Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Πρέβεζα: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (08-09-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κλοπής και ηθικής αυτουργίας σε κλοπή.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρεις ανήλικοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι, οι τρεις ανήλικοι εισήλθαν στο ΚΑΠΗ Πρέβεζας και αφαίρεσαν μία κιθάρα, ύστερα από παρότρυνση του 51χρονου δράστη, ο οποίος τους ανέμενε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε η κλεμμένη κιθάρα και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της.

Ο 51χρονος δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δήμος Πωγωνίου: Επιστολή του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για το κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλόβρυσου

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, με σημερινή του επιστολή, αναφέρεται στο κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλόβρυσου, ζητώντας την ανάκληση τη απόφασης, λόγω της σημασίας που έχει το τμήμα για την προστασία της περιοχής. 
Η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στους Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, Γεν. Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνο Σκουμά, Γεν. Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, κ. Ιωάννη Βασιλάκο, Βουλευτές Ιωαννίνων και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Θέμα:  Κλείσιμο Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 178/2016 ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου (πρακ. 9/29-8-16), επανερχόμαστε στο θέμα κατάργησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου και σας μεταφέρουμε, για μία ακόμη φορά, την αγανάκτησή μας για το αίσθημα αδικίας που διακατέχει όσες αποφάσεις της πολιτείας αφορούν την μεθόρια περιοχή του Πωγωνίου.
Μία περιοχή πολύπαθη, με ιδιαιτερότητες γεωγραφικές και ηλικιακές που δυστυχώς δεν ελήφθησαν  υπόψη από τους αρμοδίους κατά την εκπόνηση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. Όπως δεν ελήφθησαν υπόψη και οι δεσμεύσεις για διατήρηση και ενίσχυση της Συνοριακής Φύλαξης. Η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. για ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους του ακριτικού δήμου Πωγωνίου, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα.
Στο Δήμο Πωγωνίου λειτουργούσαν πέντε τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (Δελβινακίου, Αγίας Μαρίνας, Κεφαλοβρύσου, Καστάνιανης και Πωγωνιανής), τα οποία συμπτύχτηκαν σε τρία (3) Καστάνιανης, Δελβινακίου και Κεφαλοβρύσου. Ωστόσο το Υπουργείο προχωρά σε μία ακόμη αδικία καταργώντας το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου, αφήνοντας στο έλεός τους, τους κατοίκους μίας ακτίνας 70 χλμ. που δεν μπορεί να καλυφθεί από κανένα άλλο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης.
Το αίσθημα αδικίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν παρατηρούμε ότι παραμένουν Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης σε αστικά κέντρα και το μοναδικό Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης που καταργείται σε όλη την Ήπειρο είναι αυτό του Κεφαλοβρύσου, του πλέον απαραιτήτου. Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς το κενό στην φύλαξη αυτής της γεωγραφικής περιοχής, ανοίγει το δρόμο στην αύξηση της εγκληματικότητας, γεγονός που θα οδηγήσει στην ερήμωση των χωριών του Δήμου Πωγωνίου. Η κατάργηση του συγκεκριμένου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης θα αυξήσει τα ήδη μεγεθυμένα προβλήματα. Ο Δήμος Πωγωνίου έχει πληρώσει με αίμα την ελλιπή φύλαξη των συνόρων και σε καθημερινή βάση δημότες μας χάνουν τις περιουσίες τους πέφτοντας θύματα κλοπών και ληστειών. Ο πολύπαθος πληθυσμός του Πωγωνίου συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο στην εγκληματικότητα που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Επισημαίνουμε δε ότι ο Δήμος Πωγωνίου, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη λειτουργία του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου, φιλοξενεί το Τμήμα σε ιδιόκτητο κτίριο με αποτέλεσμα τα λειτουργικά έξοδα να είναι σχεδόν μηδενικά.
Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης και την εφαρμογή ενός σχεδιασμού που θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και θα επιστρέψει επιτέλους την ηρεμία στην περιοχή του Πωγωνίου. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μας βρει απέναντι καθώς γνώμονάς μας είναι η προστασία των δημοτών.                          
                         
Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος Καψάλης

Ισχυρά κίνητρα (100.000 ευρώ) σε όσους κάνουν μικρούς συνεταιρισμούς από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει ισχυρά κίνητρα για τη δημιουργία μίνι αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών.
Για παράδειγμα, μικροί παραγωγοί που ασχολούνται με το ελαιόλαδο ή κτηνοτρόφοι μπορούν να συνεταιρισθούν και να κινούνται στην αγορά με κοινό συνεταιριστικό ΑΦΜ.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», για τους συνεταιρισμούς οι οποίοι μπορούν νε λειτουργήσουν ακόμη και με μόλις πέντε άτομα προβλέπεται ενίσχυση για τα πρώτα πέντε έτη η οποία φτάνει το 10% του κύκλου εργασιών του συνεταιρισμού και μπορεί να είναι ως και 100.000 ευρώ το χρόνο.
Η ενίσχυση αυτή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα μειώνεται κατά 2% το χρόνο. Βασική προϋπόθεση η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου πενταετούς διάρκειας με δράσεις για προϊόντα, προσέγγιση αγορών, επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές κλπ.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στο Καλπάκι (νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ.)

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη   14η   Σεπτεμβρίου  2016   και ώρα  19.00.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ -  ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ  ΤΟΥ Δ.Σ.
  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση  7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου έτ.  2016.
2. 5η Κατανομή  ΣΑΤΑ  έτους 2016.
3. Κατανομή επιχορηγήσεων από ΥΠ.ΕΣ για λειτουργικές δαπάνες σχολείων & για επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων.
4. Aποδοχή επιχορήγησης από το Υπ. Εσ. για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού ΚΗΦΗ & ΚΕΔΗΦ »
5. Έγκριση ανάθεσης του έργου: «Αποκατάσταση περίφραξης στο γήπεδο 5Χ5 Τ.Κ. Πωγωνιανής, ως κατεπείγον έργο και αναμόρφωση προϋπολ/μου 2016.
 6.Διαγραφή μισθωμάτων που έχουν βεβαιωθεί στο όνομα Φωτίου Βικτωρία, για το  Δημοτικό ακίνητο – ξενώνας στην Τ.Κ. Ιερομνήμης.
7. Διόρθωση τελών ύδρευσης.
8. Υποβολή – συμμετοχή σε προτάσεις για το INTEREK.
9. Επικύρωση κανονισμού λειτουργίας ΚΗΦΗ Δήμου Πωγωνίου  [Απόφαση αριθ. 19/2016 Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.]
10.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής  & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων και αντικατάσταση υδρομάστευσης στον οικισμό Ψυλοκάστρου Κοινότητας Λάβδανης.
11. Έγκριση βεβαίωσης υψομέτρου σε οικόπεδο στο Ο.Τ. 29 στο Δελβινάκι.
12. Έγκριση 1ου  Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Διαμόρφωση χώρου πρόσβασης στη γέφυρα του ποταμού «Λιμπούσδα».
13. Έγκριση 1ου  Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης περιοχής ανέγερσης αναψυκτηρίου στην Τ.Κ. Ρεπετίστας.»
14. Έγκριση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας  OXFAM.
15. Αποδοχή δωρεάς μελετών και εκτέλεσης έργων από Διεθνή Ομοσπονδία OXFAM.
16. Σύσταση Επιτροπών παραλαβής έργων.
17. Ρύθμιση ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα κατοίκων του Δήμου Πωγωνίου.
18. Λειτουργία παιδικών χαρών.
19. Επί αιτήσεως Συλλόγου Γυναικών Κεφαλοβρύσου για παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού κτιρίου – πρώην Κοινοτικό Ιατρείο Κεφαλοβρύσου, για στέγαση  του Συλλόγου.
20. Συμμετοχή του Δήμου σε Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής.
21. Έγκριση πολιτιστικών εκδηλώσεων – ψήφιση πιστώσεων.

22. Προέγκριση καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ταμπουράκη Αικατερίνης – Ανάκληση απόφασης Δ.Σ. 133/2015.

Πρεμιέρα με αγώνες της 1ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αετός Νήσου 10-09-16/17:30) εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (ΠΑΣ Περίβλεπτος-ΑΕΔ Πωγωνάτος 11-09-16/17:30), εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ο. Ζωοδόχος 11-09-16/17:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ   
ΩΡΑ: 17:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

ΠΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΥ

Η Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΗΠ ανακοίνωσε την ημέρα και ώρα διεξαγωγής των αγώνων της Β΄ κατηγορία, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016
Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ο. Κόντσικας (17:15)
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Αετός Νήσου (17:30)
Κρύα-Π.Α.Ο. Ιωαννίνων (17:30)
Α.Ο. Σταυρακίου- Π.Α.Σ. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς (17:30)
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016
ΠΑΣ Περίβλεπτος-ΑΕΔ Πωγωνάτος (17:30)
Πανζαγορισιακός-ΑΕ Γιάννενα (17:30)
Π.Α.Ο. Κόνιτσας-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:30)
Αναγέννηση  Κεφαλόβρυσου-Α.Ο. Ζωοδόχος (17:30)

«Ξεγελώντας το θάνατο»: Η αυτοβιογραφία ενός νικητή του καρκίνου

Αυτός είναι ο τίτλος ενός ιδιαίτερου βιβλίου που παρουσιάζεται την ερχόμενη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στον ΙΑΝΟ.



Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί! Το πιστοποιεί μέσα από το δικό του βίωμα, μέσα από μία πραγματικά μυθιστορηματική αυτοβιογραφία ένας συμπατριώτης μας που σε πολύ νεαρή ηλικία, και ενώ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως κομάντο, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι το άγνωστο σε εκείνον –στην έως τότε ύπαρξή του– και σχεδόν δαιμονοποιημένο… τον καρκίνο.
 Από τη στιγμή εκείνη η ζωή του Γιώργου Αθανασιάδη πραγματικά αλλάζει, όλα κρέμονται από μια κλωστή, ο χρόνος γίνεται κινηματογραφικός- το ίδιο και η γραφή του! Απρόσμενες καταστάσεις, παιχνίδια της μοίρας και της τύχης, έρωτες – χωρισμοί, αντιξοότητες και προσωπικά αδιέξοδα.
 Όλο το βιβλίο έχει φοβερές εναλλαγές κυριολεκτικά μεταξύ ζωής και θανάτου -στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, μάχες, νίκες και ήττες.
 Σε μια ανατρεπτική εναλλαγή με στιγμές απρόσμενης χαράς και πληρότητας, έντονων προσωπικών βιωμάτων και αυτογνωσίας, ανέλπιστης βοήθειας από πρόσωπα άγνωστα  μέχρι τότε, αγγελιοφόρους μιας άλλης ζωής. Γεγονότα και καταστάσεις που τον αφήνουν κυριολεκτικά «ακάλυπτο», μπροστά στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου… το Θάνατο…, τον οποίο και τελικά ξορκίζει, μετουσιώνοντας τον σε πάθος για τη ζωή.
Παράλληλα αναδεικνύονται δείγματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης, αδυναμίες των συστημάτων υγείας, η γραφειοκρατία,  μάχη για δικαίωση και σε δικαστικό επίπεδο...

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τη Δευτέρα στις 12 του Σεπτέμβρη ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε σκληρά και εξακολουθεί να εργάζεται για να υλοποιηθούν στο χώρο της Παιδείας απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική κατεύθυνση. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, μέσα από γόνιμο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους μαθητές και τους γονείς, στοχεύουν στις ίσες ευκαιρίες όλων στην εκπαίδευση, που αποτελεί το θεμέλιο για τη δόμηση μιας υγιούς και ώριμης κοινωνίας.
Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και σε βιβλία. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη βαρύτητα που δίνει η Κυβέρνηση σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα. Ήδη πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, όλα τα βιβλία έχουν διανεμηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας χωρίς καμία έλλειψη και με μοναδικό σκοπό να μη χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα από τους μαθητές μας.
Φέτος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν ήδη προσληφθεί πάνω από 6.500 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, και καθηγητές ειδικοτήτων για τη σχολική χρονιά 2016-17, καθώς και 740 εκπαιδευτικοί διάφορων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Είναι η πρώτη φορά που προσλαμβάνεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επίσης είναι η πρώτη φορά που προσλαμβάνονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Ειδικής Αγωγής πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γεγονός που σηματοδοτεί την αλλαγή που βήμα - βήμα και μέσα από τον κοινωνικό διάλογο επιχειρούμε στην Παιδεία, υλοποιώντας στο ακέραιο τη δέσμευσή μας ότι όλα τα παιδιά θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση.
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές να εκπληρώσουν τους στόχους τους και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών να λάβουν απερίσπαστοι την αναγκαία γνώση και μόρφωση για ένα καλύτερο μέλλον σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Μέσω του πληροφοριακού Συστήματος «Άτλας» δείτε πόσα ένσημα έχετε!

Με τη χρήση του ΑΜΚΑ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ένσημά σας και το πλήρες ασφαλιστικό σας βιογραφικό.

Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.
Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ.
Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.
Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.
Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει. Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ του μπορεί να τον βρει στη σελίδα Έχω ΑΜΚΑ; http://www.amka.gr/AMKAGR/

Απάτη με προγνωστικά ποδοσφαιρικών αγώνων τους έστειλε στα κάγκελα

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάσθηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών, μέσω υποτιθέμενων διαδικτυακών στοιχηματισμών και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών, ηλικίας 19 και 31 ετών.
Προηγήθηκε έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε χρήστης γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που είχε δημιουργήσει «προφίλ» και είτε διαφήμιζε, είτε προσέγγιζε-προσέλκυε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου.
Μάλιστα, ισχυριζόταν ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων από ποδοσφαιρικούς «παράγοντες» ή στοιχηματικές εταιρείες. Επισημαίνεται ότι για τη καταβολή της χρηματικής αμοιβής ζητούσε με απατηλό τρόπο από τους ενδιαφερόμενους τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών τους και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ψηφιακή αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, στοιχηματισμού, προπληρωμένων καρτών και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.
Η έρευνα που επακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα τη διακρίβωση των στοιχείων και τον εντοπισμό του γεωγραφικού χώρου της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου.
Από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού σε κατοικία σε περιοχή της Ηπείρου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου στις προαναφερόμενες παράνομες πράξεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι τις επίμαχες προπληρωμένες κάρτες τις χρησιμοποιούσε σε λογαριασμό διαδικτυακού στοιχηματισμού, με τα στοιχεία της 31χρονης.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, τα οποία απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για την πλήρη και ολοκληρωμένη ψηφιακή διερεύνηση της υπόθεσης.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δραστών για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας για τα παίγνια και της νομοθεσίας που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων ΟΠΑΠ, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες ομοειδείς-συναφείς πράξεις
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :
• Τηλεφωνικά: 111 88
• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
• Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/