Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, την Άρτα και την Ηγουμενίτσα πέντε άτομα για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών

Κατασχέθηκαν (3) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (10-01-2012), στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και τη Ροδαυγή Άρτας, τέσσερις (4) ημεδαποί άνδρες και μία (1) γυναίκα, υπήκοος Αλβανίας, ενώ κατασχέθηκαν τρία ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
*Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, σε κατάστημα «καφετέρια» στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, μία 19χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 34 ετών, για παράνομα τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα, αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο στο κατάστημα, ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται. Ως προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος συνελήφθη η 19χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία δύο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με λογισμικό πρόγραμμα, στα οποία διενεργούνταν το απαγορευμένο παίγνιο «φρουτάκια».
Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατά την είσοδο τους στο κατάστημα εντόπισαν δύο ημεδαπούς να συμμετέχουν στη διεξαγωγή του τυχερού ηλεκτρονικού παιγνίου στους υπολογιστές.
Κατά τον έλεγχο, εντός του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων ογδόντα (1480) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

*Στην δεύτερη περίπτωση , χθες το βράδυ στη Ροδαυγή Άρτας, σε έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε κατάστημα καφενείο, διαπιστώθηκε η λειτουργία τριών (3) ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων, η οθόνη των οποίων απεικόνιζε τα απαγορευμένα παίγνια «φρουτάκια» και «τρίλιζα».
Εντός των τριών παιγνιομηχανημάτων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων σαράντα (440) ευρώ. Συνελήφθη ο 63χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του μηχανήματος και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.


*Στην τρίτη περίπτωση , χθες το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε κατάστημα « internet - caf é», ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνδεδεμένους με κερματοδέκτη, στην οθόνη των οποίων εμφαίνονταν διάφορα τεχνικά παίγνια, πρόσφορα για χρήση στους πελάτες του καταστήματος, χωρίς σχετική άδεια της αρμοδίας αρχής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.