Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας Ιερομνημιτών Ιωαννίνων

Η Αδελφότητα μας σας ενημερώνει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2016 συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος – Αποστόλου Στέλιος
Αντιπρόεδρος – Λογοθέτης Βασίλης
Γραμματέας – Καραμήτος Δημήτρης
Ταμίας – Κάτρης Γιώργος
Μέλη – Δαγκλής Γιώργος
Οικονόμου Βασίλης
Κόκκινος Θοδωρής
Θα βάλουμε τα δυνατά μας για ένα καλύτερο μέλλον του χωριού μας.

Με την βοήθεια ΌΛΩΝ των Γεροματών μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!!!

Γιάννης Καραγιάννης: Συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους της Ηπείρου

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, συναντήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στην Γέφυρα Καλογήρου με αγρότες, κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους από όλη την Ήπειρο.
Συζητήθηκαν αναλυτικά τα 25 σημεία της πρωθυπουργικής πρότασης, τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Ηπείρου, το μέλλον της κτηνοτροφίας στην περιοχή, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 και οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ για τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Ο απευθείας διάλογος που ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους αγρότες, θα πρέπει να συνεχιστεί με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, ώστε να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις μέσα σε συνθήκες διαχείρισης κρίσεων.

Άρτα: Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια

Συνελήφθη, χθες (26-02-2016) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια.
Ειδικότερα, ο 31χρονος αρνήθηκε αρχικά τον έλεγχο απωθώντας τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα αεροβόλο όπλο, παραποιημένο, με προσθήκη μεταλλικού σωλήνα μήκους 20 εκατοστών.
Το παραπάνω όπλο κατασχέθηκε.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνίαση κλοπής από παγκάρι εκκλησίας, στην Ελεούσα Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής από παγκάρι εκκλησίας, στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 29 ετών.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες βραδινές ώρες της 25/26-01-2016, διέρρηξαν παράθυρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ελεούσα Ιωαννίνων και αφαίρεσαν από το παγκάρι χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια περιέλουσαν τους εσωτερικούς χώρους με πετρέλαιο, προκαλώντας φθορές.
Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου διοργανώνει αποκριάτικο χορό μασκέ, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, ώρα 20.00' στα γραφεία του, Στρ. Παπάγου 164, Άγιος Δημήτριος(Μπραχάμι)

Ηγουμενίτσα: «Μπλόκο» σε μεγάλο φορτίο λαθραίων τσιγάρων

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χθες το βράδυ στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, χιλιάδες κούτες με τσιγάρα που ήταν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε φορτηγό ψυγείο με ψάρια, ενώ συνελήφθη ο 38χρονος οδηγός του οχήματος.
Τα λαθραία τσιγάρα είχαν προορισμό το εξωτερικό, όμως εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι λιμενικοί στην πύλη του λιμένα.
Από την καταμέτρηση που ακολούθησε κατασχέθηκαν 370.740 πακέτα τσιγάρων, ποσότητα στην οποία αναλογούν διαφυγόντες δασμοί ύψους 1.268.311,82 ευρώ.

Το φορτηγό ψυγείο κατασχέθηκε, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Διάρρηξη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στην Αετόπετρα Κόνιτσας

Άγνωστοι αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, στην Αετόπετρα Κόνιτσας αφαίρεσαν οκτώ αγιογραφίες, μία λειψανοθήκη και ένα Ιερό Ευαγγέλιο.
Η κλοπή καταγγέλθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας και έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 26-02-2016.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Παρουσίαση του βιβλίου «Όσα φέρνει ο Καλαμάς» του Τάσου Βασιλείου, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ώρα 7:30 μ.μ., Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημήτριος Χατζής»

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα την επόμενη εβδομάδα στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (29-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Τρίτη (01-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (02-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Πέμπτη (03-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (04-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Σάββατο (05-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές. 

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Δημόσια Διοίκηση

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε ομιλία στα πλαίσια της συζήτησης στη Βουλή για το Νομοσχέδιο που αφορά στο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών» που στελεχώνουν τη Δημόσια Διοίκηση. Στην ομιλία του τόνισε τη μεγάλη σημασία ενός νομοσχεδίου που έρχεται με σαφή διάθεση για τη συνέχιση της αποκομματικοποίησης του κράτους, για την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των δημόσιων λειτουργών.
           Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μετά από πέντε μήνες διακυβέρνησης της Αριστεράς έχουμε μπροστά στα μάτια μας αποκαλυπτικές πτυχές της δημόσιας κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Λίστες φοροδιαφυγής στο φως με Έλληνες καταθέτες, κυκλώματα εκβιασμού, διώξεις για επίμαχες δανειοδοτήσεις. Είναι προφανές πως το κλίμα αλλάζει, και αλλάζει με αέρα δημοκρατίας και αίσθημα δικαίου, κάτι που οι διοικήσεις των μέσων ενημέρωσης επιλέγουν να αποσιωπήσουν.
Το κράτος και η Δημόσια Διοίκηση βρίσκονται εδώ και πάρα πολύ καιρό σε βαθιά κρίση. Κρίση στρατηγικής και δομής. Παραλάβαμε ένα κράτος με απαρχαιωμένη δομή, προσανατολισμένο να εξυπηρετεί τα εκάστοτε κόμματα εξουσίας και όχι τις ανάγκες του πολίτη. Βασισμένο στις πελατειακές σχέσεις. Το παρόν νομοσχέδιο, λοιπόν, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Όραμά μας και στόχος μας είναι η δημιουργία ενός κράτους που να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και να χαράζει μια αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα μας».

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα την επόμενη εβδομάδα στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (29-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (01-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (02-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (03-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (04-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (05-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.