Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης διαψεύδει την παραπληροφόρηση που επικρατεί για τη Ε.Ο.Ζ.


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης με επιστολή που απέστειλε στην Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου διαψεύδει την παραπληροφόρηση που επικρατεί για τη Ε.Ο.Ζ.



ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνέλευση των μελών και φίλων την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στο Κεφαλόβρυσο

Συνέλευση του  ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Πωγωνίου την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στο Κεφαλόβρυσο.
Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του  ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. Πωγωνίου σε συνέλευση με θέματα:
*Την ενημέρωση για την πανελλαδική συνδιάσκεψη και την Νομαρχιακή συνέλευση  του  ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.
*Πωγώνι και Ε.Ο.Ζ.
* Εγγραφή νέων μελών και διάφορα θέματα του Πωγωνίου.

Συνελήφθη στη Διασταύρωση Δελβινακίου της Ε.Ο. Κακαβιάς – Ιωαννίνων, 29χρονος ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη χθες (25-01-2013) το πρωί στη Διασταύρωση Δελβινακίου της Ε.Ο. Κακαβιάς - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 29χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 22 και 24 ετών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί στερούνταν κάθε νόμιμου τίτλου παραμονής στη χώρα μας και ήταν καταχωρημένοι στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών λόγω διοικητικής απέλασης και παραβίασης των όρων διαμονής.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Kάπα Research: Αδυναμία πληρωμής των φόρων του 2013 στα ακίνητα δηλώνει ένας στους δύο

Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσει, είτε να πουλήσουν ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστεί για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Kάπα Research που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ, «χαράτσι», φόρος εισοδήματος) φθάνει στο 54%, ενώ ένα 32% δηλώνει ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι.
Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων στο μέλλον, θα επιλέξουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, ακόμη και κάτω από την αντικειμενική του αξία, ή να δανειστούν ή ακόμη και να αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο.

Ισόβια σε όσους φέρουν βαρύ οπλισμό

Αυστηροποιούνται οι διατάξεις του ποινικού κώδικα για τους δράστες που θα έχουν μαζί τους kalasnikof ή χειροβομβίδες αλλά και για τους εμπόρους ναρκωτικών.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπεται η επιβολή ποινών ισόβιας κάθειρξης στους δράστες ληστειών που φέρουν βαρύ οπλισμό (kalasnikof, πυροβόλα όπλα, κ.λπ.), ενώ, με ποινές κάθειρξης τιμωρούνται και εκείνοι που κατέχουν ή φέρουν παράνομα πολεμικά τυφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίδες και άλλο οπλισμό.
Επίσης, αυστηροποιούνται οι ποινές και για τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών. Αναλυτικότερα, οι ιδιαίτερα διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης (όπου δράστης κάνει χρήση όπλων ή έχει σκοπό να προκαλέσει τη χρήση ναρκωτικών από ανήλικο ή να μεταχειριστεί ανήλικο για την τέλεση του εγκλήματος ή προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη ή θάνατο ή ενεργεί κατ' επάγγελμα), τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών (ισόβια κάθειρξη) ή με πρόσκαιρη κάθειρξη 10-20 ετών και χρηματική ποινή μπορεί να φτάσει τις 600.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο κώδικα, εξορθολογίζεται η ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων, δίνεται έμφαση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των τοξικομανών και όχι στην ποινική καταστολή, ενώ, για τους κατ' επάγγελμα εμπόρους ναρκωτικών ουσιών με προσδοκώμενο όφελος πάνω από 75.000 ευρώ οι ποινικές κυρώσεις θα είναι αυστηρότερες, αφού, δεν θα αναγνωρίζονται δυνατότητες ηπιότερης μεταχείρισης λόγω τοξικομανίας.

ΠΗΓΗ: www.real.gr

Αξιολόγηση «τρίτου τύπου» στο Δημόσιο

Τη χωρίς εξαίρεση αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο προορίζεται να είναι έτοιμο εντός του Φεβρουαρίου. Η καθολικού τύπου διαδικασία θα διεξάγεται σε τρία επίπεδα και θα αρχίσει από φέτος.

Σύστημα αξιολόγησης τριών επιπέδων για τους δημοσίους υπαλλήλους σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, με στόχο να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο εντός του Φεβρουαρίου.

Η νομοθετική ρύθμιση θα περιλαμβάνει τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, αλλά και τα κριτήρια αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού που θα επιφέρουν σαρωτικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί κατ' αρχάς στους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι δημόσιοι φορείς

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Raas: Η ΝΔ μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ με 0,4%

Πρωτιά για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά δίνει δημοσκόπηση της Raas (22-24/01) για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο.
Το προβάδισμα για τη ΝΔ είναι μόλις 0,4% καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 25,5% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία σε δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου (18-20/12) έδινε προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 25,5% έναντι 24,8% της ΝΔ.
Η πρωτιά της ΝΔ, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκύπτει και από τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας σε θέματα αιχμής, όπως η τρομοκρατία, οι καταλήψεις, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κ.λπ.
Στη δημοσκόπηση τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 8,8% (από 9.1% τον Δεκέμβριο) και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 5,3% (από 5,7%), ΔΗΜΑΡ 5,3% (5,0%), ΚΚΕ 5% (4,8%), Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8% (2,8%), Δημιουργία Ξανά 1,6% (1,2%), Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% (1,4%), Άλλο 2,4% (3,8%), Άκυρο – Λευκό 2,6% (3,2%) ενώ η Αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 13,3% (12,7%).
Οι πολίτες λένε «ναι» στην επιστράτευση για τους εργαζόμενους του Μετρό με ποσοστό 54,1% έναντι 41,9% ενώ στο θέμα της ανακατάληψης των δημόσιων κτιρίων το ποσοστό που συμφωνούν είναι αρκετά υψηλό φτάνοντας το79,5% έναντι 17,6% που εκφράζουν την διαφωνία τους.

ΟΑΕΕ: Παράταση στην απογραφή των συνταξιούχων μέχρι 15 Φεβρουαρίου

Έως τις 15 Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που δεν απογράφηκαν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία.
 Η απογραφή μπορεί να γίνει είτε στις τράπεζες είτε στα ΕΛΤΑ, ανάλογα με το πού υπάρχει ο λογαριασμός στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη για κάθε συνταξιούχο, ενώ μετά τη 15/2/2013 η απογραφή θα μπορεί να γίνεται μόνο στα γραφεία του ΟΑΕΕ.
 Για τους περίπου 15.000 συνταξιούχους του Οργανισμού που δεν έχουν απογραφεί έως σήμερα έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης τους.
 Για όσους απογραφούν εκπρόθεσμα η σύνταξη θα επαναφέρεται ανάλογα με τη ροή καταβολής συντάξεων, μέσω του ενιαίου συστήματος ελέγχου και πληρωμών συντάξεων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου κόβει την Πίτα του και διασκεδάζει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην ''Ίριδα'', Στρατάρχου Καραϊσκάκη 3, Χαϊδάρι

Το Δ.Σ του συλλόγου μας, σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση της νέας χρονιάς, τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων & δεξιώσεων «Ίριδα» (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 3 Χαϊδάρι, τηλ 2105812682).
Η φετινή μας εκδήλωση δεν θα είναι απλά μια παραδοσιακή κοπή της πίτας, θα συνεχιστεί με μια μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση με ζωντανή Ηπειρώτικη μουσική και χορό.
Προσδοκούμε σε ένα Πανηπειρώτικο αντάμωμα όλων των Ηπειρωτών που πλαισιώνουν το σύλλογο μας, μαζί με τους φίλους τους που θέλουν να διασκεδάσουν μαζί μας, ξεφεύγοντας για λίγο από την καθημερινή βασανιστική ζωή που βιώνουμε αυτό το διάστημα.
Το έχουμε όλοι μας ανάγκη, το έχει ανάγκη ο Σύλλογος.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
. Πλούσιο μενού φαγητού, με ελεύθερο κρασί και αναψυκτικά στην
τιμή των 13 ευρώ.
. Βασιλόπιτα και τσίπουρο προσφορά του συλλόγου.
. Ορχήστρα δημοτικών τραγουδιών με το συγκρότημα του γνωστού  Θωμά Λώλη.

Με τιμή
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας

Δημήτρης Σούκης                        Τζένη Μπέτση

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογαίας, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, κόβει την Πίτα, στα γραφεία του, Χριστοφόρου Ζωίτσα 9, Κορωπί

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, στις 19:00 το απόγευμα, στο χώρο του Συλλόγου μας, Χριστοφόρου Ζωίτσα 9, Κορωπί, κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Θα ακολουθήσει γλέντι με άφθονο κρασί και τσίπουρο καθώς και νοστιμιές από τις γυναίκες του συλλόγου μας.
Σας περιμένουμε!

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 30η Ιανουαρίου 2013

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη   30η  Ιανουαρίου 2013,  και ώρα  18:00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου [Παιδικός Σταθμός].

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

ΜΟΝΟ  ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου οικον. έτους 2013.

Εξανεμίστηκαν 4 δισ. ευρώ από τα εισοδήματα!...

Τη δύσκολη καθημερινότητα των ελληνικών νοικοκυριών επιβεβαιώνει η έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Το διαθέσιμο εισόδημα μειώθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2012 κατά 10,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.
Η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε κατά 6,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σε 35,9 δισ. ευρώ, από 38,2 δισ. ευρώ
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση κατά 11,3% των αποδοχών των εργαζομένων, κατά 10,2% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και στην αύξηση κατά 17,7% των φόρων στο εισόδημα και την περιουσία που υποχρεώνονται να καταβάλλουν.
Αναλυτικότερα, το γ΄ τρίμηνο του 2012, οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία αυξήθηκαν στο 23,9% των συνολικών εσόδων.
Οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας υποχώρησαν στο 20,7% των συνολικών δαπανών (από 24% το γ΄ τρίμηνο 2011), ενώ οι κοινωνικές παροχές μειώθηκαν στο 35,9% των συνολικών δαπανών (από 43,5% το γ΄ τρίμηνο 2011).
Ενδεικτικό της δυσχέρειας των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι και το ποσοστό αποταμίευσης (η ακαθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα) που κυμάνθηκε στο -8,1% το γ΄ τρίμηνο 2012, σε σύγκριση με -2,8% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.