Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Δείτε αν έχετε κερδίσει τα 1.000 ευρώ στη φορολοταρία του Αυγούστου


Το απόγευμα της Τρίτης 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η λοταρία αποδείξεων του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Στην κλήρωση του ΥΠΟΙΚ και της ΑΑΔΕ 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας, ποσά που είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.
Υπενθυμίζεται πως στην κλήρωση μετείχαν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.
Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν αν είναι οι νικητές με μπαίνοντας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
Συγκεκριμένα:
Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
•Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
•Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
•Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.
Δείτε αν έχετε κερδίσει:

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων στις 8 και 9 Οκτωβρίου


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, προκηρύσσονται εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων. 
Οι εξετάσεις για την απόκτηση νέας άδειας θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 8/10/2018 και ώρα 9.00 και οι εξετάσεις για την ανανέωση άδειας την Τρίτη 9/10/2018. και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 21 ετών, για αγοραπωλησία ναρκωτικών.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές το βράδυ στην παραλιακή οδό Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου τον 25χρονο και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -28- ναρκωτικά χάπια και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -1,2- γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά χάπια έναντι χρηματικού ποσού, από τον 42χρονο ενώ την κάνναβη την αγόρασε από τον 21χρονο συλληφθέντα.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συγχαρητήρια επιστολή στον Αγροτικό Αστέρα για την κατάκτηση του Super Cup, από τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη


Συγχαρητήρια επιστολή για την κατάκτηση του Super Cup της ΕΠΣΗΠ απέστειλε στον Αγροτικό Αστέρα Παρακαλάμου ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Super Cup της ΕΠΣΗΠ.
Η νίκη σας προσέφερε χαρά σε όλο το φίλαθλο κοινό του Δήμου Πωγωνίου και δηλώνουμε υπερήφανοι για το ήθος σας κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον, με την υπόσχεση να είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε σας προσπάθεια

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης»

Δήλωση Περιφερειάρχη για τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Θέλω και δημόσια να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ηπείρου,  που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η οποία αποτελεί επιβράβευση της επίπονης προσπάθειάς τους. Συγχαρητήρια ανήκουν επίσης στους εκπαιδευτικούς που τους προετοίμασαν, αλλά και στους γονείς τους,  που με  θυσίες  τους στήριξαν ώστε απερίσπαστοι να αφοσιωθούν στην επίτευξη του στόχου τους.
Είμαι διπλά ικανοποιημένος γιατί για μια ακόμη φορά το ποσοστό της επιτυχίας των μαθητών της Ηπείρου, είναι πολύ υψηλό, που επιβεβαιώνει το διαχρονικό ποιοτικό επίπεδο του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών της μονάδων.
Για τους επιτυχόντες ανοίγει πλέον μια νέα σελίδα γνώσης, που μελλοντικά θα  τους δημιουργήσει  προοπτικές επαγγελματικής και επιστημονικής καταξίωσης στην πατρίδα μας, η οποία ευελπιστούμε  επιτέλους να είναι σε θέση να κρατά τα «παιδιά» της στον τόπο μας και να μην τα ωθεί στην αποδημία.  Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά στη ζωή πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για να κερδίζουμε μικρές και μεγάλες «μάχες».
Εύχομαι επίσης στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν δικαιώθηκαν με τις φετινές επιλογές τους,  καλή δύναμη ώστε να  επιτύχουν στη δεύτερη ευκαιρία που θα τους δοθεί, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης και εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τέλος καλωσορίζω τους επιτυχόντες από άλλες περιοχές της χώρας σε Σχολές και Τμήματα της Ηπείρου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι έχουν κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή τόσο για το επίπεδο σπουδών, όσο και για το επίπεδο διαβίωσης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής τσάντας στον Άγιο Δημήτριο Άρτας


Ως δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ένας 31χρονος άνδρας και μία 50χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής τσάντας που διαπράχθηκε πριν τέσσερις ημέρες στον Άγιο Δημήτριο Άρτας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ένας 31χρονος άνδρας και μία 50χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες το μεσημέρι της 24-08-2018, σε σούπερ μάρκετ στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, αφαίρεσαν από 70χρονο ημεδαπό μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα του παθόντα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων



«Αγαπητά παιδιά,
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Σήμερα επιβραβεύτηκαν οι κόποι σας και οι δύσκολες προσπάθειες και θυσίες, τη χρονιά που πέρασε, σας έφεραν στην αφετηρία μιας νέας πορείας.
Εύχομαι στους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία στην φοιτητική τους ζωή. Ελπίδα μας είναι να μην ξεχάσουν ποτέ τον τόπο τους και να προσφέρουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους στην πατρίδα τους γιατί η χώρα μας τους έχει ανάγκη.
Σε όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην σχολή της προτίμησής τους, τους υπενθυμίζω ότι το όνειρο δεν έχει τελειώσει. Η ζωή έχει εμπόδια και οφείλουμε να τα παρακάμπτουμε. Σημασία έχει ο αγώνας που δόθηκε, τόσο από τους μαθητές όσο και από τους γονείς και τους καθηγητές.
Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία. Είναι στο χέρι σας να χαράξετε ένα λαμπρό μέλλον.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης»

Δήμος Πωγωνίου: Θέματα που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23-8-2018


Πινάκας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  23-8-2018 [Πρακτικό Νο 10/23-8-2018] αριθμός  αποφάσεων  και  περίληψή τους.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.      Έγκριση 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού ετ. 2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ  168
2.      Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού ετ. 2018 Ν.Π.Δ.Δ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  169
3.      Έγκριση απολογισμού ετ. 2017 Ν.Π.Δ.Δ.   ΑΠΟΦΑΣΗ  170
4.      Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  171
5.      Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής Γενικών Υπηρεσιών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  172
6.      Μερική ανάκληση αποφάσεων Δ.Σ.  144 & 145 / 2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ  173
7.      Διαγραφή μισθωμάτων εκτροφείου Δελβινακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  174
8.      Έγκριση σύμβασης με Ι.Μ. Ιωαννίνων για εργασίες καθαρισμού στην περιοχή «Μπαχτσές – Βελλάς» Τ.Κ. Νεγράδων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  175
9.      Επί αιτήματος Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού «Ο ΓΟΡΜΟΣ» ,  για παράταση υλοτομίας.   ΑΠΟΦΑΣΗ  176
10.    Έγκριση μελέτης για υποβολή στο πρόγραμμα LEADER: «Αγροτική οδοποιία Παρακαλάμου – περιοχή «Τζουμπάκες».  ΑΠΟΦΑΣΗ  177
11.    Έγκριση μελέτης για υποβολή στο πρόγραμμα LEADER: «Ανακαίνιση Πνευματικού Κέντρου Κεφαλοβρύσου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  178
12.    Έγκριση μελέτης για υποβολή στο πρόγραμμα LEADER: «Ύδρευση Δολιανών»
ΑΠΟΦΑΣΗ  179
13.    Έγκριση δαπάνης επέκτασης Δημοτικού φωτισμού – Φ.Ο.Π.  ΑΠΟΦΑΣΗ  180
14.    Αποδοχή χρηματοδότησης από ΥΠ.ΕΣ. για την εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου λειψυδρίας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  181
15.    Επί αιτήσεως αδελφότητας Βραστοβιτών για την παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου οικισμού Βραστοβάς Τ.Κ. Λάβδανης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  182
16.    Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην πλατεία Τ.Κ. Κακολάκκου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  183
EKTAKTA  ΘΕΜΑΤΑ
1.      Εξέταση αιτήματος Φιλεκπαιδευτικού – Λαογραφικού &  Πολιτιστικού Συλλόγου Πωγωνιανής «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».   ΑΠΟΦΑΣΗ  184

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΟΓΚΟΣ

Στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Μόναχο συμμετείχε ο κ. Στέφανος Φούσας


Το Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας
Στέφανος Φούσας: «Έξι κύρια μηνύματα για τους πολίτες»

Από το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στα χωριά του Νομού Ιωαννίνων, το δεκαήμερο του Αυγούστου, πριν και μετά της Παναγίας, στο Μόναχο βρέθηκε ο κ. Στέφανος Φούσας για να συμμετάσχει  στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο.
Συζήτηση του κ. Στέφανου Φούσα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Bax, στο Ελληνικό περίπτερο, για τα προβλήματα στην Καρδιολογία
Σε μία επιστημονική εκδήλωση, με 30.000 συνέδρους από όλο τον κόσμο και κυρίως την Ευρώπη, εκπορεύτηκαν ορισμένα σημαντικά συμπεράσματα, για τα οποία ο συμμετέχων στο Προεδρείο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, θεωρεί υποχρέωση του να ενημερώσει σε γλώσσα κατανοητή και απλή τους συμπατριώτες του. Τα κύρια μηνύματα του συνεδρίου έχουν ως εξής:
Τριάντα χιλιάδες καρδιολόγοι συμμετείχαν στο Πανευρωπαϊκό
Καρδιολογικό Συνέδριο του  Μονάχου. Η Ελλάδα δεν διαθέτει συνεδριακό κέντρο ανάλογης χωρητικότητας για να οργανώσει πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια παρά τις προσπάθειες της ΕΚΕ
1.Στους ηλικιωμένους υπερτασικούς η πίεση να είναι στο 12-13.
2.Οι έγκυες, μεγαλύτερης ηλικίας, πρέπει να παρακολουθούνται συχνά από το γιατρό για τους καρδιοαγγειακούς κινδύνους.
3. Η φλεγμονή συσχετίζεται με την αθηροσκλήρωση.
4. Αβέβαιη κρίνεται η χρήση της ασπιρίνης στην πρωτογενή πρόληψη.
5. Σε ασθενείς με μακρά νοσηλεία σε Νοσοκομεία απαιτείται εν συνεχεία αντιπηκτική αγωγή για μεγάλο διάστημα και με ιατρική οδηγία.
6. Σε υψηλού κινδύνου παχύσαρκους ασθενείς η φαρμακευτική αγωγή για αδυνάτισμα δεν αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Ουρολοίμωξη στις γυναίκες: Πού οφείλεται η υποτροπή;


Οι πιο συχνές βακτηριακές λοιμώξεις στις γυναίκες κάθε ηλικίας είναι αυτές του επηρεάζουν το ουροποιητικό σύστημα. Στο 30% έως το 44% των γυναικών αυτών η λοίμωξη δεν ιάται  με την αρχική θεραπεία, οπότε παρουσιάζεται υποτροπή της εντός έξι μηνών από την αρχική λοίμωξη. Μάλιστα, παρά τη διαδεδομένη άποψη ότι η αιτία είναι ανατομική, ειδικοί επισημαίνουν ότι οι υγιείς γυναίκες με φυσιολογική ουρολογική ανατομία αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες ασθενείς με υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις.
«Ως υποτροπιάζουσα λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος ορίζεται συνήθως η επανεμφάνιση 3 ή περισσότερων επεισοδίων μέσα σε διάστημα ενός έτους, ή 2 ή περισσότερων εντός εξαμήνου. Το Escherichia coli προκαλεί περίπου το 75% των υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων, ενώ υψηλά είναι και τα ποσοστά λοιμώξεων από Enterococcus faecalis, Proteus mirabilis, Klebsiella ή Staphylococcus saprophyticus. Το είδος του μικροβίου που προκάλεσε την αρχική λοίμωξη είναι συνήθως υπεύθυνο και για τις υποτροπές», μας εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης. Τα συνηθέστερα συμπτώματα των επαναλαμβανόμενων υποτροπών είναι η δυσουρία, δηλαδή η δυσκολία έναρξης της ούρησης, η συχνοουρία και η στραγγουρία, δηλαδή η επώδυνη ούρηση. 
Η διάγνωση τίθεται μετά τη λήψη του ιατρικού ιστορικού του ασθενή και την κλινική εξέτασή του. Η ουρολοίμωξη θα πρέπει να επαληθεύεται τουλάχιστον με μία καλλιέργεια ούρων για την επιβεβαίωση της διάγνωσης και τον καθορισμό της ενδεδειγμένης θεραπείας. Πέραν αυτών, επιπλέον αξιολόγηση είναι χρήσιμη όταν τα ευρήματα από το ιστορικό ή την εξέταση υποδηλώνουν επιπλεγμένη λοίμωξη ή άλλη ασθένεια.
Ποιοι είναι, όμως, οι παράγοντες κινδύνου για τις υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις;
Σύμφωνα με τον Δρ. Καραβιτάκη, οι ανεξάρτητοι παράγοντες κινδύνου στις γυναίκες που βρίσκονται πριν από την εμμηνόπαυση είναι η σεξουαλική επαφή 3 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, η χρήση σπερματοκτόνων, η ύπαρξη καινούργιων ή πολλαπλών σεξουαλικών  συντρόφων και η ύπαρξη περιστατικού ουρολοίμωξης πριν από την ηλικία των 15 ετών. Στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η ανεπάρκεια οιστρογόνων και η κατακράτηση ούρων είναι ισχυροί παράγοντες.