Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Στους 78 ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης

Καλπάζει η γρίπη και το τελευταίο 48ωρο άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω επιπλοκών μετά τη νοσήση του με γρίπη, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων της επιδημίας σε 78.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 28 ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας, σε σοβαρή κατάσταση από τη γρίπη. Από τον περασμένο Δεκέμβριο που εμφανίστηκε η γρίπη νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ 167 άνθρωποι.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από αποθήκη στο Λούρο Πρέβεζας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου υπόθεση κλοπής από αποθήκη σπιτιού, που έγινε προχθές (07-03-2015) το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας 34χρονος ημεδαπός Ρομά και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων τριών συνεργών του Ρομά (ενός άνδρα και δύο γυναικών, ηλικίας 34 και 44 ετών).
Αναλυτικότερα, απογευματινές ώρες της (07-03-2015) στο Λούρο Πρέβεζας, οι προαναφερόμενοι δράστες εισήλθαν σε αποθήκη 44χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά μηχανήματα (αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικό κτλ), συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Διοργάνωση εναρκτήριας συνάντησης του έργου GREECE /ALBANIA ENERGY –με ακρωνύμιο G.AL.E.T

Η Περιφέρεια Ηπείρου ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου G.AL.E.T διοργανώνει στις 10 & 11 Μαρτίου 2015 (ώρα έναρξης 11:00 π.μ.) στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1, 2ος όροφος) την εναρκτήρια συνάντηση του έργου. Το έργο G.AL.E.T έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα IPA «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013» με συνολικό προϋπολογισμό 4.102.901,27 €. Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας στρατηγικής ανάπτυξης του πράσινου τουρισμού. Θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία ενός τουριστικού «μονοπατιού» που θα συνδέει τις περιοχές συνεργασίας και θα περιλαμβάνει τα επιδεικτικά έργα όσο και σημεία μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αναλυθούν οι δράσεις του έργου, μεταξύ των οποίων είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου της Περιφέρειας στα Ιωάννινα με επιδεικτική χρήση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.
Οι Εταίροι που συμμετέχουν στο έργο είναι η Περιφέρεια Ηπείρου ως συντονιστής εταίρος , το Υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας της Αλβανίας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ανοίγουν θέσεις για 8.000 ανέργους

Η δράση απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών διαφόρων εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Νέο πακέτο θέσεων για 8.000 ανέργους ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της δράσης Εγγύηση για τη Νεολαία που προβλέπει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση.
Η δράση απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών διαφόρων εκπαιδευτικών κατηγοριών.
Ειδικότερα, μέρος των θέσεων - θα προσδιοριστεί με την προκήρυξη της δράσης – θα απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Για την κατηγορία αυτή προβλέπεται πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών και στη συνέχεια πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 420 ωρών σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση 180 ωρών θα αφορά την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωσή του καταρτιζομένου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και η δεύτερη φάση 240 ωρών θα αφορά τις δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής.
Παράλληλα, θέσεις θα προβλεφθούν και για απόφοιτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανασφάλιστοι Ο.Α.Ε.Ε. Ιωαννίνων: Ερωτηματολόγιο για τον ΟΑΕΕ

Εδώ και ένα χρόνο ζητάμε τα αυτονόητα από την κυβέρνηση λόγω της κατάστασης που έχουμε έρθει σαν έμποροι. Με την ανεργία στο 27%, ποσοστό χωρίς τους επιχειρηματίες που κλείσανε οι οποίοι δεν προσμετρώνται στους δείκτες, με την φορολογία να καλπάζει ξεπερνώντας το 55%, έχοντας υποστεί μείωση τζίρου που αγγίζει το 70% μέσα σε μια πενταετία ,ισοπεδώνοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα μειώνοντας τους μισθούς πάνω από 30% και τις συντάξεις πάνω από 50% οδηγηθήκαμε  στην εξαθλίωση και την ανέχεια.
Η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες είχε σχέδιο ελάφρυνσης και ανακούφισης των οφειλετών του ΟΑΕΕ, τώρα προσπαθούν να μας προσφέρουν ξαναζεσταμένο φαγητό.
Η νέα ρύθμιση που πρόκειται να έρθει σύντομα στην βουλή δεν ικανοποιεί τον κύριο όγκο των αιτημάτων μας.
Τα θετικά στοιχεία είναι η αποποινικοποίηση των οφειλών, οι 100 δόσεις χωρίς περιορισμό κεφαλαίου, η μείωση των επιτοκίων.
Όσο και να θελήσουμε να δούμε με καλό μάτι την νέα ρύθμιση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως κεφαλαιοποιεί το σύνολο των οφειλών δηλ. δεν αφαιρεί τίποτα από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν παρασχέθηκε και τις τοκογλυφικές προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν. 
Επίσης δεν αφαιρεί την αναπροσαρμογή σύμφωνα με την κλίμακα των οφειλών που ανεβάζουν τις οφειλές στα ύψη και αυτό αφορά περισσότερο αυτούς που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους. 
Ένα άλλο ζήτημα είναι η επιλογή κατηγορίας ,η νέα ρύθμιση δίνει το δικαίωμα να κατεβεί ο ασφαλισμένος μέχρι και τρείς κατηγορίες, αυτό όμως δεν είναι ελάφρυνση όταν δεν λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα καταβολής συγκριτικά με το εισόδημα του φορολογημένου. 
Συμπερασματικά πιστεύουμε πως είναι ακόμα ένα εισπρακτικό μέτρο και δεν προσφέρει λύση ούτε για το ταμείο ούτε για τους ασφαλισμένους.
Η ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ ετοίμασε ένα ερωτηματολόγιο βάση του οποίου θα ετοιμάσει προτάσεις κοστολογημένες και γραμμένες από επιστημονικούς συνεργάτες οι οποίοι ειδικεύονται στο ασφαλιστικό ,με σκοπό πραγματικές και βιώσιμες λύσεις για όλους. 
Η συμπλήρωση του είναι πολύ απλή και συγχρόνως πολύ σημαντική. Συνάδελφοι «τρέχουν» το ερωτηματολόγιο εδώ και δύο μήνες και σύντομα θα έχουμε αρκετό όγκο πληροφοριών να επεξεργαστούμε.

Υ.Σ.: Το ερωτηματολόγιο θα το βρείτε στο blog.
Eάν κάποιος μπορεί να προωθήσει το ερωτηματολόγιο και σε άλλους συναδέλφους θα ήταν μια πολύ θετική συμβολή στον αγώνα μας.
Αντιγράψτε –συμπληρώστε – στείλτε το στο mail του blog.
Τηλέφωνα επικοινωνίας θα βρείτε στο blog
fax : 2651 500 547

Ράγιο Θεσπρωτίας: Σύλληψη ημεδαπού για μεταφορά τριών λαθρομεταναστών

Χθες (07-03-2015) το απόγευμα στο Ράγιο Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν έναν 34χρονο ημεδαπό, για μεταφορά τριών μη νομίμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 47, 31 και 24 ετών.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Έρχεται η κάρτα του πολίτη

Ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup, είναι και η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη.
Το εν λόγω μέτρο βρίσκεται ήδη σε πορεία υλοποίησης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάρτας και με την κατασκευή της να αποφευχθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
Πώς θα είναι η κάρτα
 Η κάρτα θα μοιάζει με τις γνωστές κάρτες ανάληψης, θα έχει κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχός της και θα περιλαμβάνει ένα τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί:
- ΑΦΜ
- ΑΜΚΑ και
- Αριθμός Δημοτολογίου.