Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Άνω Παρακάλαμος: Πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τη Δευτέρα 8 Μαΐου

 


Πανηγυρική θεία λειτουργία τη Δευτέρα  8 Μαΐου 2023, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 34ης αγωνιστικής στην Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής


Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ   0-0    

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ  0-0

Κυριακή 7 Μαΐου 2023 

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 3-0 α.α.         

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 3-0 α.α. 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 3-0

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 4-0

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1-3

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ  4-0

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 95

2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 93

3.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 87

4.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 71

5.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 60

6.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 56

7. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 54

8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 50

9. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 49 

10. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  46

11. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 38

12. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 36

13. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 31

14. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 30

15. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 23

16. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 16 

17. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 15

18. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 14

Α.Ε. Κρανούλας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 1-4

 


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστική Play Off στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-2

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-4     

Άρτα: Σύλληψη οδηγού αυτοκινήτου για αλκοόλ

 


Συνελήφθη σήμερα  πρώτες πρωινές ώρες στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας ένας άνδρας , διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Επίσκεψη της Μαρίας Κεφάλα σε Κατσικά, Δροσοχωρι, Λογγάδες, Βασιλική και Καστρίτσα

 


Συνεχίζονται οι επαφές με τους πολίτες από την υποψήφια Βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Βρέθηκε σε Κατσικά, Δροσοχωρι, Λογγάδες, Βασιλική, Καστρίτσα.

"Συνεχίζουμε Μαζί για την Ελλάδα της αισιοδοξίας, της ανάπτυξης και της προοπτικής. Συνεχίζουμε Μαζί για μια υπερήφανη και αυτοδύναμη Ελλάδα", δήλωσε η κα Κεφάλα.

Έρχονται νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους από τον e-ΕΦΚΑ

 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα σχετίζονται κυρίως με το μητρώο του φορέα, ενώ ηλεκτρονικά σχεδιάζεται να γίνονται οι αιτήσεις για την απονομή της εφάπαξ παροχής των ασφαλισμένων του ιδιωτικού τομέα.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που απευθύνονται στο σύνολο των ασφαλισμένων (στους μισθωτούς, στους αυτοαπασχολούμενους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αγρότες, στους εργοδότες κλπ), στους συνταξιούχους, αλλά και στους λογιστές, εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική του e-ΕΦΚΑ, που εφαρμόζεται, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα. Βασικοί στόχοι είναι ο σταδιακός περιορισμός των μετακινήσεων από και προς τα φυσικά υποκαταστήματα, η εξάλειψη της άσκοπης ταλαιπωρίας, η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω ψηφιακών καναλιών, καθώς και η απαλλαγή από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Έρχονται και νέες αυξήσεις έως 30% στα τρόφιμα


Παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, η ακρίβεια στα τρόφιμα αν και με μικρότερη ένταση επιμένει, την ώρα που τον Ιούνιο αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές σε τουλάχιστον 200 προϊόντα σε ποσοστό που μεσοσταθμικά θα φτάσει το 6%. Ωστόσο υπάρχουν και μεμονωμένα προϊόντα που θα ανατιμηθούν έως και 30%, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Συνολικά από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το τέλος Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχουν αυξηθεί οι τιμές σε τουλάχιστον 1.500 βασικά αγαθά. Οι νέες ανατιμήσεις μάλιστα αφορούν τόσο τα επώνυμα προϊόντα όσο και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, σε μερικά από τα οποία οι ανατιμήσεις φθάνουν ακόμη και το 30%. Τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat εδειξαν ότι οι τιμές των τροφίμων κατέγραψαν τον Απρίλιο αύξηση κατά 9.7%.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον Μάρτιο μπορεί ο πληθωρισμός να υποχώρησε στο 4,6% από 6,1% τον Φεβρουάριο, στα τρόφιμα όμως παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 14,3% με την ετήσια μεταβολή σε ορισμένα προϊόντα όπως για παράδειγμα στα γαλακτοκομικά και στα αβγά να ξεπερνά το 23%.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός

 


Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων της Interpol Τουρκίας για εισαγωγή ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη

 


Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, τη Δευτέρα 8 Μαΐου στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν .

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στα νησιά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη 9 Μαΐου στα βόρεια και τα κεντρικά αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 7 Μαΐου

 


Την Κυριακή 7 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Δημαρχείο Κατσικά, 09:00-14:00

Πρωτοποριακή τεχνολογία θεραπείας παραμορφώσεων του άκρου ποδός

 


Οι παραμορφώσεις του άκρου ποδός αποτελούν μια ετερογενή ομάδα παθολογικών καταστάσεων που επιφέρουν ανωμαλίες στο σχήμα του άκρου ποδός, οι οποίες ταξινομούνται σύμφωνα με την κλινική τους εμφάνιση.

Τις περισσότερες φορές, αφορούν το πρόσθιο τμήμα του άκρου ποδός και των δακτύλων, με πιο συχνές και γνωστές τον βλαισό μεγάλο δάκτυλο (το κότσι), το κότσι του πέμπτου δαχτύλου, την πτώση των μεταταρσίων, τις παραμορφώσεις των μικρών δακτύλων, όπως η κυρτοδακτυλία, η γαμψοδακτυλία, η σφυροδακτυλία, καθώς επίσης η πλατυποδία, η ραιβοκοιλοποδία αλλά και πολλές ακόμα. Οι συγκεκριμένες παραμορφώσεις μπορεί να συνοδεύονται από πόνο και δυσχέρεια στη βάδιση.

Πώς προκύπτουν οι παραμορφώσεις και ποια είναι τα συνήθη συμπτώματα;

Οι αιτίες δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρες, με ένα 40% των εμφανιζόμενων παραμορφώσεων να παραμένει αδιευκρίνιστο. Γενικότερα, οι παραμορφώσεις μπορεί να υπάρχουν εκ γενετής ή να είναι επίκτητες όπως επί παραδείγματι η λεγόμενη επίκτητη βλαισοπλατυποδία η οποία δημιουργείται από ανεπάρκεια του οπίσθιου κνημιαίου τένοντα, ο οποίος εκφυλίζεται και επιμηκύνεται ενώ και η ρήξη αυτού του τένοντα δημιουργεί την ίδια παραμόρφωση. Για το κότσι, ενοχοποιούνται πολύ συχνά η κληρονομικότητα και η υπόδηση, καθώς ο παράγοντας «στενό παπούτσι» παίζει σημαντικό ρόλο.

Τα συμπτώματα εξαρτώνται από τον τύπο της παραμόρφωσης, αλλά τις περισσότερες φορές οι ασθενείς εμφανίζουν πόνο και συχνά παρατηρούν μεταβολές στο βάδισμα τους.