλουν και διεκδικούν από την εκάστοτε κεντρική και περιφερειακή εξουσία την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων ανάπτυξης και περιβάλλοντος των χωρίων τους και της Ηπείρου γενικότερα. Αυτά τα έντυπα, που αποτελούν τη σύνδεση μεταξύ γενέτειρας με τους απόδημους και πολλές φορές με τους ομογενείς, εκδίδονται με τη βοήθεια και συνδρομή των μελών των οργανώσεων, δεν πωλούνται και δεν υπάγονται στο Ν.2328/1995 (δεν παίρνουν κρατική διαφήμιση), ούτε στην υπουργική απόφαση της παρ.1του άρθρου 2 του Ν.3548/2007. Επειδή, με την εφαρμογή του άρθρου 48 του Ν. 3986/2011, υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχουν τη δυνατότητα τα απόδημα σωματεία της Ηπείρου, αλλά και όλων των περιφερειών της Ελλάδας γενικότερα, να εκδίδουν εφημερίδες και έντυπα με άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της χώρας.
Επειδή η έκδοση των εφημερίδων και εντύπων των απόδημων οργανώσεων, δεν αποτελεί κατ’ επάγγελμα επιτήδευμα, αλλά εκδίδονται με τη βοήθεια και συνδρομή των μελών των οργανώσεων.
Ερωτώνται οι κ.κ υπουργοί.
1.Έχουν συνυπολογιστεί, από την κυβέρνηση, οι επιπτώσεις στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της Ηπείρου αλλά και των άλλων περιοχών της χώρας, από το σταμάτημα της έκδοσης και διακίνησης των εφημερίδων και εντύπων των απόδημων οργανώσεων;
2 Προτίθεστε να άρετε την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας(μειωμένο ταχυδρομικό τέλος) για τα έντυπα και τις εφημερίδες των απόδημων οργανώσεων; Αν όχι σε ποιες ενέργειες ενίσχυσής τους θα προβείτε, ώστε να συνεχίσουν να εκδίδονται και να κυκλοφορούν απρόσκοπτα;
3. Θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος που επιβάλλεται για την έκδοση των παραπάνω εφημερίδων και εντύπων, αφού η έκδοσή τους δεν αποτελεί κατ’επάγγελμα επιτήδευμα;


Ο ερωτών βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ

Κλείνουν τα τελωνεία σε Σαγιάδα, Αμπελώνα και Πάργα

Λουκέτο σε δεκάδες μικρά τελωνεία σε όλη τη χώρα βάζει το υπουργείο Οικονομικών την 1η Φεβρουαρίου. Στόχος είναι να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες μέσω της απορρόφηση των μικρών τελωνείων από άλλα γειτονικά μεγαλύτερα.
Τα τελωνεία που κλείνουν βρίσκονται κυρίως κοντά στα σύνορα της χώρας καθώς και στα ακριτικά νησιά.
Σε αυτά που κλείνουν τελικά οριστικά περιλαμβάνονται τα τελωνεία Σαγιάδας και Αμπελώνα στο Νομό Θεσπρωτίας.
Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία στο τελωνείο της Πάργας ενώ προς το παρόν διασώζονται άλλα τελωνεία στην Ήπειρο, όπως αυτό της Άρτας, που αρχικά περιλαμβάνονταν στη λίστα των προς κλείσιμο.


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/10687-2012-01-10-21-08-09.html

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα, γιατί επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συνελήφθησαν, χθες (10-01-2012) το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 30 και 26 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν και έκαναν χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα μας.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος με συνοδηγό τον 26χρονο, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν πλαστά διαβατήρια Ιράν, πλαστά έγγραφα Ιταλικών Αρχών καθώς και δύο ακόμα πλαστές Ισπανικές ταυτότητες .
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν προμηθευθεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αντί του χρηματικού ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3000) ευρώ.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1 - 4

Κατηφόρα χωρίς τέλος…

Ο Αστέρας πραγματοποίησε την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή του κατά τη φετινή σεζόν, σκόραρε τέσσερις φορές και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!
Ο Αστέρας προηγήθηκε με τον Τσαμπούρη, μετά από σημαντικό λάθος του Κηπουρού, ενώ τρία λεπτά αργότερα έγινε το 0-2 με τον Ράγιο.
Μπορεί ο ΠΑΣ να μείωσε με τον Γεωργίου, αλλά ο Χούλι έκανε το 1-3.
Το καλό το φύλαγε για το τέλος ο Ράγιο, που με πολύ όμορφο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 1 - 4.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Ντάσιος (72' Οικονόμου), Ζαραδούκας, Τζάνης (69' Γιάκος), Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι, Τζημόπουλος (46' Γεωργίου), Κυριάκος, Μπακαγιόκο
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης):Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Λαδάκης, Φορμίκα, Ράγιο, Έγκον (72' Χούλι), Φράνκου (59' Τσαμπούρης), Σολάκης.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, την Άρτα και την Ηγουμενίτσα πέντε άτομα για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών

Κατασχέθηκαν (3) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (10-01-2012), στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και τη Ροδαυγή Άρτας, τέσσερις (4) ημεδαποί άνδρες και μία (1) γυναίκα, υπήκοος Αλβανίας, ενώ κατασχέθηκαν τρία ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
*Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, σε κατάστημα «καφετέρια» στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, μία 19χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 34 ετών, για παράνομα τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα, αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο στο κατάστημα, ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται. Ως προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος συνελήφθη η 19χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με λογισμικό πρόγραμμα, στα οποία διενεργούνταν το απαγορευμένο παίγνιο «φρουτάκια».
Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατά την είσοδο τους στο κατάστημα εντόπισαν δύο ημεδαπούς να συμμετέχουν στη διεξαγωγή του τυχερού ηλεκτρονικού παιγνίου στους υπολογιστές.
Κατά τον έλεγχο, εντός του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων ογδόντα (1480) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

*Στην δεύτερη περίπτωση , χθες το βράδυ στη Ροδαυγή Άρτας, σε έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε κατάστημα καφενείο, διαπιστώθηκε η λειτουργία τριών (3) ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων, η οθόνη των οποίων απεικόνιζε τα απαγορευμένα παίγνια «φρουτάκια» και «τρίλιζα».
Εντός των τριών παιγνιομηχανημάτων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων σαράντα (440) ευρώ. Συνελήφθη ο 63χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του μηχανήματος και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.


*Στην τρίτη περίπτωση , χθες το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε κατάστημα « internet - caf é», ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνδεδεμένους με κερματοδέκτη, στην οθόνη των οποίων εμφαίνονταν διάφορα τεχνικά παίγνια, πρόσφορα για χρήση στους πελάτες του καταστήματος, χωρίς σχετική άδεια της αρμοδίας αρχής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.