Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ανασφάλιστοι Ο.Α.Ε.Ε. Ιωαννίνων: Ερωτηματολόγιο για τον ΟΑΕΕ

Εδώ και ένα χρόνο ζητάμε τα αυτονόητα από την κυβέρνηση λόγω της κατάστασης που έχουμε έρθει σαν έμποροι. Με την ανεργία στο 27%, ποσοστό χωρίς τους επιχειρηματίες που κλείσανε οι οποίοι δεν προσμετρώνται στους δείκτες, με την φορολογία να καλπάζει ξεπερνώντας το 55%, έχοντας υποστεί μείωση τζίρου που αγγίζει το 70% μέσα σε μια πενταετία ,ισοπεδώνοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα μειώνοντας τους μισθούς πάνω από 30% και τις συντάξεις πάνω από 50% οδηγηθήκαμε  στην εξαθλίωση και την ανέχεια.
Η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες είχε σχέδιο ελάφρυνσης και ανακούφισης των οφειλετών του ΟΑΕΕ, τώρα προσπαθούν να μας προσφέρουν ξαναζεσταμένο φαγητό.
Η νέα ρύθμιση που πρόκειται να έρθει σύντομα στην βουλή δεν ικανοποιεί τον κύριο όγκο των αιτημάτων μας.
Τα θετικά στοιχεία είναι η αποποινικοποίηση των οφειλών, οι 100 δόσεις χωρίς περιορισμό κεφαλαίου, η μείωση των επιτοκίων.
Όσο και να θελήσουμε να δούμε με καλό μάτι την νέα ρύθμιση δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως κεφαλαιοποιεί το σύνολο των οφειλών δηλ. δεν αφαιρεί τίποτα από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν παρασχέθηκε και τις τοκογλυφικές προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν. 
Επίσης δεν αφαιρεί την αναπροσαρμογή σύμφωνα με την κλίμακα των οφειλών που ανεβάζουν τις οφειλές στα ύψη και αυτό αφορά περισσότερο αυτούς που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους. 
Ένα άλλο ζήτημα είναι η επιλογή κατηγορίας ,η νέα ρύθμιση δίνει το δικαίωμα να κατεβεί ο ασφαλισμένος μέχρι και τρείς κατηγορίες, αυτό όμως δεν είναι ελάφρυνση όταν δεν λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα καταβολής συγκριτικά με το εισόδημα του φορολογημένου. 
Συμπερασματικά πιστεύουμε πως είναι ακόμα ένα εισπρακτικό μέτρο και δεν προσφέρει λύση ούτε για το ταμείο ούτε για τους ασφαλισμένους.
Η ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ ετοίμασε ένα ερωτηματολόγιο βάση του οποίου θα ετοιμάσει προτάσεις κοστολογημένες και γραμμένες από επιστημονικούς συνεργάτες οι οποίοι ειδικεύονται στο ασφαλιστικό ,με σκοπό πραγματικές και βιώσιμες λύσεις για όλους. 
Η συμπλήρωση του είναι πολύ απλή και συγχρόνως πολύ σημαντική. Συνάδελφοι «τρέχουν» το ερωτηματολόγιο εδώ και δύο μήνες και σύντομα θα έχουμε αρκετό όγκο πληροφοριών να επεξεργαστούμε.

Υ.Σ.: Το ερωτηματολόγιο θα το βρείτε στο blog.
Eάν κάποιος μπορεί να προωθήσει το ερωτηματολόγιο και σε άλλους συναδέλφους θα ήταν μια πολύ θετική συμβολή στον αγώνα μας.
Αντιγράψτε –συμπληρώστε – στείλτε το στο mail του blog.
Τηλέφωνα επικοινωνίας θα βρείτε στο blog
fax : 2651 500 547