Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Συντονιστή Π.Υ. στον Δήμαρχο Πωγωνίου

 


 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη  πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων, Υποστράτηγος Π.Σ. Χριστόφορος Μπόκας.

Ο Δήμαρχος τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ευχήθηκε επιτυχία και δύναμη στο έργο του. Οι δύο άντρες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της συνάντησης και έθεσαν επί τάπητος σειρά ζητημάτων που αφορούν το Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως το θέμα αντιμετώπισης των κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιών και των έκτακτων φυσικών φαινομένων.

Τόσο ο κ. Καψάλης όσο και ο κ. Μπόκας δεσμεύτηκαν από κοινού για μία αγαστή συνεργασία.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Από το ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση για το παλιό κτίριο του Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη

 


Η «κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο Δομπόλη» εντάχτηκε στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» με συνολικό προϋπολογισμό 12,4 εκ. ευρώ.

Η παρέμβαση αφορά την ανακατασκευή 6.000 τμ κτιριακής υποδομής, ενώ οι τεχνικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τις απαραίτητες εργασίες λειτουργικής ανακαίνισης για τη σχεδιαζόμενη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

«Το στοίχημα της δημοτικής μας αρχής είναι να καταστήσουμε το κτίριο λειτουργικό πέραν του ωραρίου που έχει μια δημόσια υπηρεσία, το οποίο σημαίνει να το αξιοποιήσουμε και με τη φιλοξενία δράσεων τις απογευματινές ώρες ώστε να καταστεί ένας σύγχρονος πολυχώρος.

Στην προσπάθειά μας αυτή θα ζητήσουμε τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτι που οφείλουμε να κάνουμε λόγω της ιστορικής του σύνδεσης με το κτίριο.

Κάλεσμα Δημάρχου Ιωαννίνων για στήριξη του ΠΑΣ Γιάννινα

 


Αγαπητοί μου συνδημότες,

1974-2024. Πενήντα χρόνια από την πρώτη άνοδο του ΠΑΣ Γιάννενα στην Α’ Εθνική συμπληρώνονται φέτος σε μια δύσκολη όμως χρονιά για την αγαπημένη μας ομάδα.

Πλησιάζοντας στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν βρίσκεται στην βαθμολογική θέση που όλοι θα θέλαμε να είναι και ετοιμάζεται για έναν μεγάλο αγώνα απέναντι στον Παναιτωλικό στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στην Σούπερ Λίγκα.

Το πάθος, η αντοχή και η αφοσίωση παικτών, προπονητών και παραγόντων είναι στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά ο ΠΑΣ χρειάζεται και τη δική μας στήριξη για δώσουμε τη δύναμη και την ενέργεια που απαιτείται ώστε αύριο το βράδυ να φύγει νικητής από το γήπεδο. 

Ελάτε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα γεμάτη θέρμη και ενθουσιασμό, να δείξουμε την αγάπη μας για την ομάδα μας και να τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο οδηγώντας τη στη νίκη.

Η συνάντησή μας είναι στο γήπεδο των Ζωσιμάδων το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα.

Φορέστε τα χρώματα της ομάδας μας, φέρτε τις σημαίες σας και τις φωνές σας και ας δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα υποστήριξης που θα δώσει ώθηση στους παίκτες μας.

Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε τη νίκη και να κάνουμε την πόλη μας περήφανη.

Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα να μείνει στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 50 χρόνια από την πρώτη του συμμετοχή σε αυτή.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συμμετοχή των κτηνοτρόφων στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής και Διαχείρισης νεκρών ζώων

 


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες βοοειδών, αιγοπροβάτων και χοίρων για την καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων τους.

