Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του ΚΑΠΗ Παρακαλάμου στην Πωγωνιανή και στο Άνω Πωγώνι

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 ημερήσια  εκδρομή του ΚΑΠΗ Παρακαλάμου σε χωριά του  Πωγωνίου.
Το ΚΑΠΗ Παρακαλάμου επισκέφτηκε τον Εκθεσιακό Κέντρο και το Λαογραφικό Μουσείο στην Πωγωνιανή, το Λαογραφικό Μουσείο στην Μερόπη, το Τυροκομείο του κ. Πορίκη στην Κάτω Μερόπη, τις πηγές του Γορμού στο Ωραιόκαστρο, την Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου και το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλοβρύσου.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ Παρακαλάμου ευχαριστούν τον Αντιδήμαρχο Άνω Καλαμά κ. Γκόγκο Χρήστο για την παραχώρηση του λεωφορείου του δήμου, του προέδρους και τους υπεύθυνους των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων για την ανταπόκρισή και την ξενάγηση στα Λαογραφικά Μουσεία, την διεύθυνση  και τους εργαζομένους της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου για την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου.
Τόνισαν ακόμη την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του ΚΑΠΗ.

Ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς έρευνας υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα

Είκοσι εταιρείες μελετούν τους φακέλους και ετοιμάζουν προσφορές

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τα πακέτα σεισμικών δεδομένων για τους διαγωνισμούς έρευνας υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα (Κατάκολο, Πατραϊκό και Ιωάννινα).

Στις 15-17 εταιρείες που είχαν αγοράσει τα σεισμικά δεδομένα πριν από τις εκλογές, προστέθηκαν τουλάχιστον τέσσερις που απέκτησαν τα πακέτα των δεδομένων έναντι ποσού των 70.000 ευρώ η καθεμία.

Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι και οι 20 αυτές εταιρείες που έχουν πάρει τους φακέλους θα καταθέσουν προσφορά για τις τρεις περιοχές.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος, δηλώνουν πως οι ιθύνοντες του διαγωνισμού θα είναι ικανοποιημένοι εφόσον εμφανιστεί τουλάχιστον μία προσφορά για κάθε περιοχή.

Τα διαθέσιμα δεδομένα για Πατραϊκό Κόλπο, Κατάκολο και Ιωάννινα κάνουν λόγο για 200, 80 και 3-4 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, Κέρκυρας και Αιτωλοακαρνανίας

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης
Εξιχνιάσθηκαν είκοσι επτά (27) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και επιχειρήσεις
Σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων εκκρεμούν, επιπλέον, εντάλματα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότερες από (27) κλοπές σε σπίτια και καταστήματα και μία ληστεία σε σπίτι στην Πάργα.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες (25-6-2012) τα ξημερώματα στην Νέα Κερασούντα Πρεβέζης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 28 ετών και μία 37χρονη ημεδαπή ενώ συνελήφθη και ένας 47χρονος ημεδαπός για υπόθαλψη εγκληματία και παράνομη οπλοκατοχή.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
*διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2011, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σε οικίες και επιχειρήσεις.
*εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση.
*διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος – μέθοδος δράσης της ομάδας (modus operandi), τα μέλη της οποίας παραβίαζαν οικίες με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες όταν οι ιδιοκτήτες κοιμούνταν.
*προσδιορίστηκε η γεωγραφική περιοχή δράσης τους, η οποία, εκτός από περιοχές της Ηπείρου, επεκτεινόταν και σε περιοχές της Κέρκυρας και της Αιτωλοκαρνανίας.
*προσδιορίστηκε το είδος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν , που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα.
Επίσης, αφαιρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις αφαιρέθηκαν ισάριθμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο, προκειμένου οι δράστες να διευκολύνουν τη διαφυγή τους.
εκτιμήθηκε η λεία των κλοπιμαίων, η οποία υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ.
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας δρώντας από κοινού, έχουν διαπράξει είκοσι επτά (27) κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα ενώ εμπλέκονται και σε μία υπόθεση ληστείας στην περιοχή της Πάργας (σχετικό το από 27-03-2012 Δελτίο Τύπου).
Eπίσης, προέκυψε ότι ο 27χρονος ενέχεται και σε τέσσερις (4) κλοπές τιμαλφών από λουόμενους, που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Πάργας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος των δύο αλλοδαπών, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης των κ. Ανακριτών Πρέβεζας και Κέρκυρας για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Σχέδιο για εξόφληση χρεών στο Δημόσιο σε 60 δόσεις

Σχέδιο για μια ρύθμιση μόνιμου χαρακτήρα για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εξήντα χαμηλές μηνιαίες δόσεις χωρίς πλαφόν στο ύψος των χρεών που μπορούν να ρυθμιστούν επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί με την τρόικα και θα υλοποιηθεί εφόσον ληφθεί η σχετική έγκριση.
Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθείται, η νέα ρύθμιση θα προβλέπει τα εξής:
1. Διακανονισμός της οφειλής σε 60 δόσεις για όλους αντί για 48 που ισχύει σήμερα (με επέκταση στις 60 βάσει αυστηρών προϋποθέσεων).
2. Οι οφειλές που θα υπαχθούν στη ρύθμιση δεν επιβαρύνονται περαιτέρω με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι την εξόφλησή τους.
3. Δεν θα υπάρχει κανένα πλαφόν στο ύψος των χρεών που μπορούν να μπουν σε διακανονισμό. Σήμερα μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλές προς το Δημόσιο που δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ εάν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή τις 75.000 ευρώ εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
4. Η καθυστέρηση καταβολής μιας δόσης της ρύθμισης έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της δόσης αυτής με 1% προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης.
5. Η ένταξη στη ρύθμιση θα «παγώνει» τα όποια αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν αποφασιστεί, μετά τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ ταυτόχρονα με την υπαγωγή στη ρύθμιση θα αναστέλλεται και η ποινική δίωξη του φορολογούμενου.
Το μέτρο ισχύει για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 55χρονη ημεδαπή για μαστροπεία

Συνελήφθη, σήμερα (27-06-2012) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 55χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία. Ειδικότερα, στα Ιωάννινα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχεδιάσθηκε επιχείρηση και συνελήφθη η 55χρονη ως ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι προήγαγε στην πορνεία την 35χρονη ημεδαπή που εργαζόταν ως σερβιτόρα εντός καταστήματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 100€.
Επίσης, σε γενόμενο έλεγχο του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 275€.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ σε βάρος της 35χρονης ημεδαπής σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί εκδιδόμενων προσώπων».

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη για ζητήματα πεστροφοκαλλιέργειας

Με τους πεστροφοκαλλιεργητές της Ηπείρου συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρουσία στελεχών από τις Υπηρεσίες της Κτηνιατρικής, Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας, με τους οποίους αναζήτησε λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν ήταν η αδειοδότηση των μονάδων και η εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας, ως προς τη συσκευασία και τη διακίνηση των προϊόντων.Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι η πεστροφοκαλλιέργεια είναι δυναμικός κλάδος του πρωτογενή τομέα της Ηπείρου, ο οποίος, κατά γενική ομολογία, δεν έχει τύχει του ανάλογου ενδιαφέροντος από την Πολιτεία. Η ανάπτυξή του, πρόσθεσε, πρέπει να είναι κοινός στόχος για τους απασχολουμένους σε αυτόν, που πρέπει να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον του. Άμεση προτεραιότητα είναι η αδειοδότηση των μονάδων, για την οποία έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, να αρχίσουν άμεσα τις διαδικασίες ενημέρωσης και συνδρομής με κάθε πρόσφορο τρόπο των πεστροφοκαλλιεργητών, ενώ ο ίδιος ανέλαβε να παρέμβει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διευθέτηση του προβλήματος που υπάρχει με τη χρήση δημόσιων εκτάσεων.Το δεύτερο ζήτημα που εξετάστηκε εκτενώς είναι η συσκευασία της διακινούμενης προς πώληση πέστροφας, με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει ότι οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί είναι ιδιαίτερα αυστηροί και θα πρέπει άμεσα οι ιχθυοπαραγωγοί να συνεργαστούν μεταξύ τους, προκειμένου η παραγόμενη πέστροφα στην Ήπειρο – που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής – να διακινείται μέσω αναγνωρισμένων συσκευαστηρίων. Τις πρωτοβουλίες δημιουργίας νέων και πιστοποίησης των υπαρχόντων θα συνδράμουν με εντολή του οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ζήτησε από τους πεστροφοκαλλιεργητές να επιδεικνύουν πνεύμα επαγγελματικής αλληλεγγύης και να συνεργάζονται μεταξύ τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που υπάρχουν και να επιτευχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

2ο αντάμωμα Πολυφωνικών σχημάτων και φωνών, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012, ώρα 21.00', στο κηποθέατρο ''Δόρα Στράτου'' στο λόφο Φιλιπάππου