Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ALCO: Προβάδισμα 4,8% στην πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην εφημερίδα το  «Ποντίκι» δίνει προβάδισμα 4,8% στην πρόθεση ψήφου δίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 4,8% στην Πρόθεση ψήφου και κατά 5,3% στην Αναγωγή της Πρόθεσης Ψήφου επί των εγκύρων:
ΣΥΡΙΖΑ: 28%
Ν.Δ.: 23,2%
Χρυσή Αυγή: 5,4%
ΠΑΣΟΚ: 4,7%
ΚΚΕ: 4,3%
Ποτάμι: 4,3%
ΑΝΕΛ 3,3%
«Άλλο κόμμα»: 5,3%
Αναποφάσιστοι: 11,9%
Εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ.

Η έρευνα διεξήχθη την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014.

Οι θέσεις που θ’ ανοίξουν στην Ήπειρο για την κοινωφελή εργασία

Δημοσιεύθηκε η απόφαση

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης όπου θα προβλέπει τις προθεσμίες για τις αιτήσεις των ανέργων.
Η απόφαση προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν οι άνεργοι για το πρόγραμμα δηλαδή την μοριοδότηση ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν στους φορείς πρόσληψης τους για όσους βέβαια ωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από  αύριο Πέμπτη 11-12-2014 έως και Παρασκευή 12-12-2014, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

ΙΝΚΑ Ηπείρου: Συμβουλές και οδηγίες κατά την αγορά παιχνιδιού τα Χριστούγεννα

Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου με ανακοίνωσή του παραθέτει βασικά σημεία στα οποία οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά παιχνιδιού τα Χριστούγεννα.
«Όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην Κοινότητα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας, που ορίζονται από την κοινοτική και την εναρμονισμένη ελληνική νομοθεσία. 
Η συμμόρφωση των παιχνιδιών με τις απαιτήσεις αυτές επισημαίνεται με την ένδειξη «CE» που τίθεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή, ενώ πρέπει να φέρουν και προειδοποίηση αν τυχόν δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από κάποια ηλικία και κάτω. 

ΟΑΕΔ: Στις 19 Δεκεμβρίου το δώρο των Χριστουγέννων για ανέργους

Σε ανακοίνωση του ο ΟΑΕΔ αναφέρει ότι το δώρο των Χριστουγέννων στους ανέργους θα καταβληθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014.
Οι δικαιούχοι θα λάβουν ως δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ ποσό ίσο με το επίδομα ανεργίας, εφόσον το λάμβαναν από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014.

Σε περίπτωση που έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, το δώρο θα είναι ίσο με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Αρχίζει η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 27 Δεκεμβρίου η κρίσιμη ψηφοφορία     

Αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.
Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει, εάν επιθυμούν, να υποδείξουν με επιστολή που θα αποστείλουν στον Πρόεδρο της Βουλής τον υποψήφιο που προτείνουν στην Ολομέλεια για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 200 βουλευτές.
Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού αυτού, η ονομαστική ψηφοφορία θα επαναληφθεί πέντε ημέρες αργότερα. Και σε αυτή την ψηφοφορία απαιτούνται 200 θετικοί ψήφοι.

Αποφάσεις Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Περιφέρειας Ηπείρου (9-12-2014)

Εκτενή συζήτηση για το ζήτημα της ταύτισης των Υγειονομικών Περιφερειών με τις Διοικητικές Αιρετές Περιφέρειες πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Περιφέρειας Ηπείρου. Από τα μέλη της Επιτροπής αποφασίστηκε η διαμόρφωση σχετικού ψηφίσματος και η κατάθεσή του στους αρμόδιους φορείς για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των Υγειονομικών Περιφερειών στις Αιρετές Περιφέρειες, με γνώμονα την τήρηση της νομοθεσίας και την καλύτερη λειτουργία των Υγειονομικών Υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.
Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης υπογράμμισε την υποχρέωση του κράτους να τηρήσει τους νόμους που το ίδιο έχει θεσπίσει, καθώς η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων προβλέπεται στο άρθρο 186, άρθρο Ζ του "Καλλικράτη".
Την εισήγηση για το συγκεκριμένο ζήτημα έκανε η περιφερειακή σύμβουλος κ. Βασιλική Μπούμπα, ενώ διευκρινιστικά παρενέβη ο Γενικός Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Ι. Νικόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο άνδρας σε μεγάλο ποσοστό υπεύθυνος για την υπογονιμότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαστάσεις παίρνει στην εποχή μας  το θέμα της υπογονιμότητας στα νέα ζευγάρια και κυρίως σε αυτά που ηλικιακά είναι   άνω  των 30χρόνων!
Το 33% των ζευγαριών, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας,  ανήκει σε αυτή την κατηγορία, ενώ γενικά, ανεξαρτήτως  ηλικίας, περίπου 1 στα 8 ζευγάρια  έχει θέμα υπογονιμότητας.
Στη δεύτερη κατηγορία μοναδικός υπεύθυνος της υπογονιμότητας του ζευγαριού είναι ο άνδρας,   σε ποσοστό από 30 μέχρι 40%, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες!
Οι επιστήμονες θεωρούν πως ένα  ζευγάρι έχει πρόβλημα υπογονιμότητας, όταν για ένα χρόνο προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα να τεκνοποιήσει.
«Βασικό εργαλείο στον έλεγχο της γονιμότητας του άντρα είναι το σπερματοδιάγραμμα» αναφέρει ο διαπρεπής  χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ Θάνος Παλλαντζάς και προσθέτει