Το εθνικό πρόγραμμα συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ) θεσπίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, της υγείας των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την περισυλλογή, μεταφορά και αποτέφρωση/μεταποίηση των νεκρών εκτρεφόμενων βοοειδών, αιγών, προβάτων και χοίρων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κυρίως από κρατικά κονδύλια, προκειμένου να συνδράμει τους κτηνοτρόφους στη συμμόρφωσή τους με τη νομοθετική απαίτηση περί ορθής διαχείρισης των νεκρών ζώων. Συμπληρωματικά της κρατικής χρηματοδότησης, ο κτηνοτρόφος συμβάλλει, στην υλοποίηση αυτής της υποχρέωσης του, με την καταβολή ενός πολύ χαμηλού ετήσιου ανταποδοτικού τέλους ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση, το ύψος του οποίου καθορίζεται ανάλογα με το είδος και τον αριθμό των ζώντων ζώων της κάθε εκμετάλλευσης. 

Εναρκτήρια Συνάντηση του Έργου Streets for Citizens

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει ως εταίρος στο έργο με ακρωνύμιο Streets for Citizens του Προγράμματος Interreg Euro-MED. Το έργο ξεκίνησε στις 01/01/2024 και θα διαρκέσει 33 μήνες.

Σε αυτό συμμετέχουν 10 εταίροι και συντονιστής είναι ο φορέας “The Public Service Company JS Ptui”.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η υιοθέτηση πρακτικών «τακτικής πολεοδομίας» (tactical urbanism) μέσω καινοτόμων λύσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις και τον μετριασμό των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα αστικά κέντρα.

Οι καλές πρακτικές «τακτικής πολεοδομίας» προβλέπεται να δοκιμασθούν μέσω πιλοτικών εφαρμογών κατόπιν διαδικασιών συμμετοχικού σχεδιασμού σε 7 Δήμους: Ptuij (Σλοβενία), Portalegre (Πορτογαλία), Center Sarajevo (Σερβία), IX Roma (Ιταλία), Λάτσιων (Κύπρος), Ιωαννιτών (Ελλάδα), Utebo (Ισπανία).

Οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης πραγματοποιήθηκαν στη Σαραγόσα της Ισπανίας από τις 20/03/2024 έως τις 21/03/2024.

Συνάντηση των εταίρων του έργου Climaborough στο Μάριμπορ της Σλοβενίας

 


Η πόλη του Maribor φιλοξένησε τη Γενική Συνέλευση του έργου Climaborough “Building Green and Climate-Neutral Cit-Hubs” από τις 11/03/2024 έως τις 13/03/2024.

Εκτός των δραστηριοτήτων που υλοποιηθήκαν στα πλαίσια των πακέτων εργασιών του έργου, οι εκπρόσωποι όλων των εταίρων που συμμετέχουν σε αυτό είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τη δημόσια εταιρεία ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Snaga καθώς και την εταιρεία NIGRAD προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα την πρόκληση της

πόλης του Maribor σχετικά με τα απόβλητα και την κυκλικότητα αλλά και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των στρατηγικών της για το κλίμα και την ενέργεια από την εταιρεία ENERGAP.

Επιπλέον, στα πλαίσια του διαγωνισμού καινοτομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης συνεδρίασαν και ενέκριναν τους οικονομικούς φορείς που κλήθηκαν στην επόμενη φάση. Από το διαγωνισμό αναμένεται η ανάδειξη δύο αναδόχων για το Δήμο Ιωαννιτών που θα υλοποιήσουν πειραματικές λύσεις συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με στόχο τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στην παραλίμνια περιοχή.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Άρτας, που οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 


Συνελήφθη χθες (28-03-2024) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με αλκοολόμετρο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Γιάννενα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», το Σάββατο 30 Μαρτίου

 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ενόψει της διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα της 2ης αγωνιστικής Playouts της Super League 1, αθλητικής περιόδου 2023-2024, μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, το Σάββατο 30/03/2024 και ώρα 19.30′.

Τις ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 30/03/2024 και από ώρα 15:30’ έως πέρατος του ποδοσφαιρικού αγώνα:

-Την προσωρινή απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων, επί των οδών Φ.Τζαβέλα, Μαγγένου, Πινδάρου, Μιχαηλίδη, Μανάρη (από το ύψος της οδού Σαμουήλ, έως την συμβολή της με την οδό Μιχαηλίδη), Σταδίου, Νότη Μπότσαρη και 28ης Οκτωβρίου (από τη συμβολή της με τη Χαρ. Τρικούπη, έως τη συμβολή της με τη Νότη Μπότσαρη).

-Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των οδών Φ.Τζαβέλα, Μαγγένου, Πινδάρου, Μιχαηλίδη, Μανάρη (από το ύψος της οδού Σαμουήλ, έως την συμβολή της με την οδό Μιχαηλίδη) και Σταδίου.

Ηγουμενίτσα: 62χρονη κατείχε ενενήντα εννέα (99) πακέτα, τα οποία δεν έφεραν ενδεικτικές ταινίες φόρου κατανάλωσης

 

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Κέρκυρας προέβησαν στη σύλληψη μίας 62χρονης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Κέρκυρας, προερχόμενου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η 62χρονη κατείχε ενενήντα εννέα (99) πακέτα των είκοσι (20) τσιγάρων το καθ’ ένα, τα οποία δεν έφεραν ενδεικτικές ταινίες φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πακέτα των τσιγάρων.

26η αγωνιστική το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εκτός η Αναγέννηση (Α.Ο. Σταυρακίου 2009-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 30-03-24/16:30)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΗΝΑΣ

ΩΡΑ: 16:30

Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

         

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ - Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (16:30)

Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:30)    

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ - Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (16:30)

Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:30)

Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ – ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (18:30)

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ - Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (17:00)      

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (18:30)

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Παρασκευή 29 Μαρτίου

 


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Την Παρασκευή 29-03-2024:

Α) Από ώρα 17:00 μ.μ. έως 18:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές Σερβιανά, Ελληνικό, Αετοράχη, Φορτόσι, οικ. Κωστήτσι, Κορύτιανη, Πάτερο, Καλέντζι, Πλαίσια, Πηγάδια.

Την Παρασκευή 29-03-2024:

Β) Από ώρα 14:00 μ.μ. έως 17:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές Καλπάκι πέριξ του Πολεμικού Μουσείου και στην ευρύτερη περιοχή πέριξ εγκαταστάσεων – χοιροστασίου κ. Νταχρή.

Γ) Από ώρα 14:30 μ.μ. έως 16:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές Μαυροβούνι και στην ευρύτερη περιοχή πέριξ ποιμνιοστασίου κ. Μεντή.

Δ) Από ώρα 17:00 μ.μ. έως 18:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές Τμήμα Κατσικάς προς ασβεστοποιϊα Τσίωτα, ΒΙΟΜΕΤΑΛ, ΛΑΜΔΑ ΕΠΕ, πτηνοτροφεία των Βαρτζιώτη – Μάντζιου – Μπλάντζιου – Λισγάρα, βουστάσιο Σμπόνια, τμήμα Μπάφρας, σφαγεία Δέλλα – Τσακανίκα, Κουτσελιό, Σερβιανά, Ελληνικό, Αετοράχη, Φορτόσι, οικ. Κωστήτσι, Πάτερο, Καλέντζι, Πλαίσια, Πηγάδια, Πετροβούνι, οικ. Κέδρος, Μουζακαίοι, Χαροκόπι, οικ. Καραδήμας, οικ. Κοντινοί, Χουλιαράδες, Βαπτιστή, Μιχαλίτσι, Ποτιστικά Πετροβουνίου, Παλαιοχώρι Συρράκου, Προσήλιο, Συρράκο, Καλαρρύτες.

1) Το Σάββατο 30-03-2024:

Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές Καστρίτσα, Ηλιόκαλη, Βασιλική, Λογγάδες, Δροσοχώρι, Δαφνούλα.

Β) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές Πλατανιά, Γερακάρι

Γ) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές Ηλιόκαλη πέριξ γηπέδου και πρώην χοιροστάσιου Στάθη.

Δ) Από ώρα 13:30 μ.μ. έως 14:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές Κάστρο στις οδούς Παλαιολόγου και Οικονόμου

Δ) Από ώρα 14:30 μ.μ. έως 16:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές Δροσοχώρι πέριξ του γηπέδου και πτηνοτροφείου κ. Παππά.

2) Την Κυριακή 31-03-2024:

Α) Από ώρα 09:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές Μάρμαρα στην ευρύτερη περιοχή πέριξ των επιχειρήσεων επεξεργ. μαρμάρων κ. Κρομμύδα – κ. Τάτση – κ. Τσούρη – κ. Καραμάνη – κ. Τσάγκα – κ. Κοσμά, κεραίες STET HELLAS.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω.

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

24η αγωνιστική το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Ζωοδόχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 31-03-24/16:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ

ΩΡΑ: 16:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

                   

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ (16:30)

Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (16:30)

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (17:15)     

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (16:00)

ΠΑΣΣΑΡ.ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ (17:00)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ (17:00)

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (17:00)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:00)

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (17:00)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 29 Μαρτίου

 


Την Παρασκευή  29  Μαρτίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Ελαιοχρωματιστής κινδύνευσε να χάσει το χέρι του όταν πιστόλι εκτόκτευσης χρωμάτων του τρύπησε την παλάμη

 


Με ολική αναπηρία του δεξιού του χεριού κινδύνευσε νεαρός ελαιοχρωματιστής που τραυματίστηκε σοβαρά στην παλάμη  από πιστόλι εκτόκτευσης χρωμάτων!

Ο σπάνιος αυτός σοβαρός τραυματισμός αντιμετωπίστηκε και ο νεαρός ελαιοχρωματισμός γλίτωσε τα χειρότερα, χάρη στην έγκαιρη χειρουργική επέμβαση και την εμπειρία Ελλήνων μικροχειρουργών.

«Ήταν ένας ύπουλος τραυματισμός γιατί μετά το συμβάν (ατύχημα) το μόνο που φαίνεται εξωτερικά στη παλάμη είναι συνήθως μια μικρή οπή, ενώ υπάρχει βέβαια καυσαλγία του χεριού και μούδιασμα» αναφέρει ο διακεκριμένος ορθοπαιδικός μικροχειρουργός και διευθυντής της κλινικής επανορθωτικής μικροχειρουργικής άκρων του Ιατρικού Ψυχικού κύριος Ιωάννης Ιγνατιάδης, που χειρούργησε τον νεαρό ελαιοχρωματιστή.

«Στην πραγματικότητα, συνέχισε ο κύριος Ιγνατιάδης, ενώ εξωτερικά φαίνεται μια μικρή οπή, στο εσωτερικό το χρώμα διεισδύει μέσα στους τένοντες και τα νεύρα του χεριού, ενίοτε μέχρι και σε βάθος 20 εκατοστά μέσα στο πήχη όπου προκαλεί εσωτερικά εγκαύματα και νεκρώσεις!»

Δυστυχώς, όπως μας εξήγησε ο κύριος Ιγνατιάδης που διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους τραύματα, στην Ελλάδα οι περισσότεροι γιατροί των κέντρων υγείας ή κάποιων εξωτερικών ιατρείων συχνά δεν αναγνωρίζουν την κάκωση αυτή ως βαριά κλινική οντότητα, διότι αντικρίζουν μόνο μια τρύπα.

Συχνά κάνουν μια εξωτερική απολύμανση στον ασθενή και δίνοντας αντιβιοτικά και παυσίπονα τον στέλνουν μετά από μια επίδεση στο σπίτι.

Μια τέτοια αντιμετώπιση επιδεινώνει την κατάσταση, το χρώμα  προκαλεί εσωτερικά εγκαύματα και νεκρώσεις με αποτέλσματα το χέρι να υποστεί μερική ή ολική αναπηρία.