Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του χωριού μας για την κατάκτηση του Super Cup


Εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Παρακαλάμου, Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του χωριού μας.
Ολόκληρου του Δήμου μας.
Τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά (Παρακάλαμος), για την κατάκτηση του Super Cup.
Το καταπληκτικό ταξίδι υπερηφάνειας, (εδώ και δυο ποδοσφαιρικές περιόδους και εντυπωσιακή έναρξη εφετινής) αγαπητοί Διοικούντες, καταξιωμένε Προπονητή και εξαιρετικοί πρώην συμπαίχτες συνεχίζεται.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας
Παρακαλάμου
Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου θα ανέβει ο ΕΝΦΙΑ


Η καμπάνα του ΕΝΦΙΑ θα ηχήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Πάνω από 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα έρθουν αντιμέτωποι με τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων που θα αναρτηθούν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxisnet.
Για σχεδόν 1 εκατ. φορολογούμενους, το φετινό ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ θα είναι φουσκωμένο σε σχέση με πέρυσι λόγω εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών, με τον έξτρα φόρο να υπερβαίνει ακόμη και τα 200 ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει με αγωνία να δει αν θα επιβεβαιωθεί και στην πράξη η δοκιμαστική εκκαθάριση που έτρεξε τον Ιούνιο με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες και έβγαλε αμετάβλητο λογαριασμό ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι στα 3,2 δισ. ευρώ ώστε στο ταμείο να εισπραχθούν 2,650 δισ. ευρώ.
Ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων θα υπερβαίνει ακόμα και τα 500 ευρώ.
Πρόκειται για περιπτώσεις όπου, οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών «ξέφυγαν» από το εύρος του κλιμακίου υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ όπως για παράδειγμα στο πρώτο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.

Ντότης Δημήτρης: Συγχαρητήρια στον Αγροτικό Αστέρα για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ


Συγχαρητήρια στην ομάδα μας τον Αγροτικό Αστέρα για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ της ΕΠΣ Ηπείρου.

Λαϊκό γλέντι Αλληλεγγύης την Πέμπτη 30 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων


Το Λαϊκό γλέντι αλληλεγγύης που διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά. 
Στόχος να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα έσοδα για τη λειτουργία των λαϊκών μαθημάτων για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, οικονομικής  ενίσχυσης των πυρόπληκτων της Αττικής και συνολικά της δράσης των σωματείων.
Στήριξε-διακίνησε τη Λαχειοφόρο, ενίσχυσε οικονομικά τα σωματεία.
ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων: Ηπειρώτικη βραδιά που διοργανώνει τo Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης 21:00 στην Πλατεία Ηρώων


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων σας προσκαλεί στην Ηπειρώτικη βραδιά που διοργανώνει τo Σάββατο 15/09/2018 & ώρα έναρξης 21:00 στην Πλατεία Ηρώων (δημαρχείο) Άνω Λιοσίων.
Συμμετέχουν:
ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΣΙΑΤΡΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΒΕΡΔΗ
Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε παρέα!!!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!
Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Φυλής!

Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στην Πρέβεζα


Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες οι Λιμενικές αρχές Πρέβεζας και Πάργας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ύπαρξη Τ/Χ σκάφους σε δυσχερή θέση  στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Λιμνιώνα Πρέβεζας.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ ''ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ'' Ν.Π. 171, ενώ  Τ/Χ σκάφος ''ΝΕΛΛΗ'' Λ.Π. 3005 που βρισκόταν στην περιοχή, εντόπισε και ρυμούλκησε το Τ/Χ που βρισκόταν σε δυσχερή θέση. Το Τ/Χ  με όνομα ΄΄ΜΑ-Ν 529'' σημαίας Γερμανίας, με τέσσερις ημεδαπούς επιβαίνοντες, κατέπλευσε στο λιμένα Λυγιάς με ασφάλεια και τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του  ΄΄ΜΑ-Ν 529'', μέχρι την αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας.

Με τρισδιάστατη απεικόνιση οι επεμβάσεις μαστού και στην Ελλάδα


Με την χρήση της Τρισδιάστατης Ιατρικής Απεικόνισης (Medical 3D Imaging) και Εκτύπωσης (Medical 3D Printing), γίνονται πλέον και στην  Ελλάδα οι επεμβάσεις στην Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική του Μαστού!
 Τα πρώτα αποτελέσματα από την χρήση της νέας επαναστατικής μεθόδου είναι εντυπωσιακά καθώς πρόκειται για την εφαρμογή της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας σχεδίασης και κατασκευής με τη βοήθεια υπολογιστή.
«Σε συνδυασμό με την ακόμα νεότερη μέθοδο του 3D Printing, μπορούν να εφαρμοστούν στην ιατρική για την τρισδιάστατη ανασύνθεση, προσομοίωση και ανακατασκευή ανατομικών δομών, με σκοπό την ακριβή διάγνωση, τον προεγχειρητικό σχεδιασμό και την κατασκευή διεγχειρητικών οδηγών» αναφέρει ο Διευθυντής Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Θεραπευτηρίου Metropolitan  Δρ Ανδρέας Γραββάνης.
Μάλιστα τα εντυπωσιακά αποτελέσματα από  την χρήση της παρουσίασε ο Δρ Ανδρέας Γραββάνης ως προσκεκλημένος ομιλητής στο 14th Congress of the European Federation of Societies for Microsurgery, που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας.
H κλινική Πλαστικής, Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Αισθητικής του Θεραπευτηρίου Metropolitan είναι η πρώτη στην Ελλάδα που εφαρμόζει την νέα μέθοδο.
Ακολουθώντας την πρακτική νοσηλευτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ, στο θεραπευτήριο Metropolitan έχει αναπτυχθεί ένα in house πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ιατρικής απεικόνισης με τελευταίας γενιάς μηχάνημα VECTRA ΧΤ προσώπου και σώματος της Canfield Imaging Systems USA, 3D λογισμικού και 3D εκτυπωτών, εφαρμόζοντας αυτή την τεχνολογία στην Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική του Μαστού.
«Στα περιστατικά μικροχειρουργικής αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή, μέσω της τρισδιάστατης ανασύστασης της CT θώρακος και της CT κοιλίας της ασθενούς  έχουμε την δυνατότητα να υπολογίζουμε τον ακριβή όγκο του υγιούς μαστού καθώς και τον όγκο που μπορεί να προσφέρει ο κοιλιακός κρημνός για την αποκατάσταση» εξηγεί ο Δρ  Γραββάνης και προσθέτει
«H μελέτη ολοκληρώνεται με την τρισδιάστατη φωτογραφία και την τρισδιάστατη εκτύπωση, η οποία μας οριοθετεί με ακρίβεια την θέση, προβολή και σχήμα του προς αποκατάσταση μαστού. Με αυτή την μέθοδο μπορούμε να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, να μειώσουμε τον χειρουργικό χρόνο καθώς και να αποφύγουμε το 2ο χειρουργικό στάδιο για την επίτευξη συμμετρίας σε επιλεγμένους ασθενείς».

Παρακάλαμος: PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου