Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Επίσκεψη στα νέα γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών

Τα νέα, σύγχρονα, γραφεία στα οποία στεγάζεται πλέον η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Καραμπίνα.
Τα γραφεία που βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαθέτουν άνετους χώρους για το αρχείο, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.
«Έγινε αγώνας για να εγκατασταθεί επιτέλους η Διεύθυνση Μεταφορών - που εξυπηρετεί πλήθος συμπολιτών μας σε καθημερινή βάση- σε ένα κτίριο με ανθρώπινες συνθήκες. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και το οποίο θα καλύψει για πάντα τις ανάγκες της Υπηρεσίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, που εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το άρτιο αποτέλεσμα στον ανάδοχο, στους επιβλέποντες το έργο, στο προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταφορών και των άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας που εργάστηκαν για την εκτέλεση των εργασιών και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών.
Η πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών
Ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών που παρέχει η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, θα ολοκληρωθεί με την παράδοση σε λειτουργία της πίστας εξέτασης υποψηφίων οδηγών. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης η μοναδική εκκρεμότητα που έχει απομείνει είναι ο ηλεκτροφωτισμός της από τη Δ.Ε.Η.. Όπως είπε ο προϊστάμενος της Δ/σης Μεταφορών κ. Σωτήρης Ψημμένος, η πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών Ιωαννίνων, είναι μια από τις 4 πιλοτικές που είχε εγκρίνει πριν από χρόνια για όλη την Ελλάδα το Υπουργείο Μεταφορών. Κατασκευάστηκε σε έκταση 20 στρεμμάτων και σε αυτή προβλέπεται να γίνονται οι εξετάσεις όλων των κατηγοριών. «Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στην οδική ασφάλεια της περιοχής. Θα αποκτήσουν όλοι οι υποψήφιοι οδηγοί πού καλύτερες προδιαγραφές στο συγκεκριμένο χώρο», κατέληξε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης.