Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Άρτα: Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (08-07-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 18χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στην κατοχή του 18χρονου καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (69) γραμμαρίων,
δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
το χρηματικό ποσό των (45) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών και
ένα κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 18χρονου, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.   

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εξοχική κατοικία στα Ριζά Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 31 ετών

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εξοχική κατοικία στα Ριζά Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 26 και 31 ετών, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη, που έγινε την 11-09-2012 σε εξοχική κατοικία στα Ριζά Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά με δώρο ένα SYM 150 cc

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει κλήρωση στο ετήσιο πανηγύρι του χωριού μας 27 και 28 Ιουλίου 2016 με σούπερ δώρο ένα μηχανάκι SYM 150 cc μαζί με ένα κράνος και δωρεάν ασφάλεια για ένα χρόνο καθώς και πολλά αλλά πλούσια δώρα.
Η  κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Γεωργίας κατόπιν εντάλματος σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Γεωργίας στην Ηγουμενίτσα, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής Συνελήφθη, χθες (08-07-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 39χρονος υπήκοος Γεωργίας, κατόπιν εντάλματος σύλληψης της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ειδικότερα, ο 39χρονος, διώκεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Σημειώνεται, ότι σε βάρος του 39χρονου, που ήταν κρατούμενος για διοικητική απέλαση, έχει σχηματισθεί επιπρόσθετα από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δικογραφία για ψευδή δήλωση των στοιχείων ταυτότητας και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, ποσότητα ναρκωτικών στους Αγίους Αναργύρους Άρτας

Κατασχέθηκαν περισσότερα από -19- κιλά κάνναβης 

Αναζητείται συνεργός του

Συνελήφθη, χθες (08-07-2016) το απόγευμα στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για απείθεια, ενώ αναζητείται συνεργός του.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εντόπισαν δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα και επιχείρησαν να την ελέγξουν, ωστόσο ο οδηγός αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας συνεχόμενους επικίνδυνους ελιγμούς, τράπηκε σε φυγή.
Στη συνέχεια, ύστερα από αναζητήσεις, η δίκυκλη μοτοσικλέτα εντοπίστηκε στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Άρτας και ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε παρακείμενο αγρόκτημα, δύο σάκοι που περιείχαν -21- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -19.213- γραμμαρίων, τα οποία οι δράστες εγκατέλειψαν πριν την ακινητοποίηση της μοτοσικλέτας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με το ΕΜΠ, για τις νεώτερες εξελίξεις για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, Ομόνοια


Αριθ. Πρωτ.:  2939             Αθήνα 8-6-2016 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της Προκαταρκτικής Μελέτης για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, την οποία εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ολοκληρώνεται μια σημαντική φάση για την αποκατάσταση του μνημείου. Επί της ουσίας, ολοκληρώνονται τα αναγκαία προκαταρκτικά βήματα (προκαταρκτικές μελέτες, εγκρίσεις, αποφάσεις), ώστε να ξεκινήσει η κατασκευαστική φάση. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
«Η συμβολή του Ε.Μ.Π. στην αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας - ένας χρόνος μετά»
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα νεώτερα αποτελέσματα των ερευνών και μελετών του Ε.Μ.Π. και θα περιγραφούν τα επόμενα στάδια του έργου.
Το έργο της αναστήλωσης του Γεφυριού είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο τεχνικό έργο, εξ ορισμού καινοτόμο, μιας και δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά πλήρης ανακατασκευή πέτρινου γεφυριού στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις παγκοσμίως. Η διεπιστημονική ομάδα του Ε.Μ.Π. θα παρουσιάσει τις τεχνικές λύσεις που ανέπτυξε στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν και θα περιγράψει τα αναγκαία βήματα για την ολοκλήρωση του έργου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα) στις 14/07/2016 και ώρα 7 μμ.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
 Δευτέρα (11-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (12-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (13-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (14-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (15-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (16-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων P.A.S. GIANNINA 1966 F.C.–ODDS BK

Η μεγάλη στιγμή ΕΦΤΑΣΕ!!!

Το Ε.Σ.Ι. ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ θα ανοίξει τις θύρες του για τον 1ο Ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΣ στην 50χρονη ιστορία του.
Ο 12ος παίκτης μας είσαι ΕΣΥ και η παρουσία σου, την Πέμπτη 14/07/2016 και ώρα 21:00, είναι απαραίτητη.
Μπορείς να προμηθευτείς το εισιτήριο που θα σε φέρει δίπλα στην αγαπημένη σου ομάδα, τις παρακάτω ημέρες και ώρες ανά σημείο πώλησης.
Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
1. Γραφεία ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, Πανηπειρωτικό Στάδιο (Ανατολή Ιωαννίνων). Τηλ. Επικοινωνίας 2651070340
Παρασκευή (08/07) 17:00-20:00, Σάββατο (09/07) 10:00-15:00, Δευτέρα (11/07 10:00-20:00, Τρίτη (12/07) 10:00-20:00, Τετάρτη (13/07) 10:00-20:00
2. Κατάστημα ρούχων ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΜΠΟΥΤΙΚ), Φώτου Τζαβέλα. Τηλ. Επικοινωνίας 2651064750
Ημέρες και ώρες λειτουργίας καταστημάτων ( Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα ΑΝΟΙΧΤΑ)

Τέλος, μπορείς να προμηθευτείς το εισιτήριο σου ηλεκτρονικά μέσω του www.viva.gr  όπως επίσης και από τα καταστήματα Public.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ο αριθμός Α.Μ.Κ.Α. και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, για την αγορά ενός εισιτηρίου και μόνο.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Θύρα 3VIP - 35€
Θύρες 3,4,6 - 30€
Θύρες 9,10,11 - 20€
Παιδικά εισιτήρια εκδίδονται μόνο στις Θύρες 6 και 9 στην τιμή των 10€
*Ενημερώνουμε τους φίλους μας ότι η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα σταματήσει από την Τρίτη 12/07 έως και την Πέμπτη 14/07.
Η διάθεση τους θα ξεκινήσει πάλι την Παρασκευή 15/07.


Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την στήριξη παιδιών με αναπηρίες για τα σχολικά έτη 2016-2018

Την πράξη με τίτλο: «Παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπηρία η/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τα σχολικά έτη 2016-2018», συνολικής δημόσιας δαπάνης 380.000 ευρώ, προκηρύσσει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020". Αφορά την υλοποίηση εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου.   Περιλαμβάνει δράσεις για την υποστήριξη των μαθητών ΑμεΑ με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω κινητικών αναπηριών κλπ. από ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς και των μαθητών που χρήζουν σχετικής υποστήριξης από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (σχολικούς νοσηλευτές) στο σχολικό περιβάλλον.
Η πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων», και έχει ως δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΠΕΘ, Τομέας Παιδείας (υποβολή προτάσεων από 18/07/2016 έως την 26/08/2016).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (11-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχουρία Μαλουνίου.
Τρίτη (12-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (13-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (14-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (15-07-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (16-07-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημοπρατείται ο εξοπλισμός των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ηπείρου

Το έργο της προμήθειας εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ηπείρου, δημοπρατείται με ηλεκτρονικό διαγωνισμό με απόφαση που έλαβε   η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.322.500 ευρώ και ο διαγωνισμός διεξάγεται βάσει της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας και των ΦΟΔΣΑ Ηπείρου. Η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας (άνοιγμα προσφορών), σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Οικονομίας, θα γίνει μετά την οριστική ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού για την επιλογή Τεχνικού Συμβούλου για το έργο "Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)" προϋπολογισμού 234.945,90 ευρώ.
Άλλες δημοπρατήσεις: