Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

ΚΟΜΥ Ιωαννίνων: Ωράριο λειτουργίας

 


Οι ΚΟΜΥ Ιωαννίνων ενημερώνουν το κοινό πως από αυτή την Κυριακή 30/07 και εφεξής, την Κυριακή θα λειτουργεί μόνο το Κοντέινερ στην Περιφέρεια με ωράριο 09:00-15:00.

Συνελήφθησαν 5 άτομα στην Ήπειρο για κατοχή ναρκωτικών

 


Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων και δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, που στόχο έχουν την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

• στην Πρέβεζα, 3 ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν, κατά περίπτωση, και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα 60 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και σουγιάς,

• στην Άρτα, ημεδαπός, που κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή «βράχου» και

• στη Θεσπρωτία, αλλοδαπός, που κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Τονίζεται ότι, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις περί όπλων

 


Συνελήφθη χθες (28-07-2023) το απόγευμα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου αλλοδαπός, διότι, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων, με ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

 


Πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Παρουσιάσαμε τον προγραμματισμό των δράσεων μας σε θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με την Υπουργό κα Ζαχαράκη και τους Γενικούς Γραμματείς θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλες και όλοι οι συμπολίτες μας θα ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, θα έχουν ίσες ευκαιρίες σε όσα δικαιούνται και σε όσα επιδιώκουν.

Η ελληνική κοινωνία είναι από την ιστορία της συμπεριληπτική, όμως η διαφορετικότητα γεννά πάντα εντάσεις. Εμείς θα εργαστούμε για να προστατέψουμε τον καθένα και την καθεμία από τις νέες, αλλά και τις πιο επίμονες διακρίσεις.

Ο Γιάννης Στέφος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Ηπείρου

 


Τον Οκτώβριο του 2023, πάνω από 300.000 Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες θα αποφασίσουν σε ποιους θα αναθέσουν το μέλλον της Ηπείρου για τα επόμενα 5 χρόνια.

Μετά και την ανακοίνωση στήριξης του πρόσωπου μου από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΕ, με χαρά δημοσιοποιώ, και επίσημα ,την απόφασή μου να διεκδικήσω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές την ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», η παράταξή μας, με συνέχεια, συνέπεια και ειλικρίνεια, αγωνιστικότητα και όραμα, στο όνομα των Ηπειρωτών θα αναδείξει τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας να βγει από την απομόνωση και την υπανάπτυξη και θα παλέψει να καταστήσει την Ήπειρο τόπο να ζεις. Χρειάζεται μακρόπνοος σχεδιασμός, χρειάζονται προτάσεις και συνεργασίες με τους Δήμους και τους πολίτες για να χαράξουμε μια νέα πορεία για την περιοχή μας.

Βασική μας αρχή είναι η έμφαση στην ανάπτυξη, ο σεβασμός και η προστασία του φυσικού πλούτου, η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών σε μια δίκαιη κοινωνία, η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η δημοκρατία και η διαφάνεια στη διαχείριση, η λογοδοσία στους πολίτες.

Δεν περιμένουμε από την κεντρική διοίκηση να καθοδηγεί τις προτεραιότητές μας, ούτε βέβαια θα κρυφτούμε πίσω από τις αδυναμίες του κράτους. Δυστυχώς η Ήπειρος σε όλους τους δείκτες ανάπτυξης υστερεί. Τελευταία στην Ελλάδα ,τελευταία και στην Ευρώπη. Θα διεκδικήσουμε, λοιπόν, τους πόρους και θα υλοποιήσουμε τα έργα και τις δράσεις που θα μας βγάλουν από αυτή την υστέρηση.

Το «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», τις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα τις/τους υποψήφιες/ους περιφερειακούς συμβούλους-συμπολίτες μας που γνωρίζουν τα θέματα της αυτοδιοίκησης, που παλεύουν στα κινήματα, που δρουν μέσα στην κοινωνία - τις προγραμματικές του θέσεις και μια υπόσχεση: Η Ήπειρος είναι ευθύνη όλων μας να αλλάξει και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Γιάννης Στέφος

υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου

Ιωάννινα: Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα διασκέδασης



Συνελήφθη σήμερα (29-7-2023) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων γυναίκα, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνη κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να γίνεται χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχαριστήριο για την παρουσία του κόσμου στις εκδηλώσεις της 27ης και 28ης Ιουλίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο»: Ευχαριστήριο

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σώσινο» και ο Πρόεδρος της  Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου ευχαριστούν όλους τους φίλους του Συλλόγου και του χωριού, οι οποίοι παρευρέθησαν στο διήμερο πανηγύρι την 27η και 28η Ιουλίου 2023, καθώς όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των παραπάνω  εκδηλώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Μετά από 4 χρόνια στο πανηγύρι του χωριού μας διασκεδάσαμε όλοι μας.

Η προσπάθεια από κοινού του Τοπικού Συμβουλίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Το Σώσινο" για την πραγματοποίηση του, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο σκοπός αυτής μας της προσπάθειας  αγαπητοί φίλοι δεν έχει σκοπό το οικονομικό κέρδος (εάν προκύψει, καλοδεχούμενο) αλλά να διατηρηθούν τα ήθη και έθιμα, με τα οποία όλοι εμείς μεγαλώσαμε.

Οι εορτασμοί για τον Άγιο του χωριού μας ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία της Πέμπτης και ακολούθησε το παραδοσιακό τραπέζι στο κυλικείο της εκκλησίας.

Στη συνέχεια επί διημέρου στον αύλειο χώρο  του Δημοτικού μας σχολείου, η ορχήστρα των κ.κ. Χαλιγιάννη Χρήστου, Ζέκιου Χρήστου, Χαλιγιάννη Δημήτρη, Χαλιγιάννη Παρασκευά, Ζέκιου Αθανασίου, Ζέκιου Χαράλαμπου, Τζιούμα Γιάννη, ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ μας διασκέδασαν με τους υπέροχους παραδοσιακούς σκοπούς.

Ευχαριστούμε το Πλήθος κόσμου που μας τίμησε με την παρουσία του.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμας που προσπαθήσαμε για την διοργάνωση του πανηγυριού.

Φίλες και φίλοι, ως Πρόεδρος του χωριού μας αλλά και ως επί σειρά ετών από κάθε θέση του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς σε όλους όσους Εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την επίτευξη της όλης διοργάνωσης.

Οσοι έδωσαν το παρόν και τις δύο ημέρες στις διάφορες δουλειές για το Πανηγύρι του Χωριού μας, έχουν τον απεριόριστο Σεβασμό μας για αυτήν τους την ευγενική κίνηση.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του

Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο»

&

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Καταρράκτης Άρτας: Τιμητικό αφιέρωμα στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο, το Σάββατο 12 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ.

 


Τιμητικό αφιέρωμα στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο διοργανώνει το Σάββατο 12 Αυγούστου και ώρα 8.30 το βράδυ η Πανελλήνια Ένωση Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων Μαρτυρικού Χωριού Καταρράκτης Άρτας. Στη διοργάνωση συμμετέχει ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ).

Η εκδήλωση, την οποία στηρίζει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Στη διάρκεια του αφιερώματος θα παρουσιαστούν τα δύο βιβλία του Δημήτρη Βλαχοπάνου «γάμος στις φλόγες» και «Βουρκωμένο ποτάμι», τα οποία επανεκδόθηκαν πρόσφατα από τις εκδόσεις 24 γράμματα και αναφέρονται στο ολοκαύτωμα του Κομμένου από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Συνελήφθησαν σε παραμεθόρια περιοχή των Ιωαννίνων 17 παράτυποι μετανάστες

 


Εντοπίστηκαν χθες (28-07-2023) το πρωί σε παραμεθόρια περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας 17 αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, οι αλλοδαποί στερούνταν των νόμιμων προϋποθέσεων για την είσοδο και διαμονή τους στη χώρα και συνελήφθησαν στο πλαίσιο εφαρμογής της διαδικασίας της διοικητικής απέλασης.

Επίσης, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Πλήθος κόσμου στο διήμερο πανηγύρι

 


Πλήθος κάτοικοι του χωριού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους στο διήμερο πανηγύρι που οργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Σώσινο», την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28  Ιουλίου 2023, το αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου στον Παρακάλαμο.  



Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (31/07/2023 – 06/08/2023)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (31 Ιουλίου έως 06 Αυγούστου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  31/07/2023         

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.        18:00 – 01:00     

ΤΡΙΤΗ        01/08/2023         

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.       08:00 – 15:00         

ΤΕΤΑΡΤΗ  02/08/2023         

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.        18:00 – 01:00     

ΠΕΜΠΤΗ    03/08/2023         

Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά -Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 – 15:00     

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       04/08/2023         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        08:00 – 15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  05/08/2023         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      08:00 – 13:00     

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  31/07/2023         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.    

18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ        01/08/2023         

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή.    08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  02/08/2023         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    03/08/2023         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.       08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       04/08/2023         

Συρράκο  – Καλαρρύτες – Ματσούκι.     18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  05/08/2023         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι–Κερασέα -Λωζανά-Ραδoβίζι-Διχούνι.  08:00 – 13:00

Μουσικές εκδηλώσεων στους αρχαιολογικούς χώρους, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων γιορτάζει την διπλή Αυγουστιάτικη Πανσέληνο του 2023. Την 1η και την 31η Αυγούστου διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεων στους αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Μεγάλου Γαρδικίου και Ιτς Καλέ στο Κάστρο Ιωαννίνων. Οι συναυλίες διοργανώνονται από τους Δήμους Δωδώνης, Ζίτσας και Ιωαννιτών, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πανσελήνου 2023

Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023 (ώρα 21:00), στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης συναυλία «μεταΜέλισσες», με την Αναστασία Μουτσάτσου, και τους Alex Sid και Δημήτρη Γκοτσόπουλο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης στο πλαίσιo του 7ου Φεστιβάλ Δωδώνης 2023.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 29 Ιουλίου

 


Το Σάββατο 29 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Τι κάνουμε όλοι λάθος με το αντηλιακό μας

 


Καθώς η ζέστη λιώνει την άσφαλτο, οι παραλίες γεμίζουν από μικρούς και μεγάλους που αναζητούν ανάσες δροσιάς μπαινοβγαίνοντας στο νερό. Πού αφήνετε, όμως, το αντηλιακό σας όλη μέρα;

Το πιθανότερο είναι πως το αφήνετε σκεπασμένο με την πετσέτα σας, πεταμένο στην άμμο ή μέσα στο αυτοκίνητό σας. Ό,τι από τα τρία κι αν επιλέγετε όμως δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, διότι τα αντηλιακά αλλοιώνονται όταν εκτίθενται απευθείας στον ήλιο ή παραμένουν με τις ώρες στη ζέστη, αναφέρει ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος δρ Μάρκος Μιχελάκης, από τον ΕΔΟΕΑΠ.

«Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να διασπάσει τα φίλτρα τους μειώνοντας την προστασία που παρέχουν από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) του ηλίου», εξηγεί. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρμόδιες Αρχές, όπως το FDA, συνιστούν να μην τα αφήνουμε καθόλου εκτεθειμένα στον ήλιο. Προτιμότερο είναι να τα τυλίγουμε στην πετσέτα και να τα τοποθετούμε σε σκιερό μέρος. Το μέρος αυτό όμως για κανένα λόγο δεν πρέπει να είναι το αυτοκίνητο διότι όταν έχει ζέστη, μετατρέπεται σε αληθινό φούρνο».

Αν, όμως, έχετε πρόγραμμα να μείνετε πολλές ώρες στην παραλία, «να φυλάξετε το αντηλιακό σε κάποιο φορητό ψυγείο που είναι πιο δροσερό», συνεχίζει. «Ας μην ξεχνάτε ότι στις συσκευασίες τους αναγράφεται πως πρέπει να προστατεύονται και από την ακραία ζέστη».

Η φύλαξη του αντηλιακού σε συνθήκες που ευνοούν την αλλοίωσή του δεν είναι το μοναδικό λάθος που κάνουμε. Το FDA συνιστά να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον χρόνο της επάλειψης, αλλά και στα σημεία του σώματος που συνήθως ξεχνάμε